X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    Alis , rób tak aby było dobrze , co Ty się przejmujesz , :)
    Ja ostatnio przestałam w ogóle farbować włosy , sama natura. Moja siostra będąc w ciąży farbowała włosy , trwałą robiła bo tak chciała , nawet jak mówiłam żeby trochę odpuściła to mówiła tylko że ciąża to nie choroba .

bardzo mądrze
    skoro nie choroba to pić i palić też można

Alis lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę namieszałyście mi w głowie tym HSG. Mi ten nowy lekarz zalecił zrobić po następnej @ (której mam nadzieję, że jednak nie będzie). Lekarka w Medicover mówiła o tych badaniach, na czystość pochwy i cytologi, przez HSG, a ten nowy niby z renomowanej kliniki zapytał tylko czy nie miałam żadnych dolegliwości, upławów ostatnio i tyle.
    Zaryzykować i iść na to HSG tak na żywca, czy wcześniej zrobić te badania?

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he było by tylko pi pi pi
    mysza1975 wrote:
    Dobrze, że znieśli cenzurę, bo Twój tekst nie brzmiał by tak soczyście!

paszczakin lubi tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

no a najgorsze , ze te co piją i pala i nie wiem co tam jeszcze to płodne jak króliki , tylko dziećmi nie ma się kto zając
    EwaT wrote:
    bardzo mądrze

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko jak ja miałam robione HSG to w szpitalu kazali mi przyjść po @ i zapisali tydzień po na badanie. Miałam przyjść rano dzień przed, pobrali mi krew i pytali czy miałam robiona czystość pochwy i też mi zrobili i na drugi dzień przed badaniem mieli własne wyniki

mysza1975 wrote:
    Trochę namieszałyście mi w głowie tym HSG. Mi ten nowy lekarz zalecił zrobić po następnej @ (której mam nadzieję, że jednak nie będzie). Lekarka w Medicover mówiła o tych badaniach, na czystość pochwy i cytologi, przez HSG, a ten nowy niby z renomowanej kliniki zapytał tylko czy nie miałam żadnych dolegliwości, upławów ostatnio i tyle.
    Zaryzykować i iść na to HSG tak na żywca, czy wcześniej zrobić te badania?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    no a najgorsze , ze te co piją i pala i nie wiem co tam jeszcze to płodne jak króliki , tylko dziećmi nie ma się kto zając

taaa płodne, tylko dzieciom w szkole kiepsko idzie

Alis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wyobrazacie sobie ponad miesiac bez seksu? bo kiedys na OF mi babka udowadniala, ze chuop nie kocha/na boku robi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 21:56

samira, bliska77, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    zazdroszczę, że nie musisz
    ja miałam moment, że z blondu przeszłam na czekoladę niestety co dwa tyg musiałam odrosty robić, bo wyglądałam jakby mi ktoś przedziałek popiołem posypał tyle siwulców hhahaha więc wróciłam do jasnych :-)
    pozostawienie naturze koloru chyba u mnie nie przeszłoby hahaha

U mnie tez - naturalny mam zielony, a ostatnio tez juz zielono-siwy :)

a8vSp1.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu odezwij się jak tam twoja wizyta? Ja nabawiłam się zapalenia pęcherza i to niestety tak silnego że dostałam antybiotyk. Mam nadzieję że nie zaszkodzę ciązy ale lekarz mówił że trzeba.Jutro idę na wyniki a za tydzień wizyta u gin.Pozdrawiam Wszystkie.

samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    bardzo mądrze

Chyba jednak choroba

a8vSp1.png
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he dobre, kiedyś koleżanka miała blond i stwierdziła , ze już się jej znudził no i zamiast u fryzjera to sama sobie zafarbowała na ciemniejsze , no i wyszły takie zielonkawe
    Simba wrote:
    U mnie tez - naturalny mam zielony, a ostatnio tez juz zielono-siwy :)

Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wyobrazacie sobie ponad miesiac bez seksu? bo kiedys na OF mi babka udowadniala, ze chuop nie kocha/na boku robi..

Ja sobie wyobrażam a nawet jestem dowodem że można jak sie chce,albo musi.
    Kiedy rozpadło się moje pierwsze małżeństwo,postanowiłam że nigdy więcej nie chcę żadnego faceta.Byłam sama 9 lat.
    Nie powiem,nie było łatwo,ale dałam radę.Najlepszy zimny prysznic jak już jest bardzo ciężko ;)

Teraz też nie dopuszczam mojego m,bo nie mogę sobie pozwolić na ciążę w tym cyklu i prawdopodobnie w następnym też,ale jeśli trzeba to można...

Myszonek, Kate 75, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem, dopiero dotarłam.
    Fasolina ma się dobrze - ma 0,97 cm i ginka włączyła mi na głośniki bicie serca - bije jak szalone - aż mi się zrobiło gorąco - a ona powiedziała, że bije bardzo ładnie - w dobrym tempie i silna jest dzidzia.
    Krwiak też ma się dobrze :). Ani nie urósł, ani nie zmalał - wciąż 1,75 cm.
    W związku z tym na kolejne 3 tygodnie L4. Jak zobaczyła moją minę - to zaczęła mnie pocieszać, że przecież tyle się starałam, to wytrzymam jeszcze te kilka tygodni - bo ciąża jest coraz mocniejsza - czyli jakby te dwie siły - krwiak i dziecko - zaczynają być na wyrównanym poziomie. Jeśli dziecko go przerośnie - a on się nie wchłonie, ani nie wypłynie - to ono będzie go swoim rozmiarem samo wypychać jakby i w końcu musi zniknąć.
    Więc mogę chodzić - do znajomych, na spacer, na zakupy - ale wszystko powoli i bez gwałtownych ruchów. Odstawiam acard - bo na mnie nie działa - i zmniejszam lutkę do 4 tabl. na dobę plus 3x1 dupek.
    Byłam w pracy - powiedziałam głównej dyrekcji - co ma być to będzie...:).
    Mam już kartę ciążową...Zapytałam, czy poleca mi szpital na Kopernika na poród - bo opinie są różne - powiedziała, że jak najbardziej. Cieszę się, bo ona tam pracuje a ja mam do niej zaufanie :).

Iwone, Simba, mysza1975, EwaT, Myszonek, polarmiś, Kate 75, Bursztyn, Alis, Sabina, samira, gosia7122, Viv78, ania.g, Niuta, paszczakin, Panda, malgos741, bliska77, Monia37, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja sobie wyobrażam a nawet jestem dowodem że można jak sie chce,albo musi.
    Kiedy rozpadło się moje pierwsze małżeństwo,postanowiłam że nigdy więcej nie chcę żadnego faceta.Byłam sama 9 lat.
    Nie powiem,nie było łatwo,ale dałam radę.Najlepszy zimny prysznic jak już jest bardzo ciężko ;)

Teraz też nie dopuszczam mojego m,bo nie mogę sobie pozwolić na ciążę w tym cyklu i prawdopodobnie w następnym też,ale jeśli trzeba to można...
    Iwone miałam podobnie - 10 lat sama - tak się zaparłam...:)

Iwone, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, uwielbiam tego kota w Twoim podpisie :)

Iwone, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako obowiązkowe badania zleciła mi na kolejną wizytę: mocz, morfologia, grupa krwi, glukoza, TSH, FT4, HBs antygen, USR, anty HCV.
    jako dodatkowe - jeśli będzie mnie jeszcze stać: Toxo IgG i IgM, różyczka IgG i IgM i CMV IgG i IgM.

Po kolejnej wizycie - powiedziała, że daje mi skierowanie na prenatalne, cytologię i jakieś tam wymazy - wszystko za darmo na NFZ bo z racji wieku mi przysługuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:16

Iwone, Myszonek, Kate 75, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia fajnie że mogłaś już usłyszeć serduszko i że z dzidzią jest wszystko ok :)
    Praca nie zając, nie ucieknie. Teraz najważniejsza jest dzidzia a z czasem wszystko wróci do normy.

Bozia3, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Iwone, uwielbiam tego kota w Twoim podpisie :)
    Z tym kotem czekałam na dzisiejsze wieści od Samirki ;)

Alis, samira lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie już go sobie zapisałam, bo podoba mi się jak tak mądrze patrzy, czyta ze stoickim spokojem to, co tu się wypisuje i w myślach pyta: no ciekawe co jeszcze??

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dojrzała wrote:
    ja mam Donnę i u mnie to była porażka -zupełnie nic nie widzę, jeśli chcesz mogę ci odstąpić, jeśli pokryjesz koszt wysyłki
    Dziękuję dojrzała, jakoś pomęczę się z tą afrodytą, może innej dziewczynie się przyda. Z dwoma testerami bym chyba oszalała :)

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2343 2344 2345 2346 2347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ