X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Uważam, że dobrze dobrane suplementy dla mojego A. nam pomogły. Były to duże dawki - a w jedzenie samych brazylijskich orzechów można by się bawić kolejne miesiące.
    Pomiędzy tysiącami postów nie na temat - to forum dało mi dużą wiedzę przekazywaną przez doświadczone kobiety. Zaczęła mnie tu szkolić polarmiś i potem inne dziewczyny.
    Od CIebie EwaT jak na razie oprócz plucia jadem, zakazu picia wody i negowaniem wszystkiego, w czym sama bierzesz udział nie dowiedziałam się niczego konstruktywnego....

bozia nie pierdziel
    na kogo konkretnie plułam jadem?

• Lucky Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Lucky czy Ty miałaś sprawdzaną drożność? Bo już nie pamiętam...

zrobiłam w grudniu, wszystko rewelacyjnie!

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    bozia nie pierdziel

Ehehehehehe a to sie ubawilam :) :) :)

Kate 75 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    bozia nie pierdziel
    Nie chodzi mi o konkretne osoby - ale ogólnie mam takie odczucie. Nie rozumiem po co to robisz? Skoro uważasz, że to forum nie spełnia warunków forum dla staraczek, że wykresy niepotrzebne, monitoringi niepotrzebne - to w jakim celu tu funkcjonujesz ? Może Cię źle oceniam - ale coraz częściej mam wrażenie, że Twoim celem nie jest wspieranie, a ogłoszenie całemu światu - że oto ja jestem w ciąży - ta oświecona, uwolniona od jakichś specjalnych starań i lęków, potrafiąca wszystko odpuścić kobieta -a wy zacofane, sfrustrowane nieudacznice męczcie się dalej...i nawet głupiego gówna u dziecka nie umiecie docenić. Wywyższasz się - może to jakaś przeciwwaga dla kompleksów?

Simba, Reni, samira, Bursztyn, malgos741, Kate 75, mysza1975, Niuta, gosia7122, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    zrobiłam w grudniu, wszystko rewelacyjnie!
    spróbuj może z żelem jeszcze - może masz jakiś śluz nie teges....

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia nie denerwuj się
    Chucky już tak ma 43741jqo3nt5936.gif

Poczytaj jej wcześniejsze posty jak zaczynała jak chwytała każdą informację, która mogłaby się przydać
    jak martwiła się tempkami
    zapomniał wół.....
    ja też się zastanawiam dlaczego tak.. skąd taka zmiana

Bozia3, Simba, samira, Bursztyn, Iwone, megan8, Kate 75, Niuta, Panda, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    spróbuj może z żelem jeszcze - może masz jakiś śluz nie teges....

na żelu jedziemy (haha! dosłownie) od czerwca, wiesiołek, siemię, wino, orzechy, M na wspomagaczach (tylko L-karnityny nie miał w dawkach takich jak Twój i Q10 w ogóle)
    wydaje mi się że zrobiłam co mogłam :(

samira, polarmiś, Kate 75, Niuta lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky to zrób jak Bozia
    w następnym cyklu odstaw wszystko :-)

samira, Lucky, Kate 75, Niuta lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Otoz to. Ja dzialam zgodnie z planem i rozsadkiem. Mialam juz wszystkie mozliwe zabiegi i badania, moj M rowniez - i nic. Prowadze mega zdrowy tryb zycia. Jestem uwaznym konsumentem i z reguly nie daje sie nabrac reklamom (no chyba ze dzialaja podprogowo;), ale jesli ktos pisze ze cos mu pomogle, a moj lekarz nie odradza zazywania tego, to dlaczego nie?

a moge wiedzieć co spozywasz na codzień skoro tak megazdrowo?

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak: Moje cykle to koszmar - bez hormonow syntetycznych albo duzej dawki soi to moze byc nawet 90 dni. A tu nagle 30 dni - nie wzielo sie to znikad. Raczej chodzi w tym o myoinozytol niz o kwas foliowy

samira, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    na żelu jedziemy (haha! dosłownie) od czerwca, wiesiołek, siemię, wino, orzechy, M na wspomagaczach (tylko L-karnityny nie miał w dawkach takich jak Twój i Q10 w ogóle)
    wydaje mi się że zrobiłam co mogłam :(

U nas podobnie tylko M wspomagaczy nie bral bo nie potrzebowal - tylko cynk.

Teraz zgodnie z planem powinnas otrzymac najbardziej znienawidzona i kretynska rade: wyluzuj - nie mysl o tym ;)

samira, Lucky, Kate 75 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia nie denerwuj się
    Chucky już tak ma 43741jqo3nt5936.gif

Poczytaj jej wcześniejsze posty jak zaczynała jak chwytała każdą informację, która mogłaby się przydać
    jak martwiła się tempkami
    zapomniał wół.....
    ja też się zastanawiam dlaczego tak.. skąd taka zmiana

bardzo ci pasuje to zdjęcie z zyrafą
    tempki mierzyłam przez 3 cykle po czym stwierdziłam że nie ma sensu
    a Ty ile jeszcze bedziesz mierzyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:18

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a moge wiedzieć co spozywasz na codzień skoro tak megazdrowo?

Nie, wystarczy ze zaufasz w to co pisze.

kapturnica lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tak Samira ale rodzi się pytanie na ile on jest przyswajalny pzrez organizm? ktoś wie? wg mnie to kolejny produkt do zbicia kasy, nie tak dawno tzw amerykańscy naukowcy odkryli że witaminy w tabletkach możemy spłukać w kiblu ponieważ są nieprzyswajalne
    przecież szpinak można surowy wkroić do sałatki, jajka gotować na miękko,brokuły surowe itd przy odrobinie wysiłku ułożyć wartościowa dietę jak na staraczke przystało ale na tym nikt kasy nie zrobi więc się o tym nie mówi nawet na tym forum czy innych podobnych, zamiast tego nabija się tysiące postów które z zaciążeniem nie maja nic wspólnego
    i jeszcze taki producent będzie pisał jeden z drugim czego wymaga organizm kobiety tak jakbym ja sama nie wiedziała, na pewno nie wymaga tabletek tylko żeby do żołądka coś wartościowego wsadzić a nie ten syf który lezy na półkach sklepowych, żeby się wyspać, nie palić i nie pić
    z jednym się zgodzę ze te wszystkie suplementy nabijają kasę producentom farmaceutycznym
    ale współczesne kobiety mają deficyt k.foliowego w organizmie i go nie wytwarzamy tylko dostarczamy z pożywieniem a to i za mało dlatego tak ważna jest jego suplementacja przed ciążą i w ciąży ...

Panda lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    z jednym się zgodzę ze te wszystkie suplementy nabijają kasę producentom farmaceutycznym
    ale współczesne kobiety mają deficyt k.foliowego w organizmie i go nie wytwarzamy tylko dostarczamy z pożywieniem a to i za mało dlatego tak ważna jest jego suplementacja przed ciążą i w ciąży ...

To samo dotyczy witaminy D

samira, Panda lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    bozia nie pierdziel
    to ja odpowiem: generalnie na kazda tutaj i we wszystkie strony. Jestes jak czolg- ktory jedzie przed siebie i miazdzy, nie zwazajac co ma przed soba. Nie docieraja do Ciebie logiczne argumenty- bo przyznac sie ze przy je ba las jak szczerbaty w kraty byloby ujma na honorze. Nie masz poczucia humoru i dystansu do wlasnej osoby- mimo ze taka poze starasz sie przyjac, natomiast Twoje czesto niestety obrazliwe teksty powinny byc przyjmowane z przymrozenim oka- tego wymagasz od innych ale sama nie potrafisz dac. Masz nietolarancje na odmienne zdanie innych osob, ale najgorsze dla mnie jest to, ze nie masz szacunku do innych ludzi, niestety. Podejrzewam, ze zycie Ci doswiadczylo dosc mocno i pewnie sa powody dla ktorych jestes sfrustrowana i pozbawiona poczucia wlasnej wartosci, ale to jeszcze nie powod zeby nie szanowac innych ludzi i ich pogladow. . Dziwi mnie tez bardzo fakt, ze nazwalas to miejsce pierdolnikiem czy jakos tam w ktorym siedza ch uje a nie matki - cytuje Twoje slowa- ale jakos dziwnie codziennie tutaj przychodzisz. Jak to sie dzieje, ze nie szkoda Ci czasu na rozmowy z ch ujami.. Niedlugo zacznie robic sie wokol Ciebie pusto i nikt nie bedzie sie chcial z Toba gadac. Zarowno tutaj jak w realu. Wiec teraz, zanim uniesiesz sie pseudo-duma, i zaczniesz rzucac inwektywami- wez gleboki oddech i przemysl troche swoje zachowanie. Bo o ile na poczatku czulam do Ciebie sympatie, o tyle z powodu powyzszego zaczyna mi przechodzic.

Simba, samira, Reni, Bozia3, Iwone, grosza, paszczakin, Mango, malgos741, megan8, Kate 75, mysza1975, Niuta, Panda, gosia7122, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do samego końca
    czyli tyle ile trzeba
    EwaT wrote:
    bardzo ci pasuje to zdjęcie z zyrafą
    tempki mierzyłam przez 3 cykle po czym stwierdziłam że nie ma sensu
    a Ty ile jeszcze bedziesz mierzyć?

Simba, Bursztyn, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To samo dotyczy witaminy D
    właśnie witamina D3 dlatego często niemowlakom podaje się tą witaminę

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo te ch uje nie matki w ciąży się źle odżywiały .. taka sytuacja
    samira wrote:
    właśnie witamina D3 dlatego często niemowlakom podaje się tą witaminę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:26

Simba, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bo te ch uje nie matki w ciąży się źle odżywiały .. taka sytuacja
    Reni masz rację w całej rozciągłości :)

Reni lubi tę wiadomość

‹‹ 2233 2234 2235 2236 2237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ