35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ale w narkozie sama drożność czy laparoskopia - o to pytam. Bo być może na NFZ w Wawie też już samej drożności nie robią- dowiedz się tego. Wtedy albo bulisz za badanie, albo musisz decydować się na laparo w szpitalu- to trzy dziurki w brzuchu, ale gdyby coś wyszło nie tak podczas badania, to oni od razu próbują leczyć...Reni wrote:w Novum mam w narkozie za 900 już na drugi dzień ale nie mam kasy i szczerze mówiąc szkoda mi tyle kasy dać
trudno poczekam -
wszystkiego dowiem się na wizycie
powiem Panu, że 3 lata starań
rok z monitoringiem i wspomagaczami i dupa
a dalej niech oni działają jest o tyle dobrze, że wszystko jest na miesjcu i klinika i poradania więc jak coś to u nich będę dalej ciągnąć badania na nfz terminy pewnie mnie powalą i posiedzenia w poczekalniach ale coś za coś
Bozia3 wrote:ale w narkozie sama drożność czy laparoskopia - o to pytam. Bo być może na NFZ w Wawie też już samej drożności nie robią- dowiedz się tego. Wtedy albo bulisz za badanie, albo musisz decydować się na laparo w szpitalu- to trzy dziurki w brzuchu, ale gdyby coś wyszło nie tak podczas badania, to oni od razu próbują leczyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 12:53
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
No to pocwiczylam, potem spocona jak swinka wskoczylam pod prysznic i teraz sie super czuje.
Robie obiadek.
A potem musze jeszcze kolacje podszykowac.
W miedzyczasie was poczytam.
Nie ma opcji zebym zobaczyla gdzie czytalam ostatnio? Albo zeby mnie tam od razu przenosilo?
Na innym forum tak jest. Przyzwyczailam sie.
Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:jesa chyba dziwna jestem, bo na mnie ciężarne wrażenia nie robią..
ociężałe sapiące opuchnięte
jak to jest, że jak laski zachodzą w ciążę to przestają o siebie dbać.. ja rozumiem, że ciężko itd problem z poruszaniem ale uczesać się chyba można
albo widać, że laska całe życie maskę tapetą męczyła a tu ciąża i przestaje się malować..
zaraz mnie opieprzycie i usłyszę zobaczymy jak Ty będziesz w ciąży
ale chodzą po ulicach takie straszydła.. ja się boję
może zmieniaja sie im priorytety?
zresztą to ich sprawa, wkurza mnie ta mentalność polskich bab- jak ona wyglada? a ch.j ci do tego, jej ciało
nie pije do Ciebie Reni, mowie ogólnie głównie o swoich koleżankach z uczelni, bardzo mi sie podoba podejscie angielek na luzie kompletnie -
Reni wrote:jesa chyba dziwna jestem, bo na mnie ciężarne wrażenia nie robią..
ociężałe sapiące opuchnięte
jak to jest, że jak laski zachodzą w ciążę to przestają o siebie dbać.. ja rozumiem, że ciężko itd problem z poruszaniem ale uczesać się chyba można
albo widać, że laska całe życie maskę tapetą męczyła a tu ciąża i przestaje się malować..
zaraz mnie opieprzycie i usłyszę zobaczymy jak Ty będziesz w ciąży
ale chodzą po ulicach takie straszydła.. ja się boję
Reni - ja ci odpowiem. Tapety nigdy nie robiłam i dalej nie robię, ale chodzę teraz z mega odrostami, bo zgodnie z zaleceniami nie powinno się farbować włosów w I trymestrze. Po drugie nawet jak się w drugim trymestrze zdecyduję i znajdę farbę bez amoniaku (a straszą, że te farby trują wtedy czym innym) to i tak nie mogę iść do fryzjera, żeby się nie nawdychać amoniaku z farb innych klientek. Koleżanka obiecała, że mnie zafarbuje, ale to nie będzie to samo, co u fryzjera - wiadomo, inna farba, mniej profesjonalne wyknonanie. No i koleżanka mi włosów nie podetnie. Tak więc chcąc nie chcąc pogodziłam się z tym, że nie będę wyglądać tak, jak bym chciała.
Moja kosmetyczka też mieści się u fryzjera i nie chciałam się do niej w tym I trymestrze wybierać. Może przesada, ale jak myślisz, że możesz otruć dziecko to wolisz wyglądać jak paszczak.
Resztę zabiegów higienicznych wykonuję tak jak i wcześniej, a nawet więcej, bo nacieram się olejkiem z migdałów, a mąż mnie systemteycznie masuje
. Podjerzewam, że jak mi brzuch urośnie, a będzie to w środku lata, mogę się pocić i sapać i nic z tym nie zrobię, bo niby co. Wychodzić na spacery mam zamiar, bo dotlenianie się jest zdrowe. Publiczność będzie się musiała pogodzić z moim sapiącym wyglądem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 14:38
Kate 75, samira, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
e tam
w domu tez można użyć profesjonalnych farb bez amoniaku.
DO mnie fryzjerka przyjeżdża do domu pytałam ją już o to i powiedziała, że są delikatne
a poza tym takie włosy z odrostami też można uczesać i umyć bez przesady
ciąża to nie choroba i nie trzeba wyglądać jak fleja. O dłonie też można zadbać samej. Pierwszy trym to trzy msce więc nie tak dużo
Alis wrote:Reni - ja ci odpowiem. Tapety nigdy nie robiłam i dalej nie robię, ale chodzę teraz z mega odrostami, bo zgodnie z zaleceniami nie powinno się farbować włosów w I trymestrze. Po drugie nawet jak się w drugim trymestrze zdecyduję i znajdę farbę bez amoniaku (a straszą, że te farby trują wtedy czym innym) to i tak nie mogę iść do fryzjera, żeby się nie nawdychać amoniaku z farb innych klientek. Koleżanka obiecała, że mnie zafarbuje, ale to nie będzie to samo, co u fryzjera - wiadomo, inna farba, mniej profesjonalne wyknonanie. No i koleżanka mi włosów nie podetnie. Tak więc chcąc nie chcąc pogodziłam się z tym, że nie będę wyglądać tak, jak bym chciała.
Moja kosmetyczka też mieści się u fryzjera i nie chciałam się do niej w tym I trymestrze wybierać. Może przesada, ale jak myślisz, że możesz otruć dziecko to wolisz wyglądać jak paszczak.
Resztę zabiegów higienicznych wykonuję tak jak i wcześniej. Podjerzewam, że jak mi brzuch urośnie, a będzie to w środku lata to mogę się pocić i sapać i nic z tym nie zrobię, bo niby co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 14:44
Kate 75, Simba, bliska77, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość