X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu mój młody też lubi myć podłogi i też to obserwuję ze strachem, ale jak to mówi w takich momentach A. - "nie gaśmy ducha" :).

Myszonek, Kate 75, polarmiś, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a swoją drogą to całkiem fajny pomysł na porządki :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Bozia, a swoją drogą to całkiem fajny pomysł na porządki :)
    na pewno na tym etapie skuteczny i wyrabia nawyk - większość robi rano już z automatu...i o to chodzi. Za 5 lat wyśmiałby mnie z takim pomysłem, albo zrobił karcerek jak Januszek mamusi...

Myszonek, Kate 75, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Bursztynek a powiedz jakie masz problemy z cera?
    Chyba tez zbadam ten hormon o którym pisałąs, bo ja mam prolbemy, typu zaczerwienienia, swędzenia, czasem pieczenie i przesuszenie skóry.
    Czy u ciebie to problemy trądzikowe?
    tradzikowe, nie sadze zeby u Ciebie byl ten sam problem

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Powolutku po dwie szczapy i dwa metry ulozylam. Ja chodze normalnie juz (prawie) ale nie prostuje kolana, nie moge polozyc sie na brzuchu i wyprostowac nogi. Spoko, jutro jade umowic sie na szycie.
    Ja kupilam via ojcie 15 m 3 - uczciwych a nie przestrzennych. Zaplacilam 1400 plus za pociecie w walki i dowiezienie z lasu do posesji moich rodzicow 500 i ojciec je jeszcze porabal i ulozyl. Ale nie mamy jak tego przywiezc. Wiec kupilam 5 metrow przestrzennych za 1320 ( pan sobie 100 za transport policzyl mimo ze na stronie byl transport gratis). Roznica spora.

No i tak mnie zadziwiasz, nawet po dwie szczapy i tak ci poszło, zważywszy na wcześniejsze dywany, kominek, ciasto i co tam jeszcze było ;)
    My z lasu kupujemy bo kupione w wałkach drewno znaczy więcej drewna w drewnie tzn w metrze, a tniemy sami bo ojczym ma piłę spalinową, dwa weekendy trochę wachy plus trochę grzańca i pocięte, gorzej z rąbaniem, u nas drewno porąbane z dowozem ok. 200 zł za mp, a z lasu 140 zł ale to więcej wychodzi m3 z mp. :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn Ty chyba trochę dramatyzujesz z tą cerą - masz normalną buzię i cosik świrujesz chyba....

Caffe - dobrze, że już u CIebie wszystko dobrze...:)

gosia- współczuje wymiotów. Mnie nic kompletnie nie dolega - oprócz tego, że zaczyna mi rosnąć apetyt. Wczoraj wsunęłam pół wiaderka śledzi. Dziś to opowiadam przez tel. A. a on do mnie mówi - o Jezu....nie jedz tyle...tam jest tyle octu...to może zaszkodzić dziecku :)
    Boziu, kiedy sie widzialysmy to nie bylo tak zle (moze wyjawszy blizny, bo te mi niestety spedzaja sen z powiek) , ale teraz mialam inwazje obcych

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu, kiedy sie widzialysmy to nie bylo tak zle (moze wyjawszy blizny, bo te mi niestety spedzaja sen z powiek) , ale teraz mialam inwazje obcych
    możliwe - bo wyglądałaś ładnie :). Ale może ja zupełnie nie łapie problemu, bo w życiu miałam może z 5 pryszczy i to na tyłku, więc inaczej na to patrzę - nie widzę tego u innych

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam zmotywowac swojego syna do wytezonej pracy bo oceniany jest na rowni z kolegami ale nie zna na tym samym poziomie jezyka polskiego i trudno jest mu to wytlumaczyc a jeszcze trudniej pani ktora tak ocenia a ńie powinna w ogole, wiec ma ode mńie bonusy za 6 i 5 i 4 a za 1, 2 lub 3 musi zwracac:-)

Kate 75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    No i tak mnie zadziwiasz, nawet po dwie szczapy i tak ci poszło, zważywszy na wcześniejsze dywany, kominek, ciasto i co tam jeszcze było ;)
    My z lasu kupujemy bo kupione w wałkach drewno znaczy więcej drewna w drewnie tzn w metrze, a tniemy sami bo ojczym ma piłę spalinową, dwa weekendy trochę wachy plus trochę grzańca i pocięte, gorzej z rąbaniem, u nas drewno porąbane z dowozem ok. 200 zł za mp, a z lasu 140 zł ale to więcej wychodzi m3 z mp. :)
    Ciasto bylo w planach i pozostalo :-)

Kate 75 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja musialam zmotywowac swojego syna do wytezonej pracy bo oceniany jest na rowni z kolegami ale nie zna na tym samym poziomie jezyka polskiego i trudno jest mu to wytlumaczyc a jeszcze trudniej pani ktora tak ocenia a ńie powinna w ogole, wiec ma ode mńie bonusy za 6 i 5 i 4 a za 1, 2 lub 3 musi zwracac:-)
    U Ciebie to coś z tą Panią nie teges - powinna mu przez długi czas pomagać dodatkowo - a nie wymagać tego samego co od innych...

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    U Ciebie to coś z tą Panią nie teges - powinna mu przez długi czas pomagać dodatkowo - a nie wymagać tego samego co od innych...

zgadzam się - a nie ma w tej szkole dodatkowych zajęć z języka polskiego??

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    możliwe - bo wyglądałaś ładnie :). Ale może ja zupełnie nie łapie problemu, bo w życiu miałam może z 5 pryszczy i to na tyłku, więc inaczej na to patrzę - nie widzę tego u innych
    dziekuje :) ale strasznie duzo wysilku i tapety w to wlozylam.
    Ty masz cere jak lalka to wiec skad masz wiedziec jak wyglada walka z obcymi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:34

Simba, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku - co do polskiego:
    rozp. MEN z dnia 1 kwietnia 2010 r. w sprawie przyjmowania osób niebędących obywatelami polskimi do publicznych przedszkoli, szkół, zakładów kształcenia nauczycieli i placówek oraz organizacji dodatkowej nauki języka polskiego, dodatkowych zajęć wyrównawczych oraz nauki języka i kultury kraju pochodzenia (Dz. U. Nr 57, poz. 361) - § 5.
    1. Dla cudzoziemców oraz obywateli polskich, podlegających obowiązkowi szkolnemu i obowiązkowi nauki, którzy nie znają języka polskiego albo znają go na poziomie niewystarczającym do korzystania z nauki, organ prowadzący szkołę organizuje w szkole dodatkową, bezpłatną naukę języka polskiego w formie dodatkowych zajęć lekcyjnych z języka polskiego.

2. Dodatkowe zajęcia lekcyjne z języka polskiego są prowadzone indywidualnie lub w grupach w wymiarze pozwalającym na opanowanie języka polskiego w stopniu umożliwiającym udział w obowiązkowych zajęciach edukacyjnych, nie niższym niż 2 godziny lekcyjne tygodniowo.
    3. Tygodniowy rozkład oraz wymiar godzin dodatkowych zajęć lekcyjnych z języka polskiego ustala, w porozumieniu z organem prowadzącym szkołę, dyrektor szkoły, w której są organizowane te zajęcia.

polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz uwaga! Wiadomosc z ostatniej chwili: maz moj wlasnie wrocil z pracy i jutro wyjezdza (ponad 300 km stad) i wraca w czwartek....
    Ovu wyznaczyl mi owulke na czwartek czyli 12 dc, ale dzialac w czwartek to troche pozno , lepiej byloby bzykosercowac w srode.... Zazwyczaj mam owulke miedzy 11 a 14 dniem cyklu (tylko 2 razy zdarzyla sie w 10), fajnie byloby gdyby wypadla jednak w 13, bo zwiekszyloby to szanse. I nie mowcie, ze sie migam bo deklarowalam publicznie ze wsprobuje w tym cyklu i mialam zamiar dotrzymac slowa :)

samira, Simba, mysza1975, malgos741, bliska77, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, Ty się nie tłumacz tylko do roboty się zabieraj :)

Ja mam mieć owulkę 12-13 lutego - a 11 idę na kolonoskopię - szkoda, że to nie ten kanał przeczyszczą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:39

Kate 75, Bozia3, mysza1975, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn dziś mówiłaś, że nie masz ochoty, ostatnio, że się zobowiązujesz, czyli jak jest bo się gubię, czy się cieszyć,ze wyjeżdża czy współczuć bo się gubię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:43

Myszonek, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Bursztyn dziś mówiłaś, że nie masz ochoty, ostatnio, że się zobowiązujesz, czyli jak jest bo się gubię czy się cieszyć czy wyjeżdża czy współczuć bo się gubię ;)

Myślę, że dzisiaj współczuj a jutro się ciesz ;) a ja dzisiaj będę się cieszyła, a jutro współczuła - będzie równowaga zachowana :)

Kate 75, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Bursztyn, Ty się nie tłumacz tylko do roboty się zabieraj :)

Ja mam mieć owulkę 12-13 lutego - a 11 idę na kolonoskopię - szkoda, że to nie ten kanał przeczyszczą ;)
    a masz kulono na śpiąco czy na żywca ??

Myszonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomość od Inesski dalej ma mdłości mocne ,dobrze jej tylko jak leży i śpi więc to robi.pozdrawia wszystkie

Myszonek, mysza1975, Bozia3, malgos741, Bursztyn, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn mam Cię na oku ;-)

Myszonek, Kate 75, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 2274 2275 2276 2277 2278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ