35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
to nie maja wentylacji u fryzjera? Przeciez te opary zabilyby same fryzjerki, albo wykonywalyby farbowanie w maskach gazowychAlis wrote:Reni - ja ci odpowiem. Tapety nigdy nie robiłam i dalej nie robię, ale chodzę teraz z mega odrostami, bo zgodnie z zaleceniami nie powinno się farbować włosów w I trymestrze. Po drugie nawet jak się w drugim trymestrze zdecyduję i znajdę farbę bez amoniaku (a straszą, że te farby trują wtedy czym innym) to i tak nie mogę iść do fryzjera, żeby się nie nawdychać amoniaku z farb innych klientek. Koleżanka obiecała, że mnie zafarbuje, ale to nie będzie to samo, co u fryzjera - wiadomo, inna farba, mniej profesjonalne wyknonanie. No i koleżanka mi włosów nie podetnie. Tak więc chcąc nie chcąc pogodziłam się z tym, że nie będę wyglądać tak, jak bym chciała.
Moja kosmetyczka też mieści się u fryzjera i nie chciałam się do niej w tym I trymestrze wybierać. Może przesada, ale jak myślisz, że możesz otruć dziecko to wolisz wyglądać jak paszczak..
Reni lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:no niby tak ale, żeby tak wychodzić do ludzi i straszyć i gnić za życia.. zapachy też pozostawiają wiele do życzenia
mi taki luz nie do końca się podoba.. moje ciało moja sprawa ale jak już się człowiek wybiera do ludzi to kurcze ostatnie spojrzenie w lustro.. tu już nawet nie ciężarne mam na myśli ale otyłe kobiety lub upasione dziewuchy, które idą tropem amerykanek i wciskają swoje stópki w sandałki, które wyglądają jak balerony
albo zakładają leginsy i krótką koszulkę lub kurtkę odsłaniając przy tym dorodny brzuszek (nie ciążowy)
Renka wywołałaś mnie do tablicy to się zgłaszam, gdybym ciągle patrzyła w lustro to bym z domu nie wyszła, bo jak się upasłam do ponad 100 na liczniku to lustro stało się moim wrogiem
co nie wykluczało higieny osobistej, tapetki na masce bo lubię i zadbanej fryzury bo mam czadową fryzjerkę, niestety skutki uboczne były. Ot człowiek otyły bardziej się poci szybciej się męczy i tu prysznic poranny + antyperspirant nie wiele dają, bo w upale grubym jest naprawdę ciężko i godzinkę po wyjściu z domu jest już nieświeżo, teraz leginsiki, nosiłam i owszem latem 3/4 + tunika za biodra brzuch schowany jakby co, sandałki o zgrozo też nosiłam, może nie z cieniutkimi paseczkami, ale w czym tu latem popylać jak żar się z nieba leje, a stópki moim zdaniem miałam całkiem ok, bo po mimo nadwagi, kostki było widać i sandałki nie wrzynały się w tłuszczyk,
Starałam się nie myśleć o spojrzeniach ludzi i normalnie żyć, przygodę z nadwagą wspominam zawsze jako nauczkę i inne spojrzenie na świat, bo przed byłam szczupłą laską i nie wyobrażałam sobie, ze kiedyś będzie inaczej, a jednak..............
P.S. Każda baba w ciąży czy nie, zaniedbana mi się nie podoba, jak to mówią są kobiety ładne i zaniedbane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:15
Bursztyn, samira, mysza1975, Viv78, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Nastroj zalezy od dnia cyklu.

Teraz patrze czy temperaturka nie spada.
I ciesze sie gdy spada waga. Choc o pare gramow.
W tym tygodniu bedzie swieto czekolady na glownym placu miasta wiec planuje sobie kupic troche duzoprocentowej czekolady.
W zeszlym roku tego nie bylo ale 2 lata temu - pierwszy raz sie odbylo i bylo troche fajnych rzeczy z czekolady - zabawki, pantofelki, narzedzia i postacie z bajek.
I pyszna, baaardzo goraca czekolada do picia!
Kate 75, Reni, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
a mi tam jakos puszyste panie sie nawet podobajaKate 75 wrote:Renka wywołałaś mnie do tablicy to się zgłaszam, gdybym ciągle patrzyła w lustro to bym z domu nie wyszła, bo jak się upasłam do ponad 100 na liczniku to lustro stało się moim wrogiem
co nie wykluczało higieny osobistej, tapetki na masce bo lubię i zadbanej fryzury bo mam czadową fryzjerkę, niestety skutki uboczne były. Ot człowiek otyły bardziej się poci szybciej się męczy i tu prysznic poranny + antyperspirant nie wiele dają, bo w upale grubym jest naprawdę ciężko i godzinkę po wyjściu z domu jest już nieświeżo, teraz leginsiki, nosiłam i owszem latem 3/4 + tunika za biodra brzuch schowany jakby co, sandałki o zgrozo też nosiłam, może nie z cieniutkimi paseczkami, ale w czym tu latem popylać jak żar się z nieba leje, a stópki moim zdaniem miałam całkiem ok, bo po mimo nadwagi, kostki było widać i sandałki nie wrzynały się w tłuszczyk,
Starałam się nie myśleć o spojrzeniach ludzi i normalnie żyć, przygodę z nadwagą wspominam zawsze jako nauczkę i inne spojrzenie na świat, bo przed byłam szczupłą laską i nie wyobrażałam sobie, ze kiedyś będzie inaczej, a jednak..............

uwazam, ze jesli ktos, obojetnie czy szkieletor czy puszysty chce brzuch wystawic to niech pokazuje, najwazniejsze zeby dobrze sie z tym czul, i niech sie ubiera jak chce a co mysli publika to mozna olac metnym siurem
Alis, samira, megan8, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
chodza straszydła i chodza fajne laski, czy to w ciąży , czy nie . Niektórym się wydaje , że jak maja już chłopa to już nie musza dbać o siebie ,
Reni wrote:jesa chyba dziwna jestem, bo na mnie ciężarne wrażenia nie robią..
ociężałe sapiące opuchnięte
jak to jest, że jak laski zachodzą w ciążę to przestają o siebie dbać.. ja rozumiem, że ciężko itd problem z poruszaniem ale uczesać się chyba można
albo widać, że laska całe życie maskę tapetą męczyła a tu ciąża i przestaje się malować..
zaraz mnie opieprzycie i usłyszę zobaczymy jak Ty będziesz w ciąży
ale chodzą po ulicach takie straszydła.. ja się boję
Alis, sjoanka, Simba, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
AMen!Aisab wrote:chodza straszydła i chodza fajne laski, czy to w ciąży , czy nie . Niektórym się wydaje , że jak maja już chłopa to już nie musza dbać o siebie ,
Aisab, Simba lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:uwazam, ze jesli ktos, obojetnie czy szkieletor czy puszysty chce brzuch wystawic to niech pokazuje, najwazniejsze zeby dobrze sie z tym czul, i niech sie ubiera jak chce a co mysli publika to mozna olac metnym siurem

Zgadzam się
Dopóki ktoś nie śmierdzi i nie wygląda tak, że się boję stanąć obok niego w autobusie, żeby czegoś nie złapać albo żeby coś na mnie nie przelazło, może sobie chodzić w czym chce. Czasem aż mnie skręca, żeby złapać jedną czy drugą dziewczynę i wyjaśnić, jak się powinny ubierać, gdy widzę, że mają potencjał, a robią sobie krzywdę doborem strojów, ale powtarzam sobie, że każdy ma prawo wyglądać tak jak chce.
O umytych, uczesanych włosach, prysznicu i czystych ubraniach chyba nie musimy mówić, bo to jest zawsze standard. I nawet mi do głowy nie przyszło, że któraś z was straszy tłustymi strąkami, więc proszę mnie tez nie podejrzewać. W końcu ciąża to nie choroba :p
Caffe, gdyby nie nasze forum pewnie bym też farbowała włosy, ale ktoś tu coś napisał i potem się naczytałam za dużo
Myśle, że rozejrzę sie za jakimś małym zakładem z jedną fryzjerką i umówię z samego rana, żeby nie było oparów... Ale odczekam jeszcze ze 2-3 tygodnie dla spokoju ducha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:46
samira, Aisab, caffe, megan8, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Alis , rób tak aby było dobrze , co Ty się przejmujesz ,

Ja ostatnio przestałam w ogóle farbować włosy , sama natura. Moja siostra będąc w ciąży farbowała włosy , trwałą robiła bo tak chciała , nawet jak mówiłam żeby trochę odpuściła to mówiła tylko że ciąża to nie choroba .
Alis wrote:Zgadzam się
Dopóki ktoś nie śmierdzi i nie wygląda tak, że się boję stanąć obok niego w autobusie, żeby czegoś nie złapać albo żeby coś na mnie nie przelazło, może sobie chodzić w czym chce. Czasem aż mnie skręca, żeby złapać jedną czy drugą dziewczynę i wyjaśnić, jak się powinny ubierać, gdy widzę, że mają potencjał, a robią sobie krzywdę doborem strojów, ale powtarzam sobie, że każdy ma prawo wyglądać tak jak chce.
O umytych, uczesanych włosach, prysznicu i czystych ubraniach chyba nie musimy mówić, bo to jest zawsze standard. I nawet mi do głowy nie przyszło, że któraś z was straszy tłustymi strąkami, więc proszę mnie tez nie podejrzewać. W końcu ciąża to nie choroba :p
Caffe, gdyby nie nasze forum pewnie bym też farbowała włosy, ale ktoś tu coś napisał i potem się naczytałam za dużo
Myśle, że rozejrzę sie za jakimś małym zakładem z jedną fryzjerką i umówię z samego rana, żeby nie było oparów... Ale odczekam jeszcze ze 2-3 tygodnie dla spokoju ducha.
Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
zazdroszczę, że nie musisz
ja miałam moment, że z blondu przeszłam na czekoladę niestety co dwa tyg musiałam odrosty robić, bo wyglądałam jakby mi ktoś przedziałek popiołem posypał tyle siwulców hhahaha więc wróciłam do jasnych
pozostawienie naturze koloru chyba u mnie nie przeszłoby hahahaAisab wrote:Alis , rób tak aby było dobrze , co Ty się przejmujesz ,
Ja ostatnio przestałam w ogóle farbować włosy , sama natura. Moja siostra będąc w ciąży farbowała włosy , trwałą robiła bo tak chciała , nawet jak mówiłam żeby trochę odpuściła to mówiła tylko że ciąża to nie choroba .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:55
Myszonek, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Przypomnialyscie mi o promocji w salonie ktora wygral moj maz jak byl przed Bozym Narodzeniem - 20 % na farbowanie.
Musze sie umowic bo mi siwizne juz widac.
I bede musiala sobie nowego awatarka wstawic
Siwa czarownice a nie sexy, szczupla Courtney Cox.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 15:57
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
u mnie to raczej rodzinne , że mało siwych włosów , moja babcia ma prawie 90 lat i wprawdzie siwych włosów ma dużo ale zupełnie siwa nie jest.
Reni wrote:zazdroszczę, że nie musisz
ja miałam moment, że z blondu przeszłam na czekoladę niestety co dwa tyg musiałam odrosty robić, bo wyglądałam jakby mi ktoś przedziałek popiołem posypał tyle siwulców hhahaha więc wróciłam do jasnych
pozostawienie naturze koloru chyba u mnie nie przeszłoby hahaha
Reni, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
no ale jak już zrobisz włoski to jaka siwa czarownica?
-
Alis wrote:Caffe, gdyby nie nasze forum pewnie bym też farbowała włosy, ale ktoś tu coś napisał i potem się naczytałam za dużo
Alis, jeśli gin Ci zabronił, to słuchaj jego, ja Cię oczywiście nie namawiam
. Mój mi pozwolił, więc to robię.
Skoro jedni pozwalają, a inni zabraniają, to dla mnie oznacza, że nie ma jednego stanowiska w tej kwestii
Możliwe, że znaczenie ma częstotliwość wykonywania tych zabiegów. Bo jeśli raz na 2-3 miesiące, to nie wydaje mi się żeby to było bardzo szkodliwe, bo w międzyczasie i tak wdychamy mnóstwo chemii chociażby ze środków do utrzymania czystości w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 16:12
Alis, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:hej baby.. uwaga bluzgi beda..
u mnie dol- w praktycznie kazdym aspekcie..
temeperatura w dol- na bank zwiastuje okres za maks 2 dni
chora jestem coraz bardziej, znowu pol nocy sie budzilam, chlop mowil, ze mokra cala bylam- juz kurwa nie wiem co mi jest.. od lat nie chorowalam, a jak zaczelismy te wszytkie medyczne starania to zdycham prawie co miesic..
wiec dzisiaj pierdole.. do pracy poszlam, bo jak se narobie zaleglosci to sie nie wygrzebie, wiec pewnie wieczorem bede zdychac jeszcze bardziej..
no nic, ide zobaczyc co u was..
Dobrze, że znieśli cenzurę, bo Twój tekst nie brzmiał by tak soczyście!
paszczakin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny