X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Granice na Ukrainę są chyba zamknięte, ale nawet jeśli nie, to może starać się przedłużyć wizę i chyba nie powinna mieć problemu
    Jutro będę się widziała z moją koleżanką i zapytam ją jaki ma plan. Na pewno nie zostawimy jej bez pomocy.

Iwone lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Caffe trzymam kciuki za operację
    Anna Maria - kurcze nie denerwuj się za bardzo...wiem, że to gadanie, bo też bym przeżywała....

Panda pytałaś mnie o objawy - ja nie miałam żadnych innych, niż co miesięczne przed @ - ból i łupanie w kręgosłupie i ból cycków. Nic kompletnie innego nie odczuwałam,,,

Byłam u ogólnej lekarki - dała mi skierowanie tylko na podstawowe badania - mocz, ob, morfologia, glukoza i HbsAg. Zaoszczędzę jakieś 50 zł, zawsze to coś.
    Ale dodatkowo porównałam rózne punkty i różnica jest ogromna. Jak macie dużo badań do zrobienia, to sprawdzajcie w różnych miejscach.
    Oprócz wymienionych wyżej mam jeszcze zrobić:TSH, FT4, USR, Toxo IgG IgM, Różyczka IgG IgM, CMV IgG IgM.
    W mojej zwykłej przychodni zapłacę 240 zł. W Diagnostyce zapłaciłabym po zniżce (mam u nich kartę) - 320 zł. A laboratorium prywatne - szybkie wyniki - 404 zł.
    Różnica jest znacząca...
    powiedzialabym, ze miazdzaca

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, różnica kolosalna

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dokupiłam testy owulacyjne - 30sztuk ;) Mam nadzieję, że nie zdążę ich wykorzystać ;)

ania.g, bliska77, Kate 75, Niuta, Simba, Żanet, mysza1975, samira lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jutro kolejny dzień stresu, tata nie był dziś "ustawiany" bo się nie wyrobili, cholera, miałam nadzieję, ze juz bezie po, no trudno
    Caffe, jak u Ciebie sytuacja?

Kate 75, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kobiety ,kiepski mam nastrój boję sie mojego usg we wtorek,całe noce nie śpię.Mam straszne lęki ,przypomina mi się wszystko z przed 3 lat kiedy właśnie traciłam mojego aniołka właśnie w tym czasie miałam krwotoki.Boję się chodzić ,głownie leżę jak wyszłam z psem ostatnio to wróclam po 2 minutach cała zlana potem.Nie wiem jak to dalej wszystko będzie.Dziewczyny a nie wiecie czy na usg to genetyczne to ja mogę wejść z mężem bo sama to chyba umrę ze strachu.

polarmiś, Aisab, samira, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, spróbuj. Nie ma powodu, dla którego mieliby męża nie wpuszczać. MAm nadzieję, że usg cię uspokoi i zaczniesz normalniej funkcjonować.

gosia7122, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny, jutro kolejny dzień stresu, tata nie był dziś "ustawiany" bo się nie wyrobili, cholera, miałam nadzieję, ze juz bezie po, no trudno
    Caffe, jak u Ciebie sytuacja?
    Aga, nie puszczamy kciukow do jutra w takim razie

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    zapraszam do ogladania dzisiejszej atrakcji na plazy ;)

http://pho.to/4mvD9

dajcie znac czy dziala

Kawał zwierza!

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    witam kobiety ,kiepski mam nastrój boję sie mojego usg we wtorek,całe noce nie śpię.Mam straszne lęki ,przypomina mi się wszystko z przed 3 lat kiedy właśnie traciłam mojego aniołka właśnie w tym czasie miałam krwotoki.Boję się chodzić ,głownie leżę jak wyszłam z psem ostatnio to wróclam po 2 minutach cała zlana potem.Nie wiem jak to dalej wszystko będzie.Dziewczyny a nie wiecie czy na usg to genetyczne to ja mogę wejść z mężem bo sama to chyba umrę ze strachu.

oczywiście że możesz
    u mnie wpuszczali z partnerem

bliska77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicha z tym prowadzeniem ciąży u prywatnego lekarza. Dość, że płaci się za wizyty, to jeszcze za wszystkie badania. A gdzie te pieniądze, które powinny iść za ubezpieczonym?
    Fakt, że prowadzenie ciąży prywatnie i na NFZ jest uciążliwe, ale może warto się poświęcić.
    Sama zastanawiam się co zrobić. Zastanawiam, się czy oprócz prywatnego nie iść na NFZ do jakiegoś lekarza, który pracuję w moim powiatowym szpitalu.

Pusurek, samira, Nati74 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza myslalam o tym, ale dla mnie to jakieś dziwaczne. Podwójne USG, podwójne grzebanie w środku, dwie karty ciążowe.....ja się poddałam....

mysza1975, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, wiem, że to kłopotliwe, tylko ja mieszkam 40km od Krakowa, więc jakby przyszło co do czego, to nie wiem czy zdążę szpitala. Choć o oddziale położniczym w moim szpitalu opinie nie są za dobre, więc może lepiej urodzić w samochodzie ;-)

Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myśle że w naszym wieku warto zainwestować w prywatną opieke niż póżniej sobie w brode pluć

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Bozia, wiem, że to kłopotliwe, tylko ja mieszkam 40km od Krakowa, więc jakby przyszło co do czego, to nie wiem czy zdążę szpitala. Choć o oddziale położniczym w moim szpitalu opinie nie są za dobre, więc może lepiej urodzić w samochodzie ;-)
    urodzisz, gdzie urodzisz :) do tego nie jest Ci potrzebna karta ciąży na fundusz...
    ja w każdym razie planuje rodzić na Kopernika. Oni z Ludwina tam wszyscy pracują no i ta moja ginka polecała - że czasy, kiedy narzekano na Kopernika się skończyły. Mają obok Ujastka najlepszy sprzęt i dla matki i jakby co dla dziecka...Ujastek stał się fabryką porodów, dlatego ja podjęłam taką decyzję

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    gosia zamęczysz się takim nastawieniem. Urodziłaś już dzieci, więc potrafisz. Każda ciąża jest inna i nie powtórzy się miejmy nadzieję scenariusz ostatniej. Z tego co piszesz, to jesteś bardzo spanikowana. Ja ze swoim krwiakiem łażę na zakupy, do znajomych...zwariowałabym inaczej

samira, gosia7122, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 38-letnia koleżanka w ubiegłym roku rodziła bliźniaki na Kopernika.
    Chociaż naczytała się różnych opinii, to przekonało ją to, że mają bardzo dobry sprzęt dla maluchów, a ponieważ prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu było duże to się zdecydowała.
    A Ujastek podobno dobry, ale kiedy wszystko dobrze idzie. Przy komplikacjach różnie to bywa.

Do takich decyzji mam jeszcze trochę czasu. Jutro pierwsza wizyta w ciąży u Ludwinów. Ciekawe co mój gin powie na ten cykl bezowulacyjny.

Dziewczyny i takie pytanie. Same chodzicie na wizyty czy z facetami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 19:34

samira, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę sama. Pytałam mojego, czy chciałby chodzić - ale on nie jest entuzjastą takich wizyt. Ja jestem natomiast z gatunku samowystarczalnych i zupełnie mi to nie przeszkadza. Nawet chyba mi lepiej jakoś samej o wszystkim pogadać z lekarką. W sumie po co mi ktoś na takiej wizycie potrzebny? Dla mnie te wspólne wizyty, porody to trochę przerost formy nad treścią....ale pewnie dla niektórych kobiet to duże wsparcie - różnie to bywa....

mysza1975, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza przygotuj sobie 200 zł za wizytę. Jak chodziłam do nich na monitoringi - to wszystko pięknie - każda wizyta z USG 60 zł. Jak stwierdzono ciążę - to wizyta trwa w sumie tyle samo - ale liczą już wizyta 100 zł plus USG 100 zł. Wcięło mnie za pierwszym razem, ale za każdym kolejnym kasują własnie już po 200 zeta

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kurcze nie bylo mnie tu troche i nie wiem o co chodzi. Caffe jaki zabieg ma Twoj syn? Mm nadzieje ze nic powaznego?
    Widzialam tez wpis Aggi o tacie, tez nie wiem o co chodzi, ale widze ze Aga sie denerwuje.
    Usunięcie torbieli w okol. kości ogonowej.

grosza lubi tę wiadomość

‹‹ 2480 2481 2482 2483 2484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ