X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Slash, cierpliwie poobserwuj cały cykl (może 2) i zobaczysz, czy będą jakieś zmiany w okresie około owulacyjnym. Moja Afro łapie dobrą ostrość prawie pod koniec gwintu - PRAWIE (bo na samym końcu znów jest nieostro). im bliżej owulki tym ciapek # widzę więcej - a najbliżej owulki mam pokryte nimi całe szkiełko ######
    ###### jakby ktoś pieprz rozsypał ;)
    Dla mnie paproć, to rośnie w lesie lub doniczce - więc nie rozumiem czemu ktoś powiedział, że to paprotki akurat ma się zobaczyć :(

Pod koniec gwintu? Tzn tak jakbyś odkrecała gwint tak? Ja czasem jak odkrecam to za bardzo i patrzę a tu koniec wykręciłam całkiem :)

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    w takim razie już go sobie zapisałam, bo podoba mi się jak tak mądrze patrzy, czyta ze stoickim spokojem to, co tu się wypisuje i w myślach pyta: no ciekawe co jeszcze??
    :) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Trochę namieszałyście mi w głowie tym HSG. Mi ten nowy lekarz zalecił zrobić po następnej @ (której mam nadzieję, że jednak nie będzie). Lekarka w Medicover mówiła o tych badaniach, na czystość pochwy i cytologi, przez HSG, a ten nowy niby z renomowanej kliniki zapytał tylko czy nie miałam żadnych dolegliwości, upławów ostatnio i tyle.
    Zaryzykować i iść na to HSG tak na żywca, czy wcześniej zrobić te badania?
    zależy, gdzie będziesz to robić. Bo jeśli u nich na miejscu za kasę - to wiedzą co robią i nie jest to tak inwazyjne. Mają jakiś nowy, plastikowy sprzęt, który podobno jest bezbolesny i szyjka macicy nie jest podrażniana. No ale to kosztuje. Ja się zdecydowałam na szpital na NFZ w narkozie i zabiegowo - więc musiałam to zrobić

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Pod koniec gwintu? Tzn tak jakbyś odkrecała gwint tak? Ja czasem jak odkrecam to za bardzo i patrzę a tu koniec wykręciłam całkiem :)

Mi też się to parę razy zdarzyło :) kręcę, kręcę - ups - kawałek w dłoni został :) no i znów zakręcam ;)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, wiec maluch urosl od ostatniej wizyty i silny jest :) wykopie krwiaka na bank :) a wyznaczyla Ci date porodu rowniez na 17.09?

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zależy, gdzie będziesz to robić. Bo jeśli u nich na miejscu za kasę - to wiedzą co robią i nie jest to tak inwazyjne. Mają jakiś nowy, plastikowy sprzęt, który podobno jest bezbolesny i szyjka macicy nie jest podrażniana. No ale to kosztuje. Ja się zdecydowałam na szpital na NFZ w narkozie i zabiegowo - więc musiałam to zrobić

No właśnie chyba u nich. Gin powiedział mi też, że ten kontrast jest szybko usuwany z organizmu i można kontynuować badania w tym samym cyklu.

Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Odpoczywaj, dotleniaj się póki ładna pogoda.

Bozia3, Kulka41, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, no i dobra wiadomosc ze krwiak nie urosl, czyli dziad zatrzymal sie w rozwoju

Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to Witajcie i zmykam :)
    ah mało czasu na czytanie, resztę w wekend nadrobie.
    Wszystkiego dobrego dziewczyny :)

Myszonek, mysza1975, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia, wiec maluch urosl od ostatniej wizyty i silny jest :) wykopie krwiaka na bank :) a wyznaczyla Ci date porodu rowniez na 17.09?
    Tak :) Na 17.09. Powiedziałam jej o tych siódemkach i żeby się uspokoiła z tymi hormonami, bo będę za chwilę wyglądać jak Danuta Rin - już teraz mi głupio było podać wagę do karty ciąży - to była informacja, którą wyszeptałam pod nosem...;). Tak się uśmiała ze mnie, że szok...:) Było bardzo sympatycznie :)

Alis, Bursztyn, mysza1975, Sabina, samira, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, super wieści. Mi ginekolog mówił, że jak już serduszko bije to wszystko będzie dobrze. Więc mam nadzieję, że u Ciebie też i że małe silniejsze do jakichś tam krwiaków.

Kura mi się dopieka, mąż w drodze na obiad... Może nie padę z głodu zanim jedno i drugie dojdzie :)

Bozia3, Myszonek, Sabina, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj cos o leczniu nieplodnosci mleczkiem pszczelim, bardzociekkawe iwyglada na to, ze efektywne:

http://zajscie-w-ciaze.mleczkopszczele.pl/

Myszonek, ania.g, Niuta, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Kura mi się dopieka, mąż w drodze na obiad... Może nie padę z głodu zanim jedno i drugie dojdzie :)

chyba muszę wyprać myśli ;)

mysza1975, Alis lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Tutaj cos o leczniu nieplodnosci mleczkiem pszczelim, bardzociekkawe iwyglada na to, ze efektywne:

http://zajscie-w-ciaze.mleczkopszczele.pl/

mój teść zachwala mleczko pszczele :) a ma bzika na punkcie zdrowych suplementów, zdrowego odżywiania itp.

Iwone, Mango lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś w tych pszczołach musi być
    mnie też poprzedni gin kazała jesć miód spadziowy taki ciemny, mnie i mężowi właściwie, że podobno zalecany przez endokrynologow przy problemach z poczęciem
    jedliśmy

Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:34

Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:34

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Reni, kochana, coz moge powiedziec : WELCOME TO HELL!

hmm, dołączam :(

a było całkiem fajnie, co miesiąc (2 na ovu) dowiaduje sie czegos nowego o tej wrednej @, bo odkąd zaczęłam się obserwować - ciągle mnie coś zaskakuje.
    no nic - winka sie napiję bo od połowy cyklu sobie tym razem zabroniłam (zdrówko Kobitki),
    w tym miesiacu hormony, w kolejnym - przepychanie - taki jest plan, a co pozniej? to juz nie mam pomysłu.

oglądałyście może na HBO Go film "Powiedz że mnie kochasz"?
    bardzo mnie wciągnął w ostatnich dniach - jest tam wątek pary starającej sie o m=Malucha, ciekawa jestem jak to sie potoczy (nie mówcie, jeśli to widziałyście). polecam póki co.

Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak oni po czymś takim dokładnie wszystko zszyją tak jak było przed??

http://www.youtube.com/watch?v=XVJpGaR-Sr0

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorkiem, Bozia zazdroszcze tego ze widzialas mala "krewetke" i ze uslyszalas serduszko;-) mam nadzieje ze jak pojde za 2 tygodnie to tez juz moze uslysze serduszko. ....
    Sabinko, nie chce cie nakrecac ale w poprzeniej ciazy miala potworne wzdecia juz kilka dni po owulce;-)

Sabina, Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz zmienił pośladkowe ułożenie dziecka, super
    http://www.youtube.com/watch?v=qT2jBxVoOQc

‹‹ 2344 2345 2346 2347 2348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ