35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Wszystkim
Przed chwilą rozmawiałam z córką koleżanki która nie dawno rodziła przez CC. Całą ciążę chodziła prywatnie do lekarza i rodziła przy lekarzu który prowadził jej ciążę. W drugiej dobie po porodzie źle sie czuła,wszystko ją bolało, inaczej niż przy pierwszym porodzie, też przez cc. Wszyscy lekarze wyzywali ją od histeryczek, a okazało się że przecieli jej pęcherz moczowy przy cesarce i jeszcze w nocy była operowana.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
U nas pada, no ale czego mozna sie stu podziewac....
Wkurwiona jestem, bo kupillam zel wspomagajacy zaplodnienie (nie bylo Conceive wiec zakupilam Balance Active, podobno tak samo dziala)a owulacji nie ma. No i nie bedzie raczej, wiec zel wyprobuje tak dla wlasnej przyjemnosci, ma 6 aplikatorow. A w ogole to chrzanic taki cykl.
Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pusurek, wspolczuje koszmaru, a szczescie to tylko sen.
Aga, chyba bede musiala wskoczyc na podobna diete jak Ty ale ze wzgledu na cere, tak ze masz moje wsparcie duchowe.
Sabina, zdrowia dla corki
No i milego dnia BabkiPusurek, Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:na monitoringu, moze lekarzowi oko szwankowalo
u mnie owulki nie potwierdzaja ani testy ani temp. wiecraczej lipa....
Nie wykręcaj się, tylko zabieraj do robotyBursztyn, Kate 75, Sabina, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Jestem tu nowa dzis zalozylam konto,trafilam przypadkiem szukajac informacji i pomocy w necie we wiadomym temacie;).czy wam ten portal naprawde pomaga/pomogl?ja zaczynam byc juz zdesperowana powoli bo nienaleze do osob cierpliwych,chociaz nasze proby to dopiero (dla mnie az) 6 miesiecy...prosze piszc ie i dzielcie sie doswiadczeniem
PozdrawiamNati74, Kate 75, Iwone, Sabina, samira, megan8, mysza1975, bliska77, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
AsiaPoli wrote:Hej Dziewczyny
Jestem tu nowa dzis zalozylam konto,trafilam przypadkiem szukajac informacji i pomocy w necie we wiadomym temacie;).czy wam ten portal naprawde pomaga/pomogl?ja zaczynam byc juz zdesperowana powoli bo nienaleze do osob cierpliwych,chociaz nasze proby to dopiero (dla mnie az) 6 miesiecy...prosze piszc ie i dzielcie sie doswiadczeniem
Pozdrawiam
Witaj AsiaPoli
6 miesięcy to jeszcze nie tak długo? Możesz coś o sobie napisać? Ile masz lat, czy masz już dzieci....
Dużo tu dziewczyn po rożnych przejściach i czasem bardzo długich staraniach.
Czy portal pomaga? Trochę tak, ale nie "ząłtwia" ciaży. Pomaga zaś znaleźć ewentualne nieprawidłowości w cyklu, co często jest przyczyną w opóźnieniu zaciażenia
AsiaPoli, Sabina, samira, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam stałe bywalczynie i nową koleżankę.
AsiaPoli odkąd tu jestem moja wiedza znacznie się powiększyła. Poza tym wsparcie dziewczyn jest bezcenne.Kate 75, Bursztyn, AsiaPoli, Sabina, samira, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
EwaT wrote:w sumie to napewno nie wiesz czy jest czy jej nie ma
No trudno, juz nie smece.
Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:A i jeszcze jedno- jakis czas temu którejs wciskalam, ze mi blaty debowe za bardzo nie sciemnialy po olejowaniu. Odszczekuje i przepraszam- kupilismy nastepny i jest 2 razy jasnejszy niz ten 4-letni..
To mi wciskalas, kochanaNie uwierzylam i jeszcze nie poolejowalam stolu. Odszczeki przyjmuje
paszczakin, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:nie ma, zadne parametry na to nie wskazuja. Zawsze mam wykres z wyraznie zaznaczona temp., widac skok owul, testy rowniez w 9/10 przypadkach u mnie pokazuja, a tutaj dupa blada.
No trudno, juz nie smece.
mimo wszystko nie zaprzepaść bo nigdy nie wiadomo, zapodaj chociaz jednego shotaBursztyn, mysza1975, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam wozek! Pojechalismy go odebrac od dziewczyny, od ktorej go kupilam. Dziwnie wygladal moj mezczyzna, kiedy szedl z tym wozkiem przez ogrod, chyba chwile potrwa zanim sie do tego widoku przyzwyczaje
Wozek teraz stoi w salonie, aktualnie spi w nim kot, bardzo zadowolony, szczegolnie jak sie mu postawilo budke
A wozek jest taki:
http://www.simo.no/Prams/Models/Combi.aspx
ania.g, megan8, Sabina, mysza1975, bliska77, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Nati74 i ania.g dzieki za powitanie i szybka odpowiedz,mam zblizajace sie 39 lat
i jedno dziecko 19nastoletnie,wiec dluuga przerwa w maciezrynstwie,no ale znowu mi sie zachcialo,corka dorosla ma swoje zycie,a ja zaczelam odczuwac braki...niewiem czego ale bardzo mi tego czegos brakuje,nawet piesek kilka lat temu nie zapelnil dziury,wciaz sie nim opiekuje i wciaz ten sam brak odczuwalny gleboko,zawsze chcialam miec drugie dziecko,ale zycie tak mna pokierowalo ze nie zawsze bylo z kim..oczywiscie zartuje,ale od moj zyciowy partner niemial dzieci we wczesniejszych zwiazkach teraz dojrzal i tez czuje ze chcialby miec pocieche,no wiec zaczelismy starania od ubieglego wrzesnia,bierzemy obydwoje witaminki dla przyszlych rodzicow,ograniczylismy uzywki,uzywam testow owulacyjnych,w ktore niebardzo wierze,ale co tam wciaz kupuje .mieszkamy w Anglii/Birmingham i tutaj jest oczywiscie inaczej niz w PL ze sluzba zdrowia itd...bylam juz w ub.miesiacu u mojej lekarki,zbadala mnie gin,stwierdzila ze nie ma endometriozy ( bo miewalam kilka lat temu na szyjce) ze wszystko wyglada ok,zapisala mnie na USTALENIE TERMINU USG na ktore czekam juz 3ci tydz,no i tyle.doktor mojego pana dal pojemniczek wytlumaczyl co i jak dal nr tel gdzie mam sie umowic na oddanie nasienia do zbadania( co tez jest trudne bo tylko dwa dni w tyg.i oczywiscie w godzinach jego pracy) i wszyscy zycza powodzenia,ale w sumie niemam sie przejmowac bo czesto starania wynosza 3 lata i wtedy dopiero bedziemy sie martwic.no sorry ale 3 LATA to dla mnie ciut za dlugo zeby dopiero wtedy zaczac sprawdzac co jest nietak,ja bede miala juz 42 lata! no wiec szukam czegos innego zeby jakos szybciej dociec co moze byc przyczyna niezachodzenia
polarmiś, samira, paszczakin, grosza, Nati74, megan8, ania.g, malgos741, bliska77, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A ja mam wozek! Pojechalismy go odebrac od dziewczyny, od ktorej go kupilam. Dziwnie wygladal moj mezczyzna, kiedy szedl z tym wozkiem przez ogrod, chyba chwile potrwa zanim sie do tego widoku przyzwyczaje
Wozek teraz stoi w salonie, aktualnie spi w nim kot, bardzo zadowolony, szczegolnie jak sie mu postawilo budke
A wozek jest taki:
pełny wypasPusurek lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:na monitoringu, moze lekarzowi oko szwankowalo
u mnie owulki nie potwierdzaja ani testy ani temp. wiecraczej lipa....
hm, miesiąc taki, czy jak? zobacz jak to u mnie wyglada - dopiero cos w 19 dc drgnelo. a we wczesniejszych 2 (pierwsze z Ovu) - juz kilka dni wczesniej cos sie dzialo. jak sobie pomysle ze najpierw 6 mieciecy "kramik zwijalismy" max 14 dnia cyklu to się sama z siebie śmieje. cale zycie zylam w przekonaniu ze mam ksiazkowa owulke okolo polowy cyklua internetowy kalkulator byl u mnie jedynym wyznacznikiem ew. "akcji".
no ale dobrze ze Mąż jest, odświeżcie żołnierzyki tak czy inaczej
Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Cześć.Znowu potrzebuje Waszej pomocy;).Gin twierdzi,ze nie mam owu.i od następnego cyklu ma mi dać cos na stymulacje.Tylko co,jeśli owulacje mam dużo pozniej i dlatego nic nie widział?Czy to nie zaszkodzi ,i tylko przyspieszy ta (ewentualna)późniejsza owu?
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A ja mam wozek! Pojechalismy go odebrac od dziewczyny, od ktorej go kupilam. Dziwnie wygladal moj mezczyzna, kiedy szedl z tym wozkiem przez ogrod, chyba chwile potrwa zanim sie do tego widoku przyzwyczaje
A wozek jest taki:
Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość