X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila rozrywki od tak powaznych tematow.
    Spiace koty. http://www.boredpanda.com/funny-sleeping-cats/

• biala Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobitki,mialam dziś robic bete ale mam za dużego krwiaka bo bylam już kuta w tym tygodniu wiec kupiłam drugi test i jest tez cien i ciut wyraźniejszy jak wczoraj

bliska77, ania.g, Bozia3, Kate 75, Niuta, Aisab, caffe, Olena, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Akurat Downa, Patau i Turnera wykrywa w 90%.
    Oczywiscie, nie wykrywa calej masy innych, ale jak nie bylo w rodzinie zadnych abberacji chromosomalnych, to prawdopodobienstwo jest duzo nizsze, we nie wystapia, niz wystapia. Zawsze to jednak tylko prawdopodobienstwo.
    niestety nie, tylko wtedy jesli jest zintegrowany z usg (i to tez nie zawsze)
    Sam wynik pappa- gdzie podane sa wartosci w jednostkach (IU/l) lub innych czyli maja charakter ilosciowy jeszcze nie swiadczy o obecnosci syndromow Dwona itd., ale potem jesto interpretowane na podstawie wielokrotnosci mediany populacyjnej tyle tylko ze my dostajemy wynik ilosciowy. Wiec dlatego bardzo czesto, jesli kobieta znawet znajduje sie w grupie wysokiego ryzyka- rodzi zdrowe dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 15:40

bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala wrote:
    Witam was kobitki,mialam dziś robic bete ale mam za dużego krwiaka bo bylam już kuta w tym tygodniu wiec kupiłam drugi test i jest tez cien i ciut wyraźniejszy jak wczoraj

no,ale żył w organiźmie jest pare,a nie tylko 1,rób bete,bo te testy to się nadają.... :)

Hejka,podczytuje Was dziewczynki,u mnie bez zmian.

Co do amniopunkcji to też bym zrobiła,jeśli w usg bądź we krwi byłyby jakieś nieprawidłowości.

Pusurek, bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • biala Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poniedziale3k pojde na bete

Olena, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niestety nie, tylko wtedy jesli jest zintegrowany z usg (i to tez nie zawsze)

No, ale wlasnie o to chodzi, ze jest to test zintegrowany. Na podstawie wynikow z krwi i usg mozna potwierdzic lub wykluczyc wady plodu.

Pisalas moze o tescie potrojnym, ktory faktycznie jest skuteczny w 60%. Test PAPP-A, zwany tez podwojnym, jest bardziej wiarygodny.

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No, ale wlasnie o to chodzi, ze jest to test zintegrowany. Na podstawie wynikow z krwi i usg mozna potwierdzic lub wykluczyc wady plodu.

Pisalas moze o tescie potrojnym, ktory faktycznie jest skuteczny w 60%. Test PAPP-A, zwany tez podwojnym, jest bardziej wiarygodny.
    nie, pisalam o "golym" tescie pappa :)
    potrojny jest raczej bardziej skuteczny niz podwojny ;)
    reszta sie zgadza

Pusurek lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria przyłączam się do trzymania kciuków za zdrowie Twojego maluszka <3

Andzia33 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biala wrote:
    Jak jest ciut wyraźniejszy to coś w tym musi być. Masz nerwy stalowe ja już bym była na becie i dała się kłuć gdziekolwiek ;)

bliska77, Kate 75, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie amniopunkcja przeraża,wiem że to potrzebne badanie ale moja przyjaciółka niestety należy do tych 2% kobiet a dziecko było zdrowe.

Wróciłam do domu włączyłam TVN24 i oglądam co się dzieje na Ukrainie. To już jest wojna domowa. Za chwilę kończy się wiza mojej koleżance i musi tam wrócić. Martwię się o nią i o tych wszystkich ludzi. Trudno znaleźć słowa na to całe zło.

bliska77, Pusurek, megan8, Kate 75, samira, Nati74, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, sprawa z Ukraina jest b.przygnebiajaca, ludzie walcza o lepsze jutro, po prostu

Kate 75, ania.g, Olena lubią tę wiadomość

• biala Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dziś mam poczucie leku nie wiem czemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    potrojny jest raczej bardziej skuteczny niz podwojny ;)

A dokladnie odwrotnie ;)

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Wróciłam do domu włączyłam TVN24 i oglądam co się dzieje na Ukrainie. To już jest wojna domowa. Za chwilę kończy się wiza mojej koleżance i musi tam wrócić. Martwię się o nią i o tych wszystkich ludzi. Trudno znaleźć słowa na to całe zło.

Eh, to naprawde przygnebiajace :( A jeszcze gorsze jest to, ze nie mozna tym ludziom pomoc, przesylajac chociazby leki czy srodki opatrunkowe, bo transporty z Polski nie sa wpuszczane na Ukraine. :(

bliska77, Kate 75, ania.g, samira lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A dokladnie odwrotnie ;)
    o gre slow mi chodzilo :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dziewczyny mnie amniopunkcja przeraża,wiem że to potrzebne badanie ale moja przyjaciółka niestety należy do tych 2% kobiet a dziecko było zdrowe.

Granice na Ukrainę są chyba zamknięte, ale nawet jeśli nie, to może starać się przedłużyć wizę i chyba nie powinna mieć problemu

Kate 75, ania.g, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny, przeczytajcie to. Zalamka normalnie. Pomyslcie potem, ze taki typ bedzie was kiedys rozwodzil albo prowadzil sprawe spadkowa... Strach sie bac...

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,15491628,Studentka_prawa__Na_egzaminie_trzeba_znac_autorow.html

Kate 75 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Pawel-Kowal-na-Ukrainie-moze-dojsc-do-wojny-domowej,wid,16422535,wiadomosc.html?ticaid=1123d1

Europoseł zwraca uwagę, że musimy być gotowi na udzielenie dużego wsparcia Ukraińcom, jeśli sytuacja się zaostrzy. - Powinniśmy zadbać o to, żeby Ukraińcy, którzy przebywają w naszym kraju mieli bez problemu przedłużone wizy - mówi.

Kate 75, ania.g, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Piszę do Państwa, iż jestem studentką

poleglam.. Ale wstane, iz ide do domu.. ;)

"a ja w porównaniu do innych osób zdających nie wyglądałam kolorowo"
    "miałam wrażenie, iż on się tym napawa pokazując nam, iż jesteśmy dosłownie zerem."
    No coz, chyba ciezko sie nie zgodzic z doktorem...

Mozna by pomyslec, ze to zart, ale, kurcze, wyglada na to, ze niestety nie...

Bursztyn, Kate 75, Simba, Żanet, samira lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe trzymam kciuki za operację
    Anna Maria - kurcze nie denerwuj się za bardzo...wiem, że to gadanie, bo też bym przeżywała....

Panda pytałaś mnie o objawy - ja nie miałam żadnych innych, niż co miesięczne przed @ - ból i łupanie w kręgosłupie i ból cycków. Nic kompletnie innego nie odczuwałam,,,

Byłam u ogólnej lekarki - dała mi skierowanie tylko na podstawowe badania - mocz, ob, morfologia, glukoza i HbsAg. Zaoszczędzę jakieś 50 zł, zawsze to coś.
    Ale dodatkowo porównałam rózne punkty i różnica jest ogromna. Jak macie dużo badań do zrobienia, to sprawdzajcie w różnych miejscach.
    Oprócz wymienionych wyżej mam jeszcze zrobić:TSH, FT4, USR, Toxo IgG IgM, Różyczka IgG IgM, CMV IgG IgM.
    W mojej zwykłej przychodni zapłacę 240 zł. W Diagnostyce zapłaciłabym po zniżce (mam u nich kartę) - 320 zł. A laboratorium prywatne - szybkie wyniki - 404 zł.
    Różnica jest znacząca...

Bursztyn, bliska77, Lucky, ania.g, Kate 75, megan8, samira, malgos741, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 2479 2480 2481 2482 2483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ