X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauwazylam ze wysyp dziwczynek, gratuluje bo chyba zamowione byly ;)

bliska77, malgos741, Bursztyn, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    zauwazylam ze wysyp dziwczynek, gratuluje bo chyba zamowione byly ;)
    no my chcielismy miec parkę ale córka stawiała na siostrę ale tak na poważnie, to najważniejsze zeby dzieciatko było zdrowe, powiem tak, zazwyczaj, tam gdzie są problemy to rodzą sie dziewczynki, jest to naukowo i biologicznie udowodnione, po prostu plemniki żeńskie dłużej przeżywają i w gorszych warunkach, męskie są szybkie ale krótko żyją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 09:46

Panda, Bursztyn, Mango, caffe, EwaT, megan8, Kate 75, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam sie dosłownie jakbym miała zaraz umrzeć...Każdy rożnie to przechodzi.Ja mam nagły skok cisnienia(dosłownie ),okrutnie kręci mi sie w głowie ,ze nie raz na nogach cieżko ustac.Brak powietrza,jakbym miała sie zaraz udusić,a serce wali jak cholera.I ten ogromny strach,ze teraz to juz napewno koniec...Czasami drętwieja mi usta.To tyle w dużym skrócie.
    Polarmis-jeśli zacznie Ci sie to powtarzać ,to nie czekaj,bo to samo nie przejdzie.Ja kilka razy lądowałem w szpitalu,bo było aż tak zle.Bylam juz w takim stanie ,ze gdyby nie moja córka,to pewnie juz by mnie nie było,bo nie miałam juz sił.

samira, polarmiś, megan8, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • Panda Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no my chcielismy miec parkę ale córka stawiała na siostrę ale tak na poważnie, to najważniejsze zeby dzieciatko było zdrowe, powiem tak, zazwyczaj, tam gdzie są problemy to rodzą sie dziewczynki, jest to naukowo i biologicznie udowodnione, po prostu plemniki żeńskie dłużej przeżywają i w gorszych warunkach, męskie są szybkie ale krótko żyją

tak jest najwazniejsze zdrowie, teraz myslimy o Anna Maria zeby wszsytko bylo ok czy wyniki tych badan ktore ona robi sa od razu czy trzeba czekac?

bliska77, Simba, caffe lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Aga :-)

bliska77 lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    tak jest najwazniejsze zdrowie, teraz myslimy o Anna Maria zeby wszsytko bylo ok czy wyniki tych badan ktore ona robi sa od razu czy trzeba czekac?
    niestety, trzeba czekać w najlepszym wypadku około dwóch tygodni

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Dziękuje Aga :-)
    no nie ma za co, zdrowie jest najwazniejsze

malgos741 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie pamietam jak wygladaja Polki za granica bo ten widok mama sprzed 20 lat kiedy zylam w paryzu a potem w Bxl wiec " moda" pewnie sie zmienila, tendencje Polki maja jedna - niezgodnosc koloru fabowanych wlosow ( bo chyba wszystkie to robia jakby natura nie wiedziala co robi - a zazwyczaj dobiera najlepszy kolor do calosci). Najgorsze są naturalne blondynki z niebieskimi oczami, obowiazkowo przemalowanymi na czarno i do tego solarium. Polki zawsze pamietam jako filigranowe, obcasiki, sukieneczki, torebeczki - choc dalekie to od ladnego stylu bylo i ogladanie sie za Arabami. Pamietam to z Bxl - prawie kazda u boku z Turkiem lub Arabem . Tak zapamietalam Polki. Polacy wasik obowiazkowo, zamiast kurtki to taka bluza dresowa niebieska z bordo- bialymi paskami i ohydne jeansy - takie szerokie w gornych nogawkach, waskie w pupie o wysokim stanie i wiadomo koszulka wcisnieta do spodni.

Tak poza tym to witam Was bardzo poranna kawa.
    Dzieci sobie ladnie u Was cieżarowek rosna, Anna- Maria - mocno, mocno trzymam kciuki za dzisiejszy dzien !!!! Bedzie dobrze.
    noto w zasadzie niewiele sie zmienilo :)

polarmiś lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie ma o czym mowic - a w czym innym niz rajstopach?
    Ja z paznokciami mam podobnie - opanowalam metode malowania paznokci przed samym wyjsciem z domu, czyli siedzac juz w kurtce, w butach i z zapakowana torebka. Nauczylam sie zamykac drzwi i prowadzic samochod z mokrym lakierem. Ale nie zawsze mi sie chce...
    Dzien dobry, tak w ogole :)
    ale powiedz, ze torebka wtedy obowiazkowo trzymasz kurczowo pod pacha ? ;)
    strasznie mnie ten tekst wczoraj ubawil :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 10:21

bliska77, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie
    dziś przede wszystkim: Anna Maria, trzymaj się <3

ja ja jestem poobijana, wczoraj spadłam z ostatniego schodka w domu, stopa wyślizgnęła mi sie z kapcia i pojechałam równo na dupie dzis boli mnie pół dupy i biodro i kość ogonowa, mam nadzieję, ze z dzidzią wszystko ok

miłego dnia
    z mala na pewno ok, twoja dupka zaamortyzowala wstrzas ;)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    z mala na pewno ok, twoja dupka zaamortyzowala wstrzas ;)

no pewnie ze tak, jednak w tłuszczu siła ;)

Bursztyn, Mango, polarmiś, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dzień dobry

Prawda jest taka, że naście, dzieścia lat temu za granice wyjeżdzali siłą od pługa oderwani w poszukiwaniu pracy i czy będą mieszkali w cudownym elglandzie czy w Pl to i tak nie ma znaczenia więc bardzo proszę nie obrażać mi tu polek
    jak nie mieszka się na wsi i chodzi się do pracy do biura to obowiązkowe jest zakładanie rajstop bez względu na porę roku..bo jest tzw dress code.. ale kocmouch siedzący na zadupiu grzebiący tylko w ogródku może o tym nie wiedzieć, bo skąd
    odrosty mają nie tylko polki.. różne nacje mają różne przypały i wpadki modowe..
    podobno powinno nas walić to co kto myśli i ubierać się po swojemu a jednak niektóre same sobie zaprzeczają i mają z tym problem
    eh...
    no wiadomo, zgadzam sie z Toba :)

ale poplotkowac czasem mozna ;)

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Czułam sie dosłownie jakbym miała zaraz umrzeć...Każdy rożnie to przechodzi.Ja mam nagły skok cisnienia(dosłownie ),okrutnie kręci mi sie w głowie ,ze nie raz na nogach cieżko ustac.Brak powietrza,jakbym miała sie zaraz udusić,a serce wali jak cholera.I ten ogromny strach,ze teraz to juz napewno koniec...Czasami drętwieja mi usta.To tyle w dużym skrócie.
    Polarmis-jeśli zacznie Ci sie to powtarzać ,to nie czekaj,bo to samo nie przejdzie.Ja kilka razy lądowałem w szpitalu,bo było aż tak zle.Bylam juz w takim stanie ,ze gdyby nie moja córka,to pewnie juz by mnie nie było,bo nie miałam juz sił.

wenus miałam tak samo po śmierci brata drętwienia ciała ,tętno jak po maratonie,niesamowite kręcenie w głowie a niekiedy tak się czułam ze nie mogłam oderwać głowy od poduszki,no i walenie serca straszne,parę razy lądowałam na ostrym gdzie nawet miałam robione echo serca i wykazywało ze wszystko ok a ja i tak twierdziłam ze prawie umieram,owszem przyspieszone tętno ale tak ogólnie spoko...sama jakoś z tego wyszłam ,tabsy miałam przez dwa miechy ale odstawiłam bo i tak więcej z nich szkody niż pożytku ,nie były to psychotropy ale lekkie przeciwdepresyjne ,teraz jest ok. ale ucierpiała na tym moja tarczyca,nerwy i mięśnie,problemy z jelitami,i staram się żeby nie dopuścić to takich sytuacji ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 10:18

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale powiedz, ze torebka wtedy obowiazkowo trzymasz kurczowo pod pacha ? ;)
    strasznie mnie ten teks wczoraj ubawil :)

No oczywiscie :) Koniecznie taka na dwa paski i jeden opada mi z ramienia. Skoro-podobna, typu patchwork z trio-color: sraka, zielen-sraka, czerwien-sraka

Bursztyn, Kate 75, kapturnica lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM WSZYSTKIE LASKI :)

Anna trzymam kciuki za badania pozytywne <3

Aga uważaj na siebie ,ty nie Małysz nie polecisz ;)

ja mam 29dc @ nie ma ale owu też pewnie nie było :(

Co do ubioru zgadzam się z Pandą

bliska77, Iwone, Bursztyn, Sabina, Panda, grosza, caffe, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    to byly ataki paniki?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,te sa najgorsze,bo nigdy nie wiadomo kiedy przyjda.

[img]http:/[/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    WITAM WSZYSTKIE LASKI :)

Anna trzymam kciuki za badania pozytywne <3

Aga uważaj na siebie ,ty nie Małysz nie polecisz ;)

ja mam 29dc @ nie ma ale owu też pewnie nie było :(

Co do ubioru zgadzam się z Pandą
    Samirka, Małysz czy Stoch, cóż pomyślałam, że i ja spróbuję :-)

samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    wenus miałam tak samo po śmierci brata drętwienia ciała ,tętno jak po maratonie,niesamowite kręcenie w głowie a niekiedy tak się czułam ze nie mogłam oderwać głowy od poduszki,no i walenie serca straszne,parę razy lądowałam na ostrym gdzie nawet miałam robione echo serca i wykazywało ze wszystko ok a ja i tak twierdziłam ze prawie umieram,owszem przyspieszone tętno ale tak ogólnie spoko...sama jakoś z tego wyszłam ,tabsy miałam przez dwa miechy ale odstawiłam bo i tak więcej z nich szkody niż pożytku ,nie były to psychotropy ale lekkie przeciwdepresyjne ,teraz jest ok. ale ucierpiała na tym moja tarczyca,nerwy i mięśnie,problemy z jelitami,i staram się żeby nie dopuścić to takich sytuacji ...
    leki przeciwdepresyjne sa zaliczane do lekow psychotropowych, niz zgadzam sie ze nie ma z nich pozytku, bo jest i to duzy. Ale pod warunkiem ze sa dobrze dobrane. Moze w Twoim przypadku byly wlasnie zle dobrane. Chociaz na poczatku leczenie nastepuje pogorszenie symptomow, potem to mija i jest poprawa. Jesli nastepuje atak paniki, to tak naprawde ciezko jest do niego nie dopuscic bo dzieje sie jakby poza naszym udzialem. Ale mam nadzieje, ze wiecej Cie to nie spotka, bo jest straszne.

bliska77, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No oczywiscie :) Koniecznie taka na dwa paski i jeden opada mi z ramienia. Skoro-podobna, typu patchwork z trio-color: sraka, zielen-sraka, czerwien-sraka
    dokladnie taka mialam na mysli. Moze jeszcze jakis bezyk? ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ