X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie!

Nie musimy się wszystkie kochać, ale szanujmy się choć trochę i zanim coś napiszecie zastanówcie się, czy miałybyście odwagę powiedzieć to drugiej osobie prosto w twarz.

A swoją drogą, coś mi tu nie gra. Zupełnie nowa osoba (marys) trafiła prosto na nasz wątek i prowokuje Ewę.
    Komisję śledczą trzeba powołać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 23:36

Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dziewczyny, spokojnie!

Nie musimy się wszystkie kochać, ale szanujmy się choć trochę i zanim coś napiszecie zastanówcie się, czy miałybyście odwagę powiedzieć to drugiej osobie prosto w twarz.

A swoją drogą, coś mi tu nie gra. Zupełnie nowa osoba (marys) trafiła prosto na nasz wątek i prowokuje Ewę.
    Komisję śledczą trzeba powołać!
    do czego komisję?
    wiadomo że sie urżnęła i frustracje wylewa

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    do czego komisję?
    wiadomo że sie urżnęła i frustracje wylewa

Czy to nie Twoje drugie ja rozmawia z tym pierwszym.

Dobranoc!

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ja też nie rozebrałam choinki ,potrzymam ja jeszcze troszkę ,mam sztuczna ale ładną i oświetlona wprawia w fajny nastrój :)
    moja się jeszcze nie sypie i dużo pracy w nią włożyłam dlatego postoi do 1 lutego tak jak zawsz stała w moim domu rodzinnym :)

Niuta, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Czy to nie Twoje drugie ja rozmawia z tym pierwszym.

Dobranoc!

ta durna pinda Marys zna odpowiedz

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    małgoś tez będziesz przebrana ,jak tak to za co za kogo ;) !?
    Ja z obługi więc nie muszę. :-)
    A tak po zatym to witam się pierwsza i zmykam do roboty. :-)

ps. ja na osobę plująca jadem nie reaguję bo po co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 07:29

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kobitki
    Za oknem zimisko na całego. Małgoś fajną masz tą pracę - zarobisz kasę, a przy okazji tyle zabaw - choć czasem to pewnie męczące...

bliska77, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe co u Ciebie? Brzusio rośnie?
    Jakoś leci. Roboty mam kupę, ale może przez to czas szybciej płynie :)

Miałam mieć wczoraj badania, ale się nie udało, czyli w poniedziałek połówkowe. Wyszły mi bakterie w moczu, ale być może źle ten mocz pobrałam. W każdym razie nic mnie nie boli, wezmę urosept. Zobaczymy co gin powie. Pewnie badanie powtórzę sama, jeśli on nie zaleci.

Brzuch rośnie... Kupiłam fajne spodnie w go sporcie bo mnie wszystko w domu ściskało i chciałam kupić takie do chodzenia. Niby dresowe, a jednak jak się je założy to wyglądają na takie z butiku, więc kupiłam 2 pary :P Polecam żeby się tam wybrać i je kupić :) są z tym podwyższonym stanem dla ciężarnych. Bardzo wygodne.

Poza tym jakoś mocniej tyję i przestałam się czuć jak sarenka...

Bozia, nie wiem jak będzie u Ciebie, ale brzuch rośnie tak etapami. U mnie na początku dość szybko, potem jakby mniej, a teraz (w okol. 20 tyg.) to już zapiernicza.

Ogólnie mały jak ma dobry dzień (nie wiem od czego to zależy) fika koziołki i jest to mało komfortowe w odbiorze :P
    Są momenty, ze w ogóle jest mi źle, ani siedzieć, ani leżeć, ani stać. Żeby sie ułożyć do snu, to pozycję zmieniam kilka razy i dopiero po ok. 20 minutach można powiedzieć, ze jest ok. To przez to, że ciężko jest oddychać :) A myślę, że dzieje się to przez to, że poza rozrastającym się brzuchem, to "ciążą" mi dodatkowe kilogramy, których do tej pory nie miałam :P

Dobrze, że leżysz :) Ale też dobrze, że coś tam wstajesz. Tak jak już dziewczyny pisały, opinie na ten temat są różne. Nawet ja sie z nimi spotkałam, bo mój gin mówił żebym leżała plackiem, a gin na ostrym dyżurze, żeby z tym nie przesadzać. Myślę, ze skoro ufasz swojej gince, to się trzymaj jej zaleceń i będzie dobrze :) Mocno w to wierzę :)

bliska77, Niuta, samira, mysza1975, Viv78, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Szczęśliwa,

Podejrzewam, że to alergia, bo zawsze miałam i brałam leki, a teraz nic nie mogę brać a poza tym nie chcę :) do 12 tygodnia przynajmniej.
    Eh życie kolejny lekarz na liście do odwiedzenia, a wydawałaby się, że z ciążą to to tylko do ginekologa :) Dobrze, że dziś zaliczyłam endokrynologa, przynajmniej z tarczycą w porządku :)
    <Żanet, jest też coś takiego jak katar ciążowy, może pod tym kątem coś sprawdź.

Ja nie miałam kataru, ale zazwyczaj jak wstaję to nos zapchany. To wszystko spowodowane jest też zwiększający się krążeniem krwi. W którymś tygodniu na belly o tym pisali.

samira, Żanet lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe nie to, że jestem jakaś zawistna, ale niestety ucieszyła mnie wiadomość, że Ty tyjesz i to nie tylko od dzidziusia ;). Zazdrościłam Ci chudości i takiej przemiany materii - a tu proszę - oliwa sprawiedliwa...;). Ale wiem też,że urodzisz i znów będziesz jak sarenka :). 20 tydzień - ale ten czas zasuwa - w zasadzie przekroczyłaś połowę.
    Poszukam tego sklepu - go sport -szczerze mówiąc jakoś nie kojarzę. Moja przyjaciółka ma przylecieć z UK w kwietniu - już mi zagroziła, że mi poprzywozi ciuchów trochę - bo tam to jest raj...:)

Wybraliście już imię dla Natanka?

caffe, bliska77, samira, mysza1975, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe nie to, że jestem jakaś zawistna, ale niestety ucieszyła mnie wiadomość, że Ty tyjesz i to nie tylko od dzidziusia ;). Zazdrościłam Ci chudości i takiej przemiany materii - a tu proszę - oliwa sprawiedliwa...;). Ale wiem też,że urodzisz i znów będziesz jak sarenka :). 20 tydzień - ale ten czas zasuwa - w zasadzie przekroczyłaś połowę.
    Poszukam tego sklepu - go sport -szczerze mówiąc jakoś nie kojarzę. Moja przyjaciółka ma przylecieć z UK w kwietniu - już mi zagroziła, że mi poprzywozi ciuchów trochę - bo tam to jest raj...:)

Wybraliście już imię dla Natanka?

Sama jestem zaskoczona tym tyciem, bo już myślałam, że nic na mnie nie zadziała :P a tu proszę :) mnie parę kilogramów więcej nie zaszkodzi, ale odczuwam balast bardzo :P w ostatni miesiąc przytyłam 3,5kg, W poprzednim też... A z tego co czytam, to prawdziwe tycie mam przed sobą właściwie. Chyba będzie masakra :P Jak się postaram to może jakoś do sarenki wrócę, ale najbardziej to by mi łania odpowiadała hehehehe Zdecyduję po porodzie do jakiej bestii się upodobnić ;)

Go sport to bardzo popoularna sieć i pewnie ją widziałaś w niejednym centrum handlowym tylko nie kojarzysz. Ponizej wstawiam Ci link do spodni podobnych do tych, które kupiła. Moje nie mają tego sznureczka w pasie, za to mają te sznureczki w nogawkach na dole, a nogawki są szersze od tych na zdjęciu. Cena taka sama. Ale są mega wygodne. Nawet jeansy ciążowe nie sa takie wygodne, ani getry, które mam, jak te spodnie.

http://www.go-sport.pl/go-sport/kampanie/katalog/katalog-fitness-2013/spodnie-205/roll-pan

Pisałaś, ze u Was jest sporo ciążowych fajnych rzeczy. Powiem Ci, że te, które widziałam u nas, to jakaś masakra. ładniej by wyglądał przerobiony worek, niż jakiś ciuch kupiony na dziale dla ciężarnych. Może ja po prostu trafiłam do takich sklepów, które nie przywiązywały wagi do asortymentu. Poszukam coś na wiosnę, może się lepiej zaopatrzą.

Z tym imieniem to nie taka prosta sprawa. ja byłam nastawiona na dziewczynkę i pomysły na imiona miałam. Natomiast co do chłopca, to nawet jednej propozycji nie podałam. Pałeczkę więc przekazałam m. Też mu nie było łatwo wybrać. Wstępnie wybraliśmy Szymon. Ale potem wyczytałam, że tych Szymonów do od groma jest :) No ale cóż, może tak zostanie. Mojemu też strasznie podobało się imię Iwo, ale wstępnie zrezygnowaliśmy. Ciekawa byłam miny dziadków na to imię hehehehe

bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    widzę, że wczoraj znów było gorąco, na szczęście składaliśmy z mężem meble ;-)
    pogoda za oknem piękna tylko te -14 nieco odstrasza ;-)
    Caffe, nie wiem czy pamiętasz ale ja też miałam bakterie w moczu, gin powiedział, że w ciaży różnie to wszystko bywa i jest większa granica tolerancji, natomiast poradził mi podżerać żurawinę i dużo witaminy c, najlepiej w naturalnej postaci oczywiście, teraz idę za tydzień, zobaczymy czy coś się zmieniło. Trzymam kciuki za usg połówkowe ;-), genetyk kazał mi oprócz połówkowego zrobić koniecznie echo serca dziecka (m.in. ze względu na mojego tatę).
    Piszesz, że juz tyjesz, kurcze ale Ty taki szczuplaczek i laska jesteś, że na pewno wyglądasz cudownie

caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, tymi kilogramami się nie przejmuj, wszędzie mówią że waga kobiety w ciaży powinna być uzależniona od jej wagi przed ciazą, z nadwagą powinna przytyć od 7 do 11kg a otyła ok 6-8 a te szczupłe laseczki no nawet do 13-15 i też będzie ok ;-)
    u mnie zaczął się 16ty tydzień, ja mam nadwagę , póki co mam ok 1kg na plusie ale ja mam niedoczynność sporą i muszę sie bardzo pilnować - acha dziś poprosiłam męża żeby kupił mi zapas soku z kiszonej kapusty ;-)

jeśli chodzi o imię to moim skromnym zdaniem dla dziewczynki jest dużo większy wybór niż dla chłopca, tym bardziej, ze moje typy męskich imion są już u mnie w najbliższej rodzinie i jeśli będzie chłopiec to chyba będzie sie powtarzało ale trudno ;-)

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Witajcie,
    widzę, że wczoraj znów było gorąco, na szczęście składaliśmy z mężem meble ;-)
    pogoda za oknem piękna tylko te -14 nieco odstrasza ;-)
    Caffe, nie wiem czy pamiętasz ale ja też miałam bakterie w moczu, gin powiedział, że w ciaży różnie to wszystko bywa i jest większa granica tolerancji, natomiast poradził mi podżerać żurawinę i dużo witaminy c, najlepiej w naturalnej postaci oczywiście, teraz idę za tydzień, zobaczymy czy coś się zmieniło. Trzymam kciuki za usg połówkowe ;-), genetyk kazał mi oprócz połówkowego zrobić koniecznie echo serca dziecka (m.in. ze względu na mojego tatę).
    Piszesz, że juz tyjesz, kurcze ale Ty taki szczuplaczek i laska jesteś, że na pewno wyglądasz cudownie

Z tymi bakteriami to sobie tak tłumaczę, tym bardziej, ze od ok. 2-3 tygodni, co też jest prawidłowe i pojawia się na tym etapie ciąży, wydziela się więcej śluzu. Ja nigdy nie miałam upławów, a teraz tego śluzu jest dużo i może to też powodować rozwinięcie się większej flory bakteryjnej. Ale też jak pisałam, może źle pobrałam mocz :)
    Ja jem żurawinę codziennie, bo podjadam mieszankę suszonych owoców i np. z tego powodu nie mam zaparć, tak mi się wydaje.
    Ja nie brałam żadnych witamin (w tabletkach) to wyniki miałam ok, a teraz jak od 3 tygodni biorę bo chciałam sobie podrasować wyniki, to se podrasowałam w drugą stronę hehehe
    Mój m się ze mnie śmieje jak mi przybywa ciała tu i ówdzie :P ale sie pocieszyłam, tzn. przeczytałam, że kości w biodrach przygotowują się do ciąży i się rozszerzają, stąd sie rośnie wszerz. Tego się będę trzymała :) a skoro się rozrastam, to przestrzeń pomiędzy musi się czym wypełniać :P no i u mnie dooopa wyrównuje te poziomy :P

bliska77, samira, Żanet lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne spodnie z decathlonu - na razie są dobre...;)

Iwo - nieźle, tylko jak to zdrabniać - i faktycznie rodzinka mogła by się obruszyć...Szymon ładnie i bezpiecznie :)

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, tymi kilogramami się nie przejmuj, wszędzie mówią że waga kobiety w ciaży powinna być uzależniona od jej wagi przed ciazą, z nadwagą powinna przytyć od 7 do 11kg a otyła ok 6-8 a te szczupłe laseczki no nawet do 13-15 i też będzie ok ;-)
    u mnie zaczął się 16ty tydzień, ja mam nadwagę , póki co mam ok 1kg na plusie ale ja mam niedoczynność sporą i muszę sie bardzo pilnować - acha dziś poprosiłam męża żeby kupił mi zapas soku z kiszonej kapusty ;-)

jeśli chodzi o imię to moim skromnym zdaniem dla dziewczynki jest dużo większy wybór niż dla chłopca, tym bardziej, ze moje typy męskich imion są już u mnie w najbliższej rodzinie i jeśli będzie chłopiec to chyba będzie sie powtarzało ale trudno ;-)
    W pierwszej ciąży przytyłam 12 kg i byłam szczupła też. Ale teraz nie będzie tak kolorowo :P Jak miesiąc temu lekarz zapytał o wagę i mu podałam (wtedy pomiędzy wizytami też przytyłam 3,5 kg) to tylko powiedział: oooo ;)
    Najciekawsze jest to, że ja wcale nie jem dużo. Mogę wręcz stwierdzić, ze jem tyle samo co przed ciążą. Chyba po prostu teraz gdzie indziej się to odkłada, a właściwie w ogóle się odkłada, bo wcześniej to jakoś w powietrze wszystko szło :)
    W sumie nie spędzają mi te kilogramy snu z powiek (jeszcze ;) ), ale tak jak pisałam, poruszanie się jak sarenka odeszło w siną dal :P

A z imionami jest dokładnie tak jak piszesz :) Do tego przy wyborze imienia siłą rzeczy zaczynasz je przypisywać do osoby i jej charakteru i czasami się stwierdza, ze w sumie imię fajne, ale osoby które się zna i noszą to imię to są np. ciapowate i wtedy szuka się kolejnego imienia :) Taka zabawa, w sumie całkiem fajna i żeby to tylko takie były problemy w życiu to byłoby super ;)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mam podobne spodnie z decathlonu - na razie są dobre...;)

Iwo - nieźle, tylko jak to zdrabniać - i faktycznie rodzinka mogła by się obruszyć...Szymon ładnie i bezpiecznie :)
    Chyba Iveco (od samochodu) albo TIR heheheh

bliska77, Niuta, Bozia3, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ja w pierwszej ciąży przytyłam ok 8kg ale moja wyjściowa waga była imponująca, podobnie jest teraz ;-) fakt, to że się na początku w szybkim tempie przybiera na wadze nie oznacza, że tak będzie do końca ciazy i odwrotnie
    Masz raję, ja też konkretne imię przypisuję do konkretnej osoby i jak ma wydźwięk negatywny, to nie da rady, choćby nie wiem jakie było piękne i cudowne to imię, to nie biorę go pod uwagę....

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, ja w pierwszej ciąży przytyłam ok 8kg ale moja wyjściowa waga była imponująca, podobnie jest teraz ;-) fakt, to że się na początku w szybkim tempie przybiera na wadze nie oznacza, że tak będzie do końca ciazy i odwrotnie
    Masz raję, ja też konkretne imię przypisuję do konkretnej osoby i jak ma wydźwięk negatywny, to nie da rady, choćby nie wiem jakie było piękne i cudowne to imię, to nie biorę go pod uwagę....
    U mnie 21 tydzień dopiero, więc zobaczę co będzie dalej :) Po prostu przyjęłam, że taki mój "urok" z tą wagą :) Nie jem ponad plan, więc nie będę miała do siebie pretensji, że nie dbałam o to w czasie, gdy powinnam :) I Wam radzę też się nie przejmować w razie czego ;)

Oby tylko cycki się zachowały ;) chociaż teraz też już u mnie zaczynają przesadzać z wielkością :P

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    U mnie 21 tydzień dopiero, więc zobaczę co będzie dalej :) Po prostu przyjęłam, że taki mój "urok" z tą wagą :) Nie jem ponad plan, więc nie będę miała do siebie pretensji, że nie dbałam o to w czasie, gdy powinnam :) I Wam radzę też się nie przejmować w razie czego ;)

Oby tylko cycki się zachowały ;) chociaż teraz też już u mnie zaczynają przesadzać z wielkością :P
    u mnie z podobnie, jeszcze tydzień temu mieściłam się spokojnie w 70C teraz 75C/70D aż się boje co będzie dalej

caffe, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

‹‹ 2242 2243 2244 2245 2246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ