X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a w jakich sklepach tych cichów ciążowych szukacie? Też bym polatała, ale mi się nie chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 12:42

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    w Novum mam w narkozie za 900 już na drugi dzień ale nie mam kasy i szczerze mówiąc szkoda mi tyle kasy dać
    trudno poczekam
    ale w narkozie sama drożność czy laparoskopia - o to pytam. Bo być może na NFZ w Wawie też już samej drożności nie robią- dowiedz się tego. Wtedy albo bulisz za badanie, albo musisz decydować się na laparo w szpitalu- to trzy dziurki w brzuchu, ale gdyby coś wyszło nie tak podczas badania, to oni od razu próbują leczyć...

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego dowiem się na wizycie

powiem Panu, że 3 lata starań
    rok z monitoringiem i wspomagaczami i dupa
    a dalej niech oni działają jest o tyle dobrze, że wszystko jest na miesjcu i klinika i poradania więc jak coś to u nich będę dalej ciągnąć badania na nfz terminy pewnie mnie powalą i posiedzenia w poczekalniach ale coś za coś

Bozia3 wrote:
    ale w narkozie sama drożność czy laparoskopia - o to pytam. Bo być może na NFZ w Wawie też już samej drożności nie robią- dowiedz się tego. Wtedy albo bulisz za badanie, albo musisz decydować się na laparo w szpitalu- to trzy dziurki w brzuchu, ale gdyby coś wyszło nie tak podczas badania, to oni od razu próbują leczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 12:53

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bozia, a w jakich sklepach tych cichów ciążowych szukacie? Też bym polatała, ale mi się nie chce :D
    nawet w głupim Primarku, ale też Next czy New Look- i wiele sklepów innych

Alis lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie macie , będziecie sobie ciuszki ciążowe kupować

Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pocwiczylam, potem spocona jak swinka wskoczylam pod prysznic i teraz sie super czuje.
    Robie obiadek.
    A potem musze jeszcze kolacje podszykowac.

W miedzyczasie was poczytam.

Nie ma opcji zebym zobaczyla gdzie czytalam ostatnio? Albo zeby mnie tam od razu przenosilo?
    Na innym forum tak jest. Przyzwyczailam sie. :)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na razie nie chodzę w ciuchach ciążowych ale czuję, ze lada chwila będę musiała i sie zacznie szukanie, marudzenie itp

Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi podobają się mamuśki w takich troszkę opiętych sukienkach , tunikach , tak słodko wyglądają te brzuszki

Andzia33 lubi tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

w TKmax tez są , bardzo lubie ten sklep...właściwie lubiałam :(
    co nowego jakies kropy sa??

Alis lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jesa chyba dziwna jestem, bo na mnie ciężarne wrażenia nie robią..
    ociężałe sapiące opuchnięte
    jak to jest, że jak laski zachodzą w ciążę to przestają o siebie dbać.. ja rozumiem, że ciężko itd problem z poruszaniem ale uczesać się chyba można
    albo widać, że laska całe życie maskę tapetą męczyła a tu ciąża i przestaje się malować..
    zaraz mnie opieprzycie i usłyszę zobaczymy jak Ty będziesz w ciąży
    ale chodzą po ulicach takie straszydła.. ja się boję

może zmieniaja sie im priorytety?
    zresztą to ich sprawa, wkurza mnie ta mentalność polskich bab- jak ona wyglada? a ch.j ci do tego, jej ciało
    nie pije do Ciebie Reni, mowie ogólnie głównie o swoich koleżankach z uczelni, bardzo mi sie podoba podejscie angielek na luzie kompletnie

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i kolejna seria słodkości ;-)

http://brzuchatki.pl/blog/niezwykle-torty-na-babyshower/

Trzeba bylo napisac ze to dla tych co nie jedza obiadu wlasnie!

Kate 75 lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladny mi deserek!

Simba lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie lubisz torta? ;-)
    sjoanka wrote:
    Ladny mi deserek!

samira, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - ty to masz pomysly! :)

A wiesz ze ja na diecie to torcikow nie moge! ;)

Reni lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jesa chyba dziwna jestem, bo na mnie ciężarne wrażenia nie robią..
    ociężałe sapiące opuchnięte
    jak to jest, że jak laski zachodzą w ciążę to przestają o siebie dbać.. ja rozumiem, że ciężko itd problem z poruszaniem ale uczesać się chyba można
    albo widać, że laska całe życie maskę tapetą męczyła a tu ciąża i przestaje się malować..
    zaraz mnie opieprzycie i usłyszę zobaczymy jak Ty będziesz w ciąży
    ale chodzą po ulicach takie straszydła.. ja się boję

Reni - ja ci odpowiem. Tapety nigdy nie robiłam i dalej nie robię, ale chodzę teraz z mega odrostami, bo zgodnie z zaleceniami nie powinno się farbować włosów w I trymestrze. Po drugie nawet jak się w drugim trymestrze zdecyduję i znajdę farbę bez amoniaku (a straszą, że te farby trują wtedy czym innym) to i tak nie mogę iść do fryzjera, żeby się nie nawdychać amoniaku z farb innych klientek. Koleżanka obiecała, że mnie zafarbuje, ale to nie będzie to samo, co u fryzjera - wiadomo, inna farba, mniej profesjonalne wyknonanie. No i koleżanka mi włosów nie podetnie. Tak więc chcąc nie chcąc pogodziłam się z tym, że nie będę wyglądać tak, jak bym chciała.
    Moja kosmetyczka też mieści się u fryzjera i nie chciałam się do niej w tym I trymestrze wybierać. Może przesada, ale jak myślisz, że możesz otruć dziecko to wolisz wyglądać jak paszczak.
    Resztę zabiegów higienicznych wykonuję tak jak i wcześniej, a nawet więcej, bo nacieram się olejkiem z migdałów, a mąż mnie systemteycznie masuje ;). Podjerzewam, że jak mi brzuch urośnie, a będzie to w środku lata, mogę się pocić i sapać i nic z tym nie zrobię, bo niby co. Wychodzić na spacery mam zamiar, bo dotlenianie się jest zdrowe. Publiczność będzie się musiała pogodzić z moim sapiącym wyglądem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 14:38

Kate 75, samira, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjo odstaw dietę ;-), bo choinka Ci się sypie ;-)

sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... mam nadzieję, że mi paszczakin nie weźmie za złe wyrażenia "wyglądać jak paszczak".

paszczakin, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam
    w domu tez można użyć profesjonalnych farb bez amoniaku.
    DO mnie fryzjerka przyjeżdża do domu pytałam ją już o to i powiedziała, że są delikatne
    a poza tym takie włosy z odrostami też można uczesać i umyć bez przesady
    ciąża to nie choroba i nie trzeba wyglądać jak fleja. O dłonie też można zadbać samej. Pierwszy trym to trzy msce więc nie tak dużo
    Alis wrote:
    Reni - ja ci odpowiem. Tapety nigdy nie robiłam i dalej nie robię, ale chodzę teraz z mega odrostami, bo zgodnie z zaleceniami nie powinno się farbować włosów w I trymestrze. Po drugie nawet jak się w drugim trymestrze zdecyduję i znajdę farbę bez amoniaku (a straszą, że te farby trują wtedy czym innym) to i tak nie mogę iść do fryzjera, żeby się nie nawdychać amoniaku z farb innych klientek. Koleżanka obiecała, że mnie zafarbuje, ale to nie będzie to samo, co u fryzjera - wiadomo, inna farba, mniej profesjonalne wyknonanie. No i koleżanka mi włosów nie podetnie. Tak więc chcąc nie chcąc pogodziłam się z tym, że nie będę wyglądać tak, jak bym chciała.
    Moja kosmetyczka też mieści się u fryzjera i nie chciałam się do niej w tym I trymestrze wybierać. Może przesada, ale jak myślisz, że możesz otruć dziecko to wolisz wyglądać jak paszczak.
    Resztę zabiegów higienicznych wykonuję tak jak i wcześniej. Podjerzewam, że jak mi brzuch urośnie, a będzie to w środku lata to mogę się pocić i sapać i nic z tym nie zrobię, bo niby co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 14:44

Kate 75, Simba, bliska77, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - zrozumialam 'z-aluzje! ;)

A choinka juz sie sypie na balkonie. Bo w doniczce.

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sjo a tak poza tym to mało Ciebie coś ostatnio było :-(
    jak nastrój?

‹‹ 2341 2342 2343 2344 2345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ