SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba juz jakas glupawka mnie ogarnia

polarmiś, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Takie tam gowniane sprawy...;)
    no pewnie, jesli sie sprawy od d u p y strony zalatwia.... ;)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stalam sie domowa sprzataczka i robolem. Nozesz kużwa....

Bursztyn ja sadze, ze poprostu masz tendencje i to o podlozu hormonalnym a nie wynikajacym z diety. Sądzę, ze odżywiasz się milion razy zdrowiej niz ja a mi nic nie wychodzi- chyba ze tuz przed @ jakis soczysty, pojedynczy gejzer!

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mozna stwierdzic, ze cala KUPA w rekach odBYTU :)
    nie wiedzialam ze on ma rece ! ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mozna stwierdzic, ze cala KUPA w rekach odBYTU :)

Można ;)

Simba lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

Bursztyn ja sadze, ze poprostu masz tendencje i to o podlozu hormonalnym a nie wynikajacym z diety. Sądzę, ze odżywiasz się milion razy zdrowiej niz ja a mi nic nie wychodzi- chyba ze tuz przed @ jakis soczysty, pojedynczy gejzer!
    pewnie tak, chociaz kiedy skasowalam cukier, to jest jednak lepiej, a jak wiadomo cukier ma wplyw na hormony. U mnie stres jest zabojca...ale to znowu wplyw na dzialanie hormonow przysadki i kory nadnerczy, niestety, musze sie pilnowac, mam p rz e s r a n e

Simba, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

Ja nie wiem czy to jest podloze hormonalne. U mnie tez wszyscy stawiaja na hormony, a mam w super normie, natomiast bardziej juz obstawiam albo alergie na jakis pokarm lub zwiazki, albo po prostu uwarunkowania genetyczne. Kazdy jest inny - wiadomo.

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie wiedzialam ze on ma rece ! ;)

To dlatego ze tam nie zagladasz, bo jak nie staniesz d.upa z tylu ;)

paszczakin lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pewnie tak, chociaz kiedy skasowalam cukier, to jest jednak lepiej, a jak wiadomo cukier ma wplyw na hormony. U mnie stres jest zabojca...ale to znowu wplyw na dzialanie hormonow przysadki i kory nadnerczy, niestety, musze sie pilnowac, mam p rz e s r a n e
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,108945,8349201,Tradzik_gnebi_i_doroslych.html
    Pozwolilam sobie wkleic link do tekstu z wysokich obcasow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 15:38

Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wy sobie dalej o analach i odbytach a ja ide na strone Ikea coś wybrać w temacie oświetlenia i zasłonek do pokoiku małego

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bralam tabletki antyk na tradzik - nic.
    Tak naprawde tylko przez jeden rok w doroslym zyciu nie mialam tradziku. Po dwumiesiecznej, zajebiscie inwazyjnej terapii Tetracyklina. Na nastepny rok juz nie zadzialala, natomiast narobila mi niezlego balaganu we florze bakteryjnej...Stawiam na dobry podklad i zle oswietlenie oraz photoshopa ;)

Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja nie wiem czy to jest podloze hormonalne. U mnie tez wszyscy stawiaja na hormony, a mam w super normie, natomiast bardziej juz obstawiam albo alergie na jakis pokarm lub zwiazki, albo po prostu uwarunkowania genetyczne. Kazdy jest inny - wiadomo.
    ja tez ma wszystkie hormony w normie, nawet kortyzol i testosteron, oprocz jednego- DHEA- SO4 (zbadanie go zasugerowl mi moj gin. kiedy bylam w Krakowie ostatnio, i narzekalam na problemy z cera). To jest slabo androgenny androgen nadnerczowy, ale moze byc metabolizowany do silnych androgenow -androstendionu i testosteronu, i moze wywolywac niestety problemy z cera, a duzy stres moze byc czynnuikim pobudzajacym wydzielanie go. Gin. mial racje, 100% przekroczona norma. Wiec jak wrocilam z wynikiem to powiedzial: a nie mowilem? Leczenie: zadnego stresu. O diecie z niskim indeksem glikemicznym tez mi gin.mowil, ze pomaga w zwalczaniu syfow. No i znowu mial racje. Wiec nadal nie jem cukru i innych badziewi, bo skoro po miesiacu nastapila jakas poprawa, to pewnie pociagne dalej na zdrowym zarciu, mimo ze zarzekalam sie ze p ....le diete, kazdemu wolno sie troche zbuntowac , nie?

Simba, mysza1975, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,108945,8349201,Tradzik_gnebi_i_doroslych.html
    Pozwolilam sobie wkleic link do tekstu z wysokich obcasow.
    dzieki Misiu, czytalam, w sumie hormony+ stres, jednak

polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie - jak wyeliminowac stres?

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bralam tabletki antyk na tradzik - nic.
    Tak naprawde tylko przez jeden rok w doroslym zyciu nie mialam tradziku. Po dwumiesiecznej, zajebiscie inwazyjnej terapii Tetracyklina. Na nastepny rok juz nie zadzialala, natomiast narobila mi niezlego balaganu we florze bakteryjnej...Stawiam na dobry podklad i zle oswietlenie oraz photoshopa ;)
    to dokladnie tak jak ja! tylko ze tetracykline bralam przez 6 miesiecy :/ kiedy odstawilam to przez miesiac bylo pieknie a potem koszmar wrocil. Potem bralam 2 lata atykoncep. i tez pomoglo, ale po odstawieniu problem wrocil, wiedc dalam sobie spokoj. Teraz stawiam jednak na diete i metody radzenia sobie ze stresem

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    wyeliminowac sie nie da, alemozna sobie z nim radzic i rozladowywac go

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

zmienić partnera

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    to wy sobie dalej o analach i odbytach a ja ide na strone Ikea coś wybrać w temacie oświetlenia i zasłonek do pokoiku małego
    Kiedys w ikei kupilam taka lampe wygladajaca ja planeta saturn. Jak sie ja zapalalo to na suficie i scianach pojawialy sie gwiazdy, ksiezyce i planety. Dziecko to uwielbialo , nawet w tej chwili lubi zasypiac przy tej lampce. Ja tez ja lubie. Kolezanka natomiast kupila ( dla siebie) lampke nocna - zolwika. Dziala podobnie ale jeszcze ma regulacje kolorow, intensywnosci i ruchu (gwiazdy sie poruszaja) i czasomierz!

bliska77 lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Kiedys w ikei kupilam taka lampe wygladajaca ja planeta saturn. Jak sie ja zapalalo to na suficie i scianach pojawialy sie gwiazdy, ksiezyce i planety. Dziecko to uwielbialo , nawet w tej chwili lubi zasypiac przy tej lampce. Ja tez ja lubie. Kolezanka natomiast kupila ( dla siebie) lampke nocna - zolwika. Dziala podobnie ale jeszcze ma regulacje kolorow, intensywnosci i ruchu (gwiazdy sie poruszaja) i czasomierz!

coś takiego, musze to zobaczyć

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wyeliminowac sie nie da, alemozna sobie z nim radzic i rozladowywac go

Ale jak to zrobic bez alko? ;)
    Zartuje oczywiscie - mnie na stres bardzo pomaga silka. No i od jakiegos czasu zmienilam podejscie do pracy takze jest troche lepiej :)

Bursztyn, paszczakin, Kate 75 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2271 2272 2273 2274 2275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ