X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a w jakich sklepach tych cichów ciążowych szukacie? Też bym polatała, ale mi się nie chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 12:42

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    w Novum mam w narkozie za 900 już na drugi dzień ale nie mam kasy i szczerze mówiąc szkoda mi tyle kasy dać
    trudno poczekam
    ale w narkozie sama drożność czy laparoskopia - o to pytam. Bo być może na NFZ w Wawie też już samej drożności nie robią- dowiedz się tego. Wtedy albo bulisz za badanie, albo musisz decydować się na laparo w szpitalu- to trzy dziurki w brzuchu, ale gdyby coś wyszło nie tak podczas badania, to oni od razu próbują leczyć...

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego dowiem się na wizycie

powiem Panu, że 3 lata starań
    rok z monitoringiem i wspomagaczami i dupa
    a dalej niech oni działają jest o tyle dobrze, że wszystko jest na miesjcu i klinika i poradania więc jak coś to u nich będę dalej ciągnąć badania na nfz terminy pewnie mnie powalą i posiedzenia w poczekalniach ale coś za coś

Bozia3 wrote:
    ale w narkozie sama drożność czy laparoskopia - o to pytam. Bo być może na NFZ w Wawie też już samej drożności nie robią- dowiedz się tego. Wtedy albo bulisz za badanie, albo musisz decydować się na laparo w szpitalu- to trzy dziurki w brzuchu, ale gdyby coś wyszło nie tak podczas badania, to oni od razu próbują leczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 12:53

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bozia, a w jakich sklepach tych cichów ciążowych szukacie? Też bym polatała, ale mi się nie chce :D
    nawet w głupim Primarku, ale też Next czy New Look- i wiele sklepów innych

Alis lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie macie , będziecie sobie ciuszki ciążowe kupować

Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pocwiczylam, potem spocona jak swinka wskoczylam pod prysznic i teraz sie super czuje.
    Robie obiadek.
    A potem musze jeszcze kolacje podszykowac.

W miedzyczasie was poczytam.

Nie ma opcji zebym zobaczyla gdzie czytalam ostatnio? Albo zeby mnie tam od razu przenosilo?
    Na innym forum tak jest. Przyzwyczailam sie. :)

Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na razie nie chodzę w ciuchach ciążowych ale czuję, ze lada chwila będę musiała i sie zacznie szukanie, marudzenie itp

Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi podobają się mamuśki w takich troszkę opiętych sukienkach , tunikach , tak słodko wyglądają te brzuszki

Andzia33 lubi tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

w TKmax tez są , bardzo lubie ten sklep...właściwie lubiałam :(
    co nowego jakies kropy sa??

Alis lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jesa chyba dziwna jestem, bo na mnie ciężarne wrażenia nie robią..
    ociężałe sapiące opuchnięte
    jak to jest, że jak laski zachodzą w ciążę to przestają o siebie dbać.. ja rozumiem, że ciężko itd problem z poruszaniem ale uczesać się chyba można
    albo widać, że laska całe życie maskę tapetą męczyła a tu ciąża i przestaje się malować..
    zaraz mnie opieprzycie i usłyszę zobaczymy jak Ty będziesz w ciąży
    ale chodzą po ulicach takie straszydła.. ja się boję

może zmieniaja sie im priorytety?
    zresztą to ich sprawa, wkurza mnie ta mentalność polskich bab- jak ona wyglada? a ch.j ci do tego, jej ciało
    nie pije do Ciebie Reni, mowie ogólnie głównie o swoich koleżankach z uczelni, bardzo mi sie podoba podejscie angielek na luzie kompletnie

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    i kolejna seria słodkości ;-)

http://brzuchatki.pl/blog/niezwykle-torty-na-babyshower/

Trzeba bylo napisac ze to dla tych co nie jedza obiadu wlasnie!

Kate 75 lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladny mi deserek!

Simba lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie lubisz torta? ;-)
    sjoanka wrote:
    Ladny mi deserek!

samira, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - ty to masz pomysly! :)

A wiesz ze ja na diecie to torcikow nie moge! ;)

Reni lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jesa chyba dziwna jestem, bo na mnie ciężarne wrażenia nie robią..
    ociężałe sapiące opuchnięte
    jak to jest, że jak laski zachodzą w ciążę to przestają o siebie dbać.. ja rozumiem, że ciężko itd problem z poruszaniem ale uczesać się chyba można
    albo widać, że laska całe życie maskę tapetą męczyła a tu ciąża i przestaje się malować..
    zaraz mnie opieprzycie i usłyszę zobaczymy jak Ty będziesz w ciąży
    ale chodzą po ulicach takie straszydła.. ja się boję

Reni - ja ci odpowiem. Tapety nigdy nie robiłam i dalej nie robię, ale chodzę teraz z mega odrostami, bo zgodnie z zaleceniami nie powinno się farbować włosów w I trymestrze. Po drugie nawet jak się w drugim trymestrze zdecyduję i znajdę farbę bez amoniaku (a straszą, że te farby trują wtedy czym innym) to i tak nie mogę iść do fryzjera, żeby się nie nawdychać amoniaku z farb innych klientek. Koleżanka obiecała, że mnie zafarbuje, ale to nie będzie to samo, co u fryzjera - wiadomo, inna farba, mniej profesjonalne wyknonanie. No i koleżanka mi włosów nie podetnie. Tak więc chcąc nie chcąc pogodziłam się z tym, że nie będę wyglądać tak, jak bym chciała.
    Moja kosmetyczka też mieści się u fryzjera i nie chciałam się do niej w tym I trymestrze wybierać. Może przesada, ale jak myślisz, że możesz otruć dziecko to wolisz wyglądać jak paszczak.
    Resztę zabiegów higienicznych wykonuję tak jak i wcześniej, a nawet więcej, bo nacieram się olejkiem z migdałów, a mąż mnie systemteycznie masuje ;). Podjerzewam, że jak mi brzuch urośnie, a będzie to w środku lata, mogę się pocić i sapać i nic z tym nie zrobię, bo niby co. Wychodzić na spacery mam zamiar, bo dotlenianie się jest zdrowe. Publiczność będzie się musiała pogodzić z moim sapiącym wyglądem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 14:38

Kate 75, samira, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjo odstaw dietę ;-), bo choinka Ci się sypie ;-)

sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm... mam nadzieję, że mi paszczakin nie weźmie za złe wyrażenia "wyglądać jak paszczak".

paszczakin, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam
    w domu tez można użyć profesjonalnych farb bez amoniaku.
    DO mnie fryzjerka przyjeżdża do domu pytałam ją już o to i powiedziała, że są delikatne
    a poza tym takie włosy z odrostami też można uczesać i umyć bez przesady
    ciąża to nie choroba i nie trzeba wyglądać jak fleja. O dłonie też można zadbać samej. Pierwszy trym to trzy msce więc nie tak dużo
    Alis wrote:
    Reni - ja ci odpowiem. Tapety nigdy nie robiłam i dalej nie robię, ale chodzę teraz z mega odrostami, bo zgodnie z zaleceniami nie powinno się farbować włosów w I trymestrze. Po drugie nawet jak się w drugim trymestrze zdecyduję i znajdę farbę bez amoniaku (a straszą, że te farby trują wtedy czym innym) to i tak nie mogę iść do fryzjera, żeby się nie nawdychać amoniaku z farb innych klientek. Koleżanka obiecała, że mnie zafarbuje, ale to nie będzie to samo, co u fryzjera - wiadomo, inna farba, mniej profesjonalne wyknonanie. No i koleżanka mi włosów nie podetnie. Tak więc chcąc nie chcąc pogodziłam się z tym, że nie będę wyglądać tak, jak bym chciała.
    Moja kosmetyczka też mieści się u fryzjera i nie chciałam się do niej w tym I trymestrze wybierać. Może przesada, ale jak myślisz, że możesz otruć dziecko to wolisz wyglądać jak paszczak.
    Resztę zabiegów higienicznych wykonuję tak jak i wcześniej. Podjerzewam, że jak mi brzuch urośnie, a będzie to w środku lata to mogę się pocić i sapać i nic z tym nie zrobię, bo niby co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 14:44

Kate 75, Simba, bliska77, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - zrozumialam 'z-aluzje! ;)

A choinka juz sie sypie na balkonie. Bo w doniczce.

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sjo a tak poza tym to mało Ciebie coś ostatnio było :-(
    jak nastrój?

‹‹ 2341 2342 2343 2344 2345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ