X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opryszczka zanim się zrobi to swędzi to miejsce (chociaż nie zawsze) powoduje ją wirus, jest bolesna (chociaż pryszcze też czasami bolą)
    Bursztyn wrote:
    Dziewczyny,z gory przepraszam za glupie pytanie, ale jaka jest roznica pomiedzy opryszczka a duzym pryszczem?

Bursztyn lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczyny,z gory przepraszam za glupie pytanie, ale jaka jest roznica pomiedzy opryszczka a duzym pryszczem?
    to w ogóle zupełnie coś innego - i widać, że jej nie miewasz, bo wiedziałabyś o czym mowa. Pryszcz to pryszcz, a opryszczka - to takie bąbelki z wodą gęsto jeden obok drugiego - najczęściej pod nosem, na wargach. Na początku szczypie i ciągnie, potem te bąbelki pękają ( nie ma to nic wspólnego z pękaniem czekoladowych jaj w ustach Simby) i to boli i piecze - potem są strupki. Pojawia mi się to od lat - zawsze przy każdej infekcji....

Bursztyn, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa...ok, dzieki

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to w ogóle zupełnie coś innego - i widać, że jej nie miewasz, bo wiedziałabyś o czym mowa. Pryszcz to pryszcz, a opryszczka - to takie bąbelki z wodą gęsto jeden obok drugiego - najczęściej pod nosem, na wargach. Na początku szczypie i ciągnie, potem te bąbelki pękają ( nie ma to nic wspólnego z pękaniem czekoladowych jaj w ustach Simby) i to boli i piecze - potem są strupki. Pojawia mi się to od lat - zawsze przy każdej infekcji....

Bozia wspolczuje. Ja tez cale zycie mialam opryszczki - regularnie jedna na jesien i na wiosne. W ubieglym roku przeleczylam sie Heviranem (wiem, ze Ty w obecnym stanie nie mozesz) i odpukac...Takze polecam na przyszlosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 13:35

Bozia3, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia ja kiedyś miałam na ustach przeniosła się do nosa na nos, czoło,brodę, ramiona, szyję
    proponuję to miejscę dotykać tylko papierem
    zanim dotkniesz śmieszną umyj ręce jak masz plasterki compeed to przyklej to nie rozniesie Ci się
    współczuję
    ostatnio znowu miałam w nosie dziwne i na górnej wardze..

Jedna Ci chyba na jezyku pozostala :-P Oprychu jeden ;)

Bozia3, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, jakiego podkladu uzywasz? Pytam, bo testowalamjuz wiele, ale zaden tak do konca mnie nie satysfakcjonuje, bo jesli fajny to za cienki i nie kryje, a jak kryje to robi straszna maske.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Simba, jakiego podkladu uzywasz? Pytam, bo testowalamjuz wiele, ale zaden tak do konca mnie nie satysfakcjonuje, bo jesli fajny to za cienki i nie kryje, a jak kryje to robi straszna maske.

Uzywalam Estee Lauder Double Wear - dobry, ale troche maska i na lato zdecydowanie za ciezki
    Clarins Haute tenue - niby niezly, ale kolorowka do bani. Mialam dwa odcienie i z zadnym sie nie wstrzelilam
    No i teraz mam taki jak Ty chyba - Lancome Teint Idole 24h - wg mnie bardzo dobry. Ja uzywam tez puder w kamieniu Clinique Stay-Matte 101, jak juz sie swiece jak latarnia ;)

Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny - mam taką opryszczkę, że zaczyna się w nosie a kończy na wardze....już bym panikowała, ale z tego co pamiętam, to pisałyście, że ta groźna dla płodu - to na kaśce się ujawnia...mam nadzieję, że ta pod nosem bezpieczna jest...
    Najgorsza jest opryszczka narządów rodnych i jeśli w ogóle któraś występuje pierwszy raz.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Uzywalam Estee Lauder Double Wear - dobry, ale troche maska i na lato zdecydowanie za ciezki
    Clarins Haute tenue - niby niezly, ale kolorowka do bani. Mialam dwa odcienie i z zadnym sie nie wstrzelilam
    No i teraz mam taki jak Ty chyba - Lancome Teint Idole 24h - wg mnie bardzo dobry. Ja uzywam tez puder w kamieniu Clinique Stay-Matte 101, jak juz sie swiece jak latarnia ;)
    no to widze, ze przeszlysmy dokladnie taka sama droge :) zhadzam sie ze Double maskowaty strasznie i duzo silkikonow ma, mialam wrazenie ze mi siepo nim cera pogarszala, Clarins- nie trzmal jak obiecywalii kolory tez nie takie.
    Faktycznie, Lancome jest chyba narazie najlepszy, nawet dobrze sie trzyma, moglby troszke bardziej kryc. Jesli o puder chodzi to tylko machne siellekko Terra ora Guerlaina, bo blada jestem jak trup. Ostatnio paszcza mi sie nie swieci, ale kiedy mialam ten problem to tez uzywalam tego pudru coTy. Potem diora wyprobowalam- Nude- sypki i jest bardzo dobry, rozprasza swiatlo chyba bo geba bardziej wyrownan sie wydaje

Simba lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to widze, ze przeszlysmy dokladnie taka sama droge :) zhadzam sie ze Double maskowaty strasznie i duzo silkikonow ma, mialam wrazenie ze mi siepo nim cera pogarszala, Clarins- nie trzmal jak obiecywalii kolory tez nie takie.
    Faktycznie, Lancome jest chyba narazie najlepszy, nawet dobrze sie trzyma, moglby troszke bardziej kryc. Jesli o puder chodzi to tylko machne siellekko Terra ora Guerlaina, bo blada jestem jak trup. Ostatnio paszcza mi sie nie swieci, ale kiedy mialam ten problem to tez uzywalam tego pudru coTy. Potem diora wyprobowalam- Nude- sypki i jest bardzo dobry, rozprasza swiatlo chyba bo geba bardziej wyrownan sie wydaje

Tak to jest, jak sie jest zaniedbanym ;)

Bursztyn, Bozia3, paszczakin lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak to jest, jak sie jest zaniedbanym ;)
    ide po rajstopy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 13:48

Simba, Bozia3, paszczakin lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Ja przy ostatnich zakupach wyludzilam probki serum Sisleya na zmniejszenie porow. Musze wyprobowac ten magiczny specyfik, zanim wywale na niego 130 eur. Dorzucila mi jeszcze jakis krem-detox na noc, tez sisleya. Wiem, ze probkami nic nie zalatwie, ale chociaz musze wiedziec czy nie uczulaja. Sie zobaczy.

Bozia3 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ide po rajstopy ;)

2smiech2.gif

Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem,ze pomyślcie ,ze wariatka jestem,ale dzisiaj muszę wsiąść pierwsza tabletkę clo i dalej mnóstwo wątpliwości .Dokuczaja mi bóle głowy plus czasami naprawdę gigantyczne migreny,a clo podobno często powoduje bóle i zawroty głowy.Ja chyba całkowicie oszaleje,jeśli jeszcze bardziej sie to poglebi.Zwariowac można.Nie wkurzajcie sie na mnie ,ze ja wciąż o tym samym,ale jedynie z Wami mogę pogadać.

polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja przy ostatnich zakupach wyludzilam probki serum Sisleya na zmniejszenie porow. Musze wyprobowac ten magiczny specyfik, zanim wywale na niego 130 eur. Dorzucila mi jeszcze jakis krem-detox na noc, tez sisleya. Wiem, ze probkami nic nie zalatwie, ale chociaz musze wiedziec czy nie uczulaja. Sie zobaczy.
    mialam w probkach ten detox, calkiem nizly tylko wydaje mi sie ze bardziej do tlustej cery

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Tez uwielbiam te wszystkie Terry od Guerlain :)

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mialam w probkach ten detox, calkiem nizly tylko wydaje mi sie ze bardziej do tlustej cery

Moze i masz racje. Chociaz jak sie nim na wieczor mazne, to rano nie mam jakiejs przetluszczonej skory. Po kremie chyba bardziej.

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Ja wiem,ze pomyślcie ,ze wariatka jestem,ale dzisiaj muszę wsiąść pierwsza tabletkę clo i dalej mnóstwo wątpliwości .Dokuczaja mi bóle głowy plus czasami naprawdę gigantyczne migreny,a clo podobno często powoduje bóle i zawroty głowy.Ja chyba całkowicie oszaleje,jeśli jeszcze bardziej sie to poglebi.Zwariowac można.Nie wkurzajcie sie na mnie ,ze ja wciąż o tym samym,ale jedynie z Wami mogę pogadać.

Jak sie bedziesz zle czuc to odstawisz. Raczej nie da sie tego stwierdzic jesli nie wezmiesz. A moze powinnas pomyslec o jakichs cwiczeniach relaksacyjnych? Moze to by troche zlagodzilo i bole glowy i leki o ktorych pisalas? Albo masaze?

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Moze i masz racje. Chociaz jak sie nim na wieczor mazne, to rano nie mam jakiejs przetluszczonej skory. Po kremie chyba bardziej.
    no wlasnie dlatego nadaje sie bardziej tlustej cery bo mam wrazenie ze lekko podsusza

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jak sie bedziesz zle czuc to odstawisz. Raczej nie da sie tego stwierdzic jesli nie wezmiesz. A moze powinnas pomyslec o jakichs cwiczeniach relaksacyjnych? Moze to by troche zlagodzilo i bole glowy i leki o ktorych pisalas? Albo masaze?
    tez to mialam zaproponowac, dobry pomysl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 14:27

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2589 2590 2591 2592 2593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ