X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak. W dodatku przeciez wlasnie w tym cyklu nie pije, nie jem cukru, maki i mleka. Przez to chodze wymeczona a to wlasnie jedno z zalecen ojca Sroki ;)
    A tobie jak idzie?
    wypilam wczoraj 50 ml Jack Daniels honey :( i pare lyzeczek mleka skondensowanego...moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina :) ale cukru poza tym zadnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:27

bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasach studenckich bylam przez rok nianka dwojki dzieci. Uwielbialam te dzieciaki i byc moze to one rozbudzily we mnie instynkt macierzynski. Wtedy stwierdzilam tez, ze moglabym bez problemu adoptowac dzieci i kochac je calym sercem. Mysle ze z dobra nianka, jak ze wszystkimi - zalezy od czlowieka

EwaT, Kate 75, Bursztyn, Iwone, mysza1975, bliska77, polarmiś, Dorka71, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mowimy o kupie ktora jednych przeraza a drugich nie. Jednym smierdzi a innym pachnie (??? :) )
    a wspominac zawsze warto jesli ktos ma taka potrzebe

jeżeli matke przeraża kupa to co będzie jeżeli dziecko powaznie zachoruje?
    odda go? jaki jest następny stopień po przerażeniu?

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wypilam wczoraj 50 ml Jack Daniels honey :( i pare lyzeczek mleka skondensowanego...moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina :) ale cukru poza tym zadnego

gratuluje
    ;)

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a skad ja moge wiedziec? moze wyrzuci dziecko przez okno? a moze nie?
    a moze takiej wyrodnej matce przerazonej wizja kupy - to przerazenie minie i kupa zacznie pachniec? a moze nie?

szczęśliwa 2, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    gratuluje
    ;)
    :(

szczęśliwa 2, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stwierdzam, że dyskusja nie ma sensu

p.s. i nie matkę bo matkami ani ja ani Bursztyn jeszcze nie jesteśmy więc mamy prawy być przerażone
    EwaT wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:38

szczęśliwa 2, Bursztyn, Simba, Kate 75 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wpadam na chwilke aby dać znać,że żyje :)
    Samirko dzieki za wiadomosc przekazaną :)
    Dzieki za troske każdej z Was <3
    meczą mnie mdłosci normalnie czuje sie jak bym miała grype żoładkową ale nie wymiotuje tylko cały czas mam mega mdłosci i odruch wymiotny i na nic apetytu wmuszam w siebie choć troche jedzenia zwłaszcza chleb suchy i wieczorem ogórek kiszony hahahha
    poza tym śpie,śpie,spie i jestem jakby wyłaczona ze świata. Pisanie i czytanie jak na dzisiaj to problem bo mnie wtedy bardziej mdli.
    Pamietam i polecam sie pamieci.
    Buziaki <3

Reni, Bursztyn, Simba, Kate 75, samira, Iwone, Bozia3, mysza1975, bliska77, polarmiś, ania.g, Mango, gosia7122, malgos741, Viv78, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    p.s. i nie matkę bo matkami ani ja ani Bursztyn jeszcze nie jesteśmy więc mamy prawy być przerażone
    w rzeczy samej :)

Reni, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a skad ja moge wiedziec? moze wyrzuci dziecko przez okno? a moze nie?
    a moze takiej wyrodnej matce przerazonej wizja kupy - to przerazenie minie i kupa zacznie pachniec? a moze nie?
    oj dziewczyny, 40 lat na karku i takie rzeczy wygadywać
    po co wam w takim razie macierzyństwo? może lepiej adoptować jakies zwierzątka domowe? nie wymagają tylu poświęceń, starań, nieprzespanych nocy, kup, rzygów? decydując sie na dziecko kobieta chyba z góry zakłada że akceptuje wszystko co się z tym wiąże? chyba nie zakłada że może sie okazać wyrodną matką? nie wiem..może tak jest tylko w moim przypadku, w każdym razie wydawało mi się ze takie dylematy może mieć tylko 15 latka która wpadła a nie dojrzała kobieta która świadomie decyduje się na ten krok

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    :(

No dobra...skoro przynajmniej pijesz kawe orkiszowa...

Bursztyn lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i właśnie takie dyskusje mnie wqrwiają..szczególnie z osobami, które nie czytają ze zrozumieniem

podtrzymuję..dalsza dyskusja nie ma sensu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:44

szczęśliwa 2, Kate 75, Bursztyn, Panda lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:55

Reni, Simba, Kate 75, Bursztyn, samira, mysza1975, Żanet, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    po co wam w takim razie macierzyństwo? może lepiej adoptować jakies zwierzątka domowe? nie wymagają tylu poświęceń, starań, nieprzespanych nocy, kup, rzygów? decydując sie na dziecko kobieta chyba z góry zakłada że akceptuje wszystko co się z tym wiąże? chyba nie zakłada że może sie okazać wyrodną matką? nie wiem..może tak jest tylko w moim przypadku, w każdym razie wydawało mi się ze takie dylematy może mieć tylko 15 latka która wpadła a nie dojrzała kobieta która świadomie decyduje się na ten krok
    Ewa dziewczyny to akceptuja ale zastanawiają się jak to będzie przestań sie czepiać :-)
    a co do kupy ma 40 czy 15 lat matki
    kurde sraczka ro sraczka

Reni, Kate 75, Bursztyn, Panda, samira, mysza1975, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęliwa własnie o to chodzi

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no widzisz....straszne ....
    tyle tylko ze blad logiczny zasadniczy tutaj popelnilas w rozumowaniu i to niestety przekierowalo cie na falszywy tor: nie mamy DYLEMATOW bo to sugerowaloby wahanie co do posiadania dzieci, tylko najzwyczajniej w swiecie nie przpadamy za kupami.
    Akceptowac gowno- nie oznacza ze trzeba go lubic. Akceptujac wlasne dziecko - akceptuje jego wydaliny i wydzielina - ale nie musze mowic ze sa piekne i pachna.
    A poza tym Ewa, nie mierz wszystkich swoja miara bo ludzie sa rozni, wrzuc na luz troche bo spieta jestes, nie bierz wszystkiego tak cholernie doslownie, bo sie zapowietrzysz jak kaloryfer a to dobre nie jest dla zdrowia ;)

szczęśliwa 2, Simba, Kate 75, Panda, Iwone, samira, mysza1975, Żanet, Mango, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zwierzatka domowe trez sraja i rzygają :-)
    idąc tym tokiem myślenia to sama nad sobą powinnam sie zastanowić bo kuzwa tez sram i rzygam czasami :-P

Reni, Kate 75, mysza1975, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    idąc tym tokiem myślenia to sama nad sobą powinnam sie zastanowić bo kuzwa tez sram i rzygam czasami :-P
    kto nie sra i nie rzyga niech pierwszy rzuci kamieniem ;)

szczęśliwa 2, Reni, Simba, Kate 75, Bozia3, samira, Mango, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to to
    dlatego wcześniej napisałam, że biorąc pod uwagę jakie przejścia miałam z psem jakie zapachy wydzieliny i zabiegi były grane to przy dziecku powinno być łatwiej, bo będzie mi jeszcze bliższe
    szczęśliwa 2 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:53

Kate 75, szczęśliwa 2, Mango lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no i właśnie takie dyskusje mnie wqrwiają..szczególnie z osobami, które nie czytają ze zrozumieniem

podtrzymuję..dalsza dyskusja nie ma sensu

A mnie nie wqrwiają, ubawiłam się i uśmiałam do łez, a że niektórzy zbyt serio i nie doczytają albo nie chcą, no cóż bywa, przywykłam do tych komentarzy a'la widelec w d... ;)
    Humor mi się poprawił i nadal liczę na działanie hormonów i pachnącą sra.. kup... i rzy... wolno mi :)
    Podziwiam nie mających żadnych obaw i wątpliwości, tylko pozazdrościć, poważnie mówię :)
    P.S. Zwierzątka już mam i jak się porzy... ją to mąż sprząta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 13:54

Reni, szczęśliwa 2, Panda, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ