X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie zrobiłam przerwę od lekarzy 4 msce
    szkoda mi czasu i kasy na monitoringi, które i tak gówno dają
    wiem że mój sprzęt działa, jaja się znoszą teraz trzeba zobaczyć czy się nie pozapychało
    trudno
    a marzec to i tak nie jest daleko więc spoko
    Kate 75 wrote:
    Reni przecieraj szlaki, bo mnie też prawdopodobnie czeka to tajemnicze HSG, jeszcze nawet nie czytałam o co chodzi w tym wszystkim, super, że dalej działasz podziwiam, bo mnie już po 5 ciu m-cach opadły skrzydlaste i robię przerwę od lekarzy, dupków i reprodukcji, no pewnie się bzyknę tak w okolicy..., ale tak dla fanu :)

Kate 75, Iwone, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zobaczcie jakie fajne kawy dla kobitek w ciąży i dla mam :)
    http://www.doz.pl/apteka/k1318-Mama_Coffee

megan8 lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i kolejna seria słodkości ;-)

http://brzuchatki.pl/blog/niezwykle-torty-na-babyshower/

;D"

Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja sobie zrobiłam przerwę od lekarzy 4 msce
    szkoda mi czasu i kasy na monitoringi, które i tak gówno dają
    wiem że mój sprzęt działa, jaja się znoszą teraz trzeba zobaczyć czy się nie pozapychało
    trudno
    a marzec to i tak nie jest daleko więc spoko

Takiej przerwy nie zrobię, bo chcę spróbować od przyszłego cyklu z nowym super specjalistą cudotwórcą jak wynika z opinii, u mnie niby też wszystko działa, mój też ma naboje, co prawda trochę glutów i morfo mogłaby być lepsza, ale dostał specyfiki i łyka, a i tak nic, więc rury też sprawdzę tym bardziej,że po operacji jestem, ostanio zainwestowałam w badania nad zespołem antyfosfolipidowym, wyczytałam, ze obciążeni genetycznie mogą mieć problem, czekam na wyniki, zobaczymy, powodzenia i do marca, trzymam kciuki :)

Reni, Bursztyn, bliska77, Simba, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Tak w ogóle Dzień Doberek !

Widzę, ze emocje wzrastają, wysyp @ się szykuję, łączę się w bólu, bo mi od ostatniej jeszcze wqurw nie przeszedł. Przytulam wszystkie z @, z przed @ i po @ <3 <3 <3

Renka cóż myślałam, że tym razem będzie trafiony zatopiony i komentarze ciążowe jedyne w swoim rodzaju, przykro mi <3

Samirko, wielka szkoda, fajnie, że chcesz z rzucić parę kilo, ale nie masz wielkiej nadwagi, co by powodowała zaburzenia, moim zdaniem powinnaś zainwestować w tego lekarza, masz problemy z tarczycą i tą torbiel, a tak będziesz się bujać, wiem pieniążki na leżą na ulicy <3

Paszczakin poprostu wnerwiłam się, ściskam i nie poddawaj się <3

Wszystkim nam po mimo naszych różnych nastrojów, życzę spokojnego dnia :)

Bozia trzymam &&&&&&&& !!!!! :)
    Kate pisałam już o tym ze byłam u nowego gina torbieli nie ma ,i dał czas mi do kwietnia ,jak nie wyjdzie to ma mi wprowadzić stymulację ,może tez histeroskopia.G robił badanie nasienia,niby kiepskie ale myślę ze je powtórzy,bo one były robione po 10dniach wstrzemięźliwości ale wszędzie słyszę ze to za długo ,więc chce powtórzyć.

bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoniłam do Luxmedu i zapisałam się u nich do gina bo okazuje się, ze i cytologia i czystość mam w ramach abonamentu :-D
    ale zgrać terminy ! to kurwicy można dostać

Bursztyn, samira, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Kate pisałam już o tym ze byłam u nowego gina torbieli nie ma ,i dał czas mi do kwietnia ,jak nie wyjdzie to ma mi wprowadzić stymulację ,może tez histeroskopia.G robił badanie nasienia,niby kiepskie ale myślę ze je powtórzy,bo one były robione po 10dniach wstrzemięźliwości ale wszędzie słyszę ze to za długo ,więc chce powtórzyć.
    no Samirka, 10 dni to zdecydowanie za długo ;-)

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    zadzwoniłam do Luxmedu i zapisałam się u nich do gina bo okazuje się, ze i cytologia i czystość mam w ramach abonamentu :-D
    ale zgrać terminy ! to kurwicy można dostać
    no widzę, że nabrałaś tempa ;-) co do terminów - cóż za łatwo by było ;-)

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nie wiem jak to jest w Wawie, ale napiszę CI jak to jest w Krakowie. Skierowanie na czyszczenie rur do szpitala na NFZ może wystawić CI też lekarz prywatny. Jak mnie przesłuchiwali w szpitalu - musiałam powiedzieć, że staram się pod opieką lekarza ponad rok - w innym przypadku nie chcieli dać skierowania. W szpitalu u nas nie robią już samej drożności - tylko robią pakiet pod narkozą laseroskopia plus histeroskpia - to pewnie pamiętasz jak było ze mną.
    Teraz badania. Jeśli masz termin na marzec - żeby pójść tylko na wizytę i ustalić termin zabiegu - to dziwne, że musisz na tą wizytę mieć już wyniki badań - a szczególnie czystość pochwy - bo ona jest tylko ważna przez dwa tygodnie. Może dostałaś info o badaniach już na zabieg? SPrawdź to - bo jeśli na wizytę - to trochę idiotyczne - bo będziesz musiała przed zabiegiem wszystko powtórzyć.
    U mnie to wyglądało tak: dostałam skierowanie od ginki prywatnej. Poszłam z tym do szpitala - tam dostałam termin zabiegu ( 2 miesiące) i wykaz badań, z którymi mam się na ten zabieg zgłosić. Obowiązkowo miałam przynieść badania: ważną cytologię, prześwietlenie płuc, grupę krwi i czystość pochwy (to badanie max do dwóch tygodni wstecz jest ważne). Czystość pochwy kosztuje około 60 zł. Na dwa tygodnie przed - ginka kazała przyjść z tą czystością pochwy do niej - żeby sprawdzić, czy wszystko gra- bo jeśli nie - zdążyła by mnie pzeleczyć.
    Resztę badań zrobiono mi na NFZ w szpitalu.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytologię i rentgen płuc czy grupę krwi możesz robić już teraz - bo są długo ważne, ale czystość pochwy tylko 2 tygodnie

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin - kurcze - to wszystko masz w normie...może to francowate parcie psychiczne blokuje jednak.....

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po co płuca do pochwy?
    na co to? tego w spisie nie zauważyłam
    co klinika to inne wymagania

ja zapisałam się do kliniki leczenia niepłodności na wizytę nie mówiłam im nic o hsg .. laska podała mi co mam mieć przy sobie jakie badania a i mam mieć skierowanie do nich do kliniki od lekarza pierwszego kontaktu ale nie prywatnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 12:27

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, jaki profesjonalizm, brawo, jestem pełna podziwu ;-)

Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry Kochane Baby
    Mam chyba osobowosc knajpiano-restauracyjna, wszak tylko w takich miejscach czuje sie najlepiej mielac jezorem z innymi babami :)
    (forum posiada wiele z tych cech ;) )
    Cierpię na tą samą chorobę psychiczną :) Podobnie cudownie czuję się na zakupach ciuchowo-butowo-majtkowych- szczególnie w UK, po których z przyjaciółką idę do knajpy na wielkie czekoladowe muffiny z ulipkową wielką kawą (amerykańską czy jak się tam ona nazywa :))

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a po co płuca do pochwy?
    na co to? tego w spisie nie zauważyłam
    co klinika to inne wymagania

ja zapisałam się do kliniki leczenia niepłodności na wizytę nie mówiłam im nic o hsg .. laska podała mi co mam mieć przy sobie jakie badania a i mam mieć skierowanie do nich do kliniki od lekarza pierwszego kontaktu ale nie prywatnego
    płuca do narkozy. do samej drożności pewnie nie trzeba. Jeśli to dopiero wizyta rutynowa w klinice - to pewne kazą Ci czekać rok na hsg, ale może się mylę....Lepsza by była opcja, że poprosisz o skierowanie już na samo to konkretne badanie jakiegoś prywatnego lekarza - bo klinika CIę będzie miesiącami ciągać. I po co im teraz Twoja czystość pochwy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 12:30

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Cierpię na tą samą chorobę psychiczną :) Podobnie cudownie czuję się na zakupach ciuchowo-butowo-majtkowych- szczególnie w UK, po których z przyjaciółką idę do knajpy na wielkie czekoladowe muffiny z ulipkową wielką kawą (amerykańską czy jak się tam ona nazywa :))
    tak tak! :) taka odmiana tego zaburzenia i u mnie wystepuje :)
    gdybys chciala wpasc na zakupo-mielenie jezorem to zapraszam Cie do B'gham, maialabys porownanie ze sklepami z Plymouth (chyba z tamtad jest Twoja psiapsiola? )- fajne tu mamy :)

Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak tak! :) taka odmiana tego zaburzenia i u mnie wystepuje :)
    gdybys chciala wpasc na zakupo-mielenie jezorem to zapraszam Cie do B'gham, maialabys porownanie ze sklepami z Plymouth (chyba z tamtad jest Twoja psiapsiola? )- fajne tu mamy :)
    no wiem wiem, ta wariatka już lata po sklepach i szuka dla mnie ciuchów ciążowych - bo u Was tam raj pod tym względem jest w porównaniu z PL...:)

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - a jak Ty byś wolała byc przebadana - na żywca hsg, czy narkoza i pełna diagnoza?

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Novum mam w narkozie za 900 już na drugi dzień ale nie mam kasy i szczerze mówiąc szkoda mi tyle kasy dać
    trudno poczekam
    Bozia3 wrote:
    Reni - a jak Ty byś wolała byc przebadana - na żywca hsg, czy narkoza i pełna diagnoza?

Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

A ja jeszcze uwielbiam gościć jakies baby u siebie - jakies ciastka czy czekoladki do kawy się zawsze znajdą... Albo się u nich gościć. Taniej i bardziej kalorycznie wychodzi :D

Udało mi się w dwa dni nadrobić najważniejsze zaległości z pracy, ale za to jakieś bóle w dole brzucha się przypętały i spędziałam wczoraj profilaktycznie cały wiecżór z nogami w górze. Nie wiem, czy to normalne bóle, bo macica się powiększa, czy to bóle z serii, że lepiej się oszczędzać, więc się oszczędzam, choć chętnie poszłabym sobie na jakieś cwiczenia, bo kręgosłup też tak średnio.
    Poza tym mam non stop napady głodu i się zastanawiam jak będę wyglądać po paru miesiącach "oszczędzania się" i opychania...

Wiem, że marudzę, ale mam nadzieję, że doceniacie, ze nie analizuję dziś z wami kolejnych etapów porodu :P

bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ