Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak. W dodatku przeciez wlasnie w tym cyklu nie pije, nie jem cukru, maki i mleka. Przez to chodze wymeczona a to wlasnie jedno z zalecen ojca Sroki ;)
    A tobie jak idzie?
    wypilam wczoraj 50 ml Jack Daniels honey :( i pare lyzeczek mleka skondensowanego...moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina :) ale cukru poza tym zadnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:27

nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasach studenckich bylam przez rok nianka dwojki dzieci. Uwielbialam te dzieciaki i byc moze to one rozbudzily we mnie instynkt macierzynski. Wtedy stwierdzilam tez, ze moglabym bez problemu adoptowac dzieci i kochac je calym sercem. Mysle ze z dobra nianka, jak ze wszystkimi - zalezy od czlowieka

EwaT, Kate 75, Bursztyn, Iwone, mysza1975, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mowimy o kupie ktora jednych przeraza a drugich nie. Jednym smierdzi a innym pachnie (??? :) )
    a wspominac zawsze warto jesli ktos ma taka potrzebe

jeżeli matke przeraża kupa to co będzie jeżeli dziecko powaznie zachoruje?
    odda go? jaki jest następny stopień po przerażeniu?

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wypilam wczoraj 50 ml Jack Daniels honey :( i pare lyzeczek mleka skondensowanego...moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina :) ale cukru poza tym zadnego

gratuluje
    ;)

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a skad ja moge wiedziec? moze wyrzuci dziecko przez okno? a moze nie?
    a moze takiej wyrodnej matce przerazonej wizja kupy - to przerazenie minie i kupa zacznie pachniec? a moze nie?

szczęśliwa 2, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    gratuluje
    ;)
    :(

szczęśliwa 2, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stwierdzam, że dyskusja nie ma sensu

p.s. i nie matkę bo matkami ani ja ani Bursztyn jeszcze nie jesteśmy więc mamy prawy być przerażone
    EwaT wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:38

szczęśliwa 2, Bursztyn, Simba, Kate 75 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wpadam na chwilke aby dać znać,że żyje :)
    Samirko dzieki za wiadomosc przekazaną :)
    Dzieki za troske każdej z Was <3
    meczą mnie mdłosci normalnie czuje sie jak bym miała grype żoładkową ale nie wymiotuje tylko cały czas mam mega mdłosci i odruch wymiotny i na nic apetytu wmuszam w siebie choć troche jedzenia zwłaszcza chleb suchy i wieczorem ogórek kiszony hahahha
    poza tym śpie,śpie,spie i jestem jakby wyłaczona ze świata. Pisanie i czytanie jak na dzisiaj to problem bo mnie wtedy bardziej mdli.
    Pamietam i polecam sie pamieci.
    Buziaki <3

Reni, Bursztyn, Simba, Kate 75, nick nieaktualny, Iwone, Bozia3, mysza1975, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ania.g, Mango, gosia7122, malgos741, Viv78, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    p.s. i nie matkę bo matkami ani ja ani Bursztyn jeszcze nie jesteśmy więc mamy prawy być przerażone
    w rzeczy samej :)

Reni, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a skad ja moge wiedziec? moze wyrzuci dziecko przez okno? a moze nie?
    a moze takiej wyrodnej matce przerazonej wizja kupy - to przerazenie minie i kupa zacznie pachniec? a moze nie?
    oj dziewczyny, 40 lat na karku i takie rzeczy wygadywać
    po co wam w takim razie macierzyństwo? może lepiej adoptować jakies zwierzątka domowe? nie wymagają tylu poświęceń, starań, nieprzespanych nocy, kup, rzygów? decydując sie na dziecko kobieta chyba z góry zakłada że akceptuje wszystko co się z tym wiąże? chyba nie zakłada że może sie okazać wyrodną matką? nie wiem..może tak jest tylko w moim przypadku, w każdym razie wydawało mi się ze takie dylematy może mieć tylko 15 latka która wpadła a nie dojrzała kobieta która świadomie decyduje się na ten krok

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    :(

No dobra...skoro przynajmniej pijesz kawe orkiszowa...

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i właśnie takie dyskusje mnie wqrwiają..szczególnie z osobami, które nie czytają ze zrozumieniem

podtrzymuję..dalsza dyskusja nie ma sensu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:44

szczęśliwa 2, Kate 75, Bursztyn, Panda lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:55

Reni, Simba, Kate 75, Bursztyn, nick nieaktualny, mysza1975, Żanet, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    po co wam w takim razie macierzyństwo? może lepiej adoptować jakies zwierzątka domowe? nie wymagają tylu poświęceń, starań, nieprzespanych nocy, kup, rzygów? decydując sie na dziecko kobieta chyba z góry zakłada że akceptuje wszystko co się z tym wiąże? chyba nie zakłada że może sie okazać wyrodną matką? nie wiem..może tak jest tylko w moim przypadku, w każdym razie wydawało mi się ze takie dylematy może mieć tylko 15 latka która wpadła a nie dojrzała kobieta która świadomie decyduje się na ten krok
    Ewa dziewczyny to akceptuja ale zastanawiają się jak to będzie przestań sie czepiać :-)
    a co do kupy ma 40 czy 15 lat matki
    kurde sraczka ro sraczka

Reni, Kate 75, Bursztyn, Panda, nick nieaktualny, mysza1975, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęliwa własnie o to chodzi

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no widzisz....straszne ....
    tyle tylko ze blad logiczny zasadniczy tutaj popelnilas w rozumowaniu i to niestety przekierowalo cie na falszywy tor: nie mamy DYLEMATOW bo to sugerowaloby wahanie co do posiadania dzieci, tylko najzwyczajniej w swiecie nie przpadamy za kupami.
    Akceptowac gowno- nie oznacza ze trzeba go lubic. Akceptujac wlasne dziecko - akceptuje jego wydaliny i wydzielina - ale nie musze mowic ze sa piekne i pachna.
    A poza tym Ewa, nie mierz wszystkich swoja miara bo ludzie sa rozni, wrzuc na luz troche bo spieta jestes, nie bierz wszystkiego tak cholernie doslownie, bo sie zapowietrzysz jak kaloryfer a to dobre nie jest dla zdrowia ;)

szczęśliwa 2, Simba, Kate 75, Panda, Iwone, nick nieaktualny, mysza1975, Żanet, Mango, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zwierzatka domowe trez sraja i rzygają :-)
    idąc tym tokiem myślenia to sama nad sobą powinnam sie zastanowić bo kuzwa tez sram i rzygam czasami :-P

Reni, Kate 75, mysza1975, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    idąc tym tokiem myślenia to sama nad sobą powinnam sie zastanowić bo kuzwa tez sram i rzygam czasami :-P
    kto nie sra i nie rzyga niech pierwszy rzuci kamieniem ;)

szczęśliwa 2, Reni, Simba, Kate 75, Bozia3, nick nieaktualny, Mango, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to to
    dlatego wcześniej napisałam, że biorąc pod uwagę jakie przejścia miałam z psem jakie zapachy wydzieliny i zabiegi były grane to przy dziecku powinno być łatwiej, bo będzie mi jeszcze bliższe
    szczęśliwa 2 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:53

Kate 75, szczęśliwa 2, Mango lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no i właśnie takie dyskusje mnie wqrwiają..szczególnie z osobami, które nie czytają ze zrozumieniem

podtrzymuję..dalsza dyskusja nie ma sensu

A mnie nie wqrwiają, ubawiłam się i uśmiałam do łez, a że niektórzy zbyt serio i nie doczytają albo nie chcą, no cóż bywa, przywykłam do tych komentarzy a'la widelec w d... ;)
    Humor mi się poprawił i nadal liczę na działanie hormonów i pachnącą sra.. kup... i rzy... wolno mi :)
    Podziwiam nie mających żadnych obaw i wątpliwości, tylko pozazdrościć, poważnie mówię :)
    P.S. Zwierzątka już mam i jak się porzy... ją to mąż sprząta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:54

Reni, szczęśliwa 2, Panda, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ