35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dajcie spokój z tym dupkiem, prawda jest taka, że w ciąży każda wszystko weźmie, byle było dobrze, tak myślę, a te co mają problemy z fl ciałkiem żółtym, endo i zagnieżdżaniem tez muszą, bo u nas na razie nic innego nie wymyślili, tylko lepiej mieć pewność czy rzeczywiście trzeba brać w okresie starań, jak mój nowy gin będzie zwolennikiem to pewnie znowu wezmę, ale mam nadzieję, że wcześniej zobaczy na poziom progesteronu, teraz robię przerwę w braniu tak dla wyrównania beretu
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Cześć Dziewczyny

Inesska dzięki za pamięć -ale jakoś słabnę z dnia na dzień - pewnie od tego leżenia. W pierwszej ciąży zupełnie mnie nie mdliło - teraz nie mogę wąchać perfum, mięsa i wszystko mnie drażni - komputer też - mdli mnie przez cały dzień i dużo śpię...jak stara ciota
Miłego dnia dla wszystkich
"Jak stara ciota", ale w ciąży, leż i nie narzekaj, jeszcze się nalatasz wokół łóżeczka i z wózeczkiem na spacerkach po supermarketach lekarzach i takie tam. Jak mdli to też dobrze, bynajmniej wiadomo, że się w ciąży jest
A na którą jutro lekarz, jakieś badania czy tylko usg ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 15:41
Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
jakoś opadłam z siłBursztyn wrote:Boziu, dobrze ze sie odezwalas bo juz mialam Ci smsa pisac, czy wszystko OK

ale może nabiorę je na nowo
Na dodatek dzwonią z pracy z problemami - no i że mnie nie ma...naciskają, że dobrze by było, żebym wróciła. Idę jutro do ginki - mam nadzieję, że to kurewstwo się wchłonęło - bo nic nie plamię ani nie krwawię na brązowo. Najgorsza opcja jest taka, że np. rośnie i kolejne leżenie przez miesiąc ..
Bursztyn, Kate 75, samira, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
na 14.00 - USG plus wizytaKate 75 wrote:"Jak stara ciota", ale w ciąży, leż i nie narzekaj, jeszcze się nalatasz wokół łóżeczka i z wózeczkiem na spacerkach po supermarketach lekarzach i takie tam. Jak mdli to też dobrze, bynajmniej wiadomo, że się w ciąży jest

A na którą jutro lekarz, jakieś badania czy tylko usg ?
mam nadzieję, że będzie ok
Mango, Kate 75, inessa lubią tę wiadomość
-
stawiam na to ze sie wchloneloBozia3 wrote:jakoś opadłam z sił
ale może nabiorę je na nowo
Na dodatek dzwonią z pracy z problemami - no i że mnie nie ma...naciskają, że dobrze by było, żebym wróciła. Idę jutro do ginki - mam nadzieję, że to kurewstwo się wchłonęło - bo nic nie plamię ani nie krwawię na brązowo. Najgorsza opcja jest taka, że np. rośnie i kolejne leżenie przez miesiąc ..
Kate 75, Bozia3, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoziu wiesz rozumiem z tym leżeniem i to,ze ma sie coraz mniej sił.
Ja od jutra sama w domu,maż cały dzień w pracy a tesciowie wyjedżaja bo tesc idzie w srode do szpitala na operacje tego guza płuc. Nie wiem jak to bedzie bo teraz tesciowa wszystko robiła a teraz ja bede musiała troche robić aż sie boje zwłaszcza jeżeli chodzi o gotowanie bo mam mega wrażliwosc na zapachy ale cóż jakoś sobie musimy poradzić.
Bozia sił życze i mam nadzieje,ze z Maleństwem jest wszystko dobrze a to paskudztwo sie wchłoneło
Bursztyn, Mango, samira, Myszonek, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Inessa, z zapachami sobie poradzisz, tylko garów nie przenoś. Wodę możesz kubkiem nalewać, byle nic nie unosić.inessa wrote:Boziu wiesz rozumiem z tym leżeniem i to,ze ma sie coraz mniej sił.
Ja od jutra sama w domu,maż cały dzień w pracy a tesciowie wyjedżaja bo tesc idzie w srode do szpitala na operacje tego guza płuc. Nie wiem jak to bedzie bo teraz tesciowa wszystko robiła a teraz ja bede musiała troche robić aż sie boje zwłaszcza jeżeli chodzi o gotowanie bo mam mega wrażliwosc na zapachy ale cóż jakoś sobie musimy poradzić.
Bozia sił życze i mam nadzieje,ze z Maleństwem jest wszystko dobrze a to paskudztwo sie wchłoneło
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Na dziś miałam wg ouv wyznaczony pierwszy termin @. Na razie cisza, choć też mi już chyba odbija bo co trochę latam do kibelka i sprawdzam czy już jest. Następny termin to środa.
Idę trochę poćwiczyć, myślenie trochę się wyłączy i może wysiłek fizyczny coś przyspieszy, choć wolałabym żeby nie.
Simba, samira, Aisab, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
masz taką krótką drugą fazę? Przy owulce w 18dc to ovu powinno Ci wyznaczyć chyba później @?mysza1975 wrote:Na dziś miałam wg ouv wyznaczony pierwszy termin @. Na razie cisza, choć też mi już chyba odbija bo co trochę latam do kibelka i sprawdzam czy już jest. Następny termin to środa.
Idę trochę poćwiczyć, myślenie trochę się wyłączy i może wysiłek fizyczny coś przyspieszy, choć wolałabym żeby nie. -
Mam w czwartek usg jajnikow, lekarz tutaj w UK mnie skierowal pod koniec grudnia z powodu uporczywej obecnosci "obcych" na twarzy- on obstawia policystyczne jajniki (ja raczej nie, bo wizyty u gina w PL raczej nic takiego nie wykazaly). Czwartek to bedzie 6 dpo i po moim debiucie prokreacyjnym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 16:14
Simba, inessa, Mango, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
pomimo skoku tempki może być bezowulacyjny, ale z drugiej strony z cykli bezowulacyjnych są tu też ciąże na ovumysza1975 wrote:Ostatnio miewałam 10 dni, choć nie wiem w co wierzyć, w ovu czy w monitoring, bo wg niego cykl bezowulacyjny.
Pożyjemy, zobaczymy...
więc wszystko jest możliwe....
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
chłe chłe - to jeszcze może gin będzie świadkiem zagnieżdżania...Bursztyn wrote:Mam w czwartek usg jajnikow, lekarz tutaj w UK mnie skierowal pod koniec grudnia z powodu uporczywej obecnosci "obcych" na twarzy- on obstawia policystyczne jajniki (ja raczej nie, bo wizyty u gina w PL raczej nic takiego nie wykazaly). Czwartek to bedzie 6 dpo i po moim debiucie prokreacyjnym

Bursztyn, Mango, inessa, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bo u mnie jajka się nie pierdzielą z osiąganiem dużych wymiarów, 16 mm wystarczy, po co się męczyćBozia3 wrote:pomimo skoku tempki może być bezowulacyjny, ale z drugiej strony z cykli bezowulacyjnych są tu też ciąże na ovu
więc wszystko jest możliwe....
Bursztyn, inessa, Bozia3, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
"Swiadek mimo woli"...Bozia3 wrote:chłe chłe - to jeszcze może gin będzie świadkiem zagnieżdżania...

bo i tak nie bedzie nic widac na tym etapie hmm....ciazy 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 16:37
inessa, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Parka wrote:Reni, moze u Ciebie to jeszcze uzasadnienie sie znajdzie

O wacikach nie pomyslalam, ale przynajmniej cienkie by byly, no i chyba tasma klejaca by trzeba bylo sklejac ( taka podpaska domowej roboty, moze i nawet wygodniejsza, a potem kase na tym by mozna bylo robic, bo bylaby bardziej flexible )
Jesteście niemożliwe
jak widać nawet @ może być wdzięcznym tematem do rozmów
Bursztyn, inessa, Kate 75, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nadrobiłam zaległości w czytaniu

samo życie - ostatnio nic, tylko nadrabiam zaległości -
idę do pracy - Wy piszecie - wracam z pracy - nadrabiam zaległości - Wy milczycie. Wy przychodzicie i piszecie - a ja znów padam na twarz - więc budzę się rano - nadrabiam zaległości - idę do pracy - wy piszecie - wracam z pracy - nadrabiam zaległości a wy milczycie .... i tak w koło Macieju
echhhhh.....
Kate 75, Bursztyn, samira, megan8, Sabina, Simba, grosza, Pusurek, Bozia3, mysza1975, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszonek wrote:nadrobiłam zaległości w czytaniu

samo życie - ostatnio nic, tylko nadrabiam zaległości -
idę do pracy - Wy piszecie - wracam z pracy - nadrabiam zaległości - Wy milczycie. Wy przychodzicie i piszecie - a ja znów padam na twarz - więc budzę się rano - nadrabiam zaległości - idę do pracy - wy piszecie - wracam z pracy - nadrabiam zaległości a wy milczycie .... i tak w koło Macieju
echhhhh.....
Patrz, to masz jak ja
Może kiedys będę bardziej czasowa, tylko nie wiem kiedy
Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Patrz, to masz jak ja
Może kiedys będę bardziej czasowa, tylko nie wiem kiedy 
Jak zajdziesz w ciążę i pójdziesz na L4
lub dopiero na macierzyńskim, jak maleństwo uśnie i przejdzie mania patrzenia się w nie jak w przysłowiowe malowane wrota
(choć nie wiem, czy to może przejść)
Simba, Sabina, Mango, Kajaoli, Andzia33 lubią tę wiadomość