X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a masz kulono na śpiąco czy na żywca ??
    niestety na żywca
    i już się trzęsę, bo znajoma była tydzień temu i lekarz powiedział, że on znieczulenia woli nie podawać, bo ma wtedy lepszy kontakt z pacjentem ale jak już nie będzie mogła wytrzymać, to jej da.
    Kobieta mówi, że już nie może - a on - teraz to już się nie opłaca, bo kończymy powoli (wyciął jej przy okazji 10 polipów).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 20:57

samira, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno tak sobie myślę, że 300 km to nie to samo co Kuba, Papua czy Malezja, ale może ciężki dojazd, co ja się mądrzę ;)

Bozia3, Myszonek lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn bzyknij się dziś i w czwartek. Wychodzi na to, że Twój mąż odbiera Twoje lęki - i tak Wam się los układa nieskładnie. Więc na przekór złej passie pokaż, że da się jak się chce..;)

Myszonek, Kate 75, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    A teraz uwaga! Wiadomosc z ostatniej chwili: maz moj wlasnie wrocil z pracy i jutro wyjezdza (ponad 300 km stad) i wraca w czwartek....
    Ovu wyznaczyl mi owulke na czwartek czyli 12 dc, ale dzialac w czwartek to troche pozno , lepiej byloby bzykosercowac w srode.... Zazwyczaj mam owulke miedzy 11 a 14 dniem cyklu (tylko 2 razy zdarzyla sie w 10), fajnie byloby gdyby wypadla jednak w 13, bo zwiekszyloby to szanse. I nie mowcie, ze sie migam bo deklarowalam publicznie ze wsprobuje w tym cyklu i mialam zamiar dotrzymac slowa :)
    Do boju!

Bozia3, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    niestety na żywca
    i z już się trzęsę, bo znajoma była tydzień temu i lekarz powiedział, że on znieczulenia woli nie podawać, bo ma wtedy lepszy kontakt z pacjentem ale jak już nie będzie mogła wytrzymać, to jej da.
    Kobieta mówi, że już nie może - a on - teraz to już się nie opłaca, bo kończymy powoli (wyciął jej przy okazji 10 polipów).

No dla mnie harcore, ale mnie też to czeka prędzej czy później. Jak na razie gastroskopię przeżyłam trzy razy. Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze i jak najmniej bolało :)

Bozia3, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ovu wyznaczyl mi owulke na czwartek czyli 12 dc, ale dzialac w czwartek to troche pozno , lepiej byloby bzykosercowac w srode....
    i nam tu ciemnoty nie wciskaj, bo ovu owulki CI wcześniej nie wyznacza na konkretny dzień. Wyznacza CI dni płodne pewnie od czwartku - więc do boju jak napisała simba....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 21:03

mysza1975, malgos741, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    niestety na żywca
    i z już się trzęsę, bo znajoma była tydzień temu i lekarz powiedział, że on znieczulenia woli nie podawać, bo ma wtedy lepszy kontakt z pacjentem ale jak już nie będzie mogła wytrzymać, to jej da.
    jest tak jak na żywca a jest tam wszystko ok. to nie boli jedynie podobno jest uczucie rozpierania ale jak nie teges to potrafi nieźle zaboleć.ja miałam w znieczuleniu(uśpieniu) nie czułam nic,i lekarz nawet mówił ze tak lepiej bo pacjent się nie poruszy i nie denerwuje,niestety ja mam WZJG ,za to mój G tez miała kolono ale bez zniecz. i przetrzymał ,prawie nic nie czuł ale on ma wyniki B.dobre ...a jeszcze ,to badanie robią nawet w ciąży

Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    No dla mnie harcore, ale mnie też to czeka prędzej czy później. Jak na razie gastroskopię przeżyłam trzy razy. Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze i jak najmniej bolało :)
    też miałam gastroskopie kilka razy, ale podobno kolono gorsza...trzymam kciuki i może jednak znieczulenie przyniosłoby ulgę...a lepszy kontakt to ten lekarz może niech poszuka z innej strony :)

Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    to badanie robią nawet w ciąży

no wiesz, a to była moja ulubiona wymówka :P że trzeba zaciążyć i uniknę badania (po cichu wiedziałam, że je robią ale tak głośno nie chciałam tego mówić) ;)

samira, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gastro też miałam - lekarz powiedział, że gdyby choć w połowie pacjenci leżeli tak grzecznie, jak ja to miałby spokojną pracę. ech

Kate 75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha po znieczuleniu jak się obudziłam parę razy wymiotowałam tak na nie zareagowałam dawali mi leki przeciwwymiotne i wypuścili dopiero jak się lepiej poczułam ale i tak nie zrobiłabym tego bez znieczulenia

p.s. po badaniu trzeba się porządnie wypierdzieć ,dosłownie i bez krępacji bo wtłaczają powietrze coby uwidocznić ewentualne zmiany

gastroskopię też miałam parę razy na żywca ,tylko gardło lidokainą psikane
    uczucie dławienia ble...(mam refluks)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 21:13

Myszonek, Kate 75, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    no wiesz, a to była moja ulubiona wymówka :P że trzeba zaciążyć i uniknę badania (po cichu wiedziałam, że je robią ale tak głośno nie chciałam tego mówić) ;)
    a ja uważam ze każdemu powinni robić je w pewnym wieku obowiązkowo ,ile by wtedy zmian wykryto wcześniej takich jak ja mam czyli WZJG ale tez i rak jelita grubego który wcześnie wykryty jest w 100% uleczalny

Myszonek, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie najgorsze było picie fartransu na przeczyszczenie jelit rozpuszczony w 3l wody niegazowanej dzień przed

teraz mam fajne leki bo nie podrażniają żołądka a są to przeciwzapalne i chodzę do lekarza tego co mi gastro robił(chodzę ponownie bo znów pracuje w klinice na Ligocie w Kato )a wcześniej przep. mi chirurg który zlecał badanie i myślałam ze po nich zejdę tak się źle czułam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 21:24

bliska77 lubi tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    p.s. po badaniu trzeba się porządnie wypierdzieć ,dosłownie i bez krępacji bo wtłaczają powietrze coby uwidocznić ewentualne zmiany
    )

Kolonoskopię mam o 8.30 to na 11.00 się umówię na audiencję u szefa ;)

samira, Kate 75, Bursztyn, polarmiś lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortrans też dostałam 4 saszetki po 1 na litr :( Ciekawe, czy zadziałają - lewatywy w szpitalu przed histero nie działały ;)

Zmykam, bo już herezje piszę :)

Miłej resztki wieczoru :) i spokojnej nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 21:23

samira, Kate 75, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Fortrans też dostałam 4 saszetki po 1 na litr :( Ciekawe, czy zadziałają - lewatywy w szpitalu przed histero nie działały ;)

Zmykam, bo już herezje piszę :)

Miłej resztki wieczoru :) i spokojnej nocy :)
    będzie dobrze ,trzymam kciuki i oby wyniki dobre były ,jak będzie pobierany wycinek to czekałam na wynik ok.tygodnia

mi zadziałało porządnie ale po jakimś czasie dopiero,a bolesne to nie jest wcale np. jak przy biegunce gdzie czeto człowieka skręca w jelitach a tu spoko było ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to mam nadzieję tylko poród mnie czeka za jakieś 8,5 miesiąca ale to mimo bólu przyjemniejsze będzie ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha wszystkie drogi prowadzą do 2544244sigran40b9.gif

Bozia3, samira, mysza1975, Simba, Bursztyn, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    haha wszystkie drogi prowadzą do 2544244sigran40b9.gif
    hehe jakie ładne ,no prawie ta woń czuję robak.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 21:38

Bursztyn, polarmiś, Myszonek lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co zajrzę na forum to jakaś kupa się przetacza w treści hahaha

samira, Kate 75, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 2275 2276 2277 2278 2279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ