35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:Wróciłam. Wieści nie do końca dobre.
Jest piękny zarodek (1,5 milimetra). Już cały pulsuje, więc lada moment wykształci się serce. Jest pięknie położony - i jak określiła ginka ma super domek - wszystko gra. Powiedziała, że bardzo szkoda byłoby to stracić - bo piękna ciąża.
Ale jak nie urok to sraczka. Na tym moim dorodnym endometrium wytworzył się duży krwiak - on powinien do dwóch tygodni się albo wchłonąć, albo usunąć z macicy. Jeśli zrobię jakiś gwałtowny ruch lub on sam zacznie gwałtownie schodzić - zmiata wtedy wszystko po drodze, więc to moje 2 milimetrowe dziecię nie będzie mieć szans - porwie ten krwiak wszystko co jest po drodze. Więc według zachodnich standardów - nie robi się nic. Ale ginka powiedziała, że kończy się tak, że laski np. w UK robią test i jeśli są dwie kreski natychmiast przylatują do Polski - bo tu się próbuje takie rzeczy ratować. Tam podobno do 13 tygodnia nie ruszą palcem.
W tej sytuacji z jej strony - to zalecenie bezwzględnego leżenia plackiem przez dwa tygodnie plus hormony - 3x dupek plus 3x 2 luteiny dowcipnie. Z mojej strony trzymanie się zaleceń. Zero kąpieli w wannie - tylko chłodny prysznic, zero bzykoserc - no wiadomo. Kawę mogę pić, nawet dwie. A natura zrobi swoje...Także mam przesrane jak na razie...
Boziu przytulam
Gratuluję, że tak pięknie się ciąża rozwija i współczuję tych złych wieści. Postaraj się pomimo tego być dobrej myśli, leż odpoczywaj bierz co ci każą i myśl o tej cudownej kropeczce, wspieram
Mam nadzieję, że to co ma zejść zejdzie i potem będzie już tylko dobrze
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo wiec po dyskusji z nauczyciele- pani skarcila donosiciela a pochwalila moje dziecko ze sie przyznalo! Idiotka. Uczy dzueci myslenia a nie sciagania. Powtorzyla klasowke i dostal piatke. Ale i tak jej piwiedzialam ze idiotyczne jest stawianie przed dziecmi materialow pomocniczych przed nosem. Tlumaczyla sie ze ona nie uczyla tabliczki mnozenia z tej tablicy - takie tablice byly w szole brytyjskiej i moj syn swietnie sue nimi posluguje. Omowil ocenianie dyktand- dostal -3 majac dwa bledy ortograficzne napisal juz - jósz - nie wiem dlaczego bo to slowo zna choc ma wieki problem z odroznieniem : ć, ci, cz i sz, rz, ś, si. No ale zapytalam o ta skale ocen dla drugoklasisty za dwa bledy -3. A ona ze takie sa kryteria MENu i ona musi to stosowac. I sobie pogadalam. Jeszcze pare uwag bylo ale aby obrocic kota ogonem chwalila go bardzi.
Kate 75, bliska77, Bursztyn, Iwone, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Leżę jak ta flądra i nic nie robię...Nie lubię tego stanu, tym bardziej, że rozpiera mnie energia...No ale mus to mus...
U nas spadł śnieg w nocy - pierwszy tej zimy - wreszcie jest biało
Oglądnęłam ten filmik polecony przez Ewę. Co autorytet - to inna teoria - a każdy przekonany o swojej racji. Babka trochę nieskładnie się wypowiada - już nie będę nawet czepiać się szczegółów np. takich, że jedzenie jest skażone od "bomby w Czarnobylu"
- ale może się czepiam...:)Z wodą słyszałam wiele razy, żeby nie przesadzać, bo wszystko wypłukuje - i nie jest to jakieś odkrywcze. Niestety ciężko codziennie robić soki samemu - a kompoty to już łatwiej - tylko, że ja nie lubię...
Miłego dnia dla wszystkich
Simba, bliska77, samira, Bursztyn, Iwone, megan8, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ha!
ale ja mam czasami baardzo sprzeczne poglądy
bo tak
jestem za aborcją
jestem za pozostawianiem dzieci w szpitalu jak osoba, która je urodziła ich nie chce
jestem za pobieraniem zasiłków, bo dlaczego nie
i jakby mi Pańswto coś dawało i mi się należało, bo tak wynikałoby z przepisów to dlaczego nie miałabym skorzystać
i jakby mi się teraz nie udało zajść w ciążę a w wieku 50 lat tak to czemu nie
i gender mi zwisa..
w Boga wierzę, kościoła i panów w sukienkach nie lubię
płacę zusy, na nfzety i za prywatne leczenie więc jak uda mi się coś na boku załatwić w państwowej służbie zdrowia bez kolejki to też nie mam skrupułów..
jak żyćReni wrote:a to mój ulubiony motyl..posłuchajcie
http://www.mam.abc.pl/
to kwintesencja tego co myślę
to jak jadę windą i gość na mnie kaszle, czy muszę rozłożyć łóżko, czy mogę sobie posolić ubranie..
to również mam w dupie 
Reni jesteś niezastąpiona, nie możesz się na tak długo od nas oddalać, równowaga siada bez Ciebie
Ja nie zgadzam się z wszystkim co napisałaś, ale też kilka zdań mogłabym uznać za swoje, a pszczółka wymiata
Dziś już sobie pszczółkę zapuściłam i jest mi zdecydowanie lepiej, zwłaszcza po wczorajszym dniu, dzięki
Reni lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Panda ale Ci zazdroszczę tej plaży, oceanu, kąpieli w ciepłku
p.s. dzień dobry
no ja Cie rozumie Reni ale wiesz jak to masz codziennie w dzien i noc to na mozg zle dziala wierz mi, wiem wiem ze pomylslicie ale Panda popierdziela bo u nas zima i to tamto...ja chetnie bym na narty pojechala a wogole to uwielbiam zimowe ciuchy, swetry szliki itd itp ...dobra nie marudze
Reni, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Polarmisiu -takie paniusie są najgorsze - a teraz to według mnie jeszcze bardziej spipcyła sprawę - bo pokazała dzieciom, że po interwencji innego dorosłego - ona o 180 stopni zmieniła zdanie....- czyli zupełnie inna ocena tej samej sytuacji - bo jej zwróciłaś uwagę. Teraz to się dzieci nauczyły tylko tego, że Pani nie ma swojego zdania i nie warto jej szanować i że wystarczy, że rodzic przyjdzie -a wszystko się może odmienić. Mogła już nie ganić i nie chwalić nikogo - po prostu powtórzyć sprawdzian i już...
bliska77, samira, Bursztyn, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
no to w lipcu może troszkę zimy do Was przyjdzie..Panda wrote:no ja Cie rozumie Reni ale wiesz jak to masz codziennie w dzien i noc to na mozg zle dziala wierz mi, wiem wiem ze pomylslicie ale Panda popierdziela bo u nas zima i to tamto...ja chetnie bym na narty pojechala a wogole to uwielbiam zimowe ciuchy, swetry szliki itd itp ...dobra nie marudze

Panda lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:no to w lipcu może troszkę zimy do Was przyjdzie..

czesc Bozia no cos tam chlodno bedzie pare dni hahahaha ehhhh ty lezysz bo musisz ja leze bo zdycham z goraca i szukam nieszczesnej roboty, wpierniczam sie bo jak fajan praca to za malo placa i ogolnie nie ma za bardzo w czym wybierac w moim temacie...jakies doly mnie dopadaja zerkam na drugi koniec Au i tam jest prac do wyboru do koloru i tak mysle czy to znak na przeprowadzke ehhhh....
malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Powiedziała mi, żeby nie szaleć z 5 dziennie. Ale jedna, góra dwie - stanowczo możnaPanda wrote:ooo Bozia wlasciwie to jestem ciekawa czy pytalas swojej gin o picie kawy w czasie ciazy?
Panda pogoń koguta na badania - bo jeśli u Ciebie wszystko gra - to może tam przyczyna leży...a opór to prawie każdy facet ma - bo to bije w ich ego, czy co tam oni mają...
Panda, bliska77, samira, Bursztyn, megan8, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoze dziecko moje inaczej to przedstawilo. Ja sie o stopnie nie martwie bo mam je gleboko w powazaniu ale o zniechecenie dziecka do pracy i checi chodzenia do
Szkoly. Codziennie nasz syn ktory chcial wracac do Polski prosi tatusia o powrot tam
Gdzie bylismy. Ja mysle ze autorytet dla dzieci lub jego strata to jeszcze nie ten etap . Ale roznice w relacjach w
Porownaniu ze szkola brytyjska gdzie dyscyplina byla b duza jest jak niebo a ziemia. Kocha. Nauczyciela a sie jego bac lub nie lubic to wielka roznica. Dawac diecku powera do nauki a nie podci ania skrzydel. Uczenia niekawosci i odkrywania swiata a nie nudne przyswajanie wiedzy. Ciezko to wytlumaczyc,'szczegolnie tym
z Was ktore bazuja na swoim polskimdoswiadczenii. Polskiej szkole bardzo blisko do szkol post radzieckich niestety. Systemedukacji oparty jest na socjalistycznym mysleniu - jednak.
Simba, Reni, bliska77, samira, Bursztyn, grosza, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Powiedziała mi, żeby nie szaleć z 5 dziennie. Ale jedna, góra dwie - stanowczo można
Panda pogoń koguta na badania - bo jeśli u Ciebie wszystko gra - to może tam przyczyna leży...a opór to prawie każdy facet ma - bo to bije w ich ego, czy co tam oni mają...
ja wiem kurde wiem i gonie to sie wscieka ze przesadzam bo on wie ze ma to zrobic i wczoraj bylo awanti zebym przestala naciskac i tak mnie wkur#$% normalnie bo jak ja mam cso zrobi to u mnie jest akcja reakcja i tyle a tutaj trzeba na palcach chodzic i sie usmiechac ehhhhh i skradac i pytac z kazdej strony coby meskiego ego nie urazic ehhhh norwowa jestem i tyle
teraz chyba byla przerwa w bzykaniu 4 dni to wlasnie dobrze by bylo bo dluzej to juz za dlugo chyba co nie? nie sadze jednak zeby to zrobil w tym tygodnu bo pracuje od rana do nocy (biedny) bo ja sie opierniczam
na dodatek te upaly wiec jest padniety ... jejku ja ja bym juz chciala byc w ciazy i nawet zygac i nie wiem co zeby tylko to juz bylo zrobione po prostu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 09:34
malgos741, samira, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:A, dziewczyny, jaka jest różnica między Skalpelem, a tymi blokami po 6 minut? Ćwiczyłam kiedyś przy tych blokach 5x6min... Jakoś było mi łatwiej - blok się kończył, piłam wodę, zmieniałam i dalej... Wiadomo było, że bliżej do przerwy i jakoś taki podzielony czas szybciej leciał. Czy Skalpel przynosi lepsze efekty czy to tak samo?
właśnie podobno skalpel modeluje a nie spala, a te ćwiczenia 6 minutowe spalają...Podobno nie powinno się cały czas ćwiczyc tych samych cwiczeń, bo miesnie sie przyzwyczają, trzeba cwiczyc różne partie a w skalperze nie ma ćwiczeń na wszystkie partie.
Alis, Bursztyn lubią tę wiadomość
mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.
-
polarmiś wrote:No wiec po dyskusji z nauczyciele- pani skarcila donosiciela a pochwalila moje dziecko ze sie przyznalo! Idiotka. Uczy dzueci myslenia a nie sciagania. Powtorzyla klasowke i dostal piatke. Ale i tak jej piwiedzialam ze idiotyczne jest stawianie przed dziecmi materialow pomocniczych przed nosem. Tlumaczyla sie ze ona nie uczyla tabliczki mnozenia z tej tablicy - takie tablice byly w szole brytyjskiej i moj syn swietnie sue nimi posluguje. Omowil ocenianie dyktand- dostal -3 majac dwa bledy ortograficzne napisal juz - jósz - nie wiem dlaczego bo to slowo zna choc ma wieki problem z odroznieniem : ć, ci, cz i sz, rz, ś, si. No ale zapytalam o ta skale ocen dla drugoklasisty za dwa bledy -3. A ona ze takie sa kryteria MENu i ona musi to stosowac. I sobie pogadalam. Jeszcze pare uwag bylo ale aby obrocic kota ogonem chwalila go bardzi.
uczę w szkole od 16 lat i wybacz,ale MEN nie daje takich wymogów programowych. Niech ci to pokazę...-1 stopień jest w klasach gimnazjalnych , choć nie zawsze...
No to sie przyznałam- jestem po tej drugiej stronie waszej dyskusji o nauczycielach. Od 16 lat pracuje jako nauczyciel klas 1-3 szkoły podstawowej, do tego uczyłam w gimnazjum WDŻ , dodatkowo w klasach specjalnych. Teraz od 2 lat mam klasę autystyczną młodszą
Alis, polarmiś, Mango, Myszonek, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.
-
Ja jeśli chodzi o kawę to piję od czerwca bez kofeiny, bo ginek przy wysokiej prolaktynie zakazał kofeiny więc coli i red bulli też nie tykam.
Panda, Reni, bliska77, samira lubią tę wiadomość
01.2015 iui
invicta Gdańska
10.2015 iui
Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017
-
A ja 2 tygodnie nie moge kawy, buuuuuuuuuuuuu
Wybielam sobie zęby w domu- sprawdzony sposób i 14 dni biała dieta A w sobotę idę do sąsiadów na domowe wino- tylko oni mają ciemne wino
Ale juz po jednej nocy mam ton jaśniejsze
do soboty będzie koniec
malgos741 lubi tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Ja jeśli chodzi o kawę to piję od czerwca bez kofeiny, bo ginek przy wysokiej prolaktynie zakazał kofeiny więc coli i red bulli też nie tykam.

tez dobre wyjscie nigdy nie probowalam takiej kawy czy smak jest ten sam? tutaj mowia ze to chemicznie przerabiane i gorsze niz normalna kawa, tak czytalam ale kto to wie hmmm
Bursztyn lubi tę wiadomość
-
hmm... mówisz, że i cola?
cholerka dobrze, że jestem na odwyku bo tak litr dwa szły dziennie
malgos741 wrote:Ja jeśli chodzi o kawę to piję od czerwca bez kofeiny, bo ginek przy wysokiej prolaktynie zakazał kofeiny więc coli i red bulli też nie tykam.