X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bozia - polecam jogę i pilates, plus ćwiczenia w domu z piłką :)
    tez tak uwazam i mozesz chodzic sobie na szybkie spacerki chodzenie lepsze do biegania podobno :)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny

Slonce u nas, da sie wiec wytrzymac.
    Zycze Wam udanego dnia :)

bliska77, Panda, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dla Bursztynka na poprawe cery

http://www.youtube.com/watch?v=Py0YFDOjUuQ

jak zrobić jogurt na stronie pani dr Kempisty

Dzieki Ewa :)

EwaT lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    AGA- ja wybielałam 2 lata temu, 4 lata temu...tak średnio mi wychodzi co 2 lata. Mam zrobione nakładki i tylko sam żel kupuje.
    herbatkę pijam tylko zielona owocową, czarna jak juz to z cytryną, ale słabą, nie lubię mocnej herbaty.Kawa tylko z mlekiem i to duzo mleka...
    Napisz mi, jak pamietasz- czego jeszcze trzeba unikać? marchewka, pomidor, koktail truskawkowy?
    tez mam nakładki ;-). również nie piję czarnej herbaty, mnie a raczej moje zęy niestety gubi kawa. ogólnie w tym pierwszym okresie należy unikać produktów silnie barwiacych, wiśnie jagody itp., koktajl jest zazwyczaj czyms jasnym wymieszany, nie dajmy się zwariować :-)

• Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    AGA- ja wybielałam 2 lata temu, 4 lata temu...tak średnio mi wychodzi co 2 lata. Mam zrobione nakładki i tylko sam żel kupuje.
    herbatkę pijam tylko zielona owocową, czarna jak juz to z cytryną, ale słabą, nie lubię mocnej herbaty.Kawa tylko z mlekiem i to duzo mleka...
    Napisz mi, jak pamietasz- czego jeszcze trzeba unikać? marchewka, pomidor, koktail truskawkowy?

ja pije sok marchewkowy bardzo czesto sama robie czasem tez dodaje ogorka i mojemu tez podciskam podobno dobry przy staraniach

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nauczyciele są niesprawiedliwi i co jak widać po nauczycielce Twojego syna mają nierówno pod sufitem(delikatnie mówiąc)Zrób durnej babie sajgon i nie odpuszczaj takiej głupoty.
    Moja córka burzę hormonów ma od połowy piątej klasy. Pomimo obiecywania nigdy nie wiem czy wyjdzie do szkoły czy jej się coś nie odmieni w ostatniej chwili. Lekarze zdiagnozowali fobię szkolną, depresję i co niektórzy fobię społeczną co jest akurat bzdurą w jej przypadku. Przerobiłyśmy specjalistów państwowo i prywatnie ale moja córka nie ma ochoty przed kimkolwiek się otwierać a do tego jest potwornie uparta. Czekam kiedy się obudzi i zrozumie że bez wykształcenia nic nie osiągnie. Rozmawiam, tłumaczę, nie krzyczę bo to nie działa i próbowałam już chyba wszystkiego i nic. A szkoda bo jak już do szkoły trafi to nauczyciele bardzo ją chwalą. Ta sytuacja zżera mnie od środka i wykańcza nerwowo. Ostatnio terapeutka poradziła nie naciskać, dać jej spokój i wyluzować. No więc próbuję i staram się nie denerwować. Młodsza ma 6 lat, chodzi do pierwszej klasy i na razie bardzo lubi szkołę i odrabianie lekcji. Oby jej tak zostało...
    Aniu, musialo sie wydarzyc cos bardzo powaznego w zyciu Twojej corki, o czym nie chce powiedziec. Przydalby sie jej dobry terapeuta, ktorego polubi, bedzie miala z nim dobry kontakt i mu zaufa, wtedy sie otworzy, ale to wymaga czasu i pracy z jednym wybranym, dobrym terapeuta, musi powstac wiez, inaczej niz z tego.

bliska77, polarmiś, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok z innej beczki jak latwo przyzadzic udka z indyka? ;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Witam dziewczynki po przerwie ! :)
    Znowu dysputy mnie ominęły z naszą specjalistką w roli głównej.Pewnie oberwę od Bursztynka, ale uważam, ze nikt nie jest do końca zrównoważony i nie można do końca wejść w swoją rolę na 100%
    jeszcze nie wiem czy oberwiesz, bo nie wiem czy imputujesz mi powyzsze? - nigdzie niczego takiego nie napisalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 11:17

bliska77, Kate 75 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu -takie paniusie są najgorsze - a teraz to według mnie jeszcze bardziej spipcyła sprawę - bo pokazała dzieciom, że po interwencji innego dorosłego - ona o 180 stopni zmieniła zdanie....- czyli zupełnie inna ocena tej samej sytuacji - bo jej zwróciłaś uwagę. Teraz to się dzieci nauczyły tylko tego, że Pani nie ma swojego zdania i nie warto jej szanować i że wystarczy, że rodzic przyjdzie -a wszystko się może odmienić. Mogła już nie ganić i nie chwalić nikogo - po prostu powtórzyć sprawdzian i już...
    poza tym, ze sie z Toba zgadzam, to uwielbiam slowo "spipcyla" :) moja matka zawsze tak mowi :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aniu, musialo sie wydarzyc cos bardzo powaznego w zyciu Twojej corki, o czym nie chce powiedziec. Przydalby sie jej dobry terapeuta, ktorego polubi, bedzie miala z nim dobry kontakt i mu zaufa, wtedy sie otworzy, ale to wymaga czasu i pracy z jednym wybranym, dobrym terapeuta, musi powstac wiez, inaczej niz z tego.
    Przez ostatni rok przerobiłyśmy w sumie 8 rożnych psychologów, psychiatrów i poza jednym przypadkiem reszta chce ją faszerować lekami i zamknąć na oddziale. Ostatnia terapeutka z którą córka w ogóle chciała rozmawiać jest zdania że nie dla niej leki i hospitalizacja bo to tylko stan pogorszy. Córka od lipca jest na leku Asentra z którego powoli wychodzimy bo nic nie daje. Tylko co ja mam robić. Jeśli szanowna komisja dziś jej nie przedłuży nauczania indywidualnego i nie wywalczę go w domu to Laura nadal do szkoły nie pójdzie. A wtedy szkoła zgłosi do kuratorium że dziecko opuszcza szkołę, kuratorium wezwie mnie do sądu gdzie będą sprawdzać czy jestem dobrą matką a potem dowalą mi karę 5 tys. za to że dziecko do szkoły nie chodzi. Wyznaczą jej kuratora który i tak gówno zrobi. Błędne koło i nikt nie potrafi nam pomóc.

bliska77, grosza, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ..
    czytałam też gdzieś tam, że nie powinno się pić zielonej herbaty w ciązy - muszę poszperać - bo nie wiem dlaczego w sumie...
    bo wyplukuje kwas foliowy

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Przez ostatni rok przerobiłyśmy w sumie 8 rożnych psychologów, psychiatrów i poza jednym przypadkiem reszta chce ją faszerować lekami i zamknąć na oddziale. Ostatnia terapeutka z którą córka w ogóle chciała rozmawiać jest zdania że nie dla niej leki i hospitalizacja bo to tylko stan pogorszy. Córka od lipca jest na leku Asentra z którego powoli wychodzimy bo nic nie daje. Tylko co ja mam robić. Jeśli szanowna komisja dziś jej nie przedłuży nauczania indywidualnego i nie wywalczę go w domu to Laura nadal do szkoły nie pójdzie. A wtedy szkoła zgłosi do kuratorium że dziecko opuszcza szkołę, kuratorium wezwie mnie do sądu gdzie będą sprawdzać czy jestem dobrą matką a potem dowalą mi karę 5 tys. za to że dziecko do szkoły nie chodzi. Wyznaczą jej kuratora który i tak gówno zrobi. Błędne koło i nikt nie potrafi nam pomóc.
    no i co sie stalo z ta terapeutka z ktora chciala rozmawiac? Nie chodzi juz do niej?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    bo wyplukuje kwas foliowy
    Bursztynek ma rację, ja np obecnie jadę głównie na rumianku i pokrzywie ;-0

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztynek ma rację, ja np obecnie jadę głównie na rumianku i pokrzywie ;-0
    pokrzywa podobno jest super w ciazy bo jest m.in zrodlem przyswajalnego zelaza

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pokrzywa podobno jest super w ciazy bo jest m.in zrodlem przyswajalnego zelaza
    no podobno, dużo dobrego o niej czytałam, zapobiega również zatrzymywaniu wody, chyba że ktoś ma np problem z nerkami, wtedy trzeba uważać

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobra jest tez herbata redbush- bo naturalnie nie zawiera kofeiny a ma za to mikroelemnty, polecana w ciazy, bardzo dobra w smaku.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bardzo dobra jest tez herbata redbush- bo naturalnie nie zawiera kofeiny a ma za to mikroelemnty, polecana w ciazy, bardzo dobra w smaku.
    o bardzo dziekuję za informację ;-), poszukam

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    o bardzo dziekuję za informację ;-), poszukam
    Agus, inaczej rooibos, tutaj masz:
    http://www.teaportal.pl/artykul/herbata_rooibos-wlasciwosci
    o ciazy tez tam jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 11:32

bliska77, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Agus, inaczej rooibos, tutaj masz:
    http://www.teaportal.pl/artykul/herbata_rooibos-wlasciwosci
    o ciazy tez tam jest :)
    :-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytat:

Pokrzywa

Co do zastosowania herbat z pokrzywy w czasie ciąży zdania ekspertów są podzielone. W wielu przypadkach herbatki z pokrzywy nie są zalecane ze względu na potencjalne działanie poronne oraz stymulujące skurcze macicy. Z innej strony pokrzywy są bogate w witaminy A, C, K, wapń, żelazo i potas, a działanie poronne mogą wykazywać tylko w dużych stężeniach. Dlatego ciężarna powinna zawsze omówić z lekarzem zagrożenia i korzyści wynikające z zastosowania pokrzywy w okresie ciąży. The Natural Medicines Database uznaje, że pokrzywy nie powinna być stosowana przez kobiety w ciąży.

FZuMp1.png

‹‹ 2193 2194 2195 2196 2197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ