Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila rozrywki od tak powaznych tematow.
    Spiace koty. http://www.boredpanda.com/funny-sleeping-cats/

• biala Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobitki,mialam dziś robic bete ale mam za dużego krwiaka bo bylam już kuta w tym tygodniu wiec kupiłam drugi test i jest tez cien i ciut wyraźniejszy jak wczoraj

nick nieaktualny, ania.g, Bozia3, Kate 75, Niuta, Aisab, caffe, Olena, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Akurat Downa, Patau i Turnera wykrywa w 90%.
    Oczywiscie, nie wykrywa calej masy innych, ale jak nie bylo w rodzinie zadnych abberacji chromosomalnych, to prawdopodobienstwo jest duzo nizsze, we nie wystapia, niz wystapia. Zawsze to jednak tylko prawdopodobienstwo.
    niestety nie, tylko wtedy jesli jest zintegrowany z usg (i to tez nie zawsze)
    Sam wynik pappa- gdzie podane sa wartosci w jednostkach (IU/l) lub innych czyli maja charakter ilosciowy jeszcze nie swiadczy o obecnosci syndromow Dwona itd., ale potem jesto interpretowane na podstawie wielokrotnosci mediany populacyjnej tyle tylko ze my dostajemy wynik ilosciowy. Wiec dlatego bardzo czesto, jesli kobieta znawet znajduje sie w grupie wysokiego ryzyka- rodzi zdrowe dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 15:40

nick nieaktualny, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala wrote:
    Witam was kobitki,mialam dziś robic bete ale mam za dużego krwiaka bo bylam już kuta w tym tygodniu wiec kupiłam drugi test i jest tez cien i ciut wyraźniejszy jak wczoraj

no,ale żył w organiźmie jest pare,a nie tylko 1,rób bete,bo te testy to się nadają.... :)

Hejka,podczytuje Was dziewczynki,u mnie bez zmian.

Co do amniopunkcji to też bym zrobiła,jeśli w usg bądź we krwi byłyby jakieś nieprawidłowości.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • biala Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziale3k pojde na bete

Olena, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niestety nie, tylko wtedy jesli jest zintegrowany z usg (i to tez nie zawsze)

No, ale wlasnie o to chodzi, ze jest to test zintegrowany. Na podstawie wynikow z krwi i usg mozna potwierdzic lub wykluczyc wady plodu.

Pisalas moze o tescie potrojnym, ktory faktycznie jest skuteczny w 60%. Test PAPP-A, zwany tez podwojnym, jest bardziej wiarygodny.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No, ale wlasnie o to chodzi, ze jest to test zintegrowany. Na podstawie wynikow z krwi i usg mozna potwierdzic lub wykluczyc wady plodu.

Pisalas moze o tescie potrojnym, ktory faktycznie jest skuteczny w 60%. Test PAPP-A, zwany tez podwojnym, jest bardziej wiarygodny.
    nie, pisalam o "golym" tescie pappa :)
    potrojny jest raczej bardziej skuteczny niz podwojny ;)
    reszta sie zgadza

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria przyłączam się do trzymania kciuków za zdrowie Twojego maluszka <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala wrote:
    Jak jest ciut wyraźniejszy to coś w tym musi być. Masz nerwy stalowe ja już bym była na becie i dała się kłuć gdziekolwiek ;)

nick nieaktualny, Kate 75, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie amniopunkcja przeraża,wiem że to potrzebne badanie ale moja przyjaciółka niestety należy do tych 2% kobiet a dziecko było zdrowe.

Wróciłam do domu włączyłam TVN24 i oglądam co się dzieje na Ukrainie. To już jest wojna domowa. Za chwilę kończy się wiza mojej koleżance i musi tam wrócić. Martwię się o nią i o tych wszystkich ludzi. Trudno znaleźć słowa na to całe zło.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, Kate 75, nick nieaktualny, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, sprawa z Ukraina jest b.przygnebiajaca, ludzie walcza o lepsze jutro, po prostu

Kate 75, ania.g, Olena lubią tę wiadomość

• biala Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dziś mam poczucie leku nie wiem czemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    potrojny jest raczej bardziej skuteczny niz podwojny ;)

A dokladnie odwrotnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Wróciłam do domu włączyłam TVN24 i oglądam co się dzieje na Ukrainie. To już jest wojna domowa. Za chwilę kończy się wiza mojej koleżance i musi tam wrócić. Martwię się o nią i o tych wszystkich ludzi. Trudno znaleźć słowa na to całe zło.

Eh, to naprawde przygnebiajace :( A jeszcze gorsze jest to, ze nie mozna tym ludziom pomoc, przesylajac chociazby leki czy srodki opatrunkowe, bo transporty z Polski nie sa wpuszczane na Ukraine. :(

nick nieaktualny, Kate 75, ania.g, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A dokladnie odwrotnie ;)
    o gre slow mi chodzilo :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny mnie amniopunkcja przeraża,wiem że to potrzebne badanie ale moja przyjaciółka niestety należy do tych 2% kobiet a dziecko było zdrowe.

Granice na Ukrainę są chyba zamknięte, ale nawet jeśli nie, to może starać się przedłużyć wizę i chyba nie powinna mieć problemu

Kate 75, ania.g, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny, przeczytajcie to. Zalamka normalnie. Pomyslcie potem, ze taki typ bedzie was kiedys rozwodzil albo prowadzil sprawe spadkowa... Strach sie bac...

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,15491628,Studentka_prawa__Na_egzaminie_trzeba_znac_autorow.html

Kate 75 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Pawel-Kowal-na-Ukrainie-moze-dojsc-do-wojny-domowej,wid,16422535,wiadomosc.html?ticaid=1123d1

Europoseł zwraca uwagę, że musimy być gotowi na udzielenie dużego wsparcia Ukraińcom, jeśli sytuacja się zaostrzy. - Powinniśmy zadbać o to, żeby Ukraińcy, którzy przebywają w naszym kraju mieli bez problemu przedłużone wizy - mówi.

Kate 75, ania.g, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Piszę do Państwa, iż jestem studentką

poleglam.. Ale wstane, iz ide do domu.. ;)

"a ja w porównaniu do innych osób zdających nie wyglądałam kolorowo"
    "miałam wrażenie, iż on się tym napawa pokazując nam, iż jesteśmy dosłownie zerem."
    No coz, chyba ciezko sie nie zgodzic z doktorem...

Mozna by pomyslec, ze to zart, ale, kurcze, wyglada na to, ze niestety nie...

Bursztyn, Kate 75, Simba, Żanet, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe trzymam kciuki za operację
    Anna Maria - kurcze nie denerwuj się za bardzo...wiem, że to gadanie, bo też bym przeżywała....

Panda pytałaś mnie o objawy - ja nie miałam żadnych innych, niż co miesięczne przed @ - ból i łupanie w kręgosłupie i ból cycków. Nic kompletnie innego nie odczuwałam,,,

Byłam u ogólnej lekarki - dała mi skierowanie tylko na podstawowe badania - mocz, ob, morfologia, glukoza i HbsAg. Zaoszczędzę jakieś 50 zł, zawsze to coś.
    Ale dodatkowo porównałam rózne punkty i różnica jest ogromna. Jak macie dużo badań do zrobienia, to sprawdzajcie w różnych miejscach.
    Oprócz wymienionych wyżej mam jeszcze zrobić:TSH, FT4, USR, Toxo IgG IgM, Różyczka IgG IgM, CMV IgG IgM.
    W mojej zwykłej przychodni zapłacę 240 zł. W Diagnostyce zapłaciłabym po zniżce (mam u nich kartę) - 320 zł. A laboratorium prywatne - szybkie wyniki - 404 zł.
    Różnica jest znacząca...

Bursztyn, nick nieaktualny, Lucky, ania.g, Kate 75, megan8, nick nieaktualny, malgos741, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 2479 2480 2481 2482 2483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ