35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
a to tak kombinujeszBursztyn wrote:oczywiscie, tylko ze spermiszony niekoniecznie wytrzymaja prawie 3 dni, no a poza tym to ja chcialam chlopca, wiec planowalam bzykoserca blizej owulki, o ile oczywiscie ten system dziala

no żebyś tylko nie przekombinowała...
Kate 75, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Ja też tak kombinuję, ale zaczynam mieć duże problemy z precyzjąBursztyn wrote:precyzja precyzja, ale tak jak powiedziala Samira, ten system dziala tak jak chce

Owulację miałam mieć w sobotę wg. Ovu, ale od dziś zaczęły mi wychodzić testy, więc myślę, że do soboty to już będzie po jaju
Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
Mango
i jej marzenie 
-
Mango wrote:Ja też tak kombinuję, ale zaczynam mieć duże problemy z precyzją

Owulację miałam mieć w sobotę wg. Ovu, ale od dziś zaczęły mi wychodzić testy, więc myślę, że do soboty to już będzie po jaju
Tak na poważnie to tylko prognozy, czyli jak prognoza pogody nigdy nie wiadomo czy się sprawdzi, a danych ovu ma mniej niż synoptyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 22:22
Bursztyn, mysza1975, samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
No właśnie przekonuję się osobiścieKate 75 wrote:Tak na poważnie to tylko prognozy, czyli jak prognoza pogody nigdy nie wiadomo czy się sprawdzi

U mnie testy wychodzą przez 3 dni, a więc ten dzień wypadnie chyba
w czwartek.
Bursztynku, a Ty robisz testy owulacyjne?
samira, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość
Mango
i jej marzenie 
-
Mango testy wychodzą przez 3 dni takie same? Bo owulka jest po pierwszym mocnym teście. Potem poziom może się utrzymywać jeszcze i dlatego testy jeszcze 1 czy 2 dni wychodzą dodatnie, ale to już po ptokach. Jeśli wyszedł Ci dziś mocny test - to owulka będzie dziś, jutro lub pojutrze, niezależnie od tego ile jeszcze dni testy będą Ci wychodzić pozytywnie...Mango wrote:No właśnie przekonuję się osobiście
w czwartek.
Bursztyn, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość
-
tak, zawsze zaczynam w 10 dpo, uzywam Clearblue, uwazam ze sa OK,w ciagu 12 miesiecy dwa razy wyszly negatyw, ale wiem ze to o niczym nie swadczy, chociaz w polaczeniu z mierzeniem temp. daja jakies pojecie. Wlasciwie uzywalam ich tak dla sportu, bo naprawde takie prawdziwe starania beda wlasnie w teraz (no moze za wyjatkiem pazdziernika tamtego roku, tyle tylko za tamten cykl by dziwny), poprzednio ograniczalam sie tylko do obserwcji siebie, wiem ze to brzmi do bani, ale chyba nie bylam gotowa...Mango wrote:No właśnie przekonuję się osobiście
w czwartek.
-
dokladnie tak. Moje pokazuja tylko pik, o tyle to jest dobreBozia3 wrote:Mango testy wychodzą przez 3 dni takie same? Bo owulka jest po pierwszym mocnym teście. Potem poziom może się utrzymywać jeszcze i dlatego testy jeszcze 1 czy 2 dni wychodzą dodatnie, ale to już po ptokach. Jeśli wyszedł Ci dziś mocny test - to owulka będzie dziś, jutro lub pojutrze, niezależnie od tego ile jeszcze dni testy będą Ci wychodzić pozytywnie...
-
Dziś wyszedł minimalnie jaśniejszy, ale do kompletu śluz od dziś konkretniejszyBozia3 wrote:Mango testy wychodzą przez 3 dni takie same? Bo owulka jest po pierwszym mocnym teście. Potem poziom może się utrzymywać jeszcze i dlatego testy jeszcze 1 czy 2 dni wychodzą dodatnie, ale to już po ptokach. Jeśli wyszedł Ci dziś mocny test - to owulka będzie dziś, jutro lub pojutrze, niezależnie od tego ile jeszcze dni testy będą Ci wychodzić pozytywnie...
, więc prognoza ovu na pewno w tym cyklu nie trafiona
samira, Kate 75 lubią tę wiadomość
Mango
i jej marzenie 
-
uzywazsz takich testow z kreska ? ja uzywam tych z usmiechnieta buzka. Jesli jest usmiech to oznacza owulke w ciagu nastepnych 24-36 hMango wrote:Dziś wyszedł minimalnie jaśniejszy, ale do kompletu śluz od dziś konkretniejszy
, więc prognoza ovu na pewno w tym cyklu nie trafiona 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 22:36
-
nick nieaktualny
-
Używam tych paseczków z Allegro. Chyba muszę przymierzyć się do tych uśmiechniętychBursztyn wrote:uzywazsz takich testow z kreska ? ja uzywam tych z usmiechnieta buzka. Jesli jest usmiech to oznacza owulke w ciagu nastepnych 24-36 h
, bo może tych do końca nie ogarniam
Zawsze mam problem z oceną czy są identyczne lub któraś wyraźniejsza
To takie subtelne różnice
Mango
i jej marzenie 
-
nick nieaktualnydla przypomnienia

Pęcherzyk gwałtownie wzrasta, około 3 mm na dobę, osiągając w końcu średnicę 18-22 mm. Jego zewnętrzna warstwa, składająca się z komórek ziarnistych staje się niezwykle wrażliwa na wyrzut lutropiny.
W 8-38 godzin po szczycie estrogenów, również LH osiąga swój szczyt. Jest to też początek wydzielania progesteronu.
Owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH.
Tak, czy tak, moment owulacji jest bardzo ograniczony w czasie, gdyż po spadku LH już nie może do niej dojść.
Uwolniona z pęcherzyka Graafa komórka zachowuje zdolność do zapłodnienia 12-18 godzin od jajeczkowania.
Mango, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Przepraszam,że dopytuję,krótko tu jestem, teraz próbujesz, to znaczy, że wcześniej nie było prób, oprócz października ?Bursztyn wrote:tak, zawsze zaczynam w 10 dpo, uzywam Clearblue, uwazam ze sa OK,w ciagu 12 miesiecy dwa razy wyszly negatyw, ale wiem ze to o niczym nie swadczy, chociaz w polaczeniu z mierzeniem temp. daja jakies pojecie. Wlasciwie uzywalam ich tak dla sportu, bo naprawde takie prawdziwe starania beda wlasnie w teraz (no moze za wyjatkiem pazdziernika tamtego roku, tyle tylko za tamten cykl by dziwny), poprzednio ograniczalam sie tylko do obserwcji siebie, wiem ze to brzmi do bani, ale chyba nie bylam gotowa...
Andzia33 lubi tę wiadomość