X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ciesze sie ze chociaz troche Ci sie humor poprawil :)
    ale pytalam o jajca na serio :)

przyznam sie ze okreslenie "roze w majtach" tez mi sie spodobalo :)
    nie skazywalabym jeszcze Twojego cyklu na straty, bo moze sie okazac ze to plamienie tylko i jak sie pojawilo tak zniknie. Za co bardzo mocno trzymam kciuki :)

czy jadłas kiedyś jajka od kury z podwórka odpowiednio karmionej i cieszącej się wolnością? różnica jest kolosalna..dla mnie te bladziochy ze sklepu nawet nie smakują jak jajko już o wartościach zdrowotnych nie wspominając

• EwaT Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak samo jest z mięsem kurczaczym czy innym..wyprodukowanym sztucznie na chemii a tym z "podwórka"

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dzieki bursztynku, ale ja juz ten proces mam tak obcykany, ze chyba nie mam zapedów do mówienia sobie, bedzie dobrze..

a jajka wszytkie wychodza z dupy.. chyba nie da sie inaczej ;)

Chcialabym powiedziec "nie mysl o tym", ale wiem ze nie bardzo sie da...pozostaje poczekac co jutrzejszy dzien przyniesie, bo tego nigdy do konca nie wiemy. Ja tam trzymam zacisniete, tak na wszelki wypadek.

a co do jaj- jak to mawia moja znajoma: zeby skaly sraly- nie da rady inna droga ;)

paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    czy jadłas kiedyś jajka od kury z podwórka odpowiednio karmionej i cieszącej się wolnością? różnica jest kolosalna..dla mnie te bladziochy ze sklepu nawet nie smakują jak jajko już o wartościach zdrowotnych nie wspominając
    no to jasne ze te od kur wolnych i szczesliwych sa pyszne,tylko chodzilo mi o to ze jaja czy to od kur gwalconych w klatkach (i sprzedawanych pozniej na sklepowej polce) czy to od tych szczesliwych na wolnosci- wychodza z dupy.....a nie z kapelusza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 21:55

Andzia33 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dzieki.. kolejny kamyk do mojej depresji wieczornej- dostalam od kuzyna na maila skan ich pierwszego ciazowego USG. Kto kurwa wysyla takie rzeczy bezdzietnej parze?

10icon_cry2.gif
    faktycznie, niestosowne, bez wyczucia, chociaz podejrzewam ze sobie nie zdaje z tego sprawy. Pozostaje albo to olac albo powiedziec mu ja sie czujesz...

samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ,co tu sie dzieje nikogo nie ma ?U mnie pogoda zadawalajaca chociaz wietrznie.Mdlosci mam nadal rzygne czasami wiec nic nowego.Milego dnia

Andzia33 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    ju nadrobiłam zaległości,
    Inessa, przytulam <3, również uważam, ze skierowanie do genetyka powinniście dostać z marszu
    Odnośnie jajec, mam okazje jadać jajca prawdziwie wiejskie, cóż, różnica faktycznie ogromniasta.
    ja od środy wracam do pracy ale tylko na 3,4 dni, jutro idę na polówkowe i echo serca, mam nadzieję, że jest wszystko ok.
    Zaciążone dziewczyny będące w drugim trymestrze mam ważne pytanie, czy zdarzają Wam sie na tym etapie ciaży mdłości? ja od kilku dni mam potworne, już sie cieszyłam że minęły bezpowrotnie
    Miłego dnia

grosza, samira, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no dobra, oglaszam oficjalnie, ze swiat chce mnie dobic- napisalam ostatnio do pol roku niewidzianych znajomych zeby sie spotkac- wlasnie dostalam maila,ze pewnie, ale za troszke, bo dziecko jest juz tydzien spoznione z terminem porodu.. aktulanie jestem w trybie "wszyscy moga miec dzieci, tylko nie ja"..

Nie denerwuj sie w ciazy ;)
    Chyba kazda z nas to przechodzi...
    Ja tez mam jakis wkurw poniedzialkowy...Jeszcze ta pogoda...

paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie
    Pozdrawiam wszystkie wkurwione, jako ze i ja mam wkurwa rowniez.
    Ide sie kawy napic zeby sobie jeszcze dodatkwo cisnienie podniesc.

paszczakin, Simba, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Wkurwka mam i ja. Dziś mam 10 dzień od odstawienia Provery i @ nadal brak. Mam tylko nadzieję, że to jajo które widział lekarz, że napewno była to cysta a nie wczesna ciąża :(

samira, MoniaT, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

co do jajec.. no cóż ..okazuje się, że nie wszystkie jajca są jednak zdrowe ;-)
    kury łażą wszędzie i żrą wszystko co się nawinie.. i jeśli po podwórku jeżdżą auta, traktory itd.. to wpieprzają też ten cały syf .. smacznego ;-)
    dlatego też dobrze jest zwracać uwagę na to gdzie te nasze kury łażą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 12:36

samira, MoniaT lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Witam

co do jajec.. no cóż ..okazuje się, że nie wszystkie jajca są jednak zdrowe ;-)
    kury łażą wszędzie i żrą wszystko co się nawinie.. i jeśli po podwórku jeżdżą auta, traktory itd.. to wpieprzają też ten cały syf .. smacznego ;-)

tak ci się tylko wydaje że wszystko , np co? masz doświadczenie z kurami?
    kura zje tylko to co powinna wg moich obserwacji, nie spotkałam kury która je to co sie nawinie

• EwaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

to człowiek zje najwieksze świństwo np coca cole

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam

p.s. cole się pije

samira, MoniaT, megan8, Simba, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak mam

p.s. cole się pije

nic nie masz, to był farmazon tygodnia z tą kurą jedzącą co popadnie
    ludzie w McDonalds żrą co popadnie bo fajnie pachnie i wyglada

samira lubi tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny dawno się nie odzywałam ale widzę że u Was dyskusje są przednie wszystkie nowe koleżanki witam i gratuluję tym co zaciążyły i tym co się starają życzę zieloności.
    Mi został jeszcze trochę już nie mam siły się turlać (bo nie nazwę tego chodzeniem)
    Często Was czytam nie zawsze jestem w satnie nadrobić ale jak nie chce mi się odpalać kompa to przez tel wkur... pisanie więc się nie odzywam
    Pozdrawiam Wszystkie miłego tygodnia u mnie dziś słonecznie i zapowiada się fajny dzionek

megan8, mysza1975, samira, Simba, Monia37, bliska77, Bozia3, Iwone, Nati74, Sabina, gosia7122, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie zamierzam ci nic udowadniać gówno o mnie wiesz..
    obiecałam sobie, że twoje posty będę olewać.. więc mam w tej chwili na ciebie wywalone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 12:14

MoniaT, malgos741, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monia
    widzę, że zbierasz się już ;-)
    jak brzuszek? :-) dajesz radę? ;-)

MoniaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie!

Jak jajka to tylko od szczęśliwych kur! Mam ciocię, która hoduje kilka kurek, mieszka niedaleko lasu, ma nieogrodzoną posesje, więc ptaszki zasuwają po lesie i wpierdzielają robaczki. Do tego są dokarmiane tylko naturalną karmą - pszenica, trochę kukurydzy. Jajeczka - niebo w gębie.

Poza tym, ja ciągle czuję się śpiąca. Padam po 22.00, całą noc śnią mi się jakieś dziwactwa i rano po 7.00 wstaję ledwo żywa. Masakra!

EwaT, MoniaT, samira, Bozia3, Sabina, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ewa nie zamierzam ci nic udowadniać gówno o mnie wiesz..
    obiecałam sobie, że twoje posty będę olewać.. więc mam w tej chwili na ciebie wywalone

a sobie miej
    co nie zmienia faktu że pierdzielisz farmazony
    i nie musze ani nie chce niczego o Tobie wiedzieć ale jedno wiem napewno że sie absolutnie nie znasz na kurach

‹‹ 2559 2560 2561 2562 2563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ