X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pewnie to minie, ale za kilka lat. Też boję się tego okresu - może to czas, kiedy musi się odciąć od Ciebie i robi to poprzez bunt....
    Pewnie mu to minie za kilka lat, ale boli mnie to tym bardziej że on poprzez swój bunt zbyt wiele może stracić.

Nie mam z nim problemów typu jakiś chuligańskich,pijackich itp. W ostatnim czasie nie chce się uczyć, zrobił się strasznym bałaganiarzem :(

samira, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - ze spaniem córeczki miała problem Angela, a z cyckami Megan - jak na razie wygląda na to, że oba problemy zażegnane :)
    Dzięki za wyjasnienie, bo mi się popieprzyło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja niestety w ostatnim czasie tracę kontakt z moim prawie 18 letnim synem.Jest tak zbuntowany że przestałam sobie z nim radzić :( Źle mi z tym i nie wiem co robić :(
    Kochana są takie dni ze tez tak mam jak ty i wtedy czuję się bezradna

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja kontakt mam bardzo dobry, ale jak chce coś zbroić, to po prostu zbroi.

Natomiast póki co jak go przycisnę to wszystko powie, np. w sprawach sercowych. To nie znaczy, ze go wypytuję o nie wiadomo jakie rzeczy. Robię tak w sytuacji, gdy po jego minie widzę, ze ma jakies problemy. Bo gdy on jest ok, to przecież go nie wypytuję ;)
    U mnie na razie z tym problemu nie ma. Mój syn mówi mi o takich rzeczach o których ja bym swojej matce nie powiedziała i cieszy mnie to,ale u niego bunt polega na nieuczeniu się w szkole i przynosi coraz gorsze wyniki. Nie wiem jak dotrzeć do niego i jak mu wytłumaczyć że robi sobie wielką krzywdę. Niby przyzna mi rację a i tak zrobi swoje :(

caffe, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Kochana są takie dni ze tez tak mam jak ty i wtedy czuję się bezradna
    Trzeba sobie przypomnieć jakim się było w analogicznym wieku ;)

samira, Iwone, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pewnie mu to minie za kilka lat, ale boli mnie to tym bardziej że on poprzez swój bunt zbyt wiele może stracić.

Nie mam z nim problemów typu jakiś chuligańskich,pijackich itp. W ostatnim czasie nie chce się uczyć, zrobił się strasznym bałaganiarzem :(
    Ivon pod tym mogę się podpisać ,jest tak samo i wtedy się pytam jak on coś w tym pokoju znajduje ,jeśli chodzi o naukę zdolny ale leń ...nie chce mu się uczyć a potem poprawia ,tak jest od ostatniej klasy gimnazjum bo wcześniej był bardzo dobrym uczniem

caffe, Iwone lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati wielkie gratulacje! wiem że masz masę mieszanych myśli i pewnie obaw, ale my tu tak mocno kciuczymy że na pewno będzie dobrze. Postaraj się myśleć pozytywnie

To teraz Kate a zaraz potem ja :) a może ktoś jeszcze szykuje się do testowania?

Paszczakinie trzymam kciuki. Idźcie i rozmnażajcie się!

caffe, malgos741, Kate 75, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    U mnie koleżanka ma 5 letnią córeczkę i słyszałam że nadal z nią śpi, mąż w drugim pokoju i tak się zastanawiam a gdzie pożycie małżeńskie ?
    Po to jest pokoik dziecięcy aby dziecko w swoim łóżeczku spało a my w swoim, tak mi się wydaje ale w praktyce się okaże. :-)

Jedno drugiego nie wyklucza - można dziecia wynieść do drugiego pokoju, można samemu się przenieść, albo pożywać np. jak dzieci w szkole ;)

dla chcącego nic trudnego.

polarmiś lubi tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    U mnie na razie z tym problemu nie ma. Mój syn mówi mi o takich rzeczach o których ja bym swojej matce nie powiedziała i cieszy mnie to,ale u niego bunt polega na nieuczeniu się w szkole i przynosi coraz gorsze wyniki. Nie wiem jak dotrzeć do niego i jak mu wytłumaczyć że robi sobie wielką krzywdę. Niby przyzna mi rację a i tak zrobi swoje :(
    U mnie jest dokładnie ten sam problem :)

Nic z tym nie zrobisz, bo co, będziesz stała nad nim, bądź sprawdzała mu lekcje? I tak Ci powie, że nie ma nic zadane i zamknie Ci usta :)

Sam musi zrozumieć, ze uczy się dla siebie.

My próbowaliśmy róznych sposobów. W sytuacjach podbramkowych to nawet zabieraliśmy mu telefon na jakiś czas (podobno to teraz największa kara dla nastolatka). Podobno... Nic to nie dało.

samira, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś - święta racja - gadżeciarstwo kwitnie....

FZuMp1.png

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Nati wielkie gratulacje! wiem że masz masę mieszanych myśli i pewnie obaw, ale my tu tak mocno kciuczymy że na pewno będzie dobrze. Postaraj się myśleć pozytywnie

To teraz Kate a zaraz potem ja :) a może ktoś jeszcze szykuje się do testowania?

Paszczakinie trzymam kciuki. Idźcie i rozmnażajcie się!

Dzięki wam wszystkim za dobre słowa - staram się myśleć pozytywnie. ALe to po prostu wymaga czasu, jak miną te najgorsze tygodnie na pewno będę spokojniejsza. To tylko 2 miesiące :P

Andzia33 lubi tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Ivon pod tym mogę się podpisać ,jest tak samo i wtedy się pytam jak on coś w tym pokoju znajduje ,jeśli chodzi o naukę zdolny ale leń ...nie chce mu się uczyć a potem poprawia ,tak jest od ostatniej klasy gimnazjum bo wcześniej był bardzo dobrym uczniem
    Jakbyś o moim pisała. Tak samo mamy.

samira lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak ale o przyjemności kobiet tam nie można mówić.. facet przychodzi i bierze kiedy chce i myślę, że dzieci też to widzą

[ Napisalam dlugiego posta na temat wychowywania dzieci w dobie naszej cywilizacji, skasowal sie i nie chce mi sie pisac drugi raz. Dzieci w krajach slabiej rozwinietych nie maja wozkow - maja mamy i miejsce na ich bokach, plecach itp, nie znaja smoczkow, ktorymi zamyka sie buzie by nie plakalo, mamom mleko nie wysycha i karmia tak dlugo jak sie da i dzieci w ogole nie placza. Maja jedna izbe i spia razem . czas na milosne uniesienia zawsze sie znajdzie a dzieci im nie brakuje:-)Wszystkie gadzety, ktorych w obecnej dobie uzywamy to dla wlasnej wygody a nie dla wygody dziecka czy tez jego dobra i rozwoju.[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 12:33

Lucky, efcia, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    samira wrote:
    Właśnie kwestia przyzwyczajenia ,ze co zapłacze ,zakwili to na rączki ,zawsze mnie to raziło ze ktoś jedzie wózkiem a dziecko na ręku ,to po co wózek ,nawet położna na szkole rodzenia nam mówiła ze czasem dzidzia płacze bez powodu ,po prostu chce sobie popłakać

I tak jak piszesz w końcu rodzice zaczynają rozróżniać płacz dziecka i nie za każdym razem trzeba brać na ręce :)[/QUOTE

Napisalam dlugiego posta na temat wychowywania dzieci w dobie naszej cywilizacji, skasowal sie i nie chce mi sie pisac drugi raz. Dzieci w krajach slabiej rozwinietych nie maja wozkow - maja mamy i miejsce na ich bokach, plecach itp, nie znaja smoczkow, ktorymi zamyka sie buzie by nie plakalo, mamom mleko nie wysycha i karmia tak dlugo jak sie da i dzieci w ogole nie placza. Maja jedna izbe i spia razem . czas na milosne uniesienia zawsze sie znajdzie a dzieci im nie brakuje:-)Wszystkie gadzety, ktorych w obecnej dobie uzywamy to dla wlasnej wygody a nie dla wygody dziecka czy tez jego dobra i rozwoju.

może nie mają takich możliwości a nawet na pewno nie mają ,trudno żeby iść w pole i zostawić dziecko samo albo spać osobno jak jest jedna izba ...

ja nie jestem za tym oby dziecko pozostawić samo sobie jak płacze ale np. nie brać na ręce za każdym jego jęknięciem i kwileniem ,jak wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 12:31

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    U mnie jest dokładnie ten sam problem :)

Nic z tym nie zrobisz, bo co, będziesz stała nad nim, bądź sprawdzała mu lekcje? I tak Ci powie, że nie ma nic zadane i zamknie Ci usta :)

Sam musi zrozumieć, ze uczy się dla siebie.

My próbowaliśmy róznych sposobów. W sytuacjach podbramkowych to nawet zabieraliśmy mu telefon na jakiś czas (podobno to teraz największa kara dla nastolatka). Podobno... Nic to nie dało.

na pytanie Dawid uczysz się ,często pada ze tak albo nic nie mam na jutro zadane

niekiedy przyjdzie sam pogadać z nami ale często my pytamy

teraz syn tez pracuje , przeważnie od piątku do niedzieli ,podziwiam go ale bardziej bym chciała żeby się uczył a on chce jechać w lato na wakacje za granice to i chce zarobić na to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 12:38

caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    Dzięki wam wszystkim za dobre słowa - staram się myśleć pozytywnie. ALe to po prostu wymaga czasu, jak miną te najgorsze tygodnie na pewno będę spokojniejsza. To tylko 2 miesiące :P
    Może to nie bunt przeciwko Tobie tylko dojrzewanie i problemy egzystencjonalne?

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    na pytanie Dawid uczysz się ,często pada ze tak albo nic nie mam na jutro zadane
    :) Ja jak wchodzę do pokoju, to dyżurna książka lub zeszyt jest na kolanach i on się "uczy" :) albo tak jak mówisz, akurat nie ma nic zadane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 12:36

samira, Iwone lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wrażenie, że odbiegłyśmy trochę od tematu
    pisałyśmy o spaniu z dzieckiem (przez całą noc)
    zasypianie z nim czy wdrapywanie się do łóżka to normalna sprawa
    tak samo jeśli chodzi o takie małe karmione piersią można zostawić w łóżku na noc ale po co? a jak uderzę albo tata? nie raz niechciący dostałam łokciem..
    lepiej łóżeczko postawić przy łóżku
    i nikt mi nie wmówi, że 6 latek który śpi z rodzicami (nawet nie ma swojego łóżka w swoim pokoju) to że to jest normalne.. nie mieszkamy w afrykańskiej wiosce żeby się gnieździć na jednej macie
    czyli polecę dalej.... to na kolonie w wieku 15 lat?

megan8, caffe, Lucky, Simba, Iwone, Niuta, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie zmykam do dentysty :(
    Nie wiem jak przeżyję dzisiejszą wizytę

caffe, samira, Lucky, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bursztynku, wydaje mi sie ze mialo byc www.kinomaniak.pl , no chyba ze jest jeszcze kinoman. Ale z tego co wiem to strona przestala dzialac ostatnio?
    kinomaniak. pl przestal istniec, kinoman. pl jest jego klonem

efcia, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ