X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    Alis , rób tak aby było dobrze , co Ty się przejmujesz , :)
    Ja ostatnio przestałam w ogóle farbować włosy , sama natura. Moja siostra będąc w ciąży farbowała włosy , trwałą robiła bo tak chciała , nawet jak mówiłam żeby trochę odpuściła to mówiła tylko że ciąża to nie choroba .

bardzo mądrze
    skoro nie choroba to pić i palić też można

Alis lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę namieszałyście mi w głowie tym HSG. Mi ten nowy lekarz zalecił zrobić po następnej @ (której mam nadzieję, że jednak nie będzie). Lekarka w Medicover mówiła o tych badaniach, na czystość pochwy i cytologi, przez HSG, a ten nowy niby z renomowanej kliniki zapytał tylko czy nie miałam żadnych dolegliwości, upławów ostatnio i tyle.
    Zaryzykować i iść na to HSG tak na żywca, czy wcześniej zrobić te badania?

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he było by tylko pi pi pi
    mysza1975 wrote:
    Dobrze, że znieśli cenzurę, bo Twój tekst nie brzmiał by tak soczyście!

paszczakin lubi tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

no a najgorsze , ze te co piją i pala i nie wiem co tam jeszcze to płodne jak króliki , tylko dziećmi nie ma się kto zając
    EwaT wrote:
    bardzo mądrze

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko jak ja miałam robione HSG to w szpitalu kazali mi przyjść po @ i zapisali tydzień po na badanie. Miałam przyjść rano dzień przed, pobrali mi krew i pytali czy miałam robiona czystość pochwy i też mi zrobili i na drugi dzień przed badaniem mieli własne wyniki

mysza1975 wrote:
    Trochę namieszałyście mi w głowie tym HSG. Mi ten nowy lekarz zalecił zrobić po następnej @ (której mam nadzieję, że jednak nie będzie). Lekarka w Medicover mówiła o tych badaniach, na czystość pochwy i cytologi, przez HSG, a ten nowy niby z renomowanej kliniki zapytał tylko czy nie miałam żadnych dolegliwości, upławów ostatnio i tyle.
    Zaryzykować i iść na to HSG tak na żywca, czy wcześniej zrobić te badania?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    no a najgorsze , ze te co piją i pala i nie wiem co tam jeszcze to płodne jak króliki , tylko dziećmi nie ma się kto zając

taaa płodne, tylko dzieciom w szkole kiepsko idzie

Alis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wyobrazacie sobie ponad miesiac bez seksu? bo kiedys na OF mi babka udowadniala, ze chuop nie kocha/na boku robi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 21:56

samira, bliska77, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    zazdroszczę, że nie musisz
    ja miałam moment, że z blondu przeszłam na czekoladę niestety co dwa tyg musiałam odrosty robić, bo wyglądałam jakby mi ktoś przedziałek popiołem posypał tyle siwulców hhahaha więc wróciłam do jasnych :-)
    pozostawienie naturze koloru chyba u mnie nie przeszłoby hahaha

U mnie tez - naturalny mam zielony, a ostatnio tez juz zielono-siwy :)

a8vSp1.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu odezwij się jak tam twoja wizyta? Ja nabawiłam się zapalenia pęcherza i to niestety tak silnego że dostałam antybiotyk. Mam nadzieję że nie zaszkodzę ciązy ale lekarz mówił że trzeba.Jutro idę na wyniki a za tydzień wizyta u gin.Pozdrawiam Wszystkie.

samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    bardzo mądrze

Chyba jednak choroba

a8vSp1.png
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he dobre, kiedyś koleżanka miała blond i stwierdziła , ze już się jej znudził no i zamiast u fryzjera to sama sobie zafarbowała na ciemniejsze , no i wyszły takie zielonkawe
    Simba wrote:
    U mnie tez - naturalny mam zielony, a ostatnio tez juz zielono-siwy :)

Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wyobrazacie sobie ponad miesiac bez seksu? bo kiedys na OF mi babka udowadniala, ze chuop nie kocha/na boku robi..

Ja sobie wyobrażam a nawet jestem dowodem że można jak sie chce,albo musi.
    Kiedy rozpadło się moje pierwsze małżeństwo,postanowiłam że nigdy więcej nie chcę żadnego faceta.Byłam sama 9 lat.
    Nie powiem,nie było łatwo,ale dałam radę.Najlepszy zimny prysznic jak już jest bardzo ciężko ;)

Teraz też nie dopuszczam mojego m,bo nie mogę sobie pozwolić na ciążę w tym cyklu i prawdopodobnie w następnym też,ale jeśli trzeba to można...

Myszonek, Kate 75, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem, dopiero dotarłam.
    Fasolina ma się dobrze - ma 0,97 cm i ginka włączyła mi na głośniki bicie serca - bije jak szalone - aż mi się zrobiło gorąco - a ona powiedziała, że bije bardzo ładnie - w dobrym tempie i silna jest dzidzia.
    Krwiak też ma się dobrze :). Ani nie urósł, ani nie zmalał - wciąż 1,75 cm.
    W związku z tym na kolejne 3 tygodnie L4. Jak zobaczyła moją minę - to zaczęła mnie pocieszać, że przecież tyle się starałam, to wytrzymam jeszcze te kilka tygodni - bo ciąża jest coraz mocniejsza - czyli jakby te dwie siły - krwiak i dziecko - zaczynają być na wyrównanym poziomie. Jeśli dziecko go przerośnie - a on się nie wchłonie, ani nie wypłynie - to ono będzie go swoim rozmiarem samo wypychać jakby i w końcu musi zniknąć.
    Więc mogę chodzić - do znajomych, na spacer, na zakupy - ale wszystko powoli i bez gwałtownych ruchów. Odstawiam acard - bo na mnie nie działa - i zmniejszam lutkę do 4 tabl. na dobę plus 3x1 dupek.
    Byłam w pracy - powiedziałam głównej dyrekcji - co ma być to będzie...:).
    Mam już kartę ciążową...Zapytałam, czy poleca mi szpital na Kopernika na poród - bo opinie są różne - powiedziała, że jak najbardziej. Cieszę się, bo ona tam pracuje a ja mam do niej zaufanie :).

Iwone, Simba, mysza1975, EwaT, Myszonek, polarmiś, Kate 75, Bursztyn, Alis, Sabina, samira, gosia7122, Viv78, ania.g, Niuta, paszczakin, Panda, malgos741, bliska77, Monia37, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja sobie wyobrażam a nawet jestem dowodem że można jak sie chce,albo musi.
    Kiedy rozpadło się moje pierwsze małżeństwo,postanowiłam że nigdy więcej nie chcę żadnego faceta.Byłam sama 9 lat.
    Nie powiem,nie było łatwo,ale dałam radę.Najlepszy zimny prysznic jak już jest bardzo ciężko ;)

Teraz też nie dopuszczam mojego m,bo nie mogę sobie pozwolić na ciążę w tym cyklu i prawdopodobnie w następnym też,ale jeśli trzeba to można...
    Iwone miałam podobnie - 10 lat sama - tak się zaparłam...:)

Iwone, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, uwielbiam tego kota w Twoim podpisie :)

Iwone, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako obowiązkowe badania zleciła mi na kolejną wizytę: mocz, morfologia, grupa krwi, glukoza, TSH, FT4, HBs antygen, USR, anty HCV.
    jako dodatkowe - jeśli będzie mnie jeszcze stać: Toxo IgG i IgM, różyczka IgG i IgM i CMV IgG i IgM.

Po kolejnej wizycie - powiedziała, że daje mi skierowanie na prenatalne, cytologię i jakieś tam wymazy - wszystko za darmo na NFZ bo z racji wieku mi przysługuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:16

Iwone, Myszonek, Kate 75, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia fajnie że mogłaś już usłyszeć serduszko i że z dzidzią jest wszystko ok :)
    Praca nie zając, nie ucieknie. Teraz najważniejsza jest dzidzia a z czasem wszystko wróci do normy.

Bozia3, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Iwone, uwielbiam tego kota w Twoim podpisie :)
    Z tym kotem czekałam na dzisiejsze wieści od Samirki ;)

Alis, samira lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie już go sobie zapisałam, bo podoba mi się jak tak mądrze patrzy, czyta ze stoickim spokojem to, co tu się wypisuje i w myślach pyta: no ciekawe co jeszcze??

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dojrzała wrote:
    ja mam Donnę i u mnie to była porażka -zupełnie nic nie widzę, jeśli chcesz mogę ci odstąpić, jeśli pokryjesz koszt wysyłki
    Dziękuję dojrzała, jakoś pomęczę się z tą afrodytą, może innej dziewczynie się przyda. Z dwoma testerami bym chyba oszalała :)

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 2343 2344 2345 2346 2347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ