X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    A mnie wnerwia, co prawda bóle przed @ mniejsze, ale chyba puchnę po nim, nie jestem obiektywna, mam wstręt :/
    Dupkowi mówię nie i innym dupkom też. ;)

ja nigdy nie brałam , tak wiec nie mogę się wypowiadać, ale cycki mnie tak bola że w nocy spać nie mogę, masakra jakaś.

Kate 75, Mango lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam powiedziec, ze jestem rowny miesiac na diecie i zauwazylam, ze mialam prawie nieodczuwalny PMS, prawie brak bolu przy @, sama @ mniej obfita i w zasadzie po 4 dniach brak. Same plusy :) Z cera tez lepiej, chociaz nie jest to jeszcze efekt wow!
    W ten w-end zgodnie z obietnica napilam jednak sie czerwonego wina, ale od dzisiaj powrot do smutnego, zdrowego trybu zycia ;)

Kate 75, inessa, Bursztyn, Pusurek, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab ja mam takie bóle, że oddychać nie mogę. Jak chodzę to je trzymam o bieganiu nie ma mowy.. a ile razy zasyczę jak się przewracam na bok jak śpię..
    tak mnie bolą, że czasami łzy same się cisną do oczu
    Aisab wrote:
    ja nigdy nie brałam , tak wiec nie mogę się wypowiadać, ale cycki mnie tak bola że w nocy spać nie mogę, masakra jakaś.

samira, Parka lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Aisab ja mam takie bóle, że oddychać nie mogę. Jak chodzę to je trzymam o bieganiu nie ma mowy.. a ile razy zasyczę jak się przewracam na bok jak śpię..

oj , Reni tez tak mam

Reni lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A ja chcialam powiedziec, ze jestem rowny miesiac na diecie i zauwazylam, ze mialam prawie nieodczuwalny PMS, prawie brak bolu przy @, sama @ mniej obfita i w zasadzie po 4 dniach brak. Same plusy :) Z cera tez lepiej, chociaz nie jest to jeszcze efekt wow!
    W ten w-end zgodnie z obietnica napilam jednak sie czerwonego wina, ale od dzisiaj powrot do smutnego, zdrowego trybu zycia ;)

Tylko chwalić, ale jak przyjdzie efekt wow, to zdrowy nie będzie już smutny :)

Bursztyn, Simba, Parka lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

A kiedy te cycki tak bolą, przed @ czy tak w ogóle ? Bo ja to dziwna jestem nigdy mnie nie bolały, tylko jak teraz się staram to po owulce bolą, ale to beret przesunięty :)

Parka lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To nie jest moje zdanie, tak dziala organizm kobiety. I ja osobiscie nie mam z tym nic wspolnego.

A Ty bardzo slabo tolerujesz zdanie odmienne od Twojego...
    na temat progesteronu to też nie jest moje zdanie.

A pisząc to, że nie będe się sprzeczała to jest wręcz odwrotnie niż napisałaś i świadczy to o tym, że toleruję, że masz odmienne zdanie i nie będę Ci swojego narzucała, ani też nie musze się z Tobą zgadzać.

Równie dobrze moge napisać, że Ty bardzo słabo tolerujesz czyjeś odmienne zdanie bo już nie pierwszy raz podważasz moje. Tyle, że ja odpuszczam, bo mi to zwisa.

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynają ok owulki tak +-/ dzień po i jadą tak do @
    masakra jakaś
    dlatego uwielbiam jak mam @ wtedy jest spokój ;-)
    Kate 75 wrote:
    A kiedy te cycki tak bolą, przed @ czy tak w ogóle ? Bo ja to dziwna jestem nigdy mnie nie bolały, tylko jak teraz się staram to po owulce bolą, ale to beret przesunięty :)

Kate 75, Parka lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    gratuluje wytrwalosci :) i ciesze sie ze masz juz efekty
    ja poleglam kilka razy, no moze za wyjatkiem slodyczy i cukru- do ust nie wzielam :) zato wino niestety tak, pare razy i jakas tam smietanke do kawy, ale caly czas pracuje nad poprawa :)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane nadgonić Wasze pisanie jest baaaaaaaaardzo trudno :D
    DObrego dnia i tygodnia Wam życze :D
    u nas odwilż i raz słońce a raz pochmurno!
    Mnie ostatnio z różnym nasileniem meczą mdłosci bardzo pomaga mi wit B6 ale straciłam apetyt i głównie jem kisielek a obiadu bardzo mało.
    Zaczełam wg ovu dziś 3 miesiąc w czwartek ide do gina.
    Bozia jak sie czujesz?
    Aguś mam nadzieje,ze wszystko CI minie :)
    Buziaki dla każdej :D <3

Bursztyn, Reni, Kate 75, Mango, samira, megan8, gosia7122, bliska77, Parka, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, ciesze sie ze sie odezwalas :) mam nadzieje ze mdlosci wkrotce mina i zaczniesie najprzyjemniejszy czas :)

inessa, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:

mnie po owulce zaraz bolą , ale zauważyłam właśnie że od czasu początku starań to tak jakoś bardziej , poprzedni miesiąc nie był taki zły. No i bóle @ są ostatnio znośne

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze chyba kupić sobie "jaż 2000" napisałam prawie dokładnie to samo co Kate

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 15:21

Kate 75 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Inesska dzięki za pamięć -ale jakoś słabnę z dnia na dzień - pewnie od tego leżenia. W pierwszej ciąży zupełnie mnie nie mdliło - teraz nie mogę wąchać perfum, mięsa i wszystko mnie drażni - komputer też - mdli mnie przez cały dzień i dużo śpię...jak stara ciota :)

Aga - uważaj na siebie i śmigaj na L4.

Życzę wszystkim zieloności - czytam Was i śmiechu co niemiara.

Samirka - ja Ci już po dupku mówiłam, żebyś nie zaczynała luteiny, bo wydłużysz cykl - ale robisz po swojemu. Odstawienie dupka na 3 dni przed @ nic CI złego nie zrobi, nawet bez bety - a zaczęłabyś szybciej nowy cykl - tym bardziej po negatywnym teście.

Nie wszyscy lekarze na oślep przepisują dupka - moja tego nie robiła - a jak zobaczyła wynik mojego progesteronu, to w ogóle powiedziała, że mowy nie ma - bo nie ma po co go zażywać. Natomiast nie spotkałam się z teorią caffe- że dupka wycofuje się do regulacji cykli i podtrzymywania wczesnych ciąż - bo czym niby mają regulować te cykle? Jeśli chodzi o podtrzymywanie ciąż - to zasada na zachodzie jest taka, że oni w ogóle nie zajmują się ciążą przed 13 tygodniem - a nie, że ją obserwują, tylko nie zalecają dupka. Po prostu tam się nikt taką wczesną ciążą nie interesuje - taki nowy trend, ale jak już wspominałam - jakoś coraz więcej kobiet przylatuje do PL zaraz po pozytywnym teście. Jasne, że dupek nie daje gwarancji na utrzymanie wczesnej ciąży - ale daje szansę - i jeśli kobieta rezygnuje z szansy przy zagrożeniu ciąży - bo nie ma gwarancji - to trochę ma nie tak pod beretem dla mnie...bo co mi się strasznego stanie od tego - że przez miesiąc nafaszeruję się progesteronem?

Miłego dnia dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 15:24

Bursztyn, inessa, samira, megan8, Iwone, Pusurek, bliska77, Parka, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    miałam dokładnie tak samo - beret pewnie plus jakieś wspomagacze?

Kate 75, Mango, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    zaczynają ok owulki tak +-/ dzień po i jadą tak do @
    masakra jakaś
    dlatego uwielbiam jak mam @ wtedy jest spokój ;-)

No nie to pół cyklu do bani,mnie nigdy nie bolały, może trochę pęcznieją, a może moje jakieś nie połączone z odbiornikiem, albo receptorów zabrakło ;)

Parka lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Inesska dzięki za pamięć -ale jakoś słabnę z dnia na dzień - pewnie od tego leżenia. W pierwszej ciąży zupełnie mnie nie mdliło - teraz nie mogę wąchać perfum, mięsa i wszystko mnie drażni - komputer też - mdli mnie przez cały dzień i dużo śpię...jak stara ciota :)

Aga - uważaj na siebie i śmigaj na L4.

Życzę wszystkim zieloności - czytam Was i śmiechu co niemiara.

Samirka - ja Ci już po dupku mówiłam, żebyś nie zaczynała luteiny, bo wydłużysz cykl - ale robisz po swojemu. Odstawienie dupka na 3 dni przed @ nic CI złego nie zrobi, nawet bez bety - a zaczęłabyś szybciej nowy cykl - tym bardziej po negatywnym teście.

Nie wszyscy lekarze na oślep przepisują dupka - moja tego nie robiła - a jak zobaczyła wynik mojego progesteronu, to w ogóle powiedziała, że mowy nie ma - bo nie ma po co go zażywać. Natomiast nie spotkałam się z teorią caffe- że dupka wycofuje się do regulacji cykli i podtrzymywania wczesnych ciąż - bo czym niby mają regulować te cykle? Jeśli chodzi o podtrzymywanie ciąż - to zasada na zachodzie jest taka, że oni w ogóle nie zajmują się ciążą przed 13 tygodniem - a nie, że ją obserwują, tylko nie zalecają dupka. Po prostu tam się nikt taką wczesną ciążą nie interesuje - taki nowy trend, ale jak już wspominałam - jakoś coraz więcej kobiet przylatuje do PL zaraz po pozytywnym teście. Jasne, że dupek nie daje gwarancji na utrzymanie wczesnej ciąży - ale daje szansę - i jeśli kobieta rezygnuje z szansy przy zagrożeniu ciąży - bo nie ma gwarancji - to trochę ma nie tak pod beretem dla mnie...bo co mi się strasznego stanie od tego - że przez miesiąc nafaszeruję się progesteronem?

Miłego dnia dla wszystkich :)
    nie napisałam, że dupka się wycofuje z regulacji cyklu

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja miałam niski progesteron i w trakcie regulowania cyklu (bo przestałam mieć w którymś momencie @@@) brałam luteinę, bo dupek na mnie nie działał.
    Ale jak widzę, to w ogóle sa trendy żeby odejść od takiego progesteronu, nawet przy regulacjach. Kurcze, to co chcą w zamian dawać? Czekać w nieskończoność aż się samo wyreguluje? o.O
    może źle zrozumiałam...

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dokładnie :) Mnie się wydaje, ze może i on pomaga, ale nie gwarantuje sukcesu np. utrzymania ciąży, bo jeśli chodzi o regulowanie cyklu, to inna bajka, na tym polu się sprawdza.
    To też napisałam.

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, dobrze ze sie odezwalas bo juz mialam Ci smsa pisac, czy wszystko OK :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ