X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo w US lub w ZUSie? ;-)
    Simba wrote:
    Nie wolno ci sie smiac w pracy? Pracujesz w zakladzie pogrzebowym? ;)

bliska77, Niuta, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Moja lekarka też tak mówiła, że mam przerwać w 25 dc, potem za kilka dni zatestować i jak coś wyjdzie znowu brać, podobno nic złego się nie stanie.
    Mój gin to w ogóle nie jest zwolennikiem brania w ciąży jakiegokolwiek progesteronu, bo twierdzi, że to nie pomaga tak jak się tego oczekuje, ale pozostawia wybór pacjentkom dla lepszego samopoczucia :)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Od leśniczego mówisz ;-)
    No też bym chciała spotkać takiego leśniczego ;)

Kate 75, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój gin to w ogóle nie jest zwolennikiem brania w ciąży jakiegokolwiek progesteronu, bo twierdzi, że to nie pomaga tak jak się tego oczekuje, ale pozostawia wybór pacjentkom dla lepszego samopoczucia :)

Myślę, że moja tego dupka tak wszelki wypadek, w ogóle lekarze jako panaceum duphaston traktują, takie mam wrażenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 11:12

caffe, bliska77, Pusurek, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Myślę, że moja tego dupka tak wszelki wypadek, w ogóle lekarze jako panaceum duphaston traktują, takie mam wrażenie.
    Dokładnie :) Mnie się wydaje, ze może i on pomaga, ale nie gwarantuje sukcesu np. utrzymania ciąży, bo jeśli chodzi o regulowanie cyklu, to inna bajka, na tym polu się sprawdza.

Kate 75, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dokładnie :) Mnie się wydaje, ze może i on pomaga, ale nie gwarantuje sukcesu np. utrzymania ciąży, bo jeśli chodzi o regulowanie cyklu, to inna bajka, na tym polu się sprawdza.

Sztampowo piszą, bo wszyscy dają, nawet jak ktoś ma regularne cykle i wysoki progesteron, czego jestem przykładem, starasz się to bierz, nie zaszkodzi, a że nie pomorze, no cóż, mam bunta na dupka.

caffe, Simba lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:

Oj ten leśniczy, kosmate myśli spowodował ;)

Mango lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Sztampowo piszą, bo wszyscy dają, nawet jak ktoś ma regularne cykle i wysoki progesteron, czego jestem przykładem, starasz się to bierz, nie zaszkodzi, a że nie pomorze, no cóż, mam bunta na dupka.
    Dokładnie. mają na tym biznes i tyle ;)

Kate 75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Reni, moze u Ciebie to jeszcze uzasadnienie sie znajdzie :)
    O wacikach nie pomyslalam, ale przynajmniej cienkie by byly, no i chyba tasma klejaca by trzeba bylo sklejac ( taka podpaska domowej roboty, moze i nawet wygodniejsza, a potem kase na tym by mozna bylo robic, bo bylaby bardziej flexible )
    opatentować i już :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mam wiersza, który odda mój nastrój

Róże na górze, fiołki na dole.
    Jak mi się nie chce, o ja pierd*le!
    idealny

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A nie wolisz iść teraz na zwolnienie lekarskie żeby oszczędzić urlop? Potem po macierzyńskim będziesz miała dodatkowy czas wolny, bo wykorzystasz zaległy urlop :)
    no własnie nie, bo chce wykorzystac roczny czyli macierzyński plus rodzicielski a i tak wrócę do pracy np w połowie lipca i będę miała 28 dni (26 plus dwa dla matki i dziecka) a jeszcze z tego roku mi zostanie, bo teraz wybieram część zaległego za 2013, tym bardziej, ze jestem już po rozmowie w pracy i powiedzieli mi ze lepiej by było jak np wrócę w polowie lipca 2015 i na urlop pójdę po jakims miesiacu, bo to akurat okres urlopowy i z obsada bedzie problem. Nie oszczędzam bo licząc z 2014 i z 2015, po powrocie do pracy będę i tak miała w sumie ok 40 dni do wykorzystania, a dwa tygodnie muszę wybrać, żeby potem jakies dofinansowanie ew. dostać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 11:46

caffe, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przecież jesteś w ciąży wiec w jakim 7dpo? w ciąży chyba regularnie bada się progesteron czy jakoś tak
    paszczakin wrote:
    no ja nie moglam wydebic od gina niczego na progesteron,a tak chcialam sobie nim poprawiac samopoczucie- chyba sie kurde za duzo naczytalam.

w nastepnym cyklu (oby nie bylo, oby nie bylo) zbadam sobie go 7 dni po owu dla dobrego samopoczucia i argumentu dla gina jakbyco..

bliska77, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ja nie moglam wydebic od gina niczego na progesteron,a tak chcialam sobie nim poprawiac samopoczucie- chyba sie kurde za duzo naczytalam.

w nastepnym cyklu (oby nie bylo, oby nie bylo) zbadam sobie go 7 dni po owu dla dobrego samopoczucia i argumentu dla gina jakbyco..
    Ja miałam niski progesteron i w trakcie regulowania cyklu (bo przestałam mieć w którymś momencie @@@) brałam luteinę, bo dupek na mnie nie działał.
    Ale jak widzę, to w ogóle sa trendy żeby odejść od takiego progesteronu, nawet przy regulacjach. Kurcze, to co chcą w zamian dawać? Czekać w nieskończoność aż się samo wyreguluje? o.O

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Reni.. ;)

Tak sobie patrze na nasze suwaki- jeden na plus, drugi na minus.. Sie zobaczy czy podejscie ma jakiekolwiek znaczenie..
    jakby nie patrzeć, wynik się bilansuje ;) ciekawe tylko czy bardziej "plusowy" czy "minusowy". Ja życzę oczywiście tego plusowego :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też potrzebujesz drzewo na zimę czy tratwę budujesz na wakacje? ;-)
    Mango wrote:

Bursztyn, Kate 75, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki

Mialam fajny sen, snil mi sie M. Zebrowski, bylismy w lozku....dzialo sie :)
    A z przyziemnych spraw, coz...wiatr, zimno, i codzienna rutyna.

Aga, mam nadzieje ze skurcze byly tylko epizodemi wszystko bedzie dobrze <3
    Malgos, Paszczakin, przykro mi z powodu @. Jednoczesnie zaczynacie nowy cykl, wiec jest nadzieja ze szczesliwie sie zakonczy tym razem.
    Reni, taki spadek to zaden spadek. Trzymam &
    Samira, sikaj!!! :)

A ja jestem w 3dpo i wcale nie czuje sie w ciazy, ani troche ;)

bliska77, Niuta, Kate 75, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, jakieś szczegóły????? napisz chociaż czy fajnie było ;-)

Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Hej Kobitki

Mialam fajny sen, snil mi sie M. Zebrowski, bylismy w lozku....dzialo sie

Hmmmm..... Też mógłby mi się przyśnić.....

bliska77 lubi tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    też potrzebujesz drzewo na zimę czy tratwę budujesz na wakacje? ;-)

Myślę, że on mógłby się nadać do posiedzenia (ewent. poleżenia) przy kominku i do popłynięcia tratwą, ale to moja subiektywna opinia i nie wiem co Mango preferuje ;) Róże na górze czy fikołki na dole ..... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 12:59

Bursztyn, Mango, bliska77, Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn Paszczakin to w ciąży od 10 dni jest ;)

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ