X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Napisalam do mojego endo, on zasugerowal suplement progesteronu (oczywiscie z zaznaczeniem "jesli gin bedzie uwazal za stosowne")..

Taki maly wynik moze powodowac problemy z zagniezdzeniem, nie?
    Może tak być - powinnaś chyba jechać na dupku czy na luteinie w drugiej fazie. Owulacja przy takim wyniku jest możliwa, bo zdarza się nawet chyba przy 4, ale dobra owulacja, która daje szansę na dobrą ciążę - to wynik powyżej 15. Dziwne, że przy inseminacjach nie miałaś tego sprawdzane. Ja to miałam badane w pierwszym cyklu starań.

Andzia33 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bursztyn, diagnoza najwazniejsza- jak jest co leczyc, to mozna dzialac..
    ja sie bujam na teoretycznej nieplodnosci idiopatycznej i kurwica mnie strzela, bo co poprawic, jak jest "pieknie"..

ale ale.. wydebilam od doktorka skierowanie na progesteron 7 dni po owulacji (gdzie ma byc najwiekszy pik). Pomijajac fak, ze piwinno sie go badac ze 3 razy i moj wynik moze byc niemiarodajny (niemniej w innym cyklu tez tyle mialam w pojedynczym badaniu) to mam wartosc 6 na norme 1,7-27 i to po pieprzonym pregnylu (zwieksza progesteron).. W Polsce dostalabym juz na bank luteine, nie?

Napisalam do mojego endo, on zasugerowal suplement progesteronu (oczywiscie z zaznaczeniem "jesli gin bedzie uwazal za stosowne")..

Taki maly wynik moze powodowac problemy z zagniezdzeniem, nie?
    ale to jest diagnoza mojego lekarza pierwszego kontaktu na podstawie obrazu usg. On nie jest ginem. Baba ktora to usg robila(tez nie gin- tylko przeszkolona w tym celu pielegniarka) powiedziala, ze jesli inne parametry typu: reegularnosc cyklu, hormony sa w normie to tenobraz wcale nie musi oznaczac PCOS. Dal mi skierowanie do kliniki plodnosci, wiec czekam na zaproszenie na wizyte. Tylko ze ja nie mam do nich zaufania. Najchetniej to posiedzialabym sobie miesiac w Krakowie i porobila rozne badania, zaliczyla gina i monitoring, ale nie moge.

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Może tak być - powinnaś chyba jechać na dupku czy na luteinie w drugiej fazie. Owulacja przy takim wyniku jest możliwa, bo zdarza się nawet chyba przy 4, ale dobra owulacja, która daje szansę na dobrą ciążę - to wynik powyżej 15. Dziwne, że przy inseminacjach nie miałaś tego sprawdzane. Ja to miałam badane w pierwszym cyklu starań.
    Paszczak, Bozia ma racje.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dzisiaj od pani w przychodni dowiedziałam się że jak chcę na wizytę do gina na nfz to tylko sama wizyta jest bezpłatna a za wszelkie badania się płaci. A to nie jest tak że na nfz jakieś usg w ciąży przysługuje? Tym bardziej chyba po 35 roku życia. A co z takimi badaniami w ciąży jak morfologia i cała reszta? Pytam bo mam dosyć recept 100% płatnych od gina na prywatnej wizycie i zastanawiam się co jeszcze można.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej dziewczyny
    Dzisiaj od pani w przychodni dowiedziałam się że jak chcę na wizytę do gina na nfz to tylko sama wizyta jest bezpłatna a za wszelkie badania się płaci. A to nie jest tak że na nfz jakieś usg w ciąży przysługuje? Tym bardziej chyba po 35 roku życia. A co z takimi badaniami w ciąży jak morfologia i cała reszta? Pytam bo mam dosyć recept 100% płatnych od gina na prywatnej wizycie i zastanawiam się co jeszcze można.
    Ja w ciąży od gina prywatnego wcale nie płacę recept 100 procent, tylko normalnie ze zniżką. U gina na NFZ USG i badania będziesz mieć za darmo. Płaci się chyba tylko za niektóre dodatkowe typu toxo, różyczka. Wszelkie mocze, morfologie i inne są za darmo.

samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale to jest diagnoza mojego lekarza pierwszego kontaktu na podstawie obrazu usg. On nie jest ginem. Baba ktora to usg robila(tez nie gin- tylko przeszkolona w tym celu pielegniarka) powiedziala, ze jesli inne parametry typu: reegularnosc cyklu, hormony sa w normie to tenobraz wcale nie musi oznaczac PCOS. Dal mi skierowanie do kliniki plodnosci, wiec czekam na zaproszenie na wizyte. Tylko ze ja nie mam do nich zaufania. Najchetniej to posiedzialabym sobie miesiac w Krakowie i porobila rozne badania, zaliczyla gina i monitoring, ale nie moge.
    a jak to się objawia na USG? I jakie jest tego leczenie?

FZuMp1.png

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej dziewczyny

no co ty - wszystkie - albo prawie wszystkie badania są bezpłatne. Ktoś cię okłamał. Możesz zapłacić tylko za specyficzne badania

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a jak to się objawia na USG? I jakie jest tego leczenie?
    jajniki byly troche powiekszone i mialy cystki, a baba powiedziala ze w zaleznosci id innych parametrow mozna to uzac za PCOS albo i nie.... o.O
    ja chce do Polski!!! :(

Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:57

samira, grosza, Żanet, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Olena - powodzenia i trzymam kciuki :) Mam nadzieję, że jak zaadoptujecie to szybko zajdziesz w ciążę (wiem, że to wkurza, ale kurcze coś w tym jest!)

Paszczakin ja się nie znam na tyle, nie pogadam :(

Bursztyn - kup sobie samolot i lataj do Krakowa, bo inaczej to nie wiem. A może to ich gadanie o PCO to bzura i Natanek juz zmachany?

Ponieważ dziś mamy poniedziałek pod znakiem problemów medycznych to i ja sie dołączę ;( Chwilowo jestem w rozsypce...
    Niedawno wróciliśmy z córą ze szpitala. Mała ma refluks pęcherzowo-moczowy, zniszczony pęcherz i bakterie na cewce moczowej. Wymaga długiego leczenia. Jak zapytałam po szpitalu rok temu czy nie powinnam jej skonsultować, to lekarka POZ stwierdziła - po co, przecież teraz jest zdrowa? No i była, całe 10 msc zdrowa, a teraz w ciągu 3 msc 4 razy była w szpitalu. Nie mogę zrozumieć dlaczego nikt po 2 zakażeniu dróg moczowych nie dał mi skierowania do poradni tylko karmiono mnie głodnymi kawałkami, że jak ją odpieluszkuje to jej przejdzie! Straciłam rok! Może już byłaby zdrowa, a tak to może trwać kilka lat...

Wiecie, wszystkiego mi sie odechciało....
    Wspolczuje bardzo. Jak bedzie wygladalo leczenie?

Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    jajniki byly troche powiekszone i mialy cystki, a baba powiedziala ze w zaleznosci id innych parametrow mozna to uzac za PCOS albo i nie.... o.O
    ja chce do Polski!!! :(
    spokojnie - starasz się dopiero drugi cykl - to jeszcze nic nie wiadomo - może tam się juz jakaś dziewczyneczka kluje....:) A jak nie - to za jakiś czas może się przekonasz do tej ich kliniki....

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina współczuję - obce mi są zupełnie takie problemy, ale mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy

Sabina lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 20:57

grosza, Viv78, Żanet, bliska77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia i Nati dzięki za odpowiedź.
    Baba z przychodni była bardzo niemiła i powiedziała dosłownie " proszę pamiętać że tylko wizyta jest bezpłatna a wszelkie badania płatne, mówię od razu żeby potem nie było zdziwienia "
    A co do gina prywatnego to wystawiła mi ostatnio receptę na 100% i trochę mnie zatkało w aptece. Przecież ona pracuje również państwowo więc czemu 100% ? No chyba że dupek jest bez zniżek.

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    spokojnie - starasz się dopiero drugi cykl - to jeszcze nic nie wiadomo - może tam się juz jakaś dziewczyneczka kluje....:) A jak nie - to za jakiś czas może się przekonasz do tej ich kliniki....
    Bozia, dobrze ze wobec kobiet w ciazy nie mozna stosowac przemocy bo 0bicz.gif nie wyjezdzaj mi tu wiecej z zadnymi dziewczynkami 0fuck.gif
    powinnas mnie wspierac w walce o Natanka, a nie takie.....

Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Na razie dostała leki. Będzie brała 3 różne. Potem kontrola. Potem kolejny raz szpital i badania czy leki pomogły.
    Najtrudniej jest mi się z tym pogodzić. Jak już sie przyzwyczaję, to stanie się to naturalne. Powtarzam sobie, że dobrze, że wiemy co się dzieje, wiemy jak leczyć i będzie tylko lepiej, prawda? Prawda??
    jasne, nawazniejsze ze wiecie i ze mozna to leczyc, to juz polowa sukcesy. Wspieram mocno.

Sabina lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia, dobrze ze wobec kobiet w ciazy nie mozna stosowac przemocy bo 0bicz.gif nie wyjezdzaj mi tu wiecej z zadnymi dziewczynkami 0fuck.gif
    powinnas mnie wspierac w walce o Natanka, a nie takie.....
    ja Cię wspieram :), ale próbuję trochę ostudzić Twój zapał - bo potem możesz być rozczarowana - a tak to jeśli będziesz się spodziewać tego lub tej - to będzie CI lżej...:). Ja chcę dziewczynkę - ale znając swoje szczęście - będzie chłopak...:)

Sabina, EwaT, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Bozia i Nati dzięki za odpowiedź.
    Baba z przychodni była bardzo niemiła i powiedziała dosłownie " proszę pamiętać że tylko wizyta jest bezpłatna a wszelkie badania płatne, mówię od razu żeby potem nie było zdziwienia "
    A co do gina prywatnego to wystawiła mi ostatnio receptę na 100% i trochę mnie zatkało w aptece. Przecież ona pracuje również państwowo więc czemu 100% ? No chyba że dupek jest bez zniżek.
    a ile zapłaciłaś za dupka? Ja nie będąc w ciąży płaciłam około 30 zł. Teraz w ciąży mam chyba jeszcze większą zniżkę - bo za 2 opakowania dupka i 6 opakowań luteiny zapłaciłam niecałe 50 zł. Za luteinę w ciąży płacę około 3zł za opakowanie - a receptę mam od prywatnego gina

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja Cię wspieram :), ale próbuję trochę ostudzić Twój zapał - bo potem możesz być rozczarowana - a tak to jeśli będziesz się spodziewać tego lub tej - to będzie CI lżej...:). Ja chcę dziewczynkę - ale znając swoje szczęście - będzie chłopak...:)
    no wiem, wiem....znajac moje szcescie to bedzie dziewucha....
    jakby co, to mozemy sie zamienic ;)

Bozia3, Sabina, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina bardzo Ci współczuję. U mojej córki nigdy nie znaleziono przyczyn zakażeń układu moczowego. Tak jak w wieku ok 4 lat się pojawiły to w wieku ok 11 lat zniknęły. Mam nadzieję że Twoja córka dostanie dobre i fachowe leczenie które szybko postawi ją na nogi.

Sabina lubi tę wiadomość

‹‹ 2561 2562 2563 2564 2565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ