X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w latach 80 już mogłaś
    Bozia3 wrote:
    no wiesz...wtedy to ja miałam zaledwie roczek...znowu nie jesteśmy takie stare...
    /QUOTE]

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    jak tfu tfu nie wyjdzie w tym cyklu to może zastanowię się nad kupnem go,dostałam kiedyś na próbę od ginki 2saszetki a tak to jest b.drogi
    np. tu zawsze kupuję leki i suplementy i kosztuje http://www.doz.pl/apteka/p67822-Inofolic_proszek_do_sporzadzania_roztworu_doustnego_20_saszetek

Dobrze wiedziec, ze DOZ juz ma Inofolic :) wydaje mi sie, ze jeszcze miesiac temu nie mieli. W moim tablecie nie moge otworzyc tej strony, ktora podalas, ale wyszukalam w ogole w DOZ i tam kosztuje 57,49 zl. Ja zamawialam w aptekarzwarszawski.pl i tu kosztuje 55,50 zl

W dodatku biore 2 dziennie, bo podobno przy pco trzeba przyjmowac 2 g myoinozytolu. Poprzednio, jak Inofolicu jeszcze nie bylo na rynku to kupowalam w DOZ po prostu Inozytol i osobno kwas foliowy. Niby oba te zwiazki myoinozyol ktory jest w Inofolicu oraz inozytol to jest witamina B8, ale nie jestem pewna czy to a sama skutcznosc (dlugo Szukalam o tymw necie, ale nigdzie nie znalazlam na 100%). Inozytol w DOZ kosztuje za 45 kapsulek 27,49 zl, ja bralam 4 dziennie, bo jedna zawierala 500 mg, a potrzebowalam dziennie 2g. Mozesz zawsze sprobowac z tym Inozytolem, on nie szkodzi, a niezaleznie od wszystkiego dobrze sie po nim funkcjonuje, bo dziala tez na uklad nerwowy. Wyraznie odczulam mniejszego wkur...a na codzien.
    Ale o czym ja mowie! Przeciez my juz w ciazy jestesmy (jak Paszczakin :) ) bardzo mi sie to spodobalo :)

Iwone, samira, malgos741, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma to tamto ciąże jak nic ;)

a to nawet nie wiedziałam ze b8 można kupić tez osobno w tabsach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 12:45

Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    od razu walę z grubej rury - test negatywny :(
    niby 'póki @ nie ma....' ale normalnie zwiędłam :(
    do d.... to wszystko

ten inofolic to tylko dla PCO-sek?

Paszczakinie jestem dziś w 14dpo
    ciekawe jak Kate, pisała już?

samira, Iwone, malgos741, megan8, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej hej
    do d.... to wszystko

przytulam <3

nie ogólnie dla starających http://www.inofolic.pl/ (dałam link ado poczytania -jego oficjalna str)

Lucky lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej hej
    do d.... to wszystko

Inofolik dla starajacych sie 1 saszetka dziennie.
    Dla pco pdwojna dawka

Lucky lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, przykro mi

Lucky lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam działanie inofolic: uzupełnia diete w kwas foliowy
    nie rozumiem na czym polega jego fenomen? jakiś szał normalnie na ten inofolic

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre :)
    Bozia3 wrote:
    czytałam kiedyś zasady pisowni wyrazu ch uj - czy przez ch czy przez h - podobało mi się wytłumaczenie - piszemy przez ch - żeby był dłuższy...;)

Ja kiedyś w ten sposób tłumaczyłam zawiłości j.polskiego:
    Przychodzi delikwent i pyta:
    Jak jest poprawnie: w cudzysłowiu, czy w cudzysłowie??
    Wtedy ja (choć nie odpowiada się pytaniem na pytanie):
    "A mówi się: w d u p i u, czy w d u p i e??
    Delikwent odpowiada: w d u p i e
    Ja: więc masz odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 13:15

Bozia3, Bursztyn, Simba, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego powinnaś stosować Inofolic?
    Czym jest Inofolic

Inofolic jest suplementem diety zawierającym myo-inozytol i kwas foliowy. Foliany,
    w grupie których jest kwas foliowy, przyczyniają się do wzrostu tkanek matczynych
    w czasie ciąży, biorą udział w procesie podziału komórek, pomagają w prawidłowej produkcji
    krwi, oraz utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
    Kwas foliowy

Organizm kobiety wymaga uzupełnienia składników odżywczych takich jak kwas foliowy, który
    bierze udział w procesie podziału komórek. Kwas foliowy przyczynia się także do zmniejszenia
    uczucia zmęczenia i znużenia, a także do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.
    Kwas foliowy występuje głównie w: warzywach liściastych, wątrobie, jajach oraz w mniejszych
    ilościach w owocach (z wyjątkiem cytrusów), mięsie i mleku. Gotowanie żywności niszczy prawie
    całą zawartość folianów (90%) w ciągu kilku minut.
    Inozytol

Inozytol to nazwa zwyczajowa cykloheksanheksolu – cyklicznego sześciowęglowego alkoholu
    polihydroksylowego posiadającego sześć grup hydroksylowych (cukrol). Najczęściej spotykaną
    w przyrodzie formą jego występowania jest myo-inozytol.
    Myo-inozytol: do najbogatszych źródeł myo-inozytolu wśród produktów pochodzenia roślinnego
    należą: owoce cytrusowe, całe ziarna zbóż, orzechy (orzeszki ziemne), kiełki (kiełki pszenicy),
    rośliny strączkowe (fasola) i drożdże. Świeże owoce i warzywa zawierają więcej myo-inozytolu
    niż produkty mrożone, konserwowane lub marynowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 13:17

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Samira ale rodzi się pytanie na ile on jest przyswajalny pzrez organizm? ktoś wie? wg mnie to kolejny produkt do zbicia kasy, nie tak dawno tzw amerykańscy naukowcy odkryli że witaminy w tabletkach mozemy spłikać w kiblu poniewaz są nieprzyswajalne
    przecież szpinak mozna surowy wkroić do sałatki, jajka gotować na miękko,brokuły surowe itd przy odrobinie wysiłku ułozyć wartościowa dietę jak na staraczke przystało ale na tym nikt kasy nie zrobi więc sie o tym nie mówi nawet na tym forum czy innych podobnych, zamiast tego nabija sie tysiące postów które z zaciążeniem nie maja nic wspólnego
    i jeszcze taki producent bedzie pisał jeden z drugim czego wymaga organizm kobiety tak jakbym ja sama nie wiedziała, napewno nie wymaga tabletek tylko żeby do żoładka coś wartościowego wsadzić a nie ten syf który lezy na półkach sklepowych, żeby sie wyspać, nie palić i nie pić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 13:38

samira, Panda lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termometr - zbedny
    Sluz - nie miarodajny
    Witaminy - ch.jnia
    Suplementy diety - spisek koncernow
    Monitoring - grzybnia
    Forum - niepotrzebne

samira, megan8, Kate 75 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam ze zdrowa dieta, luz i sen - TAK
    Suplementy - TAK - bo dlaczego nie?

samira, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja uwazam ze zdrowa dieta, luz i sen - TAK
    Suplementy - TAK - bo dlaczego nie?

tak- pod warunkiem że nie szkodza -bo tego tez nie wiemy
    ale załóżmy że nie szkodzą, po prostu mam wrażenie że staraczki traktują nowy specyfik jako cud, wszystkie musza mieć bo nowy a cudów niestety nie ma, na zdrowie pracuje się latami

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa w grudniu 2012 r kupiłaś wyciąg z trawy pszenicznej i algi za 250 zł. i po tym trochę Ci się zeszło zanim zaciążyłaś
    czyżbyś kupiła trochę siana? czy też dałaś komuś zarobić?
    jakoś wtedy nie negowałaś wspomagaczy

Simba, Bozia3, Myszonek, Bursztyn, samira, Iwone, Kate 75, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy brokuly nie szkodza - nie ma na nich skladu chemii ktora byly pryskane. Poza tym od surowych warzyw mozna dostac toksoplazmozy a potem dziecko ma ucho na twarzy.
    Jesli ktos uwaza ze woda z Lichenia pomoze mu zajsc w ciaze, to niech pije na zdrowie. Ostatecznie jest jeszcze efekt placebo i pozytywne myslenie, prawda?

Reni, Bozia3, Myszonek, Bursztyn, samira, Iwone, Żanet, Kate 75, Panda lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że dobrze dobrane suplementy dla mojego A. nam pomogły. Były to duże dawki - a w jedzenie samych brazylijskich orzechów można by się bawić kolejne miesiące.
    Pomiędzy tysiącami postów nie na temat - to forum dało mi dużą wiedzę przekazywaną przez doświadczone kobiety. Zaczęła mnie tu szkolić polarmiś i potem inne dziewczyny.
    Od CIebie EwaT jak na razie oprócz plucia jadem, zakazu picia wody i negowaniem wszystkiego, w czym sama bierzesz udział nie dowiedziałam się niczego konstruktywnego....

Bursztyn, samira, grosza, malgos741, megan8, Kate 75, Niuta, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Ewo, bardzo możliwe że masz rację, ale.... tonący brzytwy się chwyta
    i tak myślę co cykl,....'niby wszystko jest ok, to może jednak tej nowej witaminy mi tylko brakuje i już będę w ciąży'
    nie da się ukryć że pary starające się to ludzie podatni na reklamy, z resztą wszyscy jesteśmy, zależy tylko na jakim etapie życia jesteśmy, to na reklamy się łapiemy
    pewnie za parę lat będziemy podatne na reklamy środków na wątrobę i osteoporozę

jem zdrowo, wysypiam się, nie piję, nie palę, ruszam się, raczej nie żyję w stresie i co? może brak infolicu? może czegoś innego....
    nie wiem, ale chciałabym wiedzieć na wczoraj żeby nie tracić kolejnego cyklu

Simba, Bozia3, Myszonek, samira, megan8, Kate 75, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky czy Ty miałaś sprawdzaną drożność? Bo już nie pamiętam...

Lucky lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    no Ewo, bardzo możliwe że masz rację, ale.... tonący brzytwy się chwyta
    i tak myślę co cykl,....'niby wszystko jest ok, to może jednak tej nowej witaminy mi tylko brakuje i już będę w ciąży'
    nie da się ukryć że pary starające się to ludzie podatni na reklamy, z resztą wszyscy jesteśmy, zależy tylko na jakim etapie życia jesteśmy, to na reklamy się łapiemy
    pewnie za parę lat będziemy podatne na reklamy środków na wątrobę i osteoporozę

jem zdrowo, wysypiam się, nie piję, nie palę, ruszam się, raczej nie żyję w stresie i co? może brak infolicu? może czegoś innego....
    nie wiem, ale chciałabym wiedzieć na wczoraj żeby nie tracić kolejnego cyklu

Otoz to. Ja dzialam zgodnie z planem i rozsadkiem. Mialam juz wszystkie mozliwe zabiegi i badania, moj M rowniez - i nic. Prowadze mega zdrowy tryb zycia. Jestem uwaznym konsumentem i z reguly nie daje sie nabrac reklamom (no chyba ze dzialaja podprogowo;), ale jesli ktos pisze ze cos mu pomogle, a moj lekarz nie odradza zazywania tego, to dlaczego nie?

Lucky, samira, Kate 75, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2232 2233 2234 2235 2236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ