35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwone wrote:Granice na Ukrainę są chyba zamknięte, ale nawet jeśli nie, to może starać się przedłużyć wizę i chyba nie powinna mieć problemu
Iwone lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bozia3 wrote:Caffe trzymam kciuki za operację
Anna Maria - kurcze nie denerwuj się za bardzo...wiem, że to gadanie, bo też bym przeżywała....
Panda pytałaś mnie o objawy - ja nie miałam żadnych innych, niż co miesięczne przed @ - ból i łupanie w kręgosłupie i ból cycków. Nic kompletnie innego nie odczuwałam,,,
Byłam u ogólnej lekarki - dała mi skierowanie tylko na podstawowe badania - mocz, ob, morfologia, glukoza i HbsAg. Zaoszczędzę jakieś 50 zł, zawsze to coś.
Ale dodatkowo porównałam rózne punkty i różnica jest ogromna. Jak macie dużo badań do zrobienia, to sprawdzajcie w różnych miejscach.
Oprócz wymienionych wyżej mam jeszcze zrobić:TSH, FT4, USR, Toxo IgG IgM, Różyczka IgG IgM, CMV IgG IgM.
W mojej zwykłej przychodni zapłacę 240 zł. W Diagnostyce zapłaciłabym po zniżce (mam u nich kartę) - 320 zł. A laboratorium prywatne - szybkie wyniki - 404 zł.
Różnica jest znacząca...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam kobiety ,kiepski mam nastrój boję sie mojego usg we wtorek,całe noce nie śpię.Mam straszne lęki ,przypomina mi się wszystko z przed 3 lat kiedy właśnie traciłam mojego aniołka właśnie w tym czasie miałam krwotoki.Boję się chodzić ,głownie leżę jak wyszłam z psem ostatnio to wróclam po 2 minutach cała zlana potem.Nie wiem jak to dalej wszystko będzie.Dziewczyny a nie wiecie czy na usg to genetyczne to ja mogę wejść z mężem bo sama to chyba umrę ze strachu.
polarmiś, Aisab, samira, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:dziewczyny, jutro kolejny dzień stresu, tata nie był dziś "ustawiany" bo się nie wyrobili, cholera, miałam nadzieję, ze juz bezie po, no trudno
Caffe, jak u Ciebie sytuacja?bliska77 lubi tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:witam kobiety ,kiepski mam nastrój boję sie mojego usg we wtorek,całe noce nie śpię.Mam straszne lęki ,przypomina mi się wszystko z przed 3 lat kiedy właśnie traciłam mojego aniołka właśnie w tym czasie miałam krwotoki.Boję się chodzić ,głownie leżę jak wyszłam z psem ostatnio to wróclam po 2 minutach cała zlana potem.Nie wiem jak to dalej wszystko będzie.Dziewczyny a nie wiecie czy na usg to genetyczne to ja mogę wejść z mężem bo sama to chyba umrę ze strachu.
oczywiście że możesz
u mnie wpuszczali z partnerembliska77, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Kicha z tym prowadzeniem ciąży u prywatnego lekarza. Dość, że płaci się za wizyty, to jeszcze za wszystkie badania. A gdzie te pieniądze, które powinny iść za ubezpieczonym?
Fakt, że prowadzenie ciąży prywatnie i na NFZ jest uciążliwe, ale może warto się poświęcić.
Sama zastanawiam się co zrobić. Zastanawiam, się czy oprócz prywatnego nie iść na NFZ do jakiegoś lekarza, który pracuję w moim powiatowym szpitalu.Pusurek, samira, Nati74 lubią tę wiadomość
-
Bozia, wiem, że to kłopotliwe, tylko ja mieszkam 40km od Krakowa, więc jakby przyszło co do czego, to nie wiem czy zdążę szpitala. Choć o oddziale położniczym w moim szpitalu opinie nie są za dobre, więc może lepiej urodzić w samochodzie
Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Bozia, wiem, że to kłopotliwe, tylko ja mieszkam 40km od Krakowa, więc jakby przyszło co do czego, to nie wiem czy zdążę szpitala. Choć o oddziale położniczym w moim szpitalu opinie nie są za dobre, więc może lepiej urodzić w samochodzie
do tego nie jest Ci potrzebna karta ciąży na fundusz...
ja w każdym razie planuje rodzić na Kopernika. Oni z Ludwina tam wszyscy pracują no i ta moja ginka polecała - że czasy, kiedy narzekano na Kopernika się skończyły. Mają obok Ujastka najlepszy sprzęt i dla matki i jakby co dla dziecka...Ujastek stał się fabryką porodów, dlatego ja podjęłam taką decyzjęAndzia33 lubi tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:witam kobiety ,kiepski mam nastrój boję sie mojego usg we wtorek,całe noce nie śpię.Mam straszne lęki ,przypomina mi się wszystko z przed 3 lat kiedy właśnie traciłam mojego aniołka właśnie w tym czasie miałam krwotoki.Boję się chodzić ,głownie leżę jak wyszłam z psem ostatnio to wróclam po 2 minutach cała zlana potem.Nie wiem jak to dalej wszystko będzie.Dziewczyny a nie wiecie czy na usg to genetyczne to ja mogę wejść z mężem bo sama to chyba umrę ze strachu.
samira, gosia7122, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Moja 38-letnia koleżanka w ubiegłym roku rodziła bliźniaki na Kopernika.
Chociaż naczytała się różnych opinii, to przekonało ją to, że mają bardzo dobry sprzęt dla maluchów, a ponieważ prawdopodobieństwo przedwczesnego porodu było duże to się zdecydowała.
A Ujastek podobno dobry, ale kiedy wszystko dobrze idzie. Przy komplikacjach różnie to bywa.
Do takich decyzji mam jeszcze trochę czasu. Jutro pierwsza wizyta w ciąży u Ludwinów. Ciekawe co mój gin powie na ten cykl bezowulacyjny.
Dziewczyny i takie pytanie. Same chodzicie na wizyty czy z facetami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 19:34
samira, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Ja chodzę sama. Pytałam mojego, czy chciałby chodzić - ale on nie jest entuzjastą takich wizyt. Ja jestem natomiast z gatunku samowystarczalnych i zupełnie mi to nie przeszkadza. Nawet chyba mi lepiej jakoś samej o wszystkim pogadać z lekarką. W sumie po co mi ktoś na takiej wizycie potrzebny? Dla mnie te wspólne wizyty, porody to trochę przerost formy nad treścią....ale pewnie dla niektórych kobiet to duże wsparcie - różnie to bywa....
mysza1975, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
mysza przygotuj sobie 200 zł za wizytę. Jak chodziłam do nich na monitoringi - to wszystko pięknie - każda wizyta z USG 60 zł. Jak stwierdzono ciążę - to wizyta trwa w sumie tyle samo - ale liczą już wizyta 100 zł plus USG 100 zł. Wcięło mnie za pierwszym razem, ale za każdym kolejnym kasują własnie już po 200 zeta
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Viola wrote:Kurcze nie bylo mnie tu troche i nie wiem o co chodzi. Caffe jaki zabieg ma Twoj syn? Mm nadzieje ze nic powaznego?
Widzialam tez wpis Aggi o tacie, tez nie wiem o co chodzi, ale widze ze Aga sie denerwuje.grosza lubi tę wiadomość