35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStalam sie domowa sprzataczka i robolem. Nozesz kużwa....
Bursztyn ja sadze, ze poprostu masz tendencje i to o podlozu hormonalnym a nie wynikajacym z diety. Sądzę, ze odżywiasz się milion razy zdrowiej niz ja a mi nic nie wychodzi- chyba ze tuz przed @ jakis soczysty, pojedynczy gejzer!
Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
pewnie tak, chociaz kiedy skasowalam cukier, to jest jednak lepiej, a jak wiadomo cukier ma wplyw na hormony. U mnie stres jest zabojca...ale to znowu wplyw na dzialanie hormonow przysadki i kory nadnerczy, niestety, musze sie pilnowac, mam p rz e s r a n epolarmiś wrote:Stalam sie domowa sprzataczka i robolem. Nozesz kużwa....
Bursztyn ja sadze, ze poprostu masz tendencje i to o podlozu hormonalnym a nie wynikajacym z diety. Sądzę, ze odżywiasz się milion razy zdrowiej niz ja a mi nic nie wychodzi- chyba ze tuz przed @ jakis soczysty, pojedynczy gejzer!
Simba, polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Stalam sie domowa sprzataczka i robolem. Nozesz kużwa....
Ja nie wiem czy to jest podloze hormonalne. U mnie tez wszyscy stawiaja na hormony, a mam w super normie, natomiast bardziej juz obstawiam albo alergie na jakis pokarm lub zwiazki, albo po prostu uwarunkowania genetyczne. Kazdy jest inny - wiadomo. -
nick nieaktualnyhttp://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,108945,8349201,Tradzik_gnebi_i_doroslych.htmlBursztyn wrote:pewnie tak, chociaz kiedy skasowalam cukier, to jest jednak lepiej, a jak wiadomo cukier ma wplyw na hormony. U mnie stres jest zabojca...ale to znowu wplyw na dzialanie hormonow przysadki i kory nadnerczy, niestety, musze sie pilnowac, mam p rz e s r a n e
Pozwolilam sobie wkleic link do tekstu z wysokich obcasow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 15:38
Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bralam tabletki antyk na tradzik - nic.
Tak naprawde tylko przez jeden rok w doroslym zyciu nie mialam tradziku. Po dwumiesiecznej, zajebiscie inwazyjnej terapii Tetracyklina. Na nastepny rok juz nie zadzialala, natomiast narobila mi niezlego balaganu we florze bakteryjnej...Stawiam na dobry podklad i zle oswietlenie oraz photoshopa
Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
ja tez ma wszystkie hormony w normie, nawet kortyzol i testosteron, oprocz jednego- DHEA- SO4 (zbadanie go zasugerowl mi moj gin. kiedy bylam w Krakowie ostatnio, i narzekalam na problemy z cera). To jest slabo androgenny androgen nadnerczowy, ale moze byc metabolizowany do silnych androgenow -androstendionu i testosteronu, i moze wywolywac niestety problemy z cera, a duzy stres moze byc czynnuikim pobudzajacym wydzielanie go. Gin. mial racje, 100% przekroczona norma. Wiec jak wrocilam z wynikiem to powiedzial: a nie mowilem? Leczenie: zadnego stresu. O diecie z niskim indeksem glikemicznym tez mi gin.mowil, ze pomaga w zwalczaniu syfow. No i znowu mial racje. Wiec nadal nie jem cukru i innych badziewi, bo skoro po miesiacu nastapila jakas poprawa, to pewnie pociagne dalej na zdrowym zarciu, mimo ze zarzekalam sie ze p ....le diete, kazdemu wolno sie troche zbuntowac , nie?Simba wrote:Ja nie wiem czy to jest podloze hormonalne. U mnie tez wszyscy stawiaja na hormony, a mam w super normie, natomiast bardziej juz obstawiam albo alergie na jakis pokarm lub zwiazki, albo po prostu uwarunkowania genetyczne. Kazdy jest inny - wiadomo.
Simba, mysza1975, bliska77 lubią tę wiadomość
-
dzieki Misiu, czytalam, w sumie hormony+ stres, jednakpolarmiś wrote:http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,108945,8349201,Tradzik_gnebi_i_doroslych.html
Pozwolilam sobie wkleic link do tekstu z wysokich obcasow.
polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość
-
to dokladnie tak jak ja! tylko ze tetracykline bralam przez 6 miesiecySimba wrote:Bralam tabletki antyk na tradzik - nic.
Tak naprawde tylko przez jeden rok w doroslym zyciu nie mialam tradziku. Po dwumiesiecznej, zajebiscie inwazyjnej terapii Tetracyklina. Na nastepny rok juz nie zadzialala, natomiast narobila mi niezlego balaganu we florze bakteryjnej...Stawiam na dobry podklad i zle oswietlenie oraz photoshopa
kiedy odstawilam to przez miesiac bylo pieknie a potem koszmar wrocil. Potem bralam 2 lata atykoncep. i tez pomoglo, ale po odstawieniu problem wrocil, wiedc dalam sobie spokoj. Teraz stawiam jednak na diete i metody radzenia sobie ze stresem
Simba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKiedys w ikei kupilam taka lampe wygladajaca ja planeta saturn. Jak sie ja zapalalo to na suficie i scianach pojawialy sie gwiazdy, ksiezyce i planety. Dziecko to uwielbialo , nawet w tej chwili lubi zasypiac przy tej lampce. Ja tez ja lubie. Kolezanka natomiast kupila ( dla siebie) lampke nocna - zolwika. Dziala podobnie ale jeszcze ma regulacje kolorow, intensywnosci i ruchu (gwiazdy sie poruszaja) i czasomierz!EwaT wrote:to wy sobie dalej o analach i odbytach a ja ide na strone Ikea coś wybrać w temacie oświetlenia i zasłonek do pokoiku małego
bliska77 lubi tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Kiedys w ikei kupilam taka lampe wygladajaca ja planeta saturn. Jak sie ja zapalalo to na suficie i scianach pojawialy sie gwiazdy, ksiezyce i planety. Dziecko to uwielbialo , nawet w tej chwili lubi zasypiac przy tej lampce. Ja tez ja lubie. Kolezanka natomiast kupila ( dla siebie) lampke nocna - zolwika. Dziala podobnie ale jeszcze ma regulacje kolorow, intensywnosci i ruchu (gwiazdy sie poruszaja) i czasomierz!
coś takiego, musze to zobaczyć -
Bursztyn wrote:wyeliminowac sie nie da, alemozna sobie z nim radzic i rozladowywac go
Ale jak to zrobic bez alko?
Zartuje oczywiscie - mnie na stres bardzo pomaga silka. No i od jakiegos czasu zmienilam podejscie do pracy takze jest troche lepiej
Bursztyn, paszczakin, Kate 75 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH