Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba juz jakas glupawka mnie ogarnia

nick nieaktualny, Myszonek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Takie tam gowniane sprawy...;)
    no pewnie, jesli sie sprawy od d u p y strony zalatwia.... ;)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stalam sie domowa sprzataczka i robolem. Nozesz kużwa....

Bursztyn ja sadze, ze poprostu masz tendencje i to o podlozu hormonalnym a nie wynikajacym z diety. Sądzę, ze odżywiasz się milion razy zdrowiej niz ja a mi nic nie wychodzi- chyba ze tuz przed @ jakis soczysty, pojedynczy gejzer!

Bursztyn, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mozna stwierdzic, ze cala KUPA w rekach odBYTU :)
    nie wiedzialam ze on ma rece ! ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mozna stwierdzic, ze cala KUPA w rekach odBYTU :)

Można ;)

Simba lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

Bursztyn ja sadze, ze poprostu masz tendencje i to o podlozu hormonalnym a nie wynikajacym z diety. Sądzę, ze odżywiasz się milion razy zdrowiej niz ja a mi nic nie wychodzi- chyba ze tuz przed @ jakis soczysty, pojedynczy gejzer!
    pewnie tak, chociaz kiedy skasowalam cukier, to jest jednak lepiej, a jak wiadomo cukier ma wplyw na hormony. U mnie stres jest zabojca...ale to znowu wplyw na dzialanie hormonow przysadki i kory nadnerczy, niestety, musze sie pilnowac, mam p rz e s r a n e

Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

Ja nie wiem czy to jest podloze hormonalne. U mnie tez wszyscy stawiaja na hormony, a mam w super normie, natomiast bardziej juz obstawiam albo alergie na jakis pokarm lub zwiazki, albo po prostu uwarunkowania genetyczne. Kazdy jest inny - wiadomo.

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie wiedzialam ze on ma rece ! ;)

To dlatego ze tam nie zagladasz, bo jak nie staniesz d.upa z tylu ;)

paszczakin lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pewnie tak, chociaz kiedy skasowalam cukier, to jest jednak lepiej, a jak wiadomo cukier ma wplyw na hormony. U mnie stres jest zabojca...ale to znowu wplyw na dzialanie hormonow przysadki i kory nadnerczy, niestety, musze sie pilnowac, mam p rz e s r a n e
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,108945,8349201,Tradzik_gnebi_i_doroslych.html
    Pozwolilam sobie wkleic link do tekstu z wysokich obcasow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 15:38

Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wy sobie dalej o analach i odbytach a ja ide na strone Ikea coś wybrać w temacie oświetlenia i zasłonek do pokoiku małego

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam tabletki antyk na tradzik - nic.
    Tak naprawde tylko przez jeden rok w doroslym zyciu nie mialam tradziku. Po dwumiesiecznej, zajebiscie inwazyjnej terapii Tetracyklina. Na nastepny rok juz nie zadzialala, natomiast narobila mi niezlego balaganu we florze bakteryjnej...Stawiam na dobry podklad i zle oswietlenie oraz photoshopa ;)

Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja nie wiem czy to jest podloze hormonalne. U mnie tez wszyscy stawiaja na hormony, a mam w super normie, natomiast bardziej juz obstawiam albo alergie na jakis pokarm lub zwiazki, albo po prostu uwarunkowania genetyczne. Kazdy jest inny - wiadomo.
    ja tez ma wszystkie hormony w normie, nawet kortyzol i testosteron, oprocz jednego- DHEA- SO4 (zbadanie go zasugerowl mi moj gin. kiedy bylam w Krakowie ostatnio, i narzekalam na problemy z cera). To jest slabo androgenny androgen nadnerczowy, ale moze byc metabolizowany do silnych androgenow -androstendionu i testosteronu, i moze wywolywac niestety problemy z cera, a duzy stres moze byc czynnuikim pobudzajacym wydzielanie go. Gin. mial racje, 100% przekroczona norma. Wiec jak wrocilam z wynikiem to powiedzial: a nie mowilem? Leczenie: zadnego stresu. O diecie z niskim indeksem glikemicznym tez mi gin.mowil, ze pomaga w zwalczaniu syfow. No i znowu mial racje. Wiec nadal nie jem cukru i innych badziewi, bo skoro po miesiacu nastapila jakas poprawa, to pewnie pociagne dalej na zdrowym zarciu, mimo ze zarzekalam sie ze p ....le diete, kazdemu wolno sie troche zbuntowac , nie?

Simba, mysza1975, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,108945,8349201,Tradzik_gnebi_i_doroslych.html
    Pozwolilam sobie wkleic link do tekstu z wysokich obcasow.
    dzieki Misiu, czytalam, w sumie hormony+ stres, jednak

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie - jak wyeliminowac stres?

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bralam tabletki antyk na tradzik - nic.
    Tak naprawde tylko przez jeden rok w doroslym zyciu nie mialam tradziku. Po dwumiesiecznej, zajebiscie inwazyjnej terapii Tetracyklina. Na nastepny rok juz nie zadzialala, natomiast narobila mi niezlego balaganu we florze bakteryjnej...Stawiam na dobry podklad i zle oswietlenie oraz photoshopa ;)
    to dokladnie tak jak ja! tylko ze tetracykline bralam przez 6 miesiecy :/ kiedy odstawilam to przez miesiac bylo pieknie a potem koszmar wrocil. Potem bralam 2 lata atykoncep. i tez pomoglo, ale po odstawieniu problem wrocil, wiedc dalam sobie spokoj. Teraz stawiam jednak na diete i metody radzenia sobie ze stresem

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    wyeliminowac sie nie da, alemozna sobie z nim radzic i rozladowywac go

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

zmienić partnera

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    to wy sobie dalej o analach i odbytach a ja ide na strone Ikea coś wybrać w temacie oświetlenia i zasłonek do pokoiku małego
    Kiedys w ikei kupilam taka lampe wygladajaca ja planeta saturn. Jak sie ja zapalalo to na suficie i scianach pojawialy sie gwiazdy, ksiezyce i planety. Dziecko to uwielbialo , nawet w tej chwili lubi zasypiac przy tej lampce. Ja tez ja lubie. Kolezanka natomiast kupila ( dla siebie) lampke nocna - zolwika. Dziala podobnie ale jeszcze ma regulacje kolorow, intensywnosci i ruchu (gwiazdy sie poruszaja) i czasomierz!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kiedys w ikei kupilam taka lampe wygladajaca ja planeta saturn. Jak sie ja zapalalo to na suficie i scianach pojawialy sie gwiazdy, ksiezyce i planety. Dziecko to uwielbialo , nawet w tej chwili lubi zasypiac przy tej lampce. Ja tez ja lubie. Kolezanka natomiast kupila ( dla siebie) lampke nocna - zolwika. Dziala podobnie ale jeszcze ma regulacje kolorow, intensywnosci i ruchu (gwiazdy sie poruszaja) i czasomierz!

coś takiego, musze to zobaczyć

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wyeliminowac sie nie da, alemozna sobie z nim radzic i rozladowywac go

Ale jak to zrobic bez alko? ;)
    Zartuje oczywiscie - mnie na stres bardzo pomaga silka. No i od jakiegos czasu zmienilam podejscie do pracy takze jest troche lepiej :)

Bursztyn, paszczakin, Kate 75 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2271 2272 2273 2274 2275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ