X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myslałam, ale byłam u alergologa i robił mi testy i nic nie wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 18:47

bliska77 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn Ty chyba trochę dramatyzujesz z tą cerą - masz normalną buzię i cosik świrujesz chyba....

Caffe - dobrze, że już u CIebie wszystko dobrze...:)

gosia- współczuje wymiotów. Mnie nic kompletnie nie dolega - oprócz tego, że zaczyna mi rosnąć apetyt. Wczoraj wsunęłam pół wiaderka śledzi. Dziś to opowiadam przez tel. A. a on do mnie mówi - o Jezu....nie jedz tyle...tam jest tyle octu...to może zaszkodzić dziecku :)

samira, polarmiś, gosia7122, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn Ty chyba trochę dramatyzujesz z tą cerą - masz normalną buzię i cosik świrujesz chyba....

Caffe - dobrze, że już u CIebie wszystko dobrze...:)

gosia- współczuje wymiotów. Mnie nic kompletnie nie dolega - oprócz tego, że zaczyna mi rosnąć apetyt. Wczoraj wsunęłam pół wiaderka śledzi. Dziś to opowiadam przez tel. A. a on do mnie mówi - o Jezu....nie jedz tyle...tam jest tyle octu...to może zaszkodzić dziecku :)

Proszę jak się A. troszczy :)

klz98u696p33kjce.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Zostaly mi jeszcze 3 metry drewna do ulozenia w drewutni, wymiekam, chyba odpuszcze, plecy mnie bola.

Następnym razem mnie zawołaj - to się przynajmniej odstresuję przy tej robocie :)

polarmiś lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Proszę jak się A. troszczy :)
    aż się boję co będzie dalej..;)

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Ci wyrywał jedzenie z rąk ;)

Simba lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    lepiej zeby mial pobudzajace :P ;)

Ma wtedy kiedy trzeba :)

Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Zostaly mi jeszcze 3 metry drewna do ulozenia w drewutni, wymiekam, chyba odpuszcze, plecy mnie bola.

I ty to z tym kolanem robisz ? zatkało mnie 036.gif ja i bez chorego kolana drewna się nie tykam, kiedyś mój nie ułożył i przymarzło cosik, dopiero było larum teraz już układa pięknie w drewutni, lub bierze kogoś do pomocy.
    Teraz chcemy z lasu kupić w wałkach do pocięcia bo więcej wychodzi za tę samą cenę, ale trzeba pociąć i porąbać, zobaczymy jak to będzie ;)

Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie po przerwie - mój Internet w pracy jest do ..... :
    lata gdzie chce i najczęściej omija moje biuro :(

Teraz muszę nadrobić czytanie.
    A głowa mnie ...pi...pi...pi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:07

Kate 75, mysza1975, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Rozumiem, że za syna też ścielisz? Jeśli tak - to oduczaj go, póki masz na to wpływ. Bo potem rosną takie nieroby, że szok - burdel w pokoju, syf i malaria - i w wieku 14 lat to już nic nie wskórasz...Ja się za swojego wzięłam - bo już zaczynał przeginać pałę. Wprowadziłam system nagród i kar i na razie działa. ALe to już był ostatni dzwonek.....
    U mnie jest tak: kieszonkowego dostaje 15 zł w tygodniu. Jeśli zdarzy mu się dzień, że wyjdzie do szkoły zostawiając w pokoju rozwalone ciuchy, niepościelone łóżko lub nieposprzątane biurko - oddaje mi za ten dzień 1 zł. I taki tydzień jest bez premii. Jeśli natomiast utrzyma cały tydzień bez tracenia złotówek - dostaje na koniec dodatkową premię tygodniową - 5 zł.
    Polecam - bo działa i ma w miarę normalny pokój.

Dobre kara, ale i nagroda. Muszę to gdzieś zapisać, tak na wszelki
    wypadek,może się kiedyś przyda. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:11

Bozia3, Myszonek lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, bo przez ten ból głowy mam problem z liczeniem i rozumowaniem -
    15 zł na tydzień to jest jakieś 2.14 za dzień (sobota i niedziela też się liczy??)
    Jeśli zdarzy mu się wyjść bez posprzątania to odejmujesz mu 1zł z kieszonkowego, czyli dostanie np 14zł

Jakby przez tydzień było ok - to ma 15 + 5 = 20?? tak??
    Jak nie - to tylko np 14zł??

A 1zł odejmujesz za jedną rzecz nie posprzątaną, czy za wszystkie 3 (np łóżko, biurko, ciuchy - czy to już -3zł??)

Kate 75, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mamę miałam przez pół dnia. Wyprawiam młodego w sobotę na ferie tygodniowe z moim bratem i bratową - więc mama przyszła machnąć mi całe prasowanie - co bym się nie nadwerężała....
    Polarmisiu - pisałaś, że musiałaś pościelić wszystkie łóżka. Rozumiem, że za syna też ścielisz? Jeśli tak - to oduczaj go, póki masz na to wpływ. Bo potem rosną takie nieroby, że szok - burdel w pokoju, syf i malaria - i w wieku 14 lat to już nic nie wskórasz...Ja się za swojego wzięłam - bo już zaczynał przeginać pałę. Wprowadziłam system nagród i kar i na razie działa. ALe to już był ostatni dzwonek.....
    U mnie jest tak: kieszonkowego dostaje 15 zł w tygodniu. Jeśli zdarzy mu się dzień, że wyjdzie do szkoły zostawiając w pokoju rozwalone ciuchy, niepościelone łóżko lub nieposprzątane biurko - oddaje mi za ten dzień 1 zł. I taki tydzień jest bez premii. Jeśli natomiast utrzyma cały tydzień bez tracenia złotówek - dostaje na koniec dodatkową premię tygodniową - 5 zł.
    Polecam - bo działa i ma w miarę normalny pokój.
    To ja mam taki system nagrod z nauka.
    Sam sprzata swoj pokoj ale lozka nie scieli - jeszcze. Podloge lubi myc ale patrze na to z przerazeniem, ale pozwalam. Wchodzi do domu ladnie buciki wklada do szfki, i wiesza kurtke. Brudne rzeczy, juz wrzuca do brudow, ale cala reszta dla mnie:-(

Simba lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    15 zł na tydzień to jest jakieś 2.14 za dzień (sobota i niedziela też się liczy??)
    Jeśli zdarzy mu się wyjść bez posprzątania to odejmujesz mu 1zł z kieszonkowego, czyli dostanie np 14zł

A 1zł odejmujesz za jedną rzecz nie posprzątaną, czy za wszystkie 3 (np łóżko, biurko, ciuchy - czy to już -3zł??)

Skrupulatna jesteś, ale sama jestem ciekawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:52

Myszonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Tez tak myslałam, ale byłam u alergologa i robił mi testy i nic nie wyszło.
    U mojego dziecka silna alergia wychodzi w czasie silnych mrozow. Bylam zaskoczona ze mozna byc uczulonym na zimno!!! Lekarz to potwierdzil ale badan nie robil.

samira, Myszonek, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:

tak - ma 15 za 7 dni. Jeśli przez te 7 dni nie ma wpadki - to w niedzielę dostaje jeszcze 5 zł - w sumie wtedy ma 20. Jeśli ma choć jedną wpadkę - kończy tydzień na 14 zł. Więc się stara :) Wiem, że to śmieszna kasa - ale dla niego to się liczy. To jest jego forsa na totalne zachcianki - bo na bułki, drożdżówki, picie dostaje osobno.

Myszonek, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odejmuję 1 zł za jakąkolwiek rzecz nie zrobioną (ale nie więcej niż 1 zł dziennie). W praktyce to wygląda tak, że jeśli nie zrobi jednej, to i tak wie, że ma przesrane - więc zwykle wtedy sajgon jest w całym pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 19:44

Kate 75, samira, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    U mojego dziecka silna alergia wychodzi w czasie silnych mrozow. Bylam zaskoczona ze mozna byc uczulonym na zimno!!! Lekarz to potwierdzil ale badan nie robil.

Potwierdzam,
    Bo mi laryngolog powiedział, że mam alergię na zmiany fizyczne w przyrodzie (temperatura, wilgotność); zaraz się okaże, że na życie mam alergię :P

Kate 75, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    I ty to z tym kolanem robisz ? zatkało mnie 036.gif ja i bez chorego kolana drewna się nie tykam, kiedyś mój nie ułożył i przymarzło cosik, dopiero było larum teraz już układa pięknie w drewutni, lub bierze kogoś do pomocy.
    Teraz chcemy z lasu kupić w wałkach do pocięcia bo więcej wychodzi za tę samą cenę, ale trzeba pociąć i porąbać, zobaczymy jak to będzie ;)
    Powolutku po dwie szczapy i dwa metry ulozylam. Ja chodze normalnie juz (prawie) ale nie prostuje kolana, nie moge polozyc sie na brzuchu i wyprostowac nogi. Spoko, jutro jade umowic sie na szycie.
    Ja kupilam via ojcie 15 m 3 - uczciwych a nie przestrzennych. Zaplacilam 1400 plus za pociecie w walki i dowiezienie z lasu do posesji moich rodzicow 500 i ojciec je jeszcze porabal i ulozyl. Ale nie mamy jak tego przywiezc. Wiec kupilam 5 metrow przestrzennych za 1320 ( pan sobie 100 za transport policzyl mimo ze na stronie byl transport gratis). Roznica spora.

Kate 75 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    To ja mam taki system nagrod z nauka.
    Sam sprzata swoj pokoj ale lozka nie scieli - jeszcze. Podloge lubi myc ale patrze na to z przerazeniem, ale pozwalam. Wchodzi do domu ladnie buciki wklada do szfki, i wiesza kurtke. Brudne rzeczy, juz wrzuca do brudow, ale cala reszta dla mnie:-(
    Ja za naukę nie płacę i nie zamierzam tego zmieniać. Nigdy nie dostał ode mnie nagrody "za świadectwo" ani za żadną 5 czy 6. Ma wtłaczane do głowy, że uczy się dla siebie i jak chce być tumanem i pośmiewiskiem - to jego wybór...Do 5 klasy jechał na złotej księdze. W tym roku trochę gorzej, bo jest słabszy z polskiego, więc ma tylko 4 - co wyklucza złotą księgę - ale na pasek może się załapie...

Myszonek, polarmiś, Kate 75, Simba, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    odejmuję 1 zł za jakąkolwiek rzecz nie zrobioną (ale nie więcej niż 1 zł dziennie). W praktyce to wygląda tak, że jeśli nie zrobi jednej, to i tak wie, że ma przesrane - więc zwykle wtedy sajgon jest w całym pokoju :)

Rozsądnie, bo jak nie chce mi się robić jednej rzeczy i mam mieć odjęte tak samo, jak za trzy - to lepiej nie robić trzech - oszczędność czasu, a jak wiadomo: czas to pieniądz ;)
    I to się nazywa przedsiębiorczość ;)

Kate 75, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2273 2274 2275 2276 2277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ