X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim :)

Przed chwilą rozmawiałam z córką koleżanki która nie dawno rodziła przez CC. Całą ciążę chodziła prywatnie do lekarza i rodziła przy lekarzu który prowadził jej ciążę. W drugiej dobie po porodzie źle sie czuła,wszystko ją bolało, inaczej niż przy pierwszym porodzie, też przez cc. Wszyscy lekarze wyzywali ją od histeryczek, a okazało się że przecieli jej pęcherz moczowy przy cesarce i jeszcze w nocy była operowana.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    maz jest zwarty i gotowy, tylko tym razem owulki nie ma :(
    Nic tylko działać :) Cafe też miała cykl bezowulacyjny :)

Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U nas pada, no ale czego mozna sie stu podziewac....
    Wkurwiona jestem, bo kupillam zel wspomagajacy zaplodnienie (nie bylo Conceive wiec zakupilam Balance Active, podobno tak samo dziala)a owulacji nie ma. No i nie bedzie raczej, wiec zel wyprobuje tak dla wlasnej przyjemnosci, ma 6 aplikatorow. A w ogole to chrzanic taki cykl.

Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nic tylko działać :) Cafe też miała cykl bezowulacyjny :)
    na monitoringu, moze lekarzowi oko szwankowalo ;)
    u mnie owulki nie potwierdzaja ani testy ani temp. wiecraczej lipa....

Iwone, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, wspolczuje koszmaru, a szczescie to tylko sen.
    Aga, chyba bede musiala wskoczyc na podobna diete jak Ty ale ze wzgledu na cere, tak ze masz moje wsparcie duchowe.
    Sabina, zdrowia dla corki

No i milego dnia Babki

Pusurek, Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    raczej ;)
    Nie wykręcaj się, tylko zabieraj do roboty :)

Bursztyn, Kate 75, Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny
    Jestem tu nowa dzis zalozylam konto :),trafilam przypadkiem szukajac informacji i pomocy w necie we wiadomym temacie;).czy wam ten portal naprawde pomaga/pomogl?ja zaczynam byc juz zdesperowana powoli bo nienaleze do osob cierpliwych,chociaz nasze proby to dopiero (dla mnie az) 6 miesiecy...prosze piszc ie i dzielcie sie doswiadczeniem
    Pozdrawiam

Nati74, Kate 75, Iwone, Sabina, samira, megan8, mysza1975, bliska77, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    Hej Dziewczyny
    Jestem tu nowa dzis zalozylam konto :),trafilam przypadkiem szukajac informacji i pomocy w necie we wiadomym temacie;).czy wam ten portal naprawde pomaga/pomogl?ja zaczynam byc juz zdesperowana powoli bo nienaleze do osob cierpliwych,chociaz nasze proby to dopiero (dla mnie az) 6 miesiecy...prosze piszc ie i dzielcie sie doswiadczeniem
    Pozdrawiam

Witaj AsiaPoli

6 miesięcy to jeszcze nie tak długo? Możesz coś o sobie napisać? Ile masz lat, czy masz już dzieci....

Dużo tu dziewczyn po rożnych przejściach i czasem bardzo długich staraniach.
    Czy portal pomaga? Trochę tak, ale nie "ząłtwia" ciaży. Pomaga zaś znaleźć ewentualne nieprawidłowości w cyklu, co często jest przyczyną w opóźnieniu zaciażenia :)

AsiaPoli, Sabina, samira, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam stałe bywalczynie i nową koleżankę.
    AsiaPoli odkąd tu jestem moja wiedza znacznie się powiększyła. Poza tym wsparcie dziewczyn jest bezcenne.

Kate 75, Bursztyn, AsiaPoli, Sabina, samira, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    maz jest zwarty i gotowy, tylko tym razem owulki nie ma :(

w sumie to napewno nie wiesz czy jest czy jej nie ma

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    w sumie to napewno nie wiesz czy jest czy jej nie ma
    nie ma, zadne parametry na to nie wskazuja. Zawsze mam wykres z wyraznie zaznaczona temp., widac skok owul, testy rowniez w 9/10 przypadkach u mnie pokazuja, a tutaj dupa blada.
    No trudno, juz nie smece.

Simba, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A i jeszcze jedno- jakis czas temu którejs wciskalam, ze mi blaty debowe za bardzo nie sciemnialy po olejowaniu. Odszczekuje i przepraszam- kupilismy nastepny i jest 2 razy jasnejszy niz ten 4-letni..

To mi wciskalas, kochana ;) Nie uwierzylam i jeszcze nie poolejowalam stolu. Odszczeki przyjmuje ;) :D

paszczakin, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Pusurek -co za mamcia z Ciebie, żałujesz dziecku ostatniego kawałka surowej ryby ;-)

Jezeli chodzi o surowa rybe, to moj instynkt macierzynski nie istnieje ;)

Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie ma, zadne parametry na to nie wskazuja. Zawsze mam wykres z wyraznie zaznaczona temp., widac skok owul, testy rowniez w 9/10 przypadkach u mnie pokazuja, a tutaj dupa blada.
    No trudno, juz nie smece.

mimo wszystko nie zaprzepaść bo nigdy nie wiadomo, zapodaj chociaz jednego shota ;)

Bursztyn, mysza1975, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wozek! Pojechalismy go odebrac od dziewczyny, od ktorej go kupilam. Dziwnie wygladal moj mezczyzna, kiedy szedl z tym wozkiem przez ogrod, chyba chwile potrwa zanim sie do tego widoku przyzwyczaje :D
    Wozek teraz stoi w salonie, aktualnie spi w nim kot, bardzo zadowolony, szczegolnie jak sie mu postawilo budke :D
    A wozek jest taki:
    http://www.simo.no/Prams/Models/Combi.aspx

ania.g, megan8, Sabina, mysza1975, bliska77, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 i ania.g dzieki za powitanie i szybka odpowiedz,mam zblizajace sie 39 lat ;) i jedno dziecko 19nastoletnie,wiec dluuga przerwa w maciezrynstwie,no ale znowu mi sie zachcialo,corka dorosla ma swoje zycie,a ja zaczelam odczuwac braki...niewiem czego ale bardzo mi tego czegos brakuje,nawet piesek kilka lat temu nie zapelnil dziury,wciaz sie nim opiekuje i wciaz ten sam brak odczuwalny gleboko,zawsze chcialam miec drugie dziecko,ale zycie tak mna pokierowalo ze nie zawsze bylo z kim..oczywiscie zartuje,ale od moj zyciowy partner niemial dzieci we wczesniejszych zwiazkach teraz dojrzal i tez czuje ze chcialby miec pocieche,no wiec zaczelismy starania od ubieglego wrzesnia,bierzemy obydwoje witaminki dla przyszlych rodzicow,ograniczylismy uzywki,uzywam testow owulacyjnych,w ktore niebardzo wierze,ale co tam wciaz kupuje .mieszkamy w Anglii/Birmingham i tutaj jest oczywiscie inaczej niz w PL ze sluzba zdrowia itd...bylam juz w ub.miesiacu u mojej lekarki,zbadala mnie gin,stwierdzila ze nie ma endometriozy ( bo miewalam kilka lat temu na szyjce) ze wszystko wyglada ok,zapisala mnie na USTALENIE TERMINU USG na ktore czekam juz 3ci tydz,no i tyle.doktor mojego pana dal pojemniczek wytlumaczyl co i jak dal nr tel gdzie mam sie umowic na oddanie nasienia do zbadania( co tez jest trudne bo tylko dwa dni w tyg.i oczywiscie w godzinach jego pracy) i wszyscy zycza powodzenia,ale w sumie niemam sie przejmowac bo czesto starania wynosza 3 lata i wtedy dopiero bedziemy sie martwic.no sorry ale 3 LATA to dla mnie ciut za dlugo zeby dopiero wtedy zaczac sprawdzac co jest nietak,ja bede miala juz 42 lata! no wiec szukam czegos innego zeby jakos szybciej dociec co moze byc przyczyna niezachodzenia :(

polarmiś, samira, paszczakin, grosza, Nati74, megan8, ania.g, malgos741, bliska77, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja mam wozek! Pojechalismy go odebrac od dziewczyny, od ktorej go kupilam. Dziwnie wygladal moj mezczyzna, kiedy szedl z tym wozkiem przez ogrod, chyba chwile potrwa zanim sie do tego widoku przyzwyczaje :D
    Wozek teraz stoi w salonie, aktualnie spi w nim kot, bardzo zadowolony, szczegolnie jak sie mu postawilo budke :D
    A wozek jest taki:

pełny wypas ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

hm, miesiąc taki, czy jak? zobacz jak to u mnie wyglada - dopiero cos w 19 dc drgnelo. a we wczesniejszych 2 (pierwsze z Ovu) - juz kilka dni wczesniej cos sie dzialo. jak sobie pomysle ze najpierw 6 mieciecy "kramik zwijalismy" max 14 dnia cyklu to się sama z siebie śmieje. cale zycie zylam w przekonaniu ze mam ksiazkowa owulke okolo polowy cyklu :) a internetowy kalkulator byl u mnie jedynym wyznacznikiem ew. "akcji".
    no ale dobrze ze Mąż jest, odświeżcie żołnierzyki tak czy inaczej :)

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.Znowu potrzebuje Waszej pomocy;).Gin twierdzi,ze nie mam owu.i od następnego cyklu ma mi dać cos na stymulacje.Tylko co,jeśli owulacje mam dużo pozniej i dlatego nic nie widział?Czy to nie zaszkodzi ,i tylko przyspieszy ta (ewentualna)późniejsza owu?

Andzia33 lubi tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A wozek jest taki:
    fajna bryczka :)

Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2506 2507 2508 2509 2510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ