X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to na luzie podchodzisz Cafe, chyba przy drugim dziecku tak jest :)

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    O to na luzie podchodzisz Cafe, chyba przy drugim dziecku tak jest :)
    Lucky, i Ty bedziesz niebawem pisac o podobnych dolegliwościach ;)

Nie nakręcam się tymi zakupami, fakt :P Uważam, że jeszcze mam trochę czasu :) Teraz jest tego tyle w sklepach, ze nie ma z tym problemu tak jak kilkanaście lat temu. Poza tym, ja lubię mieć raczej wszystko przemyślane, niż tak kupować na żywioł ciuchy - chociażby trzeba wziąć pod uwagę jakiego rodzaju ze względu na porę roku kupować :)

Pewnie niebawem pobuszuję w necie, zrobię listę rozsądnie i wtedy coś zacznę kupować :)

bliska77, Lucky, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, Kochana Inessko, dziekuje ze sie o mnie wczoraj martwilas, faktycznie mialam wczoraj problem i w sumie nadal mam. Zaczelam plamic w niedziele poznym wieczorem i odechcialo mi sie wszystkiego. Wczoraj mialam nerwowke bo bylam pewna ze zaczelo sie poronienie. Nie mialam nawet zamiaru isc do lekarza, bo pomyslalam ze i tak mi nic nie pomoze, ale kolezanka z pracy pozytywnie na mnie wplynela i pojechalam wieczorem do mojego gina. Zrobil mi USG i powiedzial ze wszystko jest w porzadku, pecherzyk sporo przyrol przez tydzien z 0,65 na prawie 2 cm, pojawilo sie cialko zoltkowe w pecherzyku, zarodka jeszcze nie bylo widac, ale to dopiero 5w5d. Powiedzial ze jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem, a plamienie nie wiadomo skad, ale sugerowalby stres. A ja mialam w zeszlym tygodniu takie napiecie w pracy ze myslalam ze na zawal zejde. Mam przyjsc za tydzien. Teraz tylko pozostaje czekanie jak sie sprawy dalej potocza.

caffe, bliska77, Sabina, Lucky, Kate 75, Reni, ania.g, malgos741, Iwone, Myszonek, Mango, Żanet, samira, gosia7122, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Babeczki, Kochana Inessko, dziekuje ze sie o mnie wczoraj martwilas, faktycznie mialam wczoraj problem i w sumie nadal mam. Zaczelam plamic w niedziele poznym wieczorem i odechcialo mi sie wszystkiego. Wczoraj mialam nerwowke bo bylam pewna ze zaczelo sie poronienie. Nie mialam nawet zamiaru isc do lekarza, bo pomyslalam ze i tak mi nic nie pomoze, ale kolezanka z pracy pozytywnie na mnie wplynela i pojechalam wieczorem do mojego gina. Zrobil mi USG i powiedzial ze wszystko jest w porzadku, pecherzyk sporo przyrol przez tydzien z 0,65 na prawie 2 cm, pojawilo sie cialko zoltkowe w pecherzyku, zarodka jeszcze nie bylo widac, ale to dopiero 5w5d. Powiedzial ze jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem, a plamienie nie wiadomo skad, ale sugerowalby stres. A ja mialam w zeszlym tygodniu takie napiecie w pracy ze myslalam ze na zawal zejde. Mam przyjsc za tydzien. Teraz tylko pozostaje czekanie jak sie sprawy dalej potocza.
    Viola, ja też przechodziłam plamienia. Nigdy nie ustalono skąd się brały.

Przypomnij sobie, czy przypadkiem te plamienia nie zbiegły się z teoretycznym terminem @.

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola dbaj o siebie i postaraj się jak najmniej stresować

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ja tą ciążę też gorzej przechodzę niż poprzednią,w pracy też wysiedzieć nie mogę głównie z powodu bólów kręgosłupa, zgagę mam czasami, z córka gdzies tak pod koniec 7go miesiaca zaczęła się codzienna bardzo intensywna i męcząca zgaga;-) jeśli chodzi o zakupy to też w ogóle o tym nie myślę

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, właśnie krwiak siedzi i nie chce sie ruszyć, najważniejsze ze sie nie powiększył, właśnie m.in. z jego powodu lekarz sugerował wcześniejsze L4 ale od poniedziałku idę na prawie 2,5 tygodnia urlopu także odpocznę od codziennego 8godzinnego ślęczenia przed komputerem.
    Dziewczyny z wadą wzroku, czy zauważyłyście jakieś zmiany? w ciaży z córką tego nie miałam, teraz na pewno pogorszył mi się wzrok, widzę to po okularach i soczewkach, ostatnio miałam -6 (i astygmatyzm), dziś jak będę u endo to do okulisty koniecznie muszę sie zapisać

caffe, Lucky, Bursztyn, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, ja tą ciążę też gorzej przechodzę niż poprzednią,w pracy też wysiedzieć nie mogę głównie z powodu bólów kręgosłupa, zgagę mam czasami, z córka gdzies tak pod koniec 7go miesiaca zaczęła się codzienna bardzo intensywna i męcząca zgaga;-) jeśli chodzi o zakupy to też w ogóle o tym nie myślę
    Mnie własnie brzuch uciska i też odczuwam kręgosłup, czego nigdy wcześniej nie miała. A zgagę zaczęłam w pierwszej ciązy odczuwać tak jak Ty z córką. A teraz wszystko tak wcześnie, ze aż się zastanawiam co się będzie działo od 7 miesiąca, gdy mały już znacznie podrośnie, a tym samym i brzuch. Bo jakoś na lepsze samopoczucie się nie zanosi. Już nawet wczoraj się zastanawiałam jak ja dam radę, bo czeka mnie badanie bilansu i takie tam inne rzeczy w pracy, a ja siły mam coraz mniej.

Z drugiej jednak strony pomyślałam sobie, że są kobiety, które mają nieporównywalnie gorzej, więc przestałam sie sama przed sobą użalać :)

bliska77, Lucky, Bursztyn, Mango, Żanet, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Lucky, właśnie krwiak siedzi i nie chce sie ruszyć, najważniejsze ze sie nie powiększył, właśnie m.in. z jego powodu lekarz sugerował wcześniejsze L4 ale od poniedziałku idę na prawie 2,5 tygodnia urlopu także odpocznę od codziennego 8godzinnego ślęczenia przed komputerem.
    Dziewczyny z wadą wzroku, czy zauważyłyście jakieś zmiany? w ciaży z córką tego nie miałam, teraz na pewno pogorszył mi się wzrok, widzę to po okularach i soczewkach, ostatnio miałam -6 (i astygmatyzm), dziś jak będę u endo to do okulisty koniecznie muszę sie zapisać
    Ja wzrok miałam ok, tzn żadnej wady nie mam, ale ostatnio zauważyłam, że czasami coś mi się zamazuje jeśli jest w jakiejś tam odległości, a wcześniej tego problemu nie miałam. Jak będzie gorzej, to trzeba będzie coś z tym zrobić, póki co zrzuciłam to na karb zmęczenia.

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mnie własnie brzuch uciska i też odczuwam kręgosłup, czego nigdy wcześniej nie miała. A zgagę zaczęłam w pierwszej ciązy odczuwać tak jak Ty z córką. A teraz wszystko tak wcześnie, ze aż się zastanawiam co się będzie działo od 7 miesiąca, gdy mały już znacznie podrośnie, a tym samym i brzuch. Bo jakoś na lepsze samopoczucie się nie zanosi. Już nawet wczoraj się zastanawiałam jak ja dam radę, bo czeka mnie badanie bilansu i takie tam inne rzeczy w pracy, a ja siły mam coraz mniej.

Z drugiej jednak strony pomyślałam sobie, że są kobiety, które mają nieporównywalnie gorzej, więc przestałam sie sama przed sobą użalać :)
    Caffe, dla mnie praca też jest bardzo ważna ale po róznych przeżyciach wiem jedno, teraz dzidziuś i jego i moje zdrowie są najważniejsze, zatem nic na siłę, jak zajedzie taka potrzeba to po prostu zmykam na L4, teraz tez będzie urlop ale na stałym łączu telefoniczno-nternetowym z moją koleżanką :-)

Lucky, caffe, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu dobrze ze nadal jestescie w dwupaku,ze zacytuje tu kolezanke :-)
    Za duzo stresu,nie masz jak wziac urlopu? Przedalby sie i Tobie i babelkowi :-)

Ja mam dzis slabe mdlosci,ale to moze autosugestia. W pazdzierniku tez mialam mdlosci przez kilka dni a @ i tak przyszla i tak.

bliska77, Lucky, Viola, caffe, Bursztyn, Simba, malgos741, Żanet, samira, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja wzrok miałam ok, tzn żadnej wady nie mam, ale ostatnio zauważyłam, że czasami coś mi się zamazuje jeśli jest w jakiejś tam odległości, a wcześniej tego problemu nie miałam. Jak będzie gorzej, to trzeba będzie coś z tym zrobić, póki co zrzuciłam to na karb zmęczenia.
    no ja też uznałam, ze to zmęczenie ale mąż wczoraj mnie zmobilizował bo mówi, ze -6 to już raczej dość poważna wada i warto to zbadać

Lucky, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze wczoraj bylam w takim szoku ze nie wszystko jeszcze stracone ze nawet nie spytalam lekarza o L4, a on sam mi nie wypisal, nie rozumiem tego. Sam mowil ze stres moze powodowac plamienia, ze kiedys kladlo sie kobiety i faszerowalo relanium, zeby przynajmnie ten poczatek ciazy jakos przetrwaly a mnie nic nie zaproponowal. Stwierdzil ze wszystko w srodku w porzadku, bo zbadal mnie recznie i zrobil USG i kazal przyjsc za tydzien....chyba go sama poprosze nastepnym razem o to L4.

paszczakin wrote:
    Viola, to moze jakas mala przerwa od pracy? czy wtedy jeszcze bardziej sie bedziesz stresowac?

bliska77, Lucky, caffe, Myszonek, Mango, samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Powiem wam ze wczoraj bylam w takim szoku ze nie wszystko jeszcze stracone ze nawet nie spytalam lekarza o L4, a on sam mi nie wypisal, nie rozumiem tego. Sam mowil ze stres moze powodowac plamienia, ze kiedys kladlo sie kobiety i faszerowalo relanium, zeby przynajmnie ten poczatek ciazy jakos przetrwaly a mnie nic nie zaproponowal. Stwierdzil ze wszystko w srodku w porzadku, bo zbadal mnie recznie i zrobil USG i kazal przyjsc za tydzien....chyba go sama poprosze nastepnym razem o to L4.
    lekarze są różni, mój np pyta się za każdym razem o pracę i L4, wczoraj dziesieć razy pytał czy sie nie stresuję w pracy, bo może te moje skurcze to efekt stresu, na następnej wizycie sama mu to zasugeruj

Lucky, Viola, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ha! i wlasnie tu mnie oszukano! prawie ich nie widac! moj maz ma wieksze ;)
    Jak chcesz moge Ci oddac troche. Ja wolalabym mniejsze ;)

bliska77, Lucky, Bursztyn, paszczakin, Myszonek lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, u mnie to samo, jesli chodzi o cycuchy....moj maz ma wieksze ode mnie...no moze teraz w ciazy go dogonilam;-) a Ty mnie Sabinko nie denerwuj, bo jak bys miala -A to nie bylabys taka chetna do oddawania;-)

bliska77, caffe, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w nowym cyklu.

Ide czytac.

bliska77, paszczakin, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:42

bliska77, Viola, Alis, Myszonek, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe, plamienie nie jest wterminie @, sprawdzalam juz. Pamietam twoje plamienia bardzo dobrze i powiem ci ze dajesz mi nadzieje ze z plamieniami mozna kontynuowac zdrowa ciaze:-)

bliska77, caffe, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no zaraz ktos dostanie po dupsku za draznienie mnie i Bursztyna opowiastkami o swoich wieeelkich bimbałkach 48terefere.gif
    Sabina wrote:
    Violu ja mam E, a jak bylam w ciazy to z bida wlazilam w miseczke K. Cyce mialam do pepka. A to nie jest komfortowe,wierz mi :)
    Test zrobie jutro albo we czwartek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 09:16

bliska77, Bursztyn, caffe, Simba, Sabina, Kate 75, Myszonek, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ