X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Hej
    Sorry ale mnie zalało dwa dni wcześniej, nie zdążyłam wyjąć testu
    Do dooopy to wszystko
    Odechciewa sie wszystkiego
    Chyba sie znowu schowam do jaskini lizać rany

Witam nową koleżankę, życzę powodzenia lepszego od mojego
    Lucky, no nie ma co gadac, rozumiem Cie i przytulam <3
    Jedyne pocieszenie jest takie ze koniec tamtego cyklu jest jednoczesnie poczatkiem aktualnego. Wiec za pare dni trzeba sie bedzie znow wziac do roboty.

megan8, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makbetka wrote:
    witajcie
    W lipcu skończę 41 lat, jestem po 2 poronieniach-(ostatnie 2 tygodnie temu), 2 in vitro i jest to walka o pierwsze dzieciątko. Nie wiem co dalej???? Poradźcie!!!!
    Witaj Makbetko :)
    Dalej możesz się nie poddawać i próbować do skutku. Na Forum na pewno znajdziesz u nas wsparcia :)

Kate 75, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na akupunkturze (z powodu cery fatalnej- ostatnim razem w zeszlym roku pomoglo), i dostalam tez ppare igiel na pobudzenie "osrodka reprodukcyjnego" ;) ciekawe co z tego wyjdzie :)

mysza1975, megan8, samira, bliska77, Sabina, Simba, Kate 75, Myszonek, Niuta lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bylam na akupunkturze (z powodu cery fatalnej- ostatnim razem w zeszlym roku pomoglo), i dostalam tez ppare igiel na pobudzenie "osrodka reprodukcyjnego" ;) ciekawe co z tego wyjdzie :)

ho ho :)

• EwaT Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Zależy z której strony się patrzy ;)Może i być koło Rybnika :)

ja jestem Zabrzanka tak naprawde
    z cieszyńskiego tylko mama pochodzi no i tutaj rodzice kupili działkę na której teraz mieszkam

Iwone lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

To jeszcze zmobilizuj "ośrodek reprodukcyjny" Twojego męża żeby siadł na dupie i przestał włóczyć się po świecie i był pod ręką kiedy Twój "ośrodek reprodukcyjny" jest gotowy do działania ;-)

samira, EwaT, Iwone, Bursztyn, bliska77, Sabina, Kate 75, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makbetka wrote:
    witajcie
    W lipcu skończę 41 lat, jestem po 2 poronieniach-(ostatnie 2 tygodnie temu), 2 in vitro i jest to walka o pierwsze dzieciątko. Nie wiem co dalej???? Poradźcie!!!!

witaj

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Hej
    Sorry ale mnie zalało dwa dni wcześniej, nie zdążyłam wyjąć testu
    Do dooopy to wszystko
    Odechciewa sie wszystkiego
    Chyba sie znowu schowam do jaskini lizać rany

Witam nową koleżankę, życzę powodzenia lepszego od mojego

Lucky, no co ty.

Wiosna idzie - wszystko się będzie budzić do życia to i nowe fasolki wykiełkują :)

Iwone, megan8, Lucky, Kate 75, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    To jeszcze zmobilizuj "ośrodek reprodukcyjny" Twojego męża żeby siadł na dupie i przestał włóczyć się po świecie i był pod ręką kiedy Twój "ośrodek reprodukcyjny" jest gotowy do działania ;-)

ot to!

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieleczka wrote:
    Mam 38 lat. W pierwszą ciążę zaszłam w wieku 32 lat-po długim okresie starań i po zabiegu (endometrioza)udało się po 1,5 roku. Pod koniec 2013r. znowu endometrioza dała o sobie znać i to uzmysłowiło mi że jak nie teraz to kiedy-trzeba dać córeczce rodzeństwo. Bardzo tego chcę i żałuję teraz że wcześniej się nie zdecydowaliśmy bo czuję że nie będzie łatwo w moin wieku-7 lat temu nie było lekko, co dopiero teraz... To mój perwszy cykl starań więc jestem chyba na początku drogi...Oby nie była zbyt długa i kręta... Pozdrawiam Was :-)

Witaj Anieleczka :)

Anieleczka lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    małgoś Polki przegrały z Holenderkami ale Holendrzy są niedoścignieni teraz w szybkim ,ale mamy srebro a w Kanadzie był brąz ,dla mnie też super :)
    ale się cieszą,wszyscy nasi wyszli na lód :)

Jednie Bródka prześcigną Holendra indywidualnie i ma Złoto :) (ale to na pewno wiesz)
    Super, dzięki Samirka chociaż wiem co się dzieje.;-)

samira lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe i stare dziewczęta

Promyk miałam kilka lat fretkę i nie trzymałam jej w klatce dzięki temu w domu nie śmierdziało a ona jak się dłużej do niej nos do futerka przykładało.. koniecznie ją wysterylizuj.. jak masz pytania to pytaj..
    bardzo dobry wybór..

Pusurku ja jestem uzależniona od sushi ..właśnie jestem na odwyku :-), bo był czas, że w domu non stop robiliśmy suszarnie i mój mąż się zbuntował :-)
    promyk wrote:
    Od tygodnia ma juz nowa przyjaciolke -fretke o imieniu Lola. Potwierdzam fakt - fretki maja wyrazny "zapach"pizma.

bliska77, Simba, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, nie poddawaj się, chwile zwątpienia są całkowicie normalne oby nie trwały za długo

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dzisiaj po raz pierwszy od zaciązenia włączyło się ssanie, efekt, na wadze rawie 2 kg więcej, choć wiem, że to chwilowe to bardzo mnie wkurza, bo w sumie nie zjadłam dużo tylko troszkę więcej niz dzienna wyliczona dawka, bo ja z tych jak to moja gin ujęła, że muszę mieć dietę po to żeby nie tyć a nie po to żeby schudnąć", niestety, jutro powrót do liczenia kalorii i b.wielkiego ograniczenia węgli, wyobraźcie sobie, że to moje szaleństwo polegało na zjedzeniu dwóch kawałków pizzy domowej roboty ok godziny 17 i potem tylko jeden wafelek....., niestety wiem, że węglowodanów praktycznie nie mogę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 22:57

samira, malgos741, grosza, Lucky, Kate 75, Bursztyn, Sabina, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś współczuję tego rygoru ale jakiś minimalny przyrost wagi jest chyba nieunikniony , no a 2 kawałki pizzy i wafelek to aż 2 kg jakoś nie mogę w to uwierzyć :)

Lucky, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w końcu przyszła @ o 1 dn później niż było wyliczone ale się ucieszyłam bo jakby opóźniła się jeszcze o 1-2 dn to musiałabym pewnie przesunąć zabieg histeroskopii i znowu byłby m-c do tyłu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 07:41

Lucky, samira, Sabina, Kate 75, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w dramatycznie deszczowy poranek! Dzis mialam jakis koszmarny sen cesarskiego ciecia, z tym, ze dziecko bylo takie male jak teraz... Dzizas, obudzilam sie cala roztrzesiona... Pewnie takie sny to po obzarciu sie wczoraj sushi...
    Milego dnia z troche lepsza pogoda niz u mnie :)

samira, Sabina, Kate 75, Bursztyn, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Pusurku ja jestem uzależniona od sushi ..właśnie jestem na odwyku :-), bo był czas, że w domu non stop robiliśmy suszarnie i mój mąż się zbuntował :-)

My chyba zaczniemy regularna produkcje w domu ;) Tu nie mamy zadnej knajpy sushi w promieniu 150 km, odbijamy to sobie bedac w Pl. A kochamy sushi maniacko. Dziecko moje wciagnelo wczoraj 42 kawalki! I teraz tez sie obczaja kolo lodowki widze ;) Mam nadzieje, ze nie zauwazy sashimi, ze jeszcze zostalo, bo to moje ulubione ;) :D

Sabina, Kate 75, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :)
    Pusurek -co za mamcia z Ciebie, żałujesz dziecku ostatniego kawałka surowej ryby ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:54

samira, Kate 75, mysza1975, Myszonek, Bursztyn, Iwone, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    maz jest zwarty i gotowy, tylko tym razem owulki nie ma :(

Iwone, Sabina, Simba, mysza1975, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2505 2506 2507 2508 2509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ