X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój z tym dupkiem, prawda jest taka, że w ciąży każda wszystko weźmie, byle było dobrze, tak myślę, a te co mają problemy z fl ciałkiem żółtym, endo i zagnieżdżaniem tez muszą, bo u nas na razie nic innego nie wymyślili, tylko lepiej mieć pewność czy rzeczywiście trzeba brać w okresie starań, jak mój nowy gin będzie zwolennikiem to pewnie znowu wezmę, ale mam nadzieję, że wcześniej zobaczy na poziom progesteronu, teraz robię przerwę w braniu tak dla wyrównania beretu ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Inesska dzięki za pamięć -ale jakoś słabnę z dnia na dzień - pewnie od tego leżenia. W pierwszej ciąży zupełnie mnie nie mdliło - teraz nie mogę wąchać perfum, mięsa i wszystko mnie drażni - komputer też - mdli mnie przez cały dzień i dużo śpię...jak stara ciota :)

Miłego dnia dla wszystkich :)

"Jak stara ciota", ale w ciąży, leż i nie narzekaj, jeszcze się nalatasz wokół łóżeczka i z wózeczkiem na spacerkach po supermarketach lekarzach i takie tam. Jak mdli to też dobrze, bynajmniej wiadomo, że się w ciąży jest ;)

A na którą jutro lekarz, jakieś badania czy tylko usg ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 15:41

Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu, dobrze ze sie odezwalas bo juz mialam Ci smsa pisac, czy wszystko OK :)
    jakoś opadłam z sił :) ale może nabiorę je na nowo :) Na dodatek dzwonią z pracy z problemami - no i że mnie nie ma...naciskają, że dobrze by było, żebym wróciła. Idę jutro do ginki - mam nadzieję, że to kurewstwo się wchłonęło - bo nic nie plamię ani nie krwawię na brązowo. Najgorsza opcja jest taka, że np. rośnie i kolejne leżenie przez miesiąc ..

Bursztyn, Kate 75, samira, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    "Jak stara ciota", ale w ciąży, leż i nie narzekaj, jeszcze się nalatasz wokół łóżeczka i z wózeczkiem na spacerkach po supermarketach lekarzach i takie tam. Jak mdli to też dobrze, bynajmniej wiadomo, że się w ciąży jest ;)

A na którą jutro lekarz, jakieś badania czy tylko usg ? :)
    na 14.00 - USG plus wizyta :) mam nadzieję, że będzie ok

Mango, Kate 75, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jakoś opadłam z sił :) ale może nabiorę je na nowo :) Na dodatek dzwonią z pracy z problemami - no i że mnie nie ma...naciskają, że dobrze by było, żebym wróciła. Idę jutro do ginki - mam nadzieję, że to kurewstwo się wchłonęło - bo nic nie plamię ani nie krwawię na brązowo. Najgorsza opcja jest taka, że np. rośnie i kolejne leżenie przez miesiąc ..
    stawiam na to ze sie wchlonelo :)

Kate 75, Bozia3, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu wiesz rozumiem z tym leżeniem i to,ze ma sie coraz mniej sił.
    Ja od jutra sama w domu,maż cały dzień w pracy a tesciowie wyjedżaja bo tesc idzie w srode do szpitala na operacje tego guza płuc. Nie wiem jak to bedzie bo teraz tesciowa wszystko robiła a teraz ja bede musiała troche robić aż sie boje zwłaszcza jeżeli chodzi o gotowanie bo mam mega wrażliwosc na zapachy ale cóż jakoś sobie musimy poradzić.
    Bozia sił życze i mam nadzieje,ze z Maleństwem jest wszystko dobrze a to paskudztwo sie wchłoneło :)

Bursztyn, Mango, samira, Myszonek, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Boziu wiesz rozumiem z tym leżeniem i to,ze ma sie coraz mniej sił.
    Ja od jutra sama w domu,maż cały dzień w pracy a tesciowie wyjedżaja bo tesc idzie w srode do szpitala na operacje tego guza płuc. Nie wiem jak to bedzie bo teraz tesciowa wszystko robiła a teraz ja bede musiała troche robić aż sie boje zwłaszcza jeżeli chodzi o gotowanie bo mam mega wrażliwosc na zapachy ale cóż jakoś sobie musimy poradzić.
    Bozia sił życze i mam nadzieje,ze z Maleństwem jest wszystko dobrze a to paskudztwo sie wchłoneło :)
    Inessa, z zapachami sobie poradzisz, tylko garów nie przenoś. Wodę możesz kubkiem nalewać, byle nic nie unosić.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś miałam wg ouv wyznaczony pierwszy termin @. Na razie cisza, choć też mi już chyba odbija bo co trochę latam do kibelka i sprawdzam czy już jest. Następny termin to środa.
    Idę trochę poćwiczyć, myślenie trochę się wyłączy i może wysiłek fizyczny coś przyspieszy, choć wolałabym żeby nie.

Simba, samira, Aisab, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Inessa
    I tak jak pisze caffe - nie dźwigaj..i nie musisz gotować wciąż. Może mąż coś upichci po pracy...

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Na dziś miałam wg ouv wyznaczony pierwszy termin @. Na razie cisza, choć też mi już chyba odbija bo co trochę latam do kibelka i sprawdzam czy już jest. Następny termin to środa.
    Idę trochę poćwiczyć, myślenie trochę się wyłączy i może wysiłek fizyczny coś przyspieszy, choć wolałabym żeby nie.
    masz taką krótką drugą fazę? Przy owulce w 18dc to ovu powinno Ci wyznaczyć chyba później @?

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio miewałam 10 dni, choć nie wiem w co wierzyć, w ovu czy w monitoring, bo wg niego cykl bezowulacyjny.

Pożyjemy, zobaczymy...

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w czwartek usg jajnikow, lekarz tutaj w UK mnie skierowal pod koniec grudnia z powodu uporczywej obecnosci "obcych" na twarzy- on obstawia policystyczne jajniki (ja raczej nie, bo wizyty u gina w PL raczej nic takiego nie wykazaly). Czwartek to bedzie 6 dpo i po moim debiucie prokreacyjnym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 16:14

Simba, inessa, Mango, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ostatnio miewałam 10 dni, choć nie wiem w co wierzyć, w ovu czy w monitoring, bo wg niego cykl bezowulacyjny.

Pożyjemy, zobaczymy...
    pomimo skoku tempki może być bezowulacyjny, ale z drugiej strony z cykli bezowulacyjnych są tu też ciąże na ovu :) więc wszystko jest możliwe....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Mam w czwartek usg jajnikow, lekarz tutaj w UK mnie skierowal pod koniec grudnia z powodu uporczywej obecnosci "obcych" na twarzy- on obstawia policystyczne jajniki (ja raczej nie, bo wizyty u gina w PL raczej nic takiego nie wykazaly). Czwartek to bedzie 6 dpo i po moim debiucie prokreacyjnym :)
    chłe chłe - to jeszcze może gin będzie świadkiem zagnieżdżania...;)

Bursztyn, Mango, inessa, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pomimo skoku tempki może być bezowulacyjny, ale z drugiej strony z cykli bezowulacyjnych są tu też ciąże na ovu :) więc wszystko jest możliwe....
    Bo u mnie jajka się nie pierdzielą z osiąganiem dużych wymiarów, 16 mm wystarczy, po co się męczyć ;)

Bursztyn, inessa, Bozia3, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    chłe chłe - to jeszcze może gin będzie świadkiem zagnieżdżania...;)
    "Swiadek mimo woli"... ;) bo i tak nie bedzie nic widac na tym etapie hmm....ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 16:37

inessa, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Reni, moze u Ciebie to jeszcze uzasadnienie sie znajdzie :)
    O wacikach nie pomyslalam, ale przynajmniej cienkie by byly, no i chyba tasma klejaca by trzeba bylo sklejac ( taka podpaska domowej roboty, moze i nawet wygodniejsza, a potem kase na tym by mozna bylo robic, bo bylaby bardziej flexible )

Jesteście niemożliwe :) jak widać nawet @ może być wdzięcznym tematem do rozmów ;)

Bursztyn, inessa, Kate 75, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam zaległości w czytaniu :)
    samo życie - ostatnio nic, tylko nadrabiam zaległości -
    idę do pracy - Wy piszecie - wracam z pracy - nadrabiam zaległości - Wy milczycie. Wy przychodzicie i piszecie - a ja znów padam na twarz - więc budzę się rano - nadrabiam zaległości - idę do pracy - wy piszecie - wracam z pracy - nadrabiam zaległości a wy milczycie .... i tak w koło Macieju :P

echhhhh.....

Kate 75, Bursztyn, samira, megan8, Sabina, Simba, grosza, Pusurek, Bozia3, mysza1975, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    nadrobiłam zaległości w czytaniu :)
    samo życie - ostatnio nic, tylko nadrabiam zaległości -
    idę do pracy - Wy piszecie - wracam z pracy - nadrabiam zaległości - Wy milczycie. Wy przychodzicie i piszecie - a ja znów padam na twarz - więc budzę się rano - nadrabiam zaległości - idę do pracy - wy piszecie - wracam z pracy - nadrabiam zaległości a wy milczycie .... i tak w koło Macieju :P

echhhhh.....

Patrz, to masz jak ja ;) Może kiedys będę bardziej czasowa, tylko nie wiem kiedy :P

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Patrz, to masz jak ja ;) Może kiedys będę bardziej czasowa, tylko nie wiem kiedy :P

Jak zajdziesz w ciążę i pójdziesz na L4 ;) lub dopiero na macierzyńskim, jak maleństwo uśnie i przejdzie mania patrzenia się w nie jak w przysłowiowe malowane wrota ;) (choć nie wiem, czy to może przejść)

Simba, Sabina, Mango, Kajaoli, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2335 2336 2337 2338 2339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ