35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
O - zapiekanka plodnosci!
U mnie na kolacje bedzie cos podobnego.
Tyle ze burak lisciowy (cos jak botwinka) na patelni z jajkiem (chyba zrobie sadzone).
Prosciej, dietetyczniej - mam nadzieje ze bedzie tez dobre.
A teraz sobie rosnie w piecyku chlebek z lidlowej mieszanki.
Z dodatkiem polskiej kielbaski co sie w zamrazalce ostala.
Maz juz sie cieszy na te dobrosci. No jak nie Wloch. Wcale.Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Cały dzień łaziliśmy po sklepach. Jedzonko w Ikea - mniam mniam.
Za chwilkę wychodzimy na imieniny do mojej mamy - mniam mniam.
Zaczęłam znów plamić, ale tak troszkę - jak ostatnio. Mam nadzieję, że się oczyszczam...
Polarmisiu - właśnie czytałam to wszystko wczoraj i nie chciało mi się już dyskutować - bo wciąż tu jakieś wywody prowadzę.
Ja nie wiem jak to było ze mną do końca od strony metodycznej i poprawnej....ja wiem jak to wyglądało w praktyce.
U mnie w domu rozmawiało się tylko po polsku. Wybiegałam na dwór i zaczynałam rozmawiać z dziećmi po ukraińsku. Chodząc do sklepów, w tramwaju itp. mówiłam po rosyjsku. Chodziłam do polskiej szkoły, gdzie podstawowym językiem był polski, dodatkowy to angielski i rosyjski. Rosyjski w porównaniu z angieslkim szedł mi o wiele lepiej i te pierwsze lata tam przeżyte zaowocowały. Dziś angielski kaleczę, z rosyjskim nie mam najmniejszego problemu - mogę swobodnie oglądać tv, czy przysłuchiwać się rozmowom - rozumiem w zasadzie wszystko. W szkole uczyliśmy się naszego alfabetu, jednocześnie na innych lekcjach cyrylicy. W rozmowie teraz gorzej, bo lata przerwy zrobiły swoje i brakuje mi biegłości w wypowiedziach. Miałam akcent i wszystko co potrzebne. Obcowanie z językiem lub kilkoma językami od początku życia daje rewelacyjne efekty - żadna szkoła językowa tego nie zastąpiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 17:31
mysza1975, polarmiś, samira, Bursztyn, Sabina, EwaT, Myszonek, megan8, bliska77, Kate 75, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witajcie
W lipcu skończę 41 lat, jestem po 2 poronieniach-(ostatnie 2 tygodnie temu), 2 in vitro i jest to walka o pierwsze dzieciątko. Nie wiem co dalej???? Poradźcie!!!!
samira, Iwone, Nati74, malgos741, Viv78, bliska77, Anieleczka, Sabina, grosza, polarmiś, Kate 75, Myszonek, gosia7122, Niuta, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
makbetka wrote:witajcie
W lipcu skończę 41 lat, jestem po 2 poronieniach-(ostatnie 2 tygodnie temu), 2 in vitro i jest to walka o pierwsze dzieciątko. Nie wiem co dalej???? Poradźcie!!!!
powiedz cos wiecej o sobie.bliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u mnie zakonczenie sushi party. Okazalo sie, ze robienien sushi nie jest wcale trudne, jesli lubi sie zajecia plastyczne i lepienie z plasteliny, bo to bardzo pomaga
Zrobimysmy ok. 100 kawalkow, nigiri, roznorakie maki, nie dalismy w 4 przejesc wszystkiego, wiec sniadanko na jutro czeka
Do tego byla zielona herbata i tylko kimon nam brakowalo
Siedze teraz objedzona i mega zadowolona
EwaT, samira, Bursztyn, megan8, malgos741, grosza, Simba, Kate 75, Myszonek, gosia7122, Niuta lubią tę wiadomość
-
Hej
Sorry ale mnie zalało dwa dni wcześniej, nie zdążyłam wyjąć testu
Do dooopy to wszystko
Odechciewa sie wszystkiego
Chyba sie znowu schowam do jaskini lizać rany
Witam nową koleżankę, życzę powodzenia lepszego od mojegomysza1975, Bursztyn, samira, Pusurek, megan8, malgos741, bliska77, Sabina, Simba, polarmiś, Kate 75, Myszonek, gosia7122, paszczakin, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość