35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Wczoraj robilam wyliczanke od czego juz zaszly kolezanki, moze to bedzie kolejna wskazowka?
Dzisiaj z Simbą doszłyśmy do wniosku, że swoją zieloną kropką dla jaj (za przykładem caffe) wysiedziałam jajo myszy
Zielony wykres powrócił ale może i czyszczenie kanałów dostanie się na listę niekonwencjonalnych metodBursztyn, inessa, bliska77, polarmiś, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Bo mój hematolog lubi wszędzie zaglądać
Mam problemy z żelazem (tylko podstawowego badania na przyswajanie żelaza nie zlecił). Po usunięciu mięśniaka (przetoczeniu 1,5l krwi) przez miesiąc było ok. Jednak po 2 miesiącach poziom hemoglobiny, hematokrytu i ferrytyny spadł znów (a krwotocznych miesiączek nie było); Gastroskopia w porządku, USG jamy brzusznej w porządku - no to czas na konlono...
W tym miesiącu hemoglobina i hematokryt w normie - ale za miesiąc może znów być poniżej.bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Myszonek wrote:Bo mój hematolog lubi wszędzie zaglądać
Mam problemy z żelazem (tylko podstawowego badania na przyswajanie żelaza nie zlecił). Po usunięciu mięśniaka (przetoczeniu 1,5l krwi) przez miesiąc było ok. Jednak po 2 miesiącach poziom hemoglobiny, hematokrytu i ferrytyny spadł znów (a krwotocznych miesiączek nie było); Gastroskopia w porządku, USG jamy brzusznej w porządku - no to czas na konlono...
W tym miesiącu hemoglobina i hematokryt w normie - ale za miesiąc może znów być poniżej.
Myszonek, Alis lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:a ja wlasnie wrocilam od endo i dochodze do wniosku, ze sama moglabym przeprowadzac te wizyty..
Recepta na fortrans
recepta na tardyferon
hemoglobina i hematokryt tym razem w normie - dobrze
skierowanie na ferrytynę - bo zazwyczaj jest na zmianę z morfologią.
Tylko wystałam się w kolejce pod gabinetem.bliska77, Sabina lubią tę wiadomość
-
to fajnie że wraca daj znać jak wizyta
agafbh wrote:A ja dzis odżyłam, bo wlaśnie dowiedziałam się że moja gin w marcu wraca po macierzyńskim i na 3 marca sie do niej umówiłam, huraaaaaa
dziś zatem idę ostatni raz do "zastępczego" powiem szczerze, ze gdyby nie torbiel i te skurcze to dzisiejszą wizytę w cholerę bym odwołała ale do 3go jeszcze 3 tygodnie to wolę iść
ale się cieszębliska77 lubi tę wiadomość
-
no u mnie to był ostatnio superexpres
ma Pani polipa
wypiszę skierowanie proszę przyjść po zabiegu
i 100 poszła
Myszonek wrote:Ja miałam to samo ostatnio u hematologa:
Recepta na fortrans
recepta na tardyferon
hemoglobina i hematokryt tym razem w normie - dobrze
skierowanie na ferrytynę - bo zazwyczaj jest na zmianę z morfologią.
Tylko wystałam się w kolejce pod gabinetem.Myszonek, Bursztyn, bliska77, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny