X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witaj Monia
    widzę, że zbierasz się już ;-)
    jak brzuszek? :-) dajesz radę? ;-)
    Reni ciężko ciężko mam na + 18 kg i w pasie 111 ciężko mi chodzić. Mam wrażenie czasami że mała chce mi przez pęcherz prsnąć tak się wierci. Zawsze byłam szczupła a teraz to czuję się jak słoń w składzie porcelany ni wstać ni się przekręcić szok poprostu jak słonica na ostatniej prostej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 12:27

samira, Mango, Sabina, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja droga wszystko zawsze najlepiej wiedząca Ewo
    kury jedzą także roślinki, np pokrzywy
    i jeśli wybieg kur jest za domem gdzie nie jeżdżą auta to jest ok
    ale jeśli łażą przy szosie co często widać albo po podwórku między autami i wyjadają spod kół to nie mów mi, że wybierają tylko te czyste wolne od zanieczyszczeń.
    Nikt nie mówi, że wszystkie jaja są niezdrowe ale też nikt swoich domowych kurek nie bada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 12:33

MoniaT, samira, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dobra wiadomość ;-) ...masz już bliżej do końca..
    kurcze ale ten czas leci :-)
    MoniaT wrote:
    Reni ciężko ciężko mam na + 18 kg i w pasie 111 ciężko mi chodzić. Mam wrażenie czasami że mała chce mi przez pęcherz prsnąć tak się wierci. Zawsze byłam szczupła a teraz to czuję się jak słoń w składzie porcelany ni wstać ni się przekręcić szok poprostu jak słonica na ostatniej prostej

MoniaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Monia dobra wiadomość ;-) ...masz już bliżej do końca..
    kurcze ale ten czas leci :-)
    ano leci leci a nawet zapiernicza nie wiem kiedy

Andzia33 lubi tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a sobie miej
    co nie zmienia faktu że pierdzielisz farmazony
    i nie musze ani nie chce niczego o Tobie wiedzieć ale jedno wiem napewno że sie absolutnie nie znasz na kurach
    a czy każy mósi się znać na kurach jest więcej ciekawszych rzeczy

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Witam po weekendzie!

Poza tym, ja ciągle czuję się śpiąca. Padam po 22.00, całą noc śnią mi się jakieś dziwactwa i rano po 7.00 wstaję ledwo żywa. Masakra!

Mysza to dopiero początek ja na początku spałam tak jak Ty a teraz raczej spać już nie mogę kładę się w dzień a w nocy zasypiam może koło 2 i wstaję o 7 a do tego pobutki na siusiu i jak już wstanę w nocy do wc to jaeś 2 godziny przewalania zanim usnę także ciesz się że możesz spać

Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    a czy każy mósi się znać na kurach jest więcej ciekawszych rzeczy

nie każdy ale jak sie nie znam to sie nie wypowiadam tak?
    czy ja sie wypowiadam na temat żyraf?

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak o kurach się wypowiadasz... więc..
    EwaT wrote:
    nie każdy ale jak sie nie znam to sie nie wypowiadam tak?
    czy ja sie wypowiadam na temat żyraf?

• Simba Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie jakies zycie na forum :)

Chłop miał 200 kur i ani jednego koguta. Poszedł do sąsiada, kupił tak ze trzy na początek. A sąsiad na to:
    - Ale po co trzy? Słuchaj stary - ja ci sprzedam Miecia. Miecio to jest taki kogut, ze ci te wszystkie 200 kur spoko obsłuży. OK, po trzeciej wódce dobili targu, chłop wrócił z Mieciem do gospodarstwa, wypuścił go z klatki i mówi:
    - Słuchaj Mieciu - to jest teraz twoje gospodarstwo, 200 kur na ciebie czeka, wyluzuj się, jesteś tu jedynym kogutem, nie ma co się spieszyć, tylko mi się nie zmarnuj - kupę kasy za Ciebie dałem.
    Ledwo skończył mówić, SRU! Mieciu wpadł do kurnika. Przeleciał wszystkie kury kilka razy, tylko pierze leciało. SRU! Poleciał do budynku obok gdzie były kaczki - to samo. Chłop krzyczy, próbuje go hamować. Ale gdzie tam! SRU! Poszedł Miecio za stadem gęsi i zniknął w oddali. Rano chłop wstaje, patrzy - leży Mieciu na podwórku, kompletna padlina. Nad nim krążą sepy. Podbiega i krzyczy:
    - A widzisz Mieciu, mówiłem Ci, daj spokój, tyle kasy w błoto... A Mieciu otwiera jedno oko i syczy przez zaciśnięty dziób:
    - Cissssi, spierdalaj, bo mi sepy płoszysz..

mysza1975, Bursztyn, EwaT, sjoanka, grosza, paszczakin, Sabina, Żanet, polarmiś, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzi kogut do kurnika... Patrzy... Nie ma ani jednej kury.
    Idzie do restauracji... Patrzy... Kury kreca się na roznie.
    Mysli chwilke i mowi:
    No tak, solarium, karuzela a ja nie mam się z kim zabawić.

samira, Bursztyn, sjoanka, mysza1975, grosza, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nareszcie jakies zycie na forum :)

Chłop miał 200 kur i ani jednego koguta. Poszedł do sąsiada, kupił tak ze trzy na początek. A sąsiad na to:
    - Ale po co trzy? Słuchaj stary - ja ci sprzedam Miecia. Miecio to jest taki kogut, ze ci te wszystkie 200 kur spoko obsłuży. OK, po trzeciej wódce dobili targu, chłop wrócił z Mieciem do gospodarstwa, wypuścił go z klatki i mówi:
    - Słuchaj Mieciu - to jest teraz twoje gospodarstwo, 200 kur na ciebie czeka, wyluzuj się, jesteś tu jedynym kogutem, nie ma co się spieszyć, tylko mi się nie zmarnuj - kupę kasy za Ciebie dałem.
    Ledwo skończył mówić, SRU! Mieciu wpadł do kurnika. Przeleciał wszystkie kury kilka razy, tylko pierze leciało. SRU! Poleciał do budynku obok gdzie były kaczki - to samo. Chłop krzyczy, próbuje go hamować. Ale gdzie tam! SRU! Poszedł Miecio za stadem gęsi i zniknął w oddali. Rano chłop wstaje, patrzy - leży Mieciu na podwórku, kompletna padlina. Nad nim krążą sepy. Podbiega i krzyczy:
    - A widzisz Mieciu, mówiłem Ci, daj spokój, tyle kasy w błoto... A Mieciu otwiera jedno oko i syczy przez zaciśnięty dziób:
    - Cissssi, spierdalaj, bo mi sepy płoszysz..
    Mieciu the best :)

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u mojego lekarza i stwierdzil ze jednak mam PCO :/
    I dal rowniez skierowanie do kliniki (nie)plodnosci. No zacznie sie grzebanie w podwoziu, jedzenie hormonow, az nie moge sie doczekac :/
    Ide zjesc sobie przysmaki z kurzej dupy ktore wlasnie ugotowalam na miekko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 14:28

mysza1975, Reni, Bozia3, Simba, paszczakin, Sabina, Żanet, megan8, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bylam dzis u mojego lekarza i stwierdzil ze jednak mam PCO :/
    I dal rowniez skierowanie do kliniki (nie)plodnosci. No zacznie sie grzebanie w podwoziu, jedzenie hormonow, az nie moge sie doczekac :/
    Ide zjesc sobie przysmaki z kurzej dupy ktore wlasnie ugotowalam na miekko.

tak podejrzewałam
    ale nie martw sie, moja kumpela z pco zaszła zupełnie naturalnie..oczywiście po leczeniu, wzięła sie za siebie i chyba rok latała do tej kliniki koło Rzeszowa a przed samym zajściem zmieniła diete co jej sie bardzo korzystnie odbiło na wyglądzie też no i teraz juz ma chyba roczna dziewczynke i planuje drugie :)

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tak podejrzewałam
    ale nie martw sie, moja kumpela z pco zaszła zupełnie naturalnie..oczywiście po leczeniu, wzięła sie za siebie i chyba rok latała do tej kliniki koło Rzeszowa a przed samym zajściem zmieniła diete co jej sie bardzo korzystnie odbiło na wyglądzie też no i teraz juz ma chyba roczna dziewczynke i planuje drugie :)
    ja narazie nigdzie niestety nie polece, jestem skazana na UK. Kiedy bylam w sierpniu w PL to nie mialam PCO, tutaj GP powiedzial mi ze to moze sie pojawic i znikac. Diete zmienilam, zero slodyczy i cukru, nabial w szczatkowych ilosciach, geba faktycznie jakby lepsza. No zobczymy.

Simba, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dlaczego nabiału unikasz? on jest chyba ważny żeby zajść
    oczywiście nie mam na mysli tych jogurtów danońskich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 14:44

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    a dlaczego nabiału unikasz? on jest chyba ważny żeby zajść
    oczywiście nie mam na mysli tych jogurtów danońskich
    przy syfach na gebie i PCO nalezy unikac mleka i jego przetworow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 16:12

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Olena Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki. Rzadko tu teraz zaglądam, bardziej z ciekawości czy są nowe ciężarówki. Jestem na odwyku od forum. Po wiadomości, że moje fsh wynosi 16 odechciało mi się starań. Stwierdziłam, że mam już dość, 1,5 roku dało mi w kość. Umawiam się do ośrodka adopcyjnego. Wybieram inną drogę i jest mi lżej na duszy i cieszę się, że coś w końcu działamy. Teraz martwię się tylko w jakim wieku dostaniemy dziecko. Bo raczej liczę na to że dostaniemy.
    Pozdrawiam Was serdecznie. Będę zaglądać, ale nie czytam już tak pilnie jak kiedyś.

mysza1975, Bursztyn, samira, paszczakin, Bozia3, grosza, ania.g, Sabina, Nati74, gosia7122, Iwone, Simba, EwaT, Viv78, Żanet, polarmiś, Reni, megan8, Panda, Mango, bliska77, malgos741, Niuta, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Witajcie dziewuszki. Rzadko tu teraz zaglądam, bardziej z ciekawości czy są nowe ciężarówki. Jestem na odwyku od forum. Po wiadomości, że moje fsh wynosi 16 odechciało mi się starań. Stwierdziłam, że mam już dość, 1,5 roku dało mi w kość. Umawiam się do ośrodka adopcyjnego. Wybieram inną drogę i jest mi lżej na duszy i cieszę się, że coś w końcu działamy. Teraz martwię się tylko w jakim wieku dostaniemy dziecko. Bo raczej liczę na to że dostaniemy.
    Pozdrawiam Was serdecznie. Będę zaglądać, ale nie czytam już tak pilnie jak kiedyś.
    powodzenia w adopcji :)

Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny blog znalazlam, jest tutaj tez o akupunkturze:

http://jestemplodna.blogspot.co.uk/2011/03/akupunktura-wspomaga-podnosc.html

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze tutaj o niedobrym zarciu (to juz nie blog tylko sstrona intern):

http://www.jestemplodna.pl/zywienie-a-plodnosc-pokarmy-obnizajace-plodnosc/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 16:36

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ