35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
masz na mysli lesniczego ("on") ?Kate 75 wrote:Myślę, ze on mógłby się nadać do posiedzenia (ewent. poleżenia) przy kominku i do popłynięcia tratwą, ale to moja subiektywna opinia i nie wiem co Mango preferuje
Róże na górze czy fikołki na dole ..... 

Kate 75, Mango, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Dokładnie
Mnie się wydaje, ze może i on pomaga, ale nie gwarantuje sukcesu np. utrzymania ciąży, bo jeśli chodzi o regulowanie cyklu, to inna bajka, na tym polu się sprawdza.
Nie do konca. Zadaniem progesteronu jest wlasnie podtrzymanie ciazy, poczawszy od momentu przyjecia zaplodnionego jaja. Ma on pomoc w zagniezdzeniu sie jaja w macicy. Dopiero od tego momentu wychodzi test, bo zaczyna byc wytwarzane hcg. Tak naprawde nie wiadomo ile zaplodnionych komorek jajowych nie jest w stanie sie zagniezdzic, bo progesteron jest za niski. Dlatego zasadne jest branie dupka w niektorych przypadkach.
Oczywiscie, powinno sie zrobic poziom progesteronu, bo absurdalne jest branie lekow, kiedy pozom jest odpowiedni. Ale przy niskim poziomie dupek podtrzymuje ciaze.
Kate 75, Lucky, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
A na cholerę mi drzewoReni wrote:też potrzebujesz drzewo na zimę czy tratwę budujesz na wakacje?

? Chodzi tylko i wyłącznie o leśniczego :)On ma zdecydowanie więcej zastosowań niż taki sztywny pal
Bursztyn, Kate 75, bliska77, Lucky, Reni, Simba, mysza1975, megan8, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
Mango
i jej marzenie 
-
well....w gruncie rzeczy o to ostatnie tutaj chodzi...Mango wrote:A na cholerę mi drzewo
? Chodzi tylko i wyłącznie o leśniczego :)On ma zdecydowanie więcej zastosowań niż taki sztywny pal 
+ opcje dodatkowe, ale to pozniej...

Mango, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość
-
ja pisałam o podtrzymywaniu ciąży np. 6-tygodniowej, a nie pisałam o fl.Pusurek wrote:Nie do konca. Zadaniem progesteronu jest wlasnie podtrzymanie ciazy, poczawszy od momentu przyjecia zaplodnionego jaja. Ma on pomoc w zagniezdzeniu sie jaja w macicy. Dopiero od tego momentu wychodzi test, bo zaczyna byc wytwarzane hcg. Tak naprawde nie wiadomo ile zaplodnionych komorek jajowych nie jest w stanie sie zagniezdzic, bo progesteron jest za niski. Dlatego zasadne jest branie dupka w niektorych przypadkach.
Oczywiscie, powinno sie zrobic poziom progesteronu, bo absurdalne jest branie lekow, kiedy pozom jest odpowiedni. Ale przy niskim poziomie dupek podtrzymuje ciaze.
bliska77, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nie mam czasu wertować poprzednich stron (bardzo za to przepraszam) a tu takie fajne tematy

czy może któraś mi napisać czy odzywała się Inessa ?
czy Samirka ma kropkę (zieloną) czy nie?
ja jeszcze nie miałam owulacji ale też już jestem w ciąży, jakoś tak od 3 lat, jak słoń, albo słonica raczej
najwyższy czas w końcu urodzic to Dziecko
Aga leż i odpoczywaj!
Cafe ale czas leci... jakies typy z imionami? o ile chcesz jeszcze o tym gadać, bo pewnie każdy pyta
bliska77, caffe, Kate 75, inessa, samira, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycaffe wrote:ja pisałam o podtrzymywaniu ciąży np. 6-tygodniowej, a nie pisałam o fl.
Gdzie pisalas?
Progesteron ma za zadanie podtrzymac ciaze, ta 6 tyg i pozniejsza tez, nazywany jest straznikiem ciazy. Jesli sa wskazania mozna go brac do samego konca ciazy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 13:49
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nie zgodzę się sztywny pal nie jest zły

Mango wrote:A na cholerę mi drzewo
Bursztyn, bliska77, Kate 75, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno widać, ze jestes bardzo uzależniona ale najważniejsze że Twój terapeuta sie sprawdza, przynajmniej ten w śnieBursztyn wrote:czytalam wlasnie, o terapii uzaleznien

ekscytujace co bedzie jak dokoncze czytac psychopatologie
Bursztyn, Lucky, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość