X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki...chyba znowu wymiękam :( na wykresie oszukałam jedną temp bo inaczej nie chce wyznaczyć ovu...to już świadczy, no właśnie o czym?Myślę, że natury nie da się oszukać, w sierpniu kończę 43 lata i co z tego, że czuję się świetnie. Któraś tu napisała swego czasu, że dopóki będzie okres to się nie poddajemy, teraz już wiem, że nawet bardzo regularna miesiączka nie pomoże...nie pomoże puder, róż kiedy...itd.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Oby :)
    Ja przedwczoraj przeszłam na tryb "zielona kropka dla jaj" ale jakoś nie miałam cierpliwości na nim pozostać, bo ciągle wymuszało na mnie forum ciążowe.

Moze to jest mysl - byc na forum ciazowym i przechodzic to wszystko jak w ciazy :) No owszem, jest ryzyko urojen, ale...moze to kolejny sposob ;)

Myszonek, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, ale ty znasz lepiej swój organizm niż system. Może w tym cyklu zaznacz ręcznie owulkę??

Simba, bliska77 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Moze to jest mysl - byc na forum ciazowym i przechodzic to wszystko jak w ciazy :) No owszem, jest ryzyko urojen, ale...moze to kolejny sposob ;)
    hmmm u caffe zadziałało ;)
    jednym słowem może nauczy mnie to cierpliwości ;)
    tylko jak zakropkuję teraz zielonym, to owulki chyba nie wyznaczy.
    A swoją drogą, gdyby mi się udało zaciążyć w tym cyklu, a dzieciątko chciałoby troszkę wcześniej wyjść niż system pokazuje, to byłoby z tego samego zodiaku oraz tego samego znaku chińskiego, co ja :)
    choć oczywiście w horoskopy to nie wierzę ani jedne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 12:38

Simba, Bursztyn, Kate 75, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    hmmm u caffe zadziałało ;)
    jednym słowem może nauczy mnie to cierpliwości ;)
    tylko jak zakropkuję teraz zielonym, to owulki chyba nie wyznaczy.
    A swoją drogą, gdyby mi się udało zaciążyć w tym cyklu, a dzieciątko chciałoby troszkę wcześniej wyjść niż system pokazuje, to byłoby z tego samego zodiaku oraz tego samego znaku chińskiego, co ja :)
    choć oczywiście w horoskopy to nie wierzę ani jedne :)

A ja wierze :) Czyli jestes Koniem? Ja tez :) iiiihaaaaaa patataj patataj

Myszonek, Kate 75, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A ja wierze :) Czyli jestes Koniem? Ja tez :) iiiihaaaaaa patataj patataj
    taaaaa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    :)
    Czy któraś z Was piła Fortrans? Czytam na necie, że to paskudztwo i niektórzy radzą dodać soku z cytryny, inni soku z grejfruta. Tak się zastanawiam czy wolno. Mam jeszcze trochę czasu,bo ok 14.00 muszę sobie rozrobić 4litry ;( i wypić w ciągu 4godzin.

witam tak ja piłam ,delicje to nie są ale da się wytrzymać ,chociaż chęć zwrócenia górną droga tez jest w pewnych momentach ,a potem leci jak z kranu dolna droga (ale bez żadnych boleści czy skrętu kiszek) ;)
    powodzenia

Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam tak ja piłam
    rzeczywiście, teraz sobie przypominam, że wspominałaś coś na ten temat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u endo w piątek jak wiecie
    to tak mam potwierdzone hashimoto ,dawka euthyroxu zwiększona z 25 do 75 mam iść na biopsję bo ja niepokoi lewy płat,ale nie powiedziała czy są guzki (jest obszar bardzo bezechowy),chociaż jestem zapisana to się waham czy iść chyba zapisze się jeszcze do innej endo żeby to skonsultować ,biopsje mam mieć tam gdzie chodzę ale wykonuje lekarz patoonkolog.

zapisała mi tez selen i wit. D3 ale ta druga na receptę ,pytałam w aptekach jaka różnica ze na receptę a suplement ,no to się dowiedziałam ze niby jako lek to ma badania i wiadomo ze tyle jest ile pisze a supl. to niby nie,sranie w banie bo selenu nie mam na receptę a widziałam supl. z badaniami ;).

Kate 75, bliska77, gosia7122, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czy serial o staraniach to nie bylby taki Dr House zmiksowany z RedTubem i Rozmowami w Toku? :)
    dokladnie tak :)

Myszonek, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha biopsja (prawdopodobnie 2.04) kolejna wizyta u niej ok.22maja (nie pamietam dokładnie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Solenizantkom STO LAT <3

myszko GRATULUJĘ FASOLKI <3

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    Dziewczynki...chyba znowu wymiękam :( na wykresie oszukałam jedną temp bo inaczej nie chce wyznaczyć ovu...to już świadczy, no właśnie o czym?Myślę, że natury nie da się oszukać, w sierpniu kończę 43 lata i co z tego, że czuję się świetnie. Któraś tu napisała swego czasu, że dopóki będzie okres to się nie poddajemy, teraz już wiem, że nawet bardzo regularna miesiączka nie pomoże...nie pomoże puder, róż kiedy...itd.
    Dorka , a jak to wychodzi na monitoringach - widać jajka?

Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pisze z telefonu przepraszam za bledy. U nas cudna pogoda az chce sie wyjsc na spacer. Mysza gratulacje !!! Witaj Efcia na forum :-) :-) :-) powodzenia !!! Myszonku mozesz dodac do fortransu cytryne lepiej wchodzi wiem bo pilam juz kilk razy. Dziewczyny dobrego dnia i tygodnia. :-) ja bez zmian tylko mam problem w nocy ze snem a jak zasne to snia mi sie horrory lub straszny bol poronienia. Pamietam o Was <3

Myszonek, Bursztyn, samira, Kate 75, bliska77, Simba, Iwone, gosia7122, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    ja bez zmian tylko mam problem w nocy ze snem a jak zasne to snia mi sie horrory lub straszny bol poronienia. Pamietam o Was <3
    Iness, ja wyznaję teorię, że sny są odwrotnością rzeczywistości więc na moje oko wszystko jest OK :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, trzymam kciuki zeby biopsja wyszla ok.
    Inessa, trzymaj sie i powodzenia na wizycie, masz miec za pare dni, zgadza sie?

Myszonek, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Inessa, trzymaj sie i powodzenia na wizycie, masz miec za pare dni, zgadza sie?
    w piątek :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa ja też nie mogę spać w nocy. To prawda, że wysypiam się więcej w dzień, ale i tak jestem jakaś przytomna przez większość nocy. Wszystko mnie drażni - zapachy, chrapanie A., łażenie kotów po pokoju i po nas, dodatkowo co godzinę do kibelka. Za to rano jestem nieprzytomna...)

U nas też pięknie :) A ja w wyrku...

Myszonek, bliska77, Iwone, megan8, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

U nas też pięknie :) A ja w wyrku...
    U mnie też pięknie i ja w domu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie wszystko jest, jajka są, armia jest, po prostu Palca Bożego nie ma i tyle...

Bursztyn, Myszonek, Bozia3, Kate 75, ania.g, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 2380 2381 2382 2383 2384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ