35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Aisab wrote:Alis , rób tak aby było dobrze , co Ty się przejmujesz ,

Ja ostatnio przestałam w ogóle farbować włosy , sama natura. Moja siostra będąc w ciąży farbowała włosy , trwałą robiła bo tak chciała , nawet jak mówiłam żeby trochę odpuściła to mówiła tylko że ciąża to nie choroba .
bardzo mądrze
skoro nie choroba to pić i palić też można
Alis lubi tę wiadomość
-
Trochę namieszałyście mi w głowie tym HSG. Mi ten nowy lekarz zalecił zrobić po następnej @ (której mam nadzieję, że jednak nie będzie). Lekarka w Medicover mówiła o tych badaniach, na czystość pochwy i cytologi, przez HSG, a ten nowy niby z renomowanej kliniki zapytał tylko czy nie miałam żadnych dolegliwości, upławów ostatnio i tyle.
Zaryzykować i iść na to HSG tak na żywca, czy wcześniej zrobić te badania?
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Myszko jak ja miałam robione HSG to w szpitalu kazali mi przyjść po @ i zapisali tydzień po na badanie. Miałam przyjść rano dzień przed, pobrali mi krew i pytali czy miałam robiona czystość pochwy i też mi zrobili i na drugi dzień przed badaniem mieli własne wyniki
mysza1975 wrote:Trochę namieszałyście mi w głowie tym HSG. Mi ten nowy lekarz zalecił zrobić po następnej @ (której mam nadzieję, że jednak nie będzie). Lekarka w Medicover mówiła o tych badaniach, na czystość pochwy i cytologi, przez HSG, a ten nowy niby z renomowanej kliniki zapytał tylko czy nie miałam żadnych dolegliwości, upławów ostatnio i tyle.
Zaryzykować i iść na to HSG tak na żywca, czy wcześniej zrobić te badania?
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:wyobrazacie sobie ponad miesiac bez seksu? bo kiedys na OF mi babka udowadniala, ze chuop nie kocha/na boku robi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 21:56
samira, bliska77, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:zazdroszczę, że nie musisz
ja miałam moment, że z blondu przeszłam na czekoladę niestety co dwa tyg musiałam odrosty robić, bo wyglądałam jakby mi ktoś przedziałek popiołem posypał tyle siwulców hhahaha więc wróciłam do jasnych
pozostawienie naturze koloru chyba u mnie nie przeszłoby hahaha
U mnie tez - naturalny mam zielony, a ostatnio tez juz zielono-siwy
-
Boziu odezwij się jak tam twoja wizyta? Ja nabawiłam się zapalenia pęcherza i to niestety tak silnego że dostałam antybiotyk. Mam nadzieję że nie zaszkodzę ciązy ale lekarz mówił że trzeba.Jutro idę na wyniki a za tydzień wizyta u gin.Pozdrawiam Wszystkie.
samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
he he dobre, kiedyś koleżanka miała blond i stwierdziła , ze już się jej znudził no i zamiast u fryzjera to sama sobie zafarbowała na ciemniejsze , no i wyszły takie zielonkawe
Simba wrote:U mnie tez - naturalny mam zielony, a ostatnio tez juz zielono-siwy
Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:wyobrazacie sobie ponad miesiac bez seksu? bo kiedys na OF mi babka udowadniala, ze chuop nie kocha/na boku robi..
Ja sobie wyobrażam a nawet jestem dowodem że można jak sie chce,albo musi.
Kiedy rozpadło się moje pierwsze małżeństwo,postanowiłam że nigdy więcej nie chcę żadnego faceta.Byłam sama 9 lat.
Nie powiem,nie było łatwo,ale dałam radę.Najlepszy zimny prysznic jak już jest bardzo ciężko
Teraz też nie dopuszczam mojego m,bo nie mogę sobie pozwolić na ciążę w tym cyklu i prawdopodobnie w następnym też,ale jeśli trzeba to można...
Myszonek, Kate 75, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Już jestem, dopiero dotarłam.
Fasolina ma się dobrze - ma 0,97 cm i ginka włączyła mi na głośniki bicie serca - bije jak szalone - aż mi się zrobiło gorąco - a ona powiedziała, że bije bardzo ładnie - w dobrym tempie i silna jest dzidzia.
Krwiak też ma się dobrze
. Ani nie urósł, ani nie zmalał - wciąż 1,75 cm.
W związku z tym na kolejne 3 tygodnie L4. Jak zobaczyła moją minę - to zaczęła mnie pocieszać, że przecież tyle się starałam, to wytrzymam jeszcze te kilka tygodni - bo ciąża jest coraz mocniejsza - czyli jakby te dwie siły - krwiak i dziecko - zaczynają być na wyrównanym poziomie. Jeśli dziecko go przerośnie - a on się nie wchłonie, ani nie wypłynie - to ono będzie go swoim rozmiarem samo wypychać jakby i w końcu musi zniknąć.
Więc mogę chodzić - do znajomych, na spacer, na zakupy - ale wszystko powoli i bez gwałtownych ruchów. Odstawiam acard - bo na mnie nie działa - i zmniejszam lutkę do 4 tabl. na dobę plus 3x1 dupek.
Byłam w pracy - powiedziałam głównej dyrekcji - co ma być to będzie...
.
Mam już kartę ciążową...Zapytałam, czy poleca mi szpital na Kopernika na poród - bo opinie są różne - powiedziała, że jak najbardziej. Cieszę się, bo ona tam pracuje a ja mam do niej zaufanie
.
Iwone, Simba, mysza1975, EwaT, Myszonek, polarmiś, Kate 75, Bursztyn, Alis, Sabina, samira, gosia7122, Viv78, ania.g, Niuta, paszczakin, Panda, malgos741, bliska77, Monia37, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Iwone miałam podobnie - 10 lat sama - tak się zaparłam...Iwone wrote:Ja sobie wyobrażam a nawet jestem dowodem że można jak sie chce,albo musi.
Kiedy rozpadło się moje pierwsze małżeństwo,postanowiłam że nigdy więcej nie chcę żadnego faceta.Byłam sama 9 lat.
Nie powiem,nie było łatwo,ale dałam radę.Najlepszy zimny prysznic jak już jest bardzo ciężko
Teraz też nie dopuszczam mojego m,bo nie mogę sobie pozwolić na ciążę w tym cyklu i prawdopodobnie w następnym też,ale jeśli trzeba to można...
Iwone, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
jako obowiązkowe badania zleciła mi na kolejną wizytę: mocz, morfologia, grupa krwi, glukoza, TSH, FT4, HBs antygen, USR, anty HCV.
jako dodatkowe - jeśli będzie mnie jeszcze stać: Toxo IgG i IgM, różyczka IgG i IgM i CMV IgG i IgM.
Po kolejnej wizycie - powiedziała, że daje mi skierowanie na prenatalne, cytologię i jakieś tam wymazy - wszystko za darmo na NFZ bo z racji wieku mi przysługuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 19:16
Iwone, Myszonek, Kate 75, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dojrzała, jakoś pomęczę się z tą afrodytą, może innej dziewczynie się przyda. Z dwoma testerami bym chyba oszalaładojrzała wrote:ja mam Donnę i u mnie to była porażka -zupełnie nic nie widzę, jeśli chcesz mogę ci odstąpić, jeśli pokryjesz koszt wysyłki