35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszonek wrote:Slash, cierpliwie poobserwuj cały cykl (może 2) i zobaczysz, czy będą jakieś zmiany w okresie około owulacyjnym. Moja Afro łapie dobrą ostrość prawie pod koniec gwintu - PRAWIE (bo na samym końcu znów jest nieostro). im bliżej owulki tym ciapek # widzę więcej - a najbliżej owulki mam pokryte nimi całe szkiełko ######
###### jakby ktoś pieprz rozsypał
Dla mnie paproć, to rośnie w lesie lub doniczce - więc nie rozumiem czemu ktoś powiedział, że to paprotki akurat ma się zobaczyć
Pod koniec gwintu? Tzn tak jakbyś odkrecała gwint tak? Ja czasem jak odkrecam to za bardzo i patrzę a tu koniec wykręciłam całkiem
Myszonek, inessa lubią tę wiadomość
-
zależy, gdzie będziesz to robić. Bo jeśli u nich na miejscu za kasę - to wiedzą co robią i nie jest to tak inwazyjne. Mają jakiś nowy, plastikowy sprzęt, który podobno jest bezbolesny i szyjka macicy nie jest podrażniana. No ale to kosztuje. Ja się zdecydowałam na szpital na NFZ w narkozie i zabiegowo - więc musiałam to zrobićmysza1975 wrote:Trochę namieszałyście mi w głowie tym HSG. Mi ten nowy lekarz zalecił zrobić po następnej @ (której mam nadzieję, że jednak nie będzie). Lekarka w Medicover mówiła o tych badaniach, na czystość pochwy i cytologi, przez HSG, a ten nowy niby z renomowanej kliniki zapytał tylko czy nie miałam żadnych dolegliwości, upławów ostatnio i tyle.
Zaryzykować i iść na to HSG tak na żywca, czy wcześniej zrobić te badania?
bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:zależy, gdzie będziesz to robić. Bo jeśli u nich na miejscu za kasę - to wiedzą co robią i nie jest to tak inwazyjne. Mają jakiś nowy, plastikowy sprzęt, który podobno jest bezbolesny i szyjka macicy nie jest podrażniana. No ale to kosztuje. Ja się zdecydowałam na szpital na NFZ w narkozie i zabiegowo - więc musiałam to zrobić
No właśnie chyba u nich. Gin powiedział mi też, że ten kontrast jest szybko usuwany z organizmu i można kontynuować badania w tym samym cyklu.
Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Odpoczywaj, dotleniaj się póki ładna pogoda.
Bozia3, Kulka41, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
TakBursztyn wrote:Bozia, wiec maluch urosl od ostatniej wizyty i silny jest
wykopie krwiaka na bank
a wyznaczyla Ci date porodu rowniez na 17.09?
Na 17.09. Powiedziałam jej o tych siódemkach i żeby się uspokoiła z tymi hormonami, bo będę za chwilę wyglądać jak Danuta Rin - już teraz mi głupio było podać wagę do karty ciąży - to była informacja, którą wyszeptałam pod nosem...
. Tak się uśmiała ze mnie, że szok...
Było bardzo sympatycznie
Alis, Bursztyn, mysza1975, Sabina, samira, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Boziu, super wieści. Mi ginekolog mówił, że jak już serduszko bije to wszystko będzie dobrze. Więc mam nadzieję, że u Ciebie też i że małe silniejsze do jakichś tam krwiaków.
Kura mi się dopieka, mąż w drodze na obiad... Może nie padę z głodu zanim jedno i drugie dojdzie
Bozia3, Myszonek, Sabina, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Tutaj cos o leczniu nieplodnosci mleczkiem pszczelim, bardzociekkawe iwyglada na to, ze efektywne:
http://zajscie-w-ciaze.mleczkopszczele.pl/
mój teść zachwala mleczko pszczele
a ma bzika na punkcie zdrowych suplementów, zdrowego odżywiania itp.
Iwone, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Parka wrote:Reni, kochana, coz moge powiedziec : WELCOME TO HELL!
hmm, dołączam
a było całkiem fajnie, co miesiąc (2 na ovu) dowiaduje sie czegos nowego o tej wrednej @, bo odkąd zaczęłam się obserwować - ciągle mnie coś zaskakuje.
no nic - winka sie napiję bo od połowy cyklu sobie tym razem zabroniłam (zdrówko Kobitki),
w tym miesiacu hormony, w kolejnym - przepychanie - taki jest plan, a co pozniej? to juz nie mam pomysłu.
oglądałyście może na HBO Go film "Powiedz że mnie kochasz"?
bardzo mnie wciągnął w ostatnich dniach - jest tam wątek pary starającej sie o m=Malucha, ciekawa jestem jak to sie potoczy (nie mówcie, jeśli to widziałyście). polecam póki co.
Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witajcie wieczorkiem, Bozia zazdroszcze tego ze widzialas mala "krewetke" i ze uslyszalas serduszko;-) mam nadzieje ze jak pojde za 2 tygodnie to tez juz moze uslysze serduszko. ....
Sabinko, nie chce cie nakrecac ale w poprzeniej ciazy miala potworne wzdecia juz kilka dni po owulce;-)
Sabina, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość