X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciłam. Wieści nie do końca dobre.
    Jest piękny zarodek (1,5 milimetra). Już cały pulsuje, więc lada moment wykształci się serce. Jest pięknie położony - i jak określiła ginka ma super domek - wszystko gra. Powiedziała, że bardzo szkoda byłoby to stracić - bo piękna ciąża.
    Ale jak nie urok to sraczka. Na tym moim dorodnym endometrium wytworzył się duży krwiak - on powinien do dwóch tygodni się albo wchłonąć, albo usunąć z macicy. Jeśli zrobię jakiś gwałtowny ruch lub on sam zacznie gwałtownie schodzić - zmiata wtedy wszystko po drodze, więc to moje 2 milimetrowe dziecię nie będzie mieć szans - porwie ten krwiak wszystko co jest po drodze. Więc według zachodnich standardów - nie robi się nic. Ale ginka powiedziała, że kończy się tak, że laski np. w UK robią test i jeśli są dwie kreski natychmiast przylatują do Polski - bo tu się próbuje takie rzeczy ratować. Tam podobno do 13 tygodnia nie ruszą palcem.
    W tej sytuacji z jej strony - to zalecenie bezwzględnego leżenia plackiem przez dwa tygodnie plus hormony - 3x dupek plus 3x 2 luteiny dowcipnie. Z mojej strony trzymanie się zaleceń. Zero kąpieli w wannie - tylko chłodny prysznic, zero bzykoserc - no wiadomo. Kawę mogę pić, nawet dwie. A natura zrobi swoje...Także mam przesrane jak na razie...

Boziu przytulam <3 Gratuluję, że tak pięknie się ciąża rozwija i współczuję tych złych wieści. Postaraj się pomimo tego być dobrej myśli, leż odpoczywaj bierz co ci każą i myśl o tej cudownej kropeczce, wspieram <3 Mam nadzieję, że to co ma zejść zejdzie i potem będzie już tylko dobrze :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec po dyskusji z nauczyciele- pani skarcila donosiciela a pochwalila moje dziecko ze sie przyznalo! Idiotka. Uczy dzueci myslenia a nie sciagania. Powtorzyla klasowke i dostal piatke. Ale i tak jej piwiedzialam ze idiotyczne jest stawianie przed dziecmi materialow pomocniczych przed nosem. Tlumaczyla sie ze ona nie uczyla tabliczki mnozenia z tej tablicy - takie tablice byly w szole brytyjskiej i moj syn swietnie sue nimi posluguje. Omowil ocenianie dyktand- dostal -3 majac dwa bledy ortograficzne napisal juz - jósz - nie wiem dlaczego bo to slowo zna choc ma wieki problem z odroznieniem : ć, ci, cz i sz, rz, ś, si. No ale zapytalam o ta skale ocen dla drugoklasisty za dwa bledy -3. A ona ze takie sa kryteria MENu i ona musi to stosowac. I sobie pogadalam. Jeszcze pare uwag bylo ale aby obrocic kota ogonem chwalila go bardzi.

Kate 75, bliska77, Bursztyn, Iwone, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Leżę jak ta flądra i nic nie robię...Nie lubię tego stanu, tym bardziej, że rozpiera mnie energia...No ale mus to mus...
    U nas spadł śnieg w nocy - pierwszy tej zimy - wreszcie jest biało :)

Oglądnęłam ten filmik polecony przez Ewę. Co autorytet - to inna teoria - a każdy przekonany o swojej racji. Babka trochę nieskładnie się wypowiada - już nie będę nawet czepiać się szczegółów np. takich, że jedzenie jest skażone od "bomby w Czarnobylu" :) - ale może się czepiam...:)Z wodą słyszałam wiele razy, żeby nie przesadzać, bo wszystko wypłukuje - i nie jest to jakieś odkrywcze. Niestety ciężko codziennie robić soki samemu - a kompoty to już łatwiej - tylko, że ja nie lubię...:)

Miłego dnia dla wszystkich

Simba, bliska77, samira, Bursztyn, Iwone, megan8, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ha!
    ale ja mam czasami baardzo sprzeczne poglądy
    bo tak
    jestem za aborcją
    jestem za pozostawianiem dzieci w szpitalu jak osoba, która je urodziła ich nie chce
    jestem za pobieraniem zasiłków, bo dlaczego nie
    i jakby mi Pańswto coś dawało i mi się należało, bo tak wynikałoby z przepisów to dlaczego nie miałabym skorzystać
    i jakby mi się teraz nie udało zajść w ciążę a w wieku 50 lat tak to czemu nie
    i gender mi zwisa..
    w Boga wierzę, kościoła i panów w sukienkach nie lubię
    płacę zusy, na nfzety i za prywatne leczenie więc jak uda mi się coś na boku załatwić w państwowej służbie zdrowia bez kolejki to też nie mam skrupułów..
    jak żyć
    Reni wrote:
    a to mój ulubiony motyl..posłuchajcie ;-)
    http://www.mam.abc.pl/
    to kwintesencja tego co myślę
    to jak jadę windą i gość na mnie kaszle, czy muszę rozłożyć łóżko, czy mogę sobie posolić ubranie.. ;-) to również mam w dupie ;-)

Reni jesteś niezastąpiona, nie możesz się na tak długo od nas oddalać, równowaga siada bez Ciebie ;)
    Ja nie zgadzam się z wszystkim co napisałaś, ale też kilka zdań mogłabym uznać za swoje, a pszczółka wymiata :)

Dziś już sobie pszczółkę zapuściłam i jest mi zdecydowanie lepiej, zwłaszcza po wczorajszym dniu, dzięki ;)

Reni lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Panda ale Ci zazdroszczę tej plaży, oceanu, kąpieli w ciepłku

p.s. dzień dobry

no ja Cie rozumie Reni ale wiesz jak to masz codziennie w dzien i noc to na mozg zle dziala wierz mi, wiem wiem ze pomylslicie ale Panda popierdziela bo u nas zima i to tamto...ja chetnie bym na narty pojechala a wogole to uwielbiam zimowe ciuchy, swetry szliki itd itp ...dobra nie marudze ;)

Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu -takie paniusie są najgorsze - a teraz to według mnie jeszcze bardziej spipcyła sprawę - bo pokazała dzieciom, że po interwencji innego dorosłego - ona o 180 stopni zmieniła zdanie....- czyli zupełnie inna ocena tej samej sytuacji - bo jej zwróciłaś uwagę. Teraz to się dzieci nauczyły tylko tego, że Pani nie ma swojego zdania i nie warto jej szanować i że wystarczy, że rodzic przyjdzie -a wszystko się może odmienić. Mogła już nie ganić i nie chwalić nikogo - po prostu powtórzyć sprawdzian i już...

bliska77, samira, Bursztyn, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    no ja Cie rozumie Reni ale wiesz jak to masz codziennie w dzien i noc to na mozg zle dziala wierz mi, wiem wiem ze pomylslicie ale Panda popierdziela bo u nas zima i to tamto...ja chetnie bym na narty pojechala a wogole to uwielbiam zimowe ciuchy, swetry szliki itd itp ...dobra nie marudze ;)
    no to w lipcu może troszkę zimy do Was przyjdzie..;)

Panda lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to w lipcu może troszkę zimy do Was przyjdzie..;)

czesc Bozia no cos tam chlodno bedzie pare dni hahahaha ehhhh ty lezysz bo musisz ja leze bo zdycham z goraca i szukam nieszczesnej roboty, wpierniczam sie bo jak fajan praca to za malo placa i ogolnie nie ma za bardzo w czym wybierac w moim temacie...jakies doly mnie dopadaja zerkam na drugi koniec Au i tam jest prac do wyboru do koloru i tak mysle czy to znak na przeprowadzke ehhhh....

malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo Bozia wlasciwie to jestem ciekawa czy pytalas swojej gin o picie kawy w czasie ciazy?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    ooo Bozia wlasciwie to jestem ciekawa czy pytalas swojej gin o picie kawy w czasie ciazy?
    Powiedziała mi, żeby nie szaleć z 5 dziennie. Ale jedna, góra dwie - stanowczo można

Panda pogoń koguta na badania - bo jeśli u Ciebie wszystko gra - to może tam przyczyna leży...a opór to prawie każdy facet ma - bo to bije w ich ego, czy co tam oni mają...;)

Panda, bliska77, samira, Bursztyn, megan8, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dziecko moje inaczej to przedstawilo. Ja sie o stopnie nie martwie bo mam je gleboko w powazaniu ale o zniechecenie dziecka do pracy i checi chodzenia do
    Szkoly. Codziennie nasz syn ktory chcial wracac do Polski prosi tatusia o powrot tam
    Gdzie bylismy. Ja mysle ze autorytet dla dzieci lub jego strata to jeszcze nie ten etap . Ale roznice w relacjach w
    Porownaniu ze szkola brytyjska gdzie dyscyplina byla b duza jest jak niebo a ziemia. Kocha. Nauczyciela a sie jego bac lub nie lubic to wielka roznica. Dawac diecku powera do nauki a nie podci ania skrzydel. Uczenia niekawosci i odkrywania swiata a nie nudne przyswajanie wiedzy. Ciezko to wytlumaczyc,'szczegolnie tym
    z Was ktore bazuja na swoim polskimdoswiadczenii. Polskiej szkole bardzo blisko do szkol post radzieckich niestety. Systemedukacji oparty jest na socjalistycznym mysleniu - jednak.

Simba, Reni, bliska77, samira, Bursztyn, grosza, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Powiedziała mi, żeby nie szaleć z 5 dziennie. Ale jedna, góra dwie - stanowczo można

Panda pogoń koguta na badania - bo jeśli u Ciebie wszystko gra - to może tam przyczyna leży...a opór to prawie każdy facet ma - bo to bije w ich ego, czy co tam oni mają...;)

ja wiem kurde wiem i gonie to sie wscieka ze przesadzam bo on wie ze ma to zrobic i wczoraj bylo awanti zebym przestala naciskac i tak mnie wkur#$% normalnie bo jak ja mam cso zrobi to u mnie jest akcja reakcja i tyle a tutaj trzeba na palcach chodzic i sie usmiechac ehhhhh i skradac i pytac z kazdej strony coby meskiego ego nie urazic ehhhh norwowa jestem i tyle ;)

teraz chyba byla przerwa w bzykaniu 4 dni to wlasnie dobrze by bylo bo dluzej to juz za dlugo chyba co nie? nie sadze jednak zeby to zrobil w tym tygodnu bo pracuje od rana do nocy (biedny) bo ja sie opierniczam ;) na dodatek te upaly wiec jest padniety ... jejku ja ja bym juz chciala byc w ciazy i nawet zygac i nie wiem co zeby tylko to juz bylo zrobione po prostu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 09:34

malgos741, samira, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to spoko z ta kawa ja tam pije jedna z ranca i moze jedna w poludnie spoko spoko przynajmnie j jednego nie musze sobie odmawiac :)

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A, dziewczyny, jaka jest różnica między Skalpelem, a tymi blokami po 6 minut? Ćwiczyłam kiedyś przy tych blokach 5x6min... Jakoś było mi łatwiej - blok się kończył, piłam wodę, zmieniałam i dalej... Wiadomo było, że bliżej do przerwy i jakoś taki podzielony czas szybciej leciał. Czy Skalpel przynosi lepsze efekty czy to tak samo?

właśnie podobno skalpel modeluje a nie spala, a te ćwiczenia 6 minutowe spalają...Podobno nie powinno się cały czas ćwiczyc tych samych cwiczeń, bo miesnie sie przyzwyczają, trzeba cwiczyc różne partie a w skalperze nie ma ćwiczeń na wszystkie partie.

Alis, Bursztyn lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    No wiec po dyskusji z nauczyciele- pani skarcila donosiciela a pochwalila moje dziecko ze sie przyznalo! Idiotka. Uczy dzueci myslenia a nie sciagania. Powtorzyla klasowke i dostal piatke. Ale i tak jej piwiedzialam ze idiotyczne jest stawianie przed dziecmi materialow pomocniczych przed nosem. Tlumaczyla sie ze ona nie uczyla tabliczki mnozenia z tej tablicy - takie tablice byly w szole brytyjskiej i moj syn swietnie sue nimi posluguje. Omowil ocenianie dyktand- dostal -3 majac dwa bledy ortograficzne napisal juz - jósz - nie wiem dlaczego bo to slowo zna choc ma wieki problem z odroznieniem : ć, ci, cz i sz, rz, ś, si. No ale zapytalam o ta skale ocen dla drugoklasisty za dwa bledy -3. A ona ze takie sa kryteria MENu i ona musi to stosowac. I sobie pogadalam. Jeszcze pare uwag bylo ale aby obrocic kota ogonem chwalila go bardzi.

uczę w szkole od 16 lat i wybacz,ale MEN nie daje takich wymogów programowych. Niech ci to pokazę...-1 stopień jest w klasach gimnazjalnych , choć nie zawsze...

No to sie przyznałam- jestem po tej drugiej stronie waszej dyskusji o nauczycielach. Od 16 lat pracuje jako nauczyciel klas 1-3 szkoły podstawowej, do tego uczyłam w gimnazjum WDŻ , dodatkowo w klasach specjalnych. Teraz od 2 lat mam klasę autystyczną młodszą :)

Alis, polarmiś, Mango, Myszonek, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o kawę to piję od czerwca bez kofeiny, bo ginek przy wysokiej prolaktynie zakazał kofeiny więc coli i red bulli też nie tykam. :-)

Panda, Reni, bliska77, samira lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 2 tygodnie nie moge kawy, buuuuuuuuuuuuu
    Wybielam sobie zęby w domu- sprawdzony sposób i 14 dni biała dieta A w sobotę idę do sąsiadów na domowe wino- tylko oni mają ciemne wino :( Ale juz po jednej nocy mam ton jaśniejsze :) do soboty będzie koniec :)

malgos741 lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ja jeśli chodzi o kawę to piję od czerwca bez kofeiny, bo ginek przy wysokiej prolaktynie zakazał kofeiny więc coli i red bulli też nie tykam. :-)

tez dobre wyjscie nigdy nie probowalam takiej kawy czy smak jest ten sam? tutaj mowia ze to chemicznie przerabiane i gorsze niz normalna kawa, tak czytalam ale kto to wie hmmm

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... mówisz, że i cola?
    cholerka dobrze, że jestem na odwyku bo tak litr dwa szły dziennie
    malgos741 wrote:

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PANDA- zazdroszcze tych 30 stopni....u nas dzis pierwszy dzień ze śniegiem

Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ