X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Granice na Ukrainę są chyba zamknięte, ale nawet jeśli nie, to może starać się przedłużyć wizę i chyba nie powinna mieć problemu
    Jutro będę się widziała z moją koleżanką i zapytam ją jaki ma plan. Na pewno nie zostawimy jej bez pomocy.

Iwone lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Caffe trzymam kciuki za operację
    Anna Maria - kurcze nie denerwuj się za bardzo...wiem, że to gadanie, bo też bym przeżywała....

Panda pytałaś mnie o objawy - ja nie miałam żadnych innych, niż co miesięczne przed @ - ból i łupanie w kręgosłupie i ból cycków. Nic kompletnie innego nie odczuwałam,,,

Byłam u ogólnej lekarki - dała mi skierowanie tylko na podstawowe badania - mocz, ob, morfologia, glukoza i HbsAg. Zaoszczędzę jakieś 50 zł, zawsze to coś.
    Ale dodatkowo porównałam rózne punkty i różnica jest ogromna. Jak macie dużo badań do zrobienia, to sprawdzajcie w różnych miejscach.
    Oprócz wymienionych wyżej mam jeszcze zrobić:TSH, FT4, USR, Toxo IgG IgM, Różyczka IgG IgM, CMV IgG IgM.
    W mojej zwykłej przychodni zapłacę 240 zł. W Diagnostyce zapłaciłabym po zniżce (mam u nich kartę) - 320 zł. A laboratorium prywatne - szybkie wyniki - 404 zł.
    Różnica jest znacząca...
    powiedzialabym, ze miazdzaca

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, różnica kolosalna

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dokupiłam testy owulacyjne - 30sztuk ;) Mam nadzieję, że nie zdążę ich wykorzystać ;)

ania.g, bliska77, Kate 75, Niuta, Simba, Żanet, mysza1975, samira lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jutro kolejny dzień stresu, tata nie był dziś "ustawiany" bo się nie wyrobili, cholera, miałam nadzieję, ze juz bezie po, no trudno
    Caffe, jak u Ciebie sytuacja?

Kate 75, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kobiety ,kiepski mam nastrój boję sie mojego usg we wtorek,całe noce nie śpię.Mam straszne lęki ,przypomina mi się wszystko z przed 3 lat kiedy właśnie traciłam mojego aniołka właśnie w tym czasie miałam krwotoki.Boję się chodzić ,głownie leżę jak wyszłam z psem ostatnio to wróclam po 2 minutach cała zlana potem.Nie wiem jak to dalej wszystko będzie.Dziewczyny a nie wiecie czy na usg to genetyczne to ja mogę wejść z mężem bo sama to chyba umrę ze strachu.

polarmiś, Aisab, samira, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, spróbuj. Nie ma powodu, dla którego mieliby męża nie wpuszczać. MAm nadzieję, że usg cię uspokoi i zaczniesz normalniej funkcjonować.

gosia7122, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny, jutro kolejny dzień stresu, tata nie był dziś "ustawiany" bo się nie wyrobili, cholera, miałam nadzieję, ze juz bezie po, no trudno
    Caffe, jak u Ciebie sytuacja?
    Aga, nie puszczamy kciukow do jutra w takim razie

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    zapraszam do ogladania dzisiejszej atrakcji na plazy ;)

http://pho.to/4mvD9

dajcie znac czy dziala

Kawał zwierza!

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    witam kobiety ,kiepski mam nastrój boję sie mojego usg we wtorek,całe noce nie śpię.Mam straszne lęki ,przypomina mi się wszystko z przed 3 lat kiedy właśnie traciłam mojego aniołka właśnie w tym czasie miałam krwotoki.Boję się chodzić ,głownie leżę jak wyszłam z psem ostatnio to wróclam po 2 minutach cała zlana potem.Nie wiem jak to dalej wszystko będzie.Dziewczyny a nie wiecie czy na usg to genetyczne to ja mogę wejść z mężem bo sama to chyba umrę ze strachu.

oczywiście że możesz
    u mnie wpuszczali z partnerem

bliska77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicha z tym prowadzeniem ciąży u prywatnego lekarza. Dość, że płaci się za wizyty, to jeszcze za wszystkie badania. A gdzie te pieniądze, które powinny iść za ubezpieczonym?
    Fakt, że prowadzenie ciąży prywatnie i na NFZ jest uciążliwe, ale może warto się poświęcić.
    Sama zastanawiam się co zrobić. Zastanawiam, się czy oprócz prywatnego nie iść na NFZ do jakiegoś lekarza, który pracuję w moim powiatowym szpitalu.

Pusurek, samira, Nati74 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza myslalam o tym, ale dla mnie to jakieś dziwaczne. Podwójne USG, podwójne grzebanie w środku, dwie karty ciążowe.....ja się poddałam....

mysza1975, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, wiem, że to kłopotliwe, tylko ja mieszkam 40km od Krakowa, więc jakby przyszło co do czego, to nie wiem czy zdążę szpitala. Choć o oddziale położniczym w moim szpitalu opinie nie są za dobre, więc może lepiej urodzić w samochodzie ;-)

Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myśle że w naszym wieku warto zainwestować w prywatną opieke niż póżniej sobie w brode pluć

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Bozia, wiem, że to kłopotliwe, tylko ja mieszkam 40km od Krakowa, więc jakby przyszło co do czego, to nie wiem czy zdążę szpitala. Choć o oddziale położniczym w moim szpitalu opinie nie są za dobre, więc może lepiej urodzić w samochodzie ;-)
    urodzisz, gdzie urodzisz :) do tego nie jest Ci potrzebna karta ciąży na fundusz...
    ja w każdym razie planuje rodzić na Kopernika. Oni z Ludwina tam wszyscy pracują no i ta moja ginka polecała - że czasy, kiedy narzekano na Kopernika się skończyły. Mają obok Ujastka najlepszy sprzęt i dla matki i jakby co dla dziecka...Ujastek stał się fabryką porodów, dlatego ja podjęłam taką decyzję

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    gosia zamęczysz się takim nastawieniem. Urodziłaś już dzieci, więc potrafisz. Każda ciąża jest inna i nie powtórzy się miejmy nadzieję scenariusz ostatniej. Z tego co piszesz, to jesteś bardzo spanikowana. Ja ze swoim krwiakiem łażę na zakupy, do znajomych...zwariowałabym inaczej

samira, gosia7122, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 38-letnia koleżanka w ubiegłym roku rodziła bliźniaki na Kopernika.
    Chociaż naczytała się różnych opinii, to przekonało ją to, że mają bardzo dobry sprzęt dla maluchów, a ponieważ prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu było duże to się zdecydowała.
    A Ujastek podobno dobry, ale kiedy wszystko dobrze idzie. Przy komplikacjach różnie to bywa.

Do takich decyzji mam jeszcze trochę czasu. Jutro pierwsza wizyta w ciąży u Ludwinów. Ciekawe co mój gin powie na ten cykl bezowulacyjny.

Dziewczyny i takie pytanie. Same chodzicie na wizyty czy z facetami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 19:34

samira, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę sama. Pytałam mojego, czy chciałby chodzić - ale on nie jest entuzjastą takich wizyt. Ja jestem natomiast z gatunku samowystarczalnych i zupełnie mi to nie przeszkadza. Nawet chyba mi lepiej jakoś samej o wszystkim pogadać z lekarką. W sumie po co mi ktoś na takiej wizycie potrzebny? Dla mnie te wspólne wizyty, porody to trochę przerost formy nad treścią....ale pewnie dla niektórych kobiet to duże wsparcie - różnie to bywa....

mysza1975, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza przygotuj sobie 200 zł za wizytę. Jak chodziłam do nich na monitoringi - to wszystko pięknie - każda wizyta z USG 60 zł. Jak stwierdzono ciążę - to wizyta trwa w sumie tyle samo - ale liczą już wizyta 100 zł plus USG 100 zł. Wcięło mnie za pierwszym razem, ale za każdym kolejnym kasują własnie już po 200 zeta

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kurcze nie bylo mnie tu troche i nie wiem o co chodzi. Caffe jaki zabieg ma Twoj syn? Mm nadzieje ze nic powaznego?
    Widzialam tez wpis Aggi o tacie, tez nie wiem o co chodzi, ale widze ze Aga sie denerwuje.
    Usunięcie torbieli w okol. kości ogonowej.

grosza lubi tę wiadomość

‹‹ 2480 2481 2482 2483 2484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ