X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, dla mnie praca też jest bardzo ważna ale po róznych przeżyciach wiem jedno, teraz dzidziuś i jego i moje zdrowie są najważniejsze, zatem nic na siłę, jak zajedzie taka potrzeba to po prostu zmykam na L4, teraz tez będzie urlop ale na stałym łączu telefoniczno-nternetowym z moją koleżanką :-)
    Ja też nie zamierzam przeginać, zresztą lekarz powiedział, że jak będzie konieczność to się mnie nie będzie pytał czy chcę zwolnienie czy nie, tylko je wypisze (do tej pory na każdej wizycie się mnie pyta czy wypisać) :)

bliska77, Sabina, Alis, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też nie zamierzam przeginać, zresztą lekarz powiedział, że jak będzie konieczność to się mnie nie będzie pytał czy chcę zwolnienie czy nie, tylko je wypisze (do tej pory na każdej wizycie się mnie pyta czy wypisać) :)
    mądry lekarz ;-), teraz dzidziol najważniejszy ;-)

caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Simba a to invitro to już od tego cyklu, czy procedura trochę trwa ?

A męża tobie zazdroszczę ;) Bo mój niestety ostatnio się psuje ;)

Nie in vitro mysle najwczesniej w kwietniu - bo teraz badania, potem konsultacja na koniec marca zeby przeanalizowac wyniki.

bliska77, Kate 75, caffe, Sabina, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Cafe, plamienie nie jest wterminie @, sprawdzalam juz. Pamietam twoje plamienia bardzo dobrze i powiem ci ze dajesz mi nadzieje ze z plamieniami mozna kontynuowac zdrowa ciaze:-)
    Viola, a moze weź kilka dni wolnego zeby poleżeć tak uczciwie plackiem. Nie wiem czy to pomoże, bo samego plamienia nagle nie zatrzyma, ale zawsze to będzie mniej stresu i wysiłku organizmu.
    Ja leżałam 2 tygodnie i bylo lepiej i gorzej, ale przynajmniej nie miałam dyskomfortu z powodu fizycznego siedzenia w pracy i ugniatania tego brzucha.

bliska77, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    mądry lekarz ;-), teraz dzidziol najważniejszy ;-)
    Jest konkretny i się nie patyczkuje ;) :P Też mam możliwość pracy z domu więc kiedyś do tego dojdzie :)

Po urodzeniu małego też będę kilka rzeczy musiała zrobić, tzn. chcę zrobić, bo w swój fach się ludzi nie wtajemnicza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 09:20

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie in vitro mysle najwczesniej w kwietniu - bo teraz badania, potem konsultacja na koniec marca zeby przeanalizowac wyniki.
    Krok po kroku i będzie ok :)

Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Nie no zaraz ktos dostanie po dupsku za draznienie mnie i Bursztyna opowiastkami o swoich wieeelkich bimbałkach 48terefere.gif
    Teraz to ja wielkością moze mam ok, ale wizualnie mi się nie podobają o.O Ja mam B, tzn. miałam.

bliska77, Sabina lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Dzis rozpoczelam nowy cykl, @ przyszla 2 dni wczesniej, strasznie krotka faza lutealna mi sie przytrafila, bo 10- dniowa, juz pare razy tak mialam, normalnie trwa u mnie 12 dni (to tez nie za dluga). No trudno, "pierwsze koty za ploty", ale tez mnostwo watpliwosci mnie dopadlo....w stylu, ze za pozno i takie tam, same wiecie najlepiej. Sprobuje jeszcze ze 2 cykle a potem poprosze mojego lekarza tutaj o to skierowanie do kliniki plodnosci, niech badaja, w sumie nie mam specjalnie na co czekac.

Aga, moze oczy troche nawalaja bo za duzo pracy przed kompem? ale i tak warto zbadac.
    Viola, ciesze sie z maluszkiem wszytsko ok. I tak, wielkim buforom nie damy sie draznic! ;)

caffe, Kate 75, bliska77, Sabina, Viola, Iwone, Mango, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym dniu ! :)

U mnie leje i znowu tylko +1 stopień, a tak pięknie było :(

Viola cieszę się, że lekarz powiedział, że jest o.k., ale jak radzą dziewczyny tez bym odpoczęła kilka dni, tak na wszelki wypadek :)

Temat cycków znów na tapecie, masakra jakaś, już mnie kiedyś Bozia nastraszyła, ze rosną w ciąży o 4 rozmiary, dla mnie to oznacza posunięcie się w alfabecie do "J" więc Sabina witaj w klubie ;) Viola nie nerw się małe źle, a za duże to też nie fajnie, taki bimbałowy zderzak nie bardzo mi się widzi ;)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 09:27

bliska77, Bursztyn, Sabina, malgos741, Myszonek, Żanet, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie

Dzis rozpoczelam nowy cykl, @ przyszla 2 dni wczesniej, strasznie krotka faza lutealna mi sie przytrafila, bo 10- dniowa, juz pare razy tak mialam, normalnie trwa u mnie 12 dni (to tez nie za dluga). No trudno, "pierwsze koty za ploty", ale tez mnostwo watpliwosci mnie dopadlo....w stylu, ze za pozno i takie tam, same wiecie najlepiej. Sprobuje jeszcze ze 2 cykle a potem poprosze mojego lekarza tutaj o to skierowanie do kliniki plodnosci, niech badaja, w sumie nie mam specjalnie na co czekac.

Aga, moze oczy troche nawalaja bo za duzo pracy przed kompem? ale i tak warto zbadac.
    Viola, ciesze sie z maluszkiem wszytsko ok. I tak, wielkim buforom nie damy sie draznic! ;)
    Myślę, że to dobry pomysł.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jest konkretny i się nie patyczkuje ;) :P Też mam możliwość pracy z domu więc kiedyś do tego dojdzie :)

Po urodzeniu małego też będę kilka rzeczy musiała zrobić, tzn. chcę zrobić, bo w swój fach się ludzi nie wtajemnicza ;)
    dokładnie wychodzę z tego samego założenia, dlatego też już ustaliłam jakie m.in. zastawienia na koniec roku będę robiła w domciu ;-)

caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - gratulacje!

Zanet - i oby bilo dalej to silne serducho!

Ktos sie rozmarzyl mowiac o slonecznej Italii? No to musze rozczarowac. Pada, a nawet leje. Na polnocy snieg. Na poludniu deszcz. Powodzie, osuniecia ziemi. Do wyboru do koloru.

bliska77, caffe, Kate 75, Myszonek, Mango, Żanet, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie moje podobaja, bo sie ladnie zaokraglily i sa pelne, a nie takie maluchy...
    w przyszlym tygodniu mam plan isc na L4 zeby wlasnie sie wylezec i zadbac o siebie i dzidzie...tez sobie nie wyobrazam jak to bedzie siedziec w domu, ale wiadomo co jest najwazniejsze.

caffe wrote:
    Teraz to ja wielkością moze mam ok, ale wizualnie mi się nie podobają o.O Ja mam B, tzn. miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 09:29

bliska77, caffe, Kate 75, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, a Ty gdzie?

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, zgadza sie pracy przy komputerze duzo za dużo, dlatego w domku po powrocie staram sie bardzo ograniczać.
    Trzymam kciuki za dalsze starania a skierowanie do kliniki to bardzo dobry krok :-)

Bursztyn, caffe, Kate 75, Viola, Myszonek, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dokładnie wychodzę z tego samego założenia, dlatego też już ustaliłam jakie m.in. zastawienia na koniec roku będę robiła w domciu ;-)
    Ja też myślałam o tym, zeby po obowiązkowych 14 tygodniach pracować np. na 1/5 etatu, żeby miec pod kontrolą co się dzieje, bo u mnie sporo waznych rzeczy będzie i stąd ten pomysł.

bliska77, Viola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Mysza - gratulacje!

Ktos sie rozmarzyl mowiac o slonecznej Italii? No to musze rozczarowac. Pada, a nawet leje. Na polnocy snieg. Na poludniu deszcz. Powodzie, osuniecia ziemi. Do wyboru do koloru.
    widać pogoda wszędzie robi psikusy

Kate 75 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Mysza - gratulacje!

No, tesciowa mi wczoraj mowila ze w Mediolanie pada,to tak jak w Birmingham tylko estetyka odmienna ;)

bliska77, sjoanka, Viola, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Czyli na Święta Wielkanocne jaja będą ;)
    Mam nadzieję, ze się za pierwszym razem uda, przejdziecie badania procedury i będzie ciąża i bejbi na nowy rok :)

bliska77, Simba, Viola, Sabina, Myszonek, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    a mi sie moje podobaja, bo sie ladnie zaokraglily i sa pelne, a nie takie maluchy...
    w przyszlym tygodniu mam plan isc na L4 zeby wlasnie sie wylezec i zadbac o siebie i dzidzie...tez sobie nie wyobrazam jak to bedzie siedziec w domu, ale wiadomo co jest najwazniejsze.
    Czas mimo wszystko leci szybko. Nie mozesz już teraz iść na zwolnienie? To bardzo ważne zeby nie czekać.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2388 2389 2390 2391 2392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ