X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Usunięcie torbieli w okol. kości ogonowej.
    i jak? juz po?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałam taki zabieg na YT, straszna dziura po tym zostaje ale z czasem sie zmniejsza

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, na genetycznym rowniez bylam z mezem, na polowkowe tez sie razem wybieramy :-)
    Caffe, napisz cos

gosia7122, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bursztynku :-)

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zajechałam to już był na sali. Rano chyba dostał jakiegoś głupiego jasia, bo się nie mogłam do niego dodzwonic. Ale o tym, ze dostał powiedział mi po zabiegu. Miał znieczulenie w kręgosłup. Trochę się nie mogłam z nim dogadać, bo nie kojarzył wszystkiego. Musiał 4 godz. leżeć na płasko. Od wczoraj od obiadu nic nie jadł i jest mega wkurzony, że dzisiaj też nic mu nie wolno. Za jedzenie by wydrapał oczy.
    Dopiero praktycznie wróciłam, bo już położył się na boku, "otrzeźwiał", włączyłam mu tv, obracał komórkę i normalnie rozmawiał.
    Może i siedziałabym jeszcze tam z godzinę, bo wolno do 20.00, ale była taka duchota na sali, ze mnie strasznie rozbolała głowa i bałam się sama wracać samochodem, bo cały dzień się kiepsko czuję. Inne chłopy nie chcą otwierać okna bo im zimno, a tam jest chyba ze 27 stopni na sali.

Miał teoretycznie wyjść jutro, ale wyjdzie chyba w przyszłym tygodniu. Każdy tam mówi co innego, więc nic pewnego nie wiem.

Dzięki Wszystkim za wsparcie i pamięć <3

gosia7122, grosza, samira, mysza1975, Simba, bliska77, Nati74, Żanet lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wchodzi na każdą wizytę bo tak chce. Dostaje od gina stołek i razem siedzą i oglądają usg, bo mój ma zawsze tysiąc pytań do zadania ;) :P Mnie to nie przeszkadza, a wręcz odwrotnie. Nieraz się uśmiejemy wspólnie :) Skoro go to interesuje to mu nie zabraniam. Zachęcać też nie musiałam, bo on to traktuje jako swoją część "wkładu" i powinność. Przynajmniej ja to tak odbieram.

W każdej sytuacji był ze mną, także wtedy gdy poroniłam.

gosia7122, samira, mysza1975, Bozia3, Simba, Iwone, bliska77, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    witam kobiety ,kiepski mam nastrój boję sie mojego usg we wtorek,całe noce nie śpię.Mam straszne lęki ,przypomina mi się wszystko z przed 3 lat kiedy właśnie traciłam mojego aniołka właśnie w tym czasie miałam krwotoki.Boję się chodzić ,głownie leżę jak wyszłam z psem ostatnio to wróclam po 2 minutach cała zlana potem.Nie wiem jak to dalej wszystko będzie.Dziewczyny a nie wiecie czy na usg to genetyczne to ja mogę wejść z mężem bo sama to chyba umrę ze strachu.
    Gosia spokojnie, nic się przecież złego u Ciebie nie dzieje. Jak na razie ciąża przebiega prawidłowo i nie powinnaś się martwić, tylko cieszyć. Będzie dobrze <3
    Na USG możesz iść z mężem tak samo jak i na badania jeśli czujesz taką potrzebę.
    Ja na swoje USG zabrałam syna, bo mój m nie mógł, a na połówkowe męża :)

samira, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    widziałam taki zabieg na YT, straszna dziura po tym zostaje ale z czasem sie zmniejsza
    Ja nie oglądałam celowo. Z tego co wiem, to ważne jest zeby wyciąć z naddatkiem żeby się nie odnawiało. Sposób zszywania, czy wręcz niecałkowitego zszywania też jest ważny podobno. Nie wiem jeszcze jak mój ma to zrobione, ale ma sączek i coś tam jeszcze, właśnie po to żeby zapobiec odnawianiu się torbieli.

• grosza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cafe trzymaj się dzielnie :)

caffe lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Kicha z tym prowadzeniem ciąży u prywatnego lekarza. Dość, że płaci się za wizyty, to jeszcze za wszystkie badania. A gdzie te pieniądze, które powinny iść za ubezpieczonym?
    Fakt, że prowadzenie ciąży prywatnie i na NFZ jest uciążliwe, ale może warto się poświęcić.
    Sama zastanawiam się co zrobić. Zastanawiam, się czy oprócz prywatnego nie iść na NFZ do jakiegoś lekarza, który pracuję w moim powiatowym szpitalu.
    nie wiem dziewczyna może jestem jakaś inna ale ja nie chodzę prywatnie. Mam super lekarke na każdej wizycie usg ,badania na fundusz i skierowanie na usg prenatalne do super kliniki nic mi więcej nie potrzeba...

Iwone, Bozia3, caffe, Pusurek lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus nie puszczam kciuków :)

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, dobrze ze ma to juz za soba, ciesze sie ze wszystko ok.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    nie wiem dziewczyna może jestem jakaś inna ale ja nie chodzę prywatnie. Mam super lekarke na każdej wizycie usg ,badania na fundusz i skierowanie na usg prenatalne do super kliniki nic mi więcej nie potrzeba...
    Gosia ja też nie chodzę prywatnie bo nie widzę takiej potrzeby. Każdy lekarz, czy położna jeśli ciąża przebiega fizjologicznie jest w stanie ją poprowadzić.
    Za to na USG prenetalne wybrałam dobrego specjalistę.

Urodziłam dwóch zdrowych chłopaków. Jednego z nich jako 35+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 20:48

samira, megan8, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    gdybym miała lekarza dobrego, to też bym nie chodziła. Ale zaczęłam od prywatnej kliniki, oni mi pomogli, jakoś nakierowali no i tak zostałam. Musiałabym teraz lekarza szukać nowego do prowadzenia...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe - trzymam kciuki. Dobrze, że już po....ja ostatnio przed tym zabiegiem dzień i po też nie mogłam jeść i podobnie jak Twój syn byłam mega zła o to....wolę ból niż głód..więc doskonale go rozumiem

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja nie oglądałam celowo. Z tego co wiem, to ważne jest zeby wyciąć z naddatkiem żeby się nie odnawiało. Sposób zszywania, czy wręcz niecałkowitego zszywania też jest ważny podobno. Nie wiem jeszcze jak mój ma to zrobione, ale ma sączek i coś tam jeszcze, właśnie po to żeby zapobiec odnawianiu się torbieli.

tego sie nie zszywa zupełnie bo musi sie w środku tak jakby zasuszyć..widziałam postępy w gojeniu w odcinkach no i na koniec nie wyglądało żle ale trzeba tego pilnować bardzo

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybór lekarza prowadzącego nie jest łatwy. Wybiorę się do kilku i zobaczymy.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe - trzymam kciuki. Dobrze, że już po....ja ostatnio przed tym zabiegiem dzień i po też nie mogłam jeść i podobnie jak Twój syn byłam mega zła o to....wolę ból niż głód..więc doskonale go rozumiem
    No właśnie on dzisiaj to by oczy wydrapała za jedzenie. A w domu trzeba go zmuszać.

Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tego sie nie zszywa zupełnie bo musi sie w środku tak jakby zasuszyć..widziałam postępy w gojeniu w odcinkach no i na koniec nie wyglądało żle ale trzeba tego pilnować bardzo
    Chyba jest tak jak piszesz, bo mi mama coś takiego samego wspominała. Dlatego chcą go zostawić do poniedziałku lub wtorku zeby mu robić te specjalistyczne zmiany opatrunków itd.

Jutro się może dopytam lekarza dokładnie co ma zrobione, bo dzisiaj tam był młyn, a i ja nie formie i nie za bardzo kumata.

bliska77 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No właśnie on dzisiaj to by oczy wydrapała za jedzenie. A w domu trzeba go zmuszać.
    Może już teraz nie trzeba będzie ;)

caffe lubi tę wiadomość

‹‹ 2481 2482 2483 2484 2485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ