WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati no to wspaniale, witamy w gronie zaciążonych :-)

Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

u mnie kurczak w sosie sweet chilli
    też nie jestem za spaniem z dzieckiem ale takiego malutkiego chyba nie zostawie samego w łóżeczku...tak coś czuje że bym nie mogła
    bo ja jestem mientka jeżeli chodzi o dziecionki :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pewnie nic. Znajomi mieli podobną sytuację - latali z tym do psychologa, który stwierdził, że chorobą to nie jest...Ale dla mnie osobiście sam widok jest nie do przyjęcia :). Ja bym nie pozwoliła swojemu dziecku korzystać do 6 roku życia z butelki ze smoczkiem - po prostu bym go odzwyczaiła od tego... Na szczęście rodziny są różne i niech każdy kieruje się sobą w wychowywaniu - ja tylko wypowiadam się w swoim imieniu....A swoją drogą to takie długie ssanie smoka, czy palca to często objaw kompensaty jakiegoś braku...ale to już inna inszość...
    Miałam młodszego brata i lubiłam pić z butelki jak on. Jestem normalna. Mam kochających rodziców i świetne relacje z bratem.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati gratulacje :)

Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    u mnie kurczak w sosie sweet chilli
    też nie jestem za spaniem z dzieckiem ale takiego malutkiego chyba nie zostawie samego w łóżeczku...tak coś czuje że bym nie mogła
    bo ja jestem mientka jeżeli chodzi o dziecionki :) :) :)
    To się w praniu okaże, nigdy nie da się przewidzieć jaki będzie Twój syn. ja przed narodzinami swojego miałam dwa łóżeczka - normalne szczebelkowe i turystyczne, odkażacz do butelek również, bujaczek, smoczki - nic mi się nie przydało :-)

• EwaT Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Miałam młodszego brata i lubiłam pić z butelki jak on. Jestem normalna. Mam kochających rodziców i świetne relacje z bratem.

pamiętam jak dziś że przychodziłam ze szkoły(1sza klasa) i piłam z butelki ze smokiem jak moj brat(5lat młodszy) bo mu zwyczajnie zazdrościłam, mama tylko troche powiekszyła dziurke w smoczku
    ale miałam radoche :)

polarmiś, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    polarmisiu dajmy już spokój, przecież ja tylko wyrażam swoje zdanie. Na wszystko jest czas i miejsce - dla mnie po prostu butelka ze smoczkiem nie jest dla 6 latka, podobnie jak smoczki dla 3 latków. Te rzeczy mają swoje przeznaczenie w określonym czasie. Jeśli u Ciebie zdało to egzamin, nikogo to nie raziło, to ok...

bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    i to mi się podoba ;-)

polarmiś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    pamiętam jak dziś że przychodziłam ze szkoły(1sza klasa) i piłam z butelki ze smokiem jak moj brat(5lat młodszy) bo mu zwyczajnie zazdrościłam, mama tylko troche powiekszyła dziurke w smoczku
    ale miałam radoche :)
    i własnie ta kasza z mlekiem pita ze smoczka była pyszna - poł smoka mama ucinała bym sprostała swojej łapczywości.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, gratuluje :)

Bylam dzis na kawie z przyjaciolka, ta przy ktorej porodzie bylam 3 lata temu,i powiedziala mi ze jest w ciazy, 8 tydz., termin na 21.09 No i poprosila mnie znowu, zebym z nia byla przy porodzie, a ja szczerze mowiac juz nie chce...
    Dodam, ze to ona chodzila do kliniki leczenie nieplodnosci, byla 6 miesiecy na clo, skonczyla brac leki w maju zeszlego roku, ale nie udawalo sie zajsc. A teraz- niespodzianka. Ma 39 lat.

Bozia3, samira, Iwone, EwaT, Nati74, bliska77, megan8, Żanet, grosza, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati serdeczne gratulację :)
    Wszystkiego dobrego dla was :)

Nati74, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Bylam dzis na kawie z przyjaciolka, ta przy ktorej porodzie bylam 3 lata temu,i powiedziala mi ze jest w ciazy, 8 tydz., termin na 21.09 No i poprosila mnie znowu, zebym z nia byla przy porodzie, a ja szczerze mowiac juz nie chce...
    Dodam, ze to ona chodzila do kliniki leczenie nieplodnosci, byla 6 miesiecy na clo, skonczyla brac leki w maju zeszlego roku, ale nie udawalo sie zajsc. A teraz- niespodzianka. Ma 39 lat.
    jak zwykle te terminy są różnie obliczane. Ja mam termin na 17.09 i jutro zaczynam 11 tydzien, a Twoja kumpela ma na 21.09 i jest w ósmym...

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jak zwykle te terminy są różnie obliczane. Ja mam termin na 17.09 i jutro zaczynam 11 tydzien, a Twoja kumpela ma na 21.09 i jest w ósmym...
    no wlasnie, to samo pomyslalam, byc moze cos jej sie pokickalo. Ale ciesze sie, ze wkoncu im sie udalo.

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no wlasnie, to samo pomyslalam, byc moze cos jej sie pokickalo. Ale ciesze sie, ze wkoncu im sie udalo.
    bierz przykład z koleżanki, niech teraz ona z Tobą rodzi....:) A swoją drogą musisz być dobra, bo skoro chce powtórzyć przy Tobie tą jazdę - znaczy, że zdałaś egzamin....:)

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat spania czy nie spania z dzieckiem, usypiania, smoczków i nocników się nie wypowiadam, bo nie mam zielonego pojęcia jak się zachowam w takiej sytuacji, teoretyczne założenia mam szczytne, ale jestem pewna, że życie je zweryfikuje. Jednego jestem pewna nie ma idealnej matrycy co do wychowania, postaram się wykonać moje zadanie jak najlepiej, jeżeli w ogóle będzie mi dane :)

Iwone, EwaT, samira, Nati74, Bozia3, paszczakin, Simba, Andzia33, angela lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    i własnie ta kasza z mlekiem pita ze smoczka była pyszna - poł smoka mama ucinała bym sprostała swojej łapczywości.

ja piłam cos co sie nazywało maizyna czy meizyna...cos na bazie kukurydzy i to było najlepsze na świecie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie się dowiedziałam gdzie mieszka Trynkiewicz - Dąbrowa Górnicza ul. Kasprzaka a wiem to bo tam mieszka teściu od kumpeli z mojego pierwszego forum ,podobno w jakiś nowszych bloku socjalnym i mówiła ze tam sporo dzieci mieszka, nawet nie chce myśleć co on może zrobić :O

Iwone, EwaT, megan8 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja piłam cos co sie nazywało maizyna czy meizyna...cos na bazie kukurydzy i to było najlepsze na świecie :)
    Maizena to jest skrobia kukurydziana.Zagęszczało się tym mleko na zmianę z kaszą manną. Za naszych czasów często sprowadzana z Czechosłowacji

EwaT, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Bursztynku to może dulą zostaniesz ;)

megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Dziewczyny właśnie się dowiedziałam gdzie mieszka Trynkiewicz - Dąbrowa Górnicza ul. Kasprzaka a wiem to bo tam mieszka teściu od kumpeli z mojego pierwszego forum ,podobno w jakiś nowszych bloku socjalnym i mówiła ze tam sporo dzieci mieszka, nawet nie chce myśleć co on może zrobić :O
    Samirka na szczęście nie tak blisko nas :)
    Myślę że mu nie pozwolą nikogo skrzywdzić. Poza tym on w Polsce nie będzie miał życia i pewnie emigruje

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 2452 2453 2454 2455 2456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ