X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    oj cos wiem o tych buforach.

75 FF wzglednie G sie klania.

Jak ktos chce sluchac Happy CALY czas http://24hoursofhappy.com/
    no i nastepna mnie drazni! a juz zaaczynalam Cie lubic... ;)
    Violkaaaaa!!! no gdzie ty jestes??? ;)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    viola, to nie pozostaje Ci niz jak uprawiac ZEN w pracy.. wiem, ze latwo powiedziec, ale trzeba sie zdystansowac- ja sobie zawsze powtarzam, ze pracuje, zeby zyc, nie zyje, aby pracowac..

kilka lat mi zajelo wypracowanie dystansu (wiem, ze moze byc ciezko zaczac w ciazy), ale sie udalo. Do mojej pracy zastrzezen nikt nie ma, ale ja juz nigdy zabijac sie dla niej nie bede. Ostatnia kropla do przejscia na tryb ZEN byl ogromny wysilek mojego zespolu, zeby zlikwidowac zaleglosci. Robilismy nadgodziny jak debile (nie placa nam za nadgodziny), moj przelozony mielil nasze wypociny nawet w weekendy, a po wszytkim, kiedy bylysmy na czysto (jako jedyni w wydziale) uslyszelismy od dyrektora tylko "czy zespol ma zbyt wielu pracownikow?"

nie powiem, opadlo nam wszystko, lacznie z motywacja..
    dokładnie tak, ja też już sie nauczyłam i wrzuciłam na luz, kiedyś flaki z siebie wypruwałam, z perspektywy czasu wiem, że nie warto było

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genialne, mnie teraz wystarczaja okulary;-)troche jednak bimbalki teraz urosly, wiec zachodz szybko!
    wiesz Bursztynku, mam zalecenie nie denerwowac sie, ale widze ze niektorzy w ogole nie maja szacunku do ciezarnych...i do tego doszla jeszcze Sjoanka, nastepna chwalipieta, tez dostanie po dupsku za obnoszenie sie ze swoim rozmiarem niegrzeczny.gif
    Bursztyn wrote:
    Viola! no powiedz jej cos! :P ;) ja dzis nie mam sily ;) wzielam lupe i ide zakladac stanik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:34

Sabina, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie takie jak ma Kira alias "szkieletor" się nie podobają, ja bym chciała mieć kształtne "C", poczekam, aż ciąża je rozjedzie i mały mlekopijca wyciągnie mi je na maksa, a potem uciułam i zrobię sobie ładne "C" na 45+ ;) Ehh te marzenia ....

Pusurek, bliska77, Bursztyn, Myszonek, Mango, Żanet, mysza1975, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak Keira to typowa Tereska;-) chyba jednak dla mnie troche za malo ma w dekolcie...
    paszczakin wrote:
    ej, mi sie male cycki bez biustonosza podobaja.. o np:

dyn004_original_400_400_jpeg_2608177_735d5bfec2c112f192790f7304f51005.jpg

Bursztyn lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kurcze Caffe,wszyscy to mowia i ja sama po przemysleniach tez tak uwazam, ale lekarz widocznie stwierdzil ze jest to niepotrzebne. Nie wiem sama co robic, bo dzisiaj jest juz bardzo malutko tego plamienia, najgorsze jest to ze nie ma mnie kto zastapic, bo kolezanka z ktora sie wzajemnie zastepowalysmy tez jest w ciazy, o 7 tygodni wczesniej zaszla i teraz ona jest na L4, ale nie wiem czy wroci jeszcze do pracy. Jak powiem szefowi ze ja tez jestem w ciazy to chyba zawalu dostanie. Na jej miejsce jest juz nowa dziewczyna, ale troche potrwa zanim sie przyuczy, a tu kolejna nowa beda musieli przyjac.
    Ja miałam tak, że najpierw chyba 3 dni plamiłam (akurat weekend), potem się uspokoiło i poszłam do pracy. Spokoju było chyba kilka dni i od nowa. No i wtedy te 2 tygodnie leżenia.

Co do leżenia, to lekarze mają rózne podejście. Sama tego doświadczyłam. W każdym razie uważam, że leżenie z tydzień nie zaszkodzi.

Na zwolnieniu możesz poprosić zeby lekarz nie wpisywał, ze jestes w ciąży.

Viola, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Bursztyn! smileys-kisses-768319.gif
    Nie gadaj - bufory nie wazne - jak je zasloni brzuchol ciazowy to nie bedzie widac wiele - a do tego wszystkie dazymy.

Kate 75, Sabina, bliska77, Bursztyn, Żanet, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Cafe, plamienie nie jest wterminie @, sprawdzalam juz. Pamietam twoje plamienia bardzo dobrze i powiem ci ze dajesz mi nadzieje ze z plamieniami mozna kontynuowac zdrowa ciaze:-)
    Viola moja kuzynka będąc w ciąży przez pół roku miała normalne miesiączki i nawet nie wiedziała że jest w ciąży. Nie czuła ruchów i dopiero przy okazji badania u gina dowiedziała się że spodziewa sie dziecka :)
    Miejmy nadzieję że te Twoje plamienia nie mają nic wspólnego z rozwijającym się maluszkiem :)

caffe, Sabina, Bursztyn, ania.g, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.patajo.pl/fakty/do-czego-moga-sluzyc-duze-piersi/ - fakt duże cycki mogą być przydatne:-)

Kate 75, bliska77, Bursztyn, Żanet, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Kocham Was :D
    Jestescie lepsze na poprawe humoru niz prozac :D

Bursztyn, Myszonek, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Genialne, mnie teraz wystarczaja okulary;-)troche jednak bimbalki teraz urosly, wiec zachodz szybko!
    wiesz Bursztynku, mam zalecenie nie denerwowac sie, ale widze ze niektorzy w ogole nie maja szacunku do ciezarnych...i do tego doszla jeszcze Sjoanka, nastepna chwalipieta, tez dostanie po dupsku za obnoszenie sie ze swoim rozmiarem niegrzeczny.gif

Ja sie nie chwale - ja sie lacze w bolu! ;)
    Po dobre staniki jezdzilam pociagiem do Krakowa.
    A slubny bez ramiaczek kupowalam pewnego snieznego i zimnego lutowego dnia - musialam pol Krakowa przejsc zeby dojsc do sklepu.
    Nie mowiac juz o tym ile kosztuja.
    A tu we Wloszech nie da rady kupic.
    Presylki kradna bardziej niz w Polsce wiec sie zaopatruje jak jestem w ojczyznie.
    ciezkie zycie.
    Nie mowiac juz o grawitacji.

A potem bedzie ciezko oderwac graphics-breastfeeding-971568.gif

Kate 75, Iwone, polarmiś, Viola, Bursztyn, Sabina, Mango, Żanet, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe czym Ty regulowałaś cykle?

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko to prawda co piszesz, ale u mnie w pracy licza sie terminy, terminy, terminy i naprawde ciezko jest uprawiac zen, ale chyba bede musiala...a za nadgodziny tez nie mam placone i jak siedze za dlugo to jest podejrzenie ze sobie nie radze, a jak wychodze punktualnie to znaczy ze sie nie poswiecam wystarczajaco, porabana firma.
    paszczakin wrote:
    viola, to nie pozostaje Ci niz jak uprawiac ZEN w pracy.. wiem, ze latwo powiedziec, ale trzeba sie zdystansowac- ja sobie zawsze powtarzam, ze pracuje, zeby zyc, nie zyje, aby pracowac..

kilka lat mi zajelo wypracowanie dystansu (wiem, ze moze byc ciezko zaczac w ciazy), ale sie udalo. Do mojej pracy zastrzezen nikt nie ma, ale ja juz nigdy zabijac sie dla niej nie bede. Ostatnia kropla do przejscia na tryb ZEN byl ogromny wysilek mojego zespolu, zeby zlikwidowac zaleglosci. Robilismy nadgodziny jak debile (nie placa nam za nadgodziny), moj przelozony mielil nasze wypociny nawet w weekendy, a po wszytkim, kiedy bylysmy na czysto (jako jedyni w wydziale) uslyszelismy od dyrektora tylko "czy zespol ma zbyt wielu pracownikow?"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:53

caffe, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tere fere, ściemniać to my a nie nam 12icon_faja.gif
    sjoanka wrote:
    A slubny bez ramiaczek kupowalam pewnego snieznego i zimnego lutowego dnia - musialam pol Krakowa przejsc zeby dojsc do sklepu.
    Presylki kradna bardziej niz w Polsce wiec sie zaopatruje jak jestem w ojczyznie.
    ciezkie zycie.

A potem bedzie ciezko oderwac graphics-breastfeeding-971568.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:55

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, a wy znowu o cycorach ja chetnie odstawilabym moje na pulke szczegolnie jak goraco, co ja bym dala zeby polatac bez stanika i nie stracic grawitacji i tak po prostu isc sobie do sklepu i kupic stanik bez problemu...marzenia

dzwonilam do lab po wyniki zolnierzykow bo kurde chce juz widziec, nasza lekarka na wakacjach shit no i niestety nie powiedza mi nie powiedza i koniec a ja tu taka niecierpliwa jestem. Sa zrobione i morfologia tez bo sie dopytalam ale wynikow nie dadza grrrrrr....czekam do poniedzialku

zdrowka wszsystkim ciezarnym jak zwykle...

Nowym cyklom szczescia, u mnie bzykajacy czas jest tudziez sie zbliza "zielono mi"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:59

caffe, Bursztyn, Reni, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Zgadzam sie z Toba w calej rozciaglosci. ZEN to podstawa. Ja tez jak sobie siebie przypomne sprzed roku, to wierzyc mi sie nie chce. Na szczescie organizm w ktoryms momencie sam potrafi powiedziec stop.
    Wydawalo mi sie to niemozliwe, ale nastawienie mozna zmienic. Mnie tez sie na szczescie udalo.

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    ciezkie zycie.
    Pitu pitu! I dalej sie chwali! Ja Krakowianka jestem, i uwazam ze dobrych stanikow w Krakowie dla mnie nie ma, wszystkie sa za duze :)

Viola, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ej, mi sie male cycki bez biustonosza podobaja.. o np:

dyn004_original_400_400_jpeg_2608177_735d5bfec2c112f192790f7304f51005.jpg

To nie sa cycki - to sa lopatki tylko z przodu :)
    Moge sobie tak mowic, bo ja tez w lidze "piorkowej"

Bursztyn, Viola, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To nie sa cycki - to sa lopatki tylko z przodu :)
    Moge sobie tak mowic, bo ja tez w lidze "piorkowej"
    hehehe :)
    ja dlatego mam dlugie wlosy, zeby nie mowili do mnie "chlopcze", no teraz to raczej "prosze Pana..." ;)

Viola, Simba, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Pitu pitu! I dalej sie chwali! Ja Krakowianka jestem, i uwazam ze dobrych stanikow w Krakowie dla mnie nie ma, wszystkie sa za duze :)
    Proponuje Bangkok, Pekin, Kuala Lumpur, Tokio - na kazdym kroku piekne staniki na normalne cycuszki.

Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość

‹‹ 2390 2391 2392 2393 2394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ