X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Na dobranoc porcja "slodkich" dzieciaczkow ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Zh5B4f4bigA

Rozumiem, że to tak na pocieszenie w razie @ ;)

Bozia3, Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    oczywiscie, tylko ze spermiszony niekoniecznie wytrzymaja prawie 3 dni, no a poza tym to ja chcialam chlopca, wiec planowalam bzykoserca blizej owulki, o ile oczywiscie ten system dziala :)
    a to tak kombinujesz :) no żebyś tylko nie przekombinowała...;)

Kate 75, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tyle tylko, ze ten czwartek nie jest pewny na 100 %, estimated rather....

No nic nie jest pewne w życiu, ale nadzieja pozostaje ;)

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

O tuż to ! tylko może kombinować lubi ;)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    precyzja precyzja, ale tak jak powiedziala Samira, ten system dziala tak jak chce :)
    Ja też tak kombinuję, ale zaczynam mieć duże problemy z precyzją ;)
    Owulację miałam mieć w sobotę wg. Ovu, ale od dziś zaczęły mi wychodzić testy, więc myślę, że do soboty to już będzie po jaju ;)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Ja też tak kombinuję, ale zaczynam mieć duże problemy z precyzją ;)
    Owulację miałam mieć w sobotę wg. Ovu, ale od dziś zaczęły mi wychodzić testy, więc myślę, że do soboty to już będzie po jaju ;)

Tak na poważnie to tylko prognozy, czyli jak prognoza pogody nigdy nie wiadomo czy się sprawdzi, a danych ovu ma mniej niż synoptyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 22:22

Bursztyn, mysza1975, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Tak na poważnie to tylko prognozy, czyli jak prognoza pogody nigdy nie wiadomo czy się sprawdzi :)
    No właśnie przekonuję się osobiście ;) U mnie testy wychodzą przez 3 dni, a więc ten dzień wypadnie chyba ;) w czwartek.
    Bursztynku, a Ty robisz testy owulacyjne?

samira, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no wlasnie :/

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Na dobranoc porcja "slodkich" dzieciaczkow ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Zh5B4f4bigA

I tak mnie to nie zniechęci!

Bozia3, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    No właśnie przekonuję się osobiście ;) U mnie testy wychodzą przez 3 dni, a więc ten dzień wypadnie chyba ;) w czwartek.
    Mango testy wychodzą przez 3 dni takie same? Bo owulka jest po pierwszym mocnym teście. Potem poziom może się utrzymywać jeszcze i dlatego testy jeszcze 1 czy 2 dni wychodzą dodatnie, ale to już po ptokach. Jeśli wyszedł Ci dziś mocny test - to owulka będzie dziś, jutro lub pojutrze, niezależnie od tego ile jeszcze dni testy będą Ci wychodzić pozytywnie...

Bursztyn, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    tak, zawsze zaczynam w 10 dpo, uzywam Clearblue, uwazam ze sa OK,w ciagu 12 miesiecy dwa razy wyszly negatyw, ale wiem ze to o niczym nie swadczy, chociaz w polaczeniu z mierzeniem temp. daja jakies pojecie. Wlasciwie uzywalam ich tak dla sportu, bo naprawde takie prawdziwe starania beda wlasnie w teraz (no moze za wyjatkiem pazdziernika tamtego roku, tyle tylko za tamten cykl by dziwny), poprzednio ograniczalam sie tylko do obserwcji siebie, wiem ze to brzmi do bani, ale chyba nie bylam gotowa...

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mango testy wychodzą przez 3 dni takie same? Bo owulka jest po pierwszym mocnym teście. Potem poziom może się utrzymywać jeszcze i dlatego testy jeszcze 1 czy 2 dni wychodzą dodatnie, ale to już po ptokach. Jeśli wyszedł Ci dziś mocny test - to owulka będzie dziś, jutro lub pojutrze, niezależnie od tego ile jeszcze dni testy będą Ci wychodzić pozytywnie...
    dokladnie tak. Moje pokazuja tylko pik, o tyle to jest dobre

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tym cyklu późno wyszły dodatnie testy. Temperatura jeszcze nie poszła w górę, a tak naprawdę przekonam się jutro na monitoringu czy te moje leniwe jaja pękły.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziś wyszedł minimalnie jaśniejszy, ale do kompletu śluz od dziś konkretniejszy ;), więc prognoza ovu na pewno w tym cyklu nie trafiona ;)

samira, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dziś wyszedł minimalnie jaśniejszy, ale do kompletu śluz od dziś konkretniejszy ;), więc prognoza ovu na pewno w tym cyklu nie trafiona ;)
    uzywazsz takich testow z kreska ? ja uzywam tych z usmiechnieta buzka. Jesli jest usmiech to oznacza owulke w ciagu nastepnych 24-36 h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 22:36

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    jak wyszedł jaśniejszy to już negatyw

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    uzywazsz takich testow z kreska ? ja uzywam tych z usmiechnieta buzka. Jesli jest usmiech to oznacza owulke w ciagu nastepnych 24-36 h
    Używam tych paseczków z Allegro. Chyba muszę przymierzyć się do tych uśmiechniętych ;), bo może tych do końca nie ogarniam :( Zawsze mam problem z oceną czy są identyczne lub któraś wyraźniejsza :( To takie subtelne różnice :(

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    mango minimalnie jaśniejszy to negatywny - nie naciągaj objawów...

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla przypomnienia ;)

Pęcherzyk gwałtownie wzrasta, około 3 mm na dobę, osiągając w końcu średnicę 18-22 mm. Jego zewnętrzna warstwa, składająca się z komórek ziarnistych staje się niezwykle wrażliwa na wyrzut lutropiny.

W 8-38 godzin po szczycie estrogenów, również LH osiąga swój szczyt. Jest to też początek wydzielania progesteronu.

Owulacja następuje zwykle w ciągu 24-36 godzin po pierwszym gwałtownym wyrzucie LH, lub 9-24 godzin po szczytowym wyrzucie LH.

Tak, czy tak, moment owulacji jest bardzo ograniczony w czasie, gdyż po spadku LH już nie może do niej dojść.

Uwolniona z pęcherzyka Graafa komórka zachowuje zdolność do zapłodnienia 12-18 godzin od jajeczkowania.

Mango, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, zawsze zaczynam w 10 dpo, uzywam Clearblue, uwazam ze sa OK,w ciagu 12 miesiecy dwa razy wyszly negatyw, ale wiem ze to o niczym nie swadczy, chociaz w polaczeniu z mierzeniem temp. daja jakies pojecie. Wlasciwie uzywalam ich tak dla sportu, bo naprawde takie prawdziwe starania beda wlasnie w teraz (no moze za wyjatkiem pazdziernika tamtego roku, tyle tylko za tamten cykl by dziwny), poprzednio ograniczalam sie tylko do obserwcji siebie, wiem ze to brzmi do bani, ale chyba nie bylam gotowa...
    Przepraszam,że dopytuję,krótko tu jestem, teraz próbujesz, to znaczy, że wcześniej nie było prób, oprócz października ?

Andzia33 lubi tę wiadomość

‹‹ 2277 2278 2279 2280 2281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ