35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój gin to w ogóle nie jest zwolennikiem brania w ciąży jakiegokolwiek progesteronu, bo twierdzi, że to nie pomaga tak jak się tego oczekuje, ale pozostawia wybór pacjentkom dla lepszego samopoczuciaKate 75 wrote:Moja lekarka też tak mówiła, że mam przerwać w 25 dc, potem za kilka dni zatestować i jak coś wyjdzie znowu brać, podobno nic złego się nie stanie.
Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Mój gin to w ogóle nie jest zwolennikiem brania w ciąży jakiegokolwiek progesteronu, bo twierdzi, że to nie pomaga tak jak się tego oczekuje, ale pozostawia wybór pacjentkom dla lepszego samopoczucia

Myślę, że moja tego dupka tak wszelki wypadek, w ogóle lekarze jako panaceum duphaston traktują, takie mam wrażenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 11:12
caffe, bliska77, Pusurek, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
DokładnieKate 75 wrote:Myślę, że moja tego dupka tak wszelki wypadek, w ogóle lekarze jako panaceum duphaston traktują, takie mam wrażenie.
Mnie się wydaje, ze może i on pomaga, ale nie gwarantuje sukcesu np. utrzymania ciąży, bo jeśli chodzi o regulowanie cyklu, to inna bajka, na tym polu się sprawdza.
Kate 75, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Dokładnie
Mnie się wydaje, ze może i on pomaga, ale nie gwarantuje sukcesu np. utrzymania ciąży, bo jeśli chodzi o regulowanie cyklu, to inna bajka, na tym polu się sprawdza.
Sztampowo piszą, bo wszyscy dają, nawet jak ktoś ma regularne cykle i wysoki progesteron, czego jestem przykładem, starasz się to bierz, nie zaszkodzi, a że nie pomorze, no cóż, mam bunta na dupka.
caffe, Simba lubią tę wiadomość
-
Dokładnie. mają na tym biznes i tyleKate 75 wrote:Sztampowo piszą, bo wszyscy dają, nawet jak ktoś ma regularne cykle i wysoki progesteron, czego jestem przykładem, starasz się to bierz, nie zaszkodzi, a że nie pomorze, no cóż, mam bunta na dupka.
Kate 75 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyopatentować i jużParka wrote:Reni, moze u Ciebie to jeszcze uzasadnienie sie znajdzie

O wacikach nie pomyslalam, ale przynajmniej cienkie by byly, no i chyba tasma klejaca by trzeba bylo sklejac ( taka podpaska domowej roboty, moze i nawet wygodniejsza, a potem kase na tym by mozna bylo robic, bo bylaby bardziej flexible )
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno własnie nie, bo chce wykorzystac roczny czyli macierzyński plus rodzicielski a i tak wrócę do pracy np w połowie lipca i będę miała 28 dni (26 plus dwa dla matki i dziecka) a jeszcze z tego roku mi zostanie, bo teraz wybieram część zaległego za 2013, tym bardziej, ze jestem już po rozmowie w pracy i powiedzieli mi ze lepiej by było jak np wrócę w polowie lipca 2015 i na urlop pójdę po jakims miesiacu, bo to akurat okres urlopowy i z obsada bedzie problem. Nie oszczędzam bo licząc z 2014 i z 2015, po powrocie do pracy będę i tak miała w sumie ok 40 dni do wykorzystania, a dwa tygodnie muszę wybrać, żeby potem jakies dofinansowanie ew. dostaćcaffe wrote:A nie wolisz iść teraz na zwolnienie lekarskie żeby oszczędzić urlop? Potem po macierzyńskim będziesz miała dodatkowy czas wolny, bo wykorzystasz zaległy urlop

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 11:46
caffe, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ale przecież jesteś w ciąży wiec w jakim 7dpo? w ciąży chyba regularnie bada się progesteron czy jakoś takpaszczakin wrote:no ja nie moglam wydebic od gina niczego na progesteron,a tak chcialam sobie nim poprawiac samopoczucie- chyba sie kurde za duzo naczytalam.
w nastepnym cyklu (oby nie bylo, oby nie bylo) zbadam sobie go 7 dni po owu dla dobrego samopoczucia i argumentu dla gina jakbyco..
bliska77, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam niski progesteron i w trakcie regulowania cyklu (bo przestałam mieć w którymś momencie @@@) brałam luteinę, bo dupek na mnie nie działał.paszczakin wrote:no ja nie moglam wydebic od gina niczego na progesteron,a tak chcialam sobie nim poprawiac samopoczucie- chyba sie kurde za duzo naczytalam.
w nastepnym cyklu (oby nie bylo, oby nie bylo) zbadam sobie go 7 dni po owu dla dobrego samopoczucia i argumentu dla gina jakbyco..
Ale jak widzę, to w ogóle sa trendy żeby odejść od takiego progesteronu, nawet przy regulacjach. Kurcze, to co chcą w zamian dawać? Czekać w nieskończoność aż się samo wyreguluje?
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
jakby nie patrzeć, wynik się bilansujepaszczakin wrote:Reni..

Tak sobie patrze na nasze suwaki- jeden na plus, drugi na minus.. Sie zobaczy czy podejscie ma jakiekolwiek znaczenie..
ciekawe tylko czy bardziej "plusowy" czy "minusowy". Ja życzę oczywiście tego plusowego
bliska77 lubi tę wiadomość
-
Hej Kobitki
Mialam fajny sen, snil mi sie M. Zebrowski, bylismy w lozku....dzialo sie
A z przyziemnych spraw, coz...wiatr, zimno, i codzienna rutyna.
Aga, mam nadzieje ze skurcze byly tylko epizodemi wszystko bedzie dobrze
Malgos, Paszczakin, przykro mi z powodu @. Jednoczesnie zaczynacie nowy cykl, wiec jest nadzieja ze szczesliwie sie zakonczy tym razem.
Reni, taki spadek to zaden spadek. Trzymam &
Samira, sikaj!!!
A ja jestem w 3dpo i wcale nie czuje sie w ciazy, ani troche
bliska77, Niuta, Kate 75, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:Hej Kobitki
Mialam fajny sen, snil mi sie M. Zebrowski, bylismy w lozku....dzialo sie
Hmmmm..... Też mógłby mi się przyśnić.....
bliska77 lubi tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Reni wrote:też potrzebujesz drzewo na zimę czy tratwę budujesz na wakacje?

Myślę, że on mógłby się nadać do posiedzenia (ewent. poleżenia) przy kominku i do popłynięcia tratwą, ale to moja subiektywna opinia i nie wiem co Mango preferuje
Róże na górze czy fikołki na dole .....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 12:59
Bursztyn, Mango, bliska77, Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

i jej marzenie