35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
na pewno na tym etapie skuteczny i wyrabia nawyk - większość robi rano już z automatu...i o to chodzi. Za 5 lat wyśmiałby mnie z takim pomysłem, albo zrobił karcerek jak Januszek mamusi...Myszonek wrote:Bozia, a swoją drogą to całkiem fajny pomysł na porządki

Myszonek, Kate 75, Simba lubią tę wiadomość
-
tradzikowe, nie sadze zeby u Ciebie byl ten sam problemslash wrote:Witajcie dziewczyny

Bursztynek a powiedz jakie masz problemy z cera?
Chyba tez zbadam ten hormon o którym pisałąs, bo ja mam prolbemy, typu zaczerwienienia, swędzenia, czasem pieczenie i przesuszenie skóry.
Czy u ciebie to problemy trądzikowe? -
polarmiś wrote:Powolutku po dwie szczapy i dwa metry ulozylam. Ja chodze normalnie juz (prawie) ale nie prostuje kolana, nie moge polozyc sie na brzuchu i wyprostowac nogi. Spoko, jutro jade umowic sie na szycie.
Ja kupilam via ojcie 15 m 3 - uczciwych a nie przestrzennych. Zaplacilam 1400 plus za pociecie w walki i dowiezienie z lasu do posesji moich rodzicow 500 i ojciec je jeszcze porabal i ulozyl. Ale nie mamy jak tego przywiezc. Wiec kupilam 5 metrow przestrzennych za 1320 ( pan sobie 100 za transport policzyl mimo ze na stronie byl transport gratis). Roznica spora.
No i tak mnie zadziwiasz, nawet po dwie szczapy i tak ci poszło, zważywszy na wcześniejsze dywany, kominek, ciasto i co tam jeszcze było
My z lasu kupujemy bo kupione w wałkach drewno znaczy więcej drewna w drewnie tzn w metrze, a tniemy sami bo ojczym ma piłę spalinową, dwa weekendy trochę wachy plus trochę grzańca i pocięte, gorzej z rąbaniem, u nas drewno porąbane z dowozem ok. 200 zł za mp, a z lasu 140 zł ale to więcej wychodzi m3 z mp.
-
Boziu, kiedy sie widzialysmy to nie bylo tak zle (moze wyjawszy blizny, bo te mi niestety spedzaja sen z powiek) , ale teraz mialam inwazje obcychBozia3 wrote:Bursztyn Ty chyba trochę dramatyzujesz z tą cerą - masz normalną buzię i cosik świrujesz chyba....
Caffe - dobrze, że już u CIebie wszystko dobrze...
gosia- współczuje wymiotów. Mnie nic kompletnie nie dolega - oprócz tego, że zaczyna mi rosnąć apetyt. Wczoraj wsunęłam pół wiaderka śledzi. Dziś to opowiadam przez tel. A. a on do mnie mówi - o Jezu....nie jedz tyle...tam jest tyle octu...to może zaszkodzić dziecku
bliska77 lubi tę wiadomość
-
możliwe - bo wyglądałaś ładnieBursztyn wrote:Boziu, kiedy sie widzialysmy to nie bylo tak zle (moze wyjawszy blizny, bo te mi niestety spedzaja sen z powiek) , ale teraz mialam inwazje obcych
. Ale może ja zupełnie nie łapie problemu, bo w życiu miałam może z 5 pryszczy i to na tyłku, więc inaczej na to patrzę - nie widzę tego u innych
-
nick nieaktualnyJa musialam zmotywowac swojego syna do wytezonej pracy bo oceniany jest na rowni z kolegami ale nie zna na tym samym poziomie jezyka polskiego i trudno jest mu to wytlumaczyc a jeszcze trudniej pani ktora tak ocenia a ńie powinna w ogole, wiec ma ode mńie bonusy za 6 i 5 i 4 a za 1, 2 lub 3 musi zwracac:-)
Kate 75 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasto bylo w planach i pozostaloKate 75 wrote:No i tak mnie zadziwiasz, nawet po dwie szczapy i tak ci poszło, zważywszy na wcześniejsze dywany, kominek, ciasto i co tam jeszcze było

My z lasu kupujemy bo kupione w wałkach drewno znaczy więcej drewna w drewnie tzn w metrze, a tniemy sami bo ojczym ma piłę spalinową, dwa weekendy trochę wachy plus trochę grzańca i pocięte, gorzej z rąbaniem, u nas drewno porąbane z dowozem ok. 200 zł za mp, a z lasu 140 zł ale to więcej wychodzi m3 z mp.
Kate 75 lubi tę wiadomość
-
U Ciebie to coś z tą Panią nie teges - powinna mu przez długi czas pomagać dodatkowo - a nie wymagać tego samego co od innych...polarmiś wrote:Ja musialam zmotywowac swojego syna do wytezonej pracy bo oceniany jest na rowni z kolegami ale nie zna na tym samym poziomie jezyka polskiego i trudno jest mu to wytlumaczyc a jeszcze trudniej pani ktora tak ocenia a ńie powinna w ogole, wiec ma ode mńie bonusy za 6 i 5 i 4 a za 1, 2 lub 3 musi zwracac:-)
bliska77 lubi tę wiadomość
-
dziekujeBozia3 wrote:możliwe - bo wyglądałaś ładnie
. Ale może ja zupełnie nie łapie problemu, bo w życiu miałam może z 5 pryszczy i to na tyłku, więc inaczej na to patrzę - nie widzę tego u innych
ale strasznie duzo wysilku i tapety w to wlozylam.
Ty masz cere jak lalka to wiec skad masz wiedziec jak wyglada walka z obcymi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:34
Simba, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Polarku - co do polskiego:
rozp. MEN z dnia 1 kwietnia 2010 r. w sprawie przyjmowania osób niebędących obywatelami polskimi do publicznych przedszkoli, szkół, zakładów kształcenia nauczycieli i placówek oraz organizacji dodatkowej nauki języka polskiego, dodatkowych zajęć wyrównawczych oraz nauki języka i kultury kraju pochodzenia (Dz. U. Nr 57, poz. 361) - § 5.
1. Dla cudzoziemców oraz obywateli polskich, podlegających obowiązkowi szkolnemu i obowiązkowi nauki, którzy nie znają języka polskiego albo znają go na poziomie niewystarczającym do korzystania z nauki, organ prowadzący szkołę organizuje w szkole dodatkową, bezpłatną naukę języka polskiego w formie dodatkowych zajęć lekcyjnych z języka polskiego.
2. Dodatkowe zajęcia lekcyjne z języka polskiego są prowadzone indywidualnie lub w grupach w wymiarze pozwalającym na opanowanie języka polskiego w stopniu umożliwiającym udział w obowiązkowych zajęciach edukacyjnych, nie niższym niż 2 godziny lekcyjne tygodniowo.
3. Tygodniowy rozkład oraz wymiar godzin dodatkowych zajęć lekcyjnych z języka polskiego ustala, w porozumieniu z organem prowadzącym szkołę, dyrektor szkoły, w której są organizowane te zajęcia.
polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość
-
A teraz uwaga! Wiadomosc z ostatniej chwili: maz moj wlasnie wrocil z pracy i jutro wyjezdza (ponad 300 km stad) i wraca w czwartek....
Ovu wyznaczyl mi owulke na czwartek czyli 12 dc, ale dzialac w czwartek to troche pozno , lepiej byloby bzykosercowac w srode.... Zazwyczaj mam owulke miedzy 11 a 14 dniem cyklu (tylko 2 razy zdarzyla sie w 10), fajnie byloby gdyby wypadla jednak w 13, bo zwiekszyloby to szanse. I nie mowcie, ze sie migam bo deklarowalam publicznie ze wsprobuje w tym cyklu i mialam zamiar dotrzymac slowa
samira, Simba, mysza1975, malgos741, bliska77, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn, Ty się nie tłumacz tylko do roboty się zabieraj

Ja mam mieć owulkę 12-13 lutego - a 11 idę na kolonoskopię - szkoda, że to nie ten kanał przeczyszczą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:39
Kate 75, Bozia3, mysza1975, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn dziś mówiłaś, że nie masz ochoty, ostatnio, że się zobowiązujesz, czyli jak jest bo się gubię, czy się cieszyć,ze wyjeżdża czy współczuć bo się gubię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:43
Myszonek, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:Bursztyn dziś mówiłaś, że nie masz ochoty, ostatnio, że się zobowiązujesz, czyli jak jest bo się gubię czy się cieszyć czy wyjeżdża czy współczuć bo się gubię

Myślę, że dzisiaj współczuj a jutro się ciesz
a ja dzisiaj będę się cieszyła, a jutro współczuła - będzie równowaga zachowana
Kate 75, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny