X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakiego smaku narobiłyscie :)
    A tu trzeba obejść się tylko marzeniami.

caffe, Mango lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie dogadzacie.

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe milcz ! :) Narobiłaś mi takie smaka, że oszaleję za chwilę. A staram się teraz nie szaleć z serami tłustymi, żeby nie wzmacniać działania duporosłych hormonów.
    A. mi zrobił zapasy jedzenia. Wczoraj wsuwałam fasolkę po bretońsku, a dziś ziemniaczki z mielonym i marczewką i do tego do popicia czerwony barszczyk - też nie jest źle...;)

jajca zbereźnice lubię wszystkie :)
    hehehe, sama też se narobiłam smaka i się zastanawiam czy jutro sobie nie kupię jednak tego sera.

A. Ci nie kupił serków na przegryzkę gdy tak leżysz? :P ;)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha - podam Wam przepis na troszkę smaczniejsze grzanki np. do piwa, czy na szybką imprezę. Mój brat znalazł dawno temu ten przepis jako dodatek do zupy cebulowej - ale przyjęły się jako samodzielne danie i są zajebiaszcze.

Weka lub bagietka pokrojona w małe kromeczki. Masa: ser żółty starty na tarce - duże oczka, wyciśnięte kilka ząbków czosnku i do tego ze 2-3 duże łyżki majonezu (najlepiej kielecki lub inny ostry). Masę wymieszać, smarować grzanki, posypać po wierzchu słodką papryką w proszku. Do piekarnika na kilka min. Niby prosty przepis, ale jak się nie zapomni o czosnku i majonezie - wychodzą super grzanki - mokre, soczyste i ciągnące się...:)

caffe, polarmiś, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Już mi grozi, że przywiezie różne sery i szynki z Włoch - aż się boję :)

caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hehehe, sama też se narobiłam smaka i się zastanawiam czy jutro sobie nie kupię jednak tego sera.

I jaj też pewnie nie zostawił ;)

caffe lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale nie moge niczego wymusic. Po ostatniej awanturze przestalam mezowi gotowac. Ale zrobil sie wiekszy burdel bo ja gotuje dla siebie, dziecka on dla siebie. Prasuje tez sam swoje ubrania, ale to nie zmienia niczego. Jak myje podloge to potrafi jednym mopem umyc 130 m2. O lazienkach nie mowie. Wczoraj umywalki ( i nie tylko) pomyte, dzisiaj pelno pasty na nich. Pianka do golenia jak zwykle na zlewie, pelna piany. Brudas wstretny. No nic chyba pms. Musze sie uspokoic, wyluzowac. I jeszcze walka o odrobieńie lekcji!
    Polarmisiu - już trochę znam Twój mechanizm...:) Jak jesteś na mega w_k_u_r_w_i_e- wiedz, że coś się dzieje - to taka Wasza gra wstęna :). Przypomnij sobie, czym ostatnio skończyły się skarpetki w portfelu. WIęc przypuszczam, że jutro lub pojutrze będzie mega dziki seks..;) Jesteście trochę jak włoskie małżeństwo. Coś jak Bursztyn..oni zdaję się przed "tym" rzucają jajkami czy tostami po ścianach - już nie pamiętam czym..;)

polarmiś, caffe, Iwone, Kate 75, Simba, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    aha - podam Wam przepis na troszkę smaczniejsze grzanki np. do piwa, czy na szybką imprezę. Mój brat znalazł dawno temu ten przepis jako dodatek do zupy cebulowej - ale przyjęły się jako samodzielne danie i są zajebiaszcze.

Weka lub bagietka pokrojona w małe kromeczki. Masa: ser żółty starty na tarce - duże oczka, wyciśnięte kilka ząbków czosnku i do tego ze 2-3 duże łyżki majonezu (najlepiej kielecki lub inny ostry). Masę wymieszać, smarować grzanki, posypać po wierzchu słodką papryką w proszku. Do piekarnika na kilka min. Niby prosty przepis, ale jak się nie zapomni o czosnku i majonezie - wychodzą super grzanki - mokre, soczyste i ciągnące się...:)
    Brzmi super smakowicie.

To idąc za ciosem tez coś dorzucę z ciasta francuskiego (jak dla mnie najlepsze jest z Biedronki :P

1. Ciasto kroję na 8 części (niby to kwadraty, ale nie przykładam do tego wagi). Na każdej z części kładę grubszy plaser pomidora, na to łyżeczkę majonezu kieleckiego, na to wędlinę i można plasterek sera zółtego. Brzegi ciasta sklejam albo w trójkąt (jak pierogi) albo w prostokąt (zależy jak mi łatwiej). Wierzch smaruję jajkiem i posypuję majerankiem. Piekę w piekarniku aż się zezłocą.

2. Rozkładam rolkę ciasta, posypuję ją pokrojoną w cienkie paseczki wędliną, serem żółtym i jak ktoś ma pomysł to czymś jeszcze. Przykrywam drugim ciastem, przygniatam. Potem kroję wzdłuż na paski szerokości ok. 2 cm i skręcam całość w delikatną spiralkę. Smaruję wierzch jajkiem i posypuję makiem. Piekę też aż się zezłocą, czyli ok 15 min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2014, 15:06

polarmiś, Kate 75, gosia7122, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu - już trochę znam Twój mechanizm...:) Jak jesteś na mega w_k_u_r_w_i_e- wiedz, że coś się dzieje - to taka Wasza gra wstęna :). Przypomnij sobie, czym ostatnio skończyły się skarpetki w portfelu. WIęc przypuszczam, że jutro lub pojutrze będzie mega dziki seks..;) Jesteście trochę jak włoskie małżeństwo. Coś jak Bursztyn..oni zdaję się przed "tym" rzucają jajkami czy tostami po ścianach - już nie pamiętam czym..;)
    Chyba tak. Szkoda ze nie wyjezdza tak czesto jak mąż Bursztyna, bylabym mniej nerwowa.

caffe, Bozia3, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Już mi grozi, że przywiezie różne sery i szynki z Włoch - aż się boję :)
    Uuuuu, kochana, możesz sobie teraz postanawiać co chcesz :P i tak się do nich dorwiesz :P

Mango, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    I jaj też pewnie nie zostawił ;)
    Tego to pewna nie jestem, bo Bozia nie narzeka jakoś na brak ;) :P

• Mango Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Kurcze muszę się trochę uspokoić, bo wszystko mi się kojarzy ;))))) Ewidentnie owulka tuż, tuż ;)

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • slash Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A serów pleśniowych nie można jeść w ciąży?

caffe lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Kurcze muszę się trochę uspokoić, bo wszystko mi się kojarzy ;))))) Ewidentnie owulka tuż, tuż ;)
    Odgrzej zapiekankę i do roboty ;) :P

• slash Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś kilka głębokich wdechów i wydechów - niech Ci trochę przejdzie ten mega wkurw.

caffe, polarmiś lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Odgrzej zapiekankę i do roboty ;) :P
    ahahaahaa - po wierzchu posmaruj jajkiem dla świeżości i chrupkości..:)

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    A serów pleśniowych nie można jeść w ciąży?
    Większość ginów nie zaleca, tak samo jak przetworów z mleka niepasteryzowanego.
    Mój gin mi powiedział, ze od czasu do czasu mogę zjeść. Tak samo jak sushi (ja nie lubię) lub inne ryby surowe.

Żanet, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja teraz współżyje z luteiną 3 x dziennie :) zawsze to coś ;)

caffe, polarmiś, Mango, Simba, Bursztyn, mysza1975, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ahahaahaa - po wierzchu posmaruj jajkiem dla świeżości i chrupkości..:)
    hehehe, a jak nie chce Ci się bawić w rozbijanie jajek, to pij prosto ze skorupki :P

Bozia3 lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja tak lubię sery pleśniowe, ale póki co narazie nie mam takiej potrzeby żeby ich nie jeść, jedynie ze względu na próby zrzucenia kilku dobrych kg nie będę ich jadła.

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2254 2255 2256 2257 2258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ