X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Slash, cierpliwie poobserwuj cały cykl (może 2) i zobaczysz, czy będą jakieś zmiany w okresie około owulacyjnym. Moja Afro łapie dobrą ostrość prawie pod koniec gwintu - PRAWIE (bo na samym końcu znów jest nieostro). im bliżej owulki tym ciapek # widzę więcej - a najbliżej owulki mam pokryte nimi całe szkiełko ######
    ###### jakby ktoś pieprz rozsypał ;)
    Dla mnie paproć, to rośnie w lesie lub doniczce - więc nie rozumiem czemu ktoś powiedział, że to paprotki akurat ma się zobaczyć :(

Pod koniec gwintu? Tzn tak jakbyś odkrecała gwint tak? Ja czasem jak odkrecam to za bardzo i patrzę a tu koniec wykręciłam całkiem :)

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    w takim razie już go sobie zapisałam, bo podoba mi się jak tak mądrze patrzy, czyta ze stoickim spokojem to, co tu się wypisuje i w myślach pyta: no ciekawe co jeszcze??
    :) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Trochę namieszałyście mi w głowie tym HSG. Mi ten nowy lekarz zalecił zrobić po następnej @ (której mam nadzieję, że jednak nie będzie). Lekarka w Medicover mówiła o tych badaniach, na czystość pochwy i cytologi, przez HSG, a ten nowy niby z renomowanej kliniki zapytał tylko czy nie miałam żadnych dolegliwości, upławów ostatnio i tyle.
    Zaryzykować i iść na to HSG tak na żywca, czy wcześniej zrobić te badania?
    zależy, gdzie będziesz to robić. Bo jeśli u nich na miejscu za kasę - to wiedzą co robią i nie jest to tak inwazyjne. Mają jakiś nowy, plastikowy sprzęt, który podobno jest bezbolesny i szyjka macicy nie jest podrażniana. No ale to kosztuje. Ja się zdecydowałam na szpital na NFZ w narkozie i zabiegowo - więc musiałam to zrobić

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Pod koniec gwintu? Tzn tak jakbyś odkrecała gwint tak? Ja czasem jak odkrecam to za bardzo i patrzę a tu koniec wykręciłam całkiem :)

Mi też się to parę razy zdarzyło :) kręcę, kręcę - ups - kawałek w dłoni został :) no i znów zakręcam ;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, wiec maluch urosl od ostatniej wizyty i silny jest :) wykopie krwiaka na bank :) a wyznaczyla Ci date porodu rowniez na 17.09?

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zależy, gdzie będziesz to robić. Bo jeśli u nich na miejscu za kasę - to wiedzą co robią i nie jest to tak inwazyjne. Mają jakiś nowy, plastikowy sprzęt, który podobno jest bezbolesny i szyjka macicy nie jest podrażniana. No ale to kosztuje. Ja się zdecydowałam na szpital na NFZ w narkozie i zabiegowo - więc musiałam to zrobić

No właśnie chyba u nich. Gin powiedział mi też, że ten kontrast jest szybko usuwany z organizmu i można kontynuować badania w tym samym cyklu.

Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Odpoczywaj, dotleniaj się póki ładna pogoda.

Bozia3, Kulka41, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, no i dobra wiadomosc ze krwiak nie urosl, czyli dziad zatrzymal sie w rozwoju

Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to Witajcie i zmykam :)
    ah mało czasu na czytanie, resztę w wekend nadrobie.
    Wszystkiego dobrego dziewczyny :)

Myszonek, mysza1975, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia, wiec maluch urosl od ostatniej wizyty i silny jest :) wykopie krwiaka na bank :) a wyznaczyla Ci date porodu rowniez na 17.09?
    Tak :) Na 17.09. Powiedziałam jej o tych siódemkach i żeby się uspokoiła z tymi hormonami, bo będę za chwilę wyglądać jak Danuta Rin - już teraz mi głupio było podać wagę do karty ciąży - to była informacja, którą wyszeptałam pod nosem...;). Tak się uśmiała ze mnie, że szok...:) Było bardzo sympatycznie :)

Alis, Bursztyn, mysza1975, Sabina, samira, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, super wieści. Mi ginekolog mówił, że jak już serduszko bije to wszystko będzie dobrze. Więc mam nadzieję, że u Ciebie też i że małe silniejsze do jakichś tam krwiaków.

Kura mi się dopieka, mąż w drodze na obiad... Może nie padę z głodu zanim jedno i drugie dojdzie :)

Bozia3, Myszonek, Sabina, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj cos o leczniu nieplodnosci mleczkiem pszczelim, bardzociekkawe iwyglada na to, ze efektywne:

http://zajscie-w-ciaze.mleczkopszczele.pl/

Myszonek, ania.g, Niuta, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Kura mi się dopieka, mąż w drodze na obiad... Może nie padę z głodu zanim jedno i drugie dojdzie :)

chyba muszę wyprać myśli ;)

mysza1975, Alis lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Tutaj cos o leczniu nieplodnosci mleczkiem pszczelim, bardzociekkawe iwyglada na to, ze efektywne:

http://zajscie-w-ciaze.mleczkopszczele.pl/

mój teść zachwala mleczko pszczele :) a ma bzika na punkcie zdrowych suplementów, zdrowego odżywiania itp.

Iwone, Mango lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś w tych pszczołach musi być
    mnie też poprzedni gin kazała jesć miód spadziowy taki ciemny, mnie i mężowi właściwie, że podobno zalecany przez endokrynologow przy problemach z poczęciem
    jedliśmy

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:34

Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:34

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Reni, kochana, coz moge powiedziec : WELCOME TO HELL!

hmm, dołączam :(

a było całkiem fajnie, co miesiąc (2 na ovu) dowiaduje sie czegos nowego o tej wrednej @, bo odkąd zaczęłam się obserwować - ciągle mnie coś zaskakuje.
    no nic - winka sie napiję bo od połowy cyklu sobie tym razem zabroniłam (zdrówko Kobitki),
    w tym miesiacu hormony, w kolejnym - przepychanie - taki jest plan, a co pozniej? to juz nie mam pomysłu.

oglądałyście może na HBO Go film "Powiedz że mnie kochasz"?
    bardzo mnie wciągnął w ostatnich dniach - jest tam wątek pary starającej sie o m=Malucha, ciekawa jestem jak to sie potoczy (nie mówcie, jeśli to widziałyście). polecam póki co.

Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak oni po czymś takim dokładnie wszystko zszyją tak jak było przed??

http://www.youtube.com/watch?v=XVJpGaR-Sr0

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorkiem, Bozia zazdroszcze tego ze widzialas mala "krewetke" i ze uslyszalas serduszko;-) mam nadzieje ze jak pojde za 2 tygodnie to tez juz moze uslysze serduszko. ....
    Sabinko, nie chce cie nakrecac ale w poprzeniej ciazy miala potworne wzdecia juz kilka dni po owulce;-)

Sabina, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz zmienił pośladkowe ułożenie dziecka, super
    http://www.youtube.com/watch?v=qT2jBxVoOQc

‹‹ 2344 2345 2346 2347 2348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ