X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie

Dzis rozpoczelam nowy cykl, @ przyszla 2 dni wczesniej, strasznie krotka faza lutealna mi sie przytrafila, bo 10- dniowa, juz pare razy tak mialam, normalnie trwa u mnie 12 dni (to tez nie za dluga). No trudno, "pierwsze koty za ploty", ale tez mnostwo watpliwosci mnie dopadlo....w stylu, ze za pozno i takie tam, same wiecie najlepiej. Sprobuje jeszcze ze 2 cykle a potem poprosze mojego lekarza tutaj o to skierowanie do kliniki plodnosci, niech badaja, w sumie nie mam specjalnie na co czekac.

Aga, moze oczy troche nawalaja bo za duzo pracy przed kompem? ale i tak warto zbadac.
    Viola, ciesze sie z maluszkiem wszytsko ok. I tak, wielkim buforom nie damy sie draznic! ;)

Czyli jednak zdechło ;), przykro mi Bursztynku, ale cieszę się, że masz konkretny plan, bo jak sama napisałaś nie ma na co czekać :)

Bursztyn, bliska77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też myślałam o tym, zeby po obowiązkowych 14 tygodniach pracować np. na 1/5 etatu, żeby miec pod kontrolą co się dzieje, bo u mnie sporo waznych rzeczy będzie i stąd ten pomysł.
    u mnie praca na jakaś częśc etatu nie wchodzi w grę niestety, dwa lata temu jedna dziewczyna tak zrobiła i już została na 1/2 etatu bo szefostwo stwierdziło, że skoro wyrabiała sie z pracą na 1/2 etatu to szkoda płacić za cały.....
    planuję w sumie roczny urlop czyli macierzyński, plus rodzicielski, cześć rzeczy będzie telefonicznie a mój planowany powrót do pracy akurat zbiega się z odejściem na emeryturę jednej babki od nas z działu, której część obowiązków będę miała przejać ale póki co o tym nie myślę, na razie czekam do magicznego 25 tygodnia, potem pewnie około 30 zacznę myśleć o wyposażeniu dla noworodka, który zgodnie z terminem ma pojawić sie na świecie około połowy lipca :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 09:35

Bursztyn, ania.g, caffe, Alis, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Czyli jednak zdechło ;), przykro mi Bursztynku, ale cieszę się, że masz konkretny plan, bo jak sama napisałaś nie ma na co czekać :)
    no, niestety ;) a tak ladnie zarlo ;)
    Moj lekarz pierwszego kontaktu zaproponowal mi to w razie problemow z zajsciem. W przzyszlym tyg. sie do niego wybieram wiec pogadamy o tym. Przynajmniej bede na biezaco i badania za darmo.

bliska77, Kate 75, Sabina, malgos741, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Viola odkąd wczoraj Inessa podniosła alarm, zaglądałam co chwila na forum z nadzieją że u Ciebie będzie tak jak u Żanet- czyli pomimo krwawień dobrze. Dziewczyny mają rację, powinnaś wziąć wolne i poleżeć. Trzymam kciuki za pozytywny ciąg dalszy <3

bliska77, caffe, Żanet, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn do boju, plan z kliniką bardzo dobry. Będzie dobrze.

bliska77, Bursztyn, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Czyli na Święta Wielkanocne jaja będą ;)
    Mam nadzieję, ze się za pierwszym razem uda, przejdziecie badania procedury i będzie ciąża i bejbi na nowy rok :)

Bejbi na 6 grudnia - przeciez sie juz zapisalam na porod :)

Bursztyn, Kate 75, sjoanka, Sabina, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    idealnie, Sw. Mikolaj przyniesie :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

A to przepraszam ;)
    Jajko na Wielkanoc, a na Mikołaja prezencik w sumie dobry plan ;)

bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie sobie goraca herbatke.
    I usiluje wlaczyc RMF w komputerze na poprawe humoru ale cos mi sie strona nie laduje.
    Chyba sobie Happy odpale na youtubie.
    Pomerdam pupka to i cieplej mi bedzie i gimnastyke zalicze. Endorfiny naplyna.
    Bo inaczej dzisiaj umieram - pierwszy dzien @!

Kate 75, malgos741, bliska77, Żanet, megan8 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM

name-graphics-happy-407864.gif

dance164.gif

Viola, Bursztyn, Kate 75, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dance054.gif

I od razu lepiej!

ania.g, Viola, Bursztyn, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Pies superowy

Bursztyn, Sjoanko przytulam, następny cykl jest Wasz!
    Viola dbaj o siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:06

Viola, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Caffe,wszyscy to mowia i ja sama po przemysleniach tez tak uwazam, ale lekarz widocznie stwierdzil ze jest to niepotrzebne. Nie wiem sama co robic, bo dzisiaj jest juz bardzo malutko tego plamienia, najgorsze jest to ze nie ma mnie kto zastapic, bo kolezanka z ktora sie wzajemnie zastepowalysmy tez jest w ciazy, o 7 tygodni wczesniej zaszla i teraz ona jest na L4, ale nie wiem czy wroci jeszcze do pracy. Jak powiem szefowi ze ja tez jestem w ciazy to chyba zawalu dostanie. Na jej miejsce jest juz nowa dziewczyna, ale troche potrwa zanim sie przyuczy, a tu kolejna nowa beda musieli przyjac.
    caffe wrote:
    Czas mimo wszystko leci szybko. Nie mozesz już teraz iść na zwolnienie? To bardzo ważne zeby nie czekać.

bliska77, caffe, Iwone, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Aniu za troske:-)
    ania.g wrote:
    Witam.
    Viola odkąd wczoraj Inessa podniosła alarm, zaglądałam co chwila na forum z nadzieją że u Ciebie będzie tak jak u Żanet- czyli pomimo krwawień dobrze. Dziewczyny mają rację, powinnaś wziąć wolne i poleżeć. Trzymam kciuki za pozytywny ciąg dalszy <3

ania.g lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pominelam gratulacje dla Myszy!!!:-) przetrzymalas nas jak nikt;-) zdrowke zycze, bo teraz tylko to jest najwazniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:16

bliska77, ania.g, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj cos wiem o tych buforach.

75 FF wzglednie G sie klania.

Jak ktos chce sluchac Happy CALY czas http://24hoursofhappy.com/

bliska77, Viola lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Bo inaczej dzisiaj umieram - pierwszy dzien @!
    to tak jak u mnie, zaczynamy cykl razem :)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja droga a Ty myslisz ze majac maly biust mozesz chodzic bez biustonosza w sukienkach ktore tego wymagaja?? Ostatnio uswiadamialysmy kolezance w pracy ( ktora biust to ma chyba Z) ze my Tereski to bez biustonosza jestesmy -Tereski;-)

paszczakin wrote:
    spadowa, ze tak po mlodziezowemu powiem ;)

wielkie bufory moga draznic wylacznie wlascicielki.. mozesz zapomniec o sukienkach, ktore wymagaja braku stanika, zakietach i koszulach z sieciowek, zakupach w 90% bielizniakow..

co bedzie w ciazy? worek pokutny chyba tylko. mi przed okresem miska skacze o rozmiar..

a po ciazy? ms. Choksondik..

bliska77, Bursztyn, Kate 75, caffe, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. :-)
    Viola odpoczywaj i nie stresuj się, dobrze że jest wszystko ok.
    Bursztynku nowy cykl nowa nadzieja.

Kate 75, Bursztyn, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    spadowa, ze tak po mlodziezowemu powiem ;)

wielkie bufory moga draznic wylacznie wlascicielki.. mozesz zapomniec o sukienkach, ktore wymagaja braku stanika, zakietach i koszulach z sieciowek, zakupach w 90% bielizniakow..

co bedzie w ciazy? worek pokutny chyba tylko. mi przed okresem miska skacze o rozmiar..

a po ciazy? ms. Choksondik..
    Viola! no powiedz jej cos! :P ;) ja dzis nie mam sily ;) wzielam lupe i ide zakladac stanik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:28

Viola, bliska77, paszczakin, Sabina, Myszonek, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2389 2390 2391 2392 2393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ