X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja zażywałam 4 czy 5 cykli. Gdybym nie wiedziała, że zażywam, to bym się w życiu nie domyśliła...:). A w histerii widzi się wszystkie objawy....
    Czekałam, aż właśnie wypowiedzą się dziewczyny, które brały clo przez kilka cykli.

Wahania ciśnienia zdarzają się z różnych powodów i jesli to nie są objawy chorobowe bądź jakieś inne nasilone w czasie, to nie jest to nic groźnego. W sytuacjach stresowych ciśnienie niestety skacze...

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam na wizycie podwyższone tętno, ale lekarza mi je zmierzył po tym, jak namachałam się, żeby się ubrać po badaniu :P
    Chociaz u mnie to efekt słabszych wyników krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 21:33

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Czekałam, aż właśnie wypowiedzą się dziewczyny, które brały clo przez kilka cykli.

Wahania ciśnienia zdarzają się z różnych powodów i jesli to nie są objawy chorobowe bądź jakieś inne nasilone w czasie, to nie jest to nic groźnego. W sytuacjach stresowych ciśnienie niestety skacze...
    Moja kumpela panicznie boi się lekarzy - nie wiedzieć czemu....I to naprawdę był wielki problem w ciąży. Nie byli w stanie zmierzyć jej ciśnienia, bo waliło jej na maksa jak tylko zbliżał się do niej lekarz ze sprzętem....To też nerwicowe i można w sobie wiele rzeczy wywołać...

grosza lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Moja kumpela panicznie boi się lekarzy - nie wiedzieć czemu....I to naprawdę był wielki problem w ciąży. Nie byli w stanie zmierzyć jej ciśnienia, bo waliło jej na maksa jak tylko zbliżał się do niej lekarz ze sprzętem....To też nerwicowe i można w sobie wiele rzeczy wywołać...
    No ale moze ten lekarz miał duży sprzęt...

Simba, mysza1975, Viv78, Bursztyn, moremi, Myszonek, Sabina, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To współczuję. A do tego dochodzą w ogóle trudności z oddychaniem w związku z uciskiem brzucha.
    Ja myślałam, że się wykończę w sobotę i niedziele. Alergikiem nie jestem ale też o tym pomyślałam. Miałam tak podrażnioną śluzówkę nosa, że wszystkie zapachy mnie wkurzały, bo aż bolało.
    może by Wam choć troszkę pomógł "Prenalen katar" - to środek na zakatarzony nos w sprayu dla kobiet w ciąży....

Żanet lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No ale moze ten lekarz miał duży sprzęt...
    Boże....taka stara, a tylko jedno w głowie...:)

caffe, grosza, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może by Wam choć troszkę pomógł "Prenalen katar" - to środek na zakatarzony nos w sprayu dla kobiet w ciąży....
    Nic nie pomagało. We czwartek to jeszcze był katar można powiedzieć. Ale potem to ewidentnie zatoki, bo jak nawet nie mam co smarkać. Brałam acatar fast, to woda morska, ale o dupę obić. No i w końcu psiknęłam normalnym acatarem. W sobotę nic nie działało, więc dałam sobie spokój. W niedzielę pomógł spacer. Nie jest nadal idealnie, ale da się jakoś żyć. Nic już nie biorę na ten moment.

Żanet lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Boże....taka stara, a tylko jedno w głowie...:)
    Ja z małych rzeczy to tylko telefony komórkowe lubię, ale nie wiem czasem czy gigantycznego sprzętu bym się sama nie przestraszyła ;) :P

Bozia3, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja z małych rzeczy to tylko telefony komórkowe lubię, ale nie wiem czasem czy gigantycznego sprzętu bym się sama nie przestraszyła ;) :P
    to może stąd to podwyższone tętno na ostatniej wizycie...jak się już namachałaś przed ubieraniem...;)

caffe lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to może stąd to podwyższone tętno na ostatniej wizycie...jak się już namachałaś przed ubieraniem...;)
    Eeee tam. Teraz na badaniu to tylko mizianie jest, nie to co badanie tym, jak mu tam, wziernikiem.... :P

Bozia3, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

nie ma szans z łagodnymi środkami
    tylko coś co zawiera xylometazoline lub oxymetazolin

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też panuje katar mały ma gila po pas czeka mnie ciężka nocka ja wcale nie oddycham więc i tak spać będzie ciężko. Moje 2 suczki też składają spóźnione życzenia Leonowi;-)

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie
    Dziś jadę do MOJEJ GIN - wreszcie ;-), zobaczymy czy potwierdzi dziewczynkę
    Aga wszystko w porządku?

caffe, Lucky, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie ma szans z łagodnymi środkami
    tylko coś co zawiera xylometazoline lub oxymetazolin

Cytujac klasyka: jestes tym co wciagasz ;)

Bozia3, mama78, Reni, Lucky, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

niestety, ale nie mam innych opcji
    moge sie ewentualnie udusić

• Żanet Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Mnie niestety nie pomógł, trochę lepiej działa salorin, fizjologiczny roztwór soli emskiej do przepłukiwania zatok.

Lucky lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Bursztyn,

Uściski łap od mojego Palucha :)Specjalnie przebrał się na imprezę:)

Mój M tez młodszy, wprawdzie niewiele bo 3 lata, ale oni i tak statystycznie żyją krócej - więc celowałam w młodszego ;)
    super :) peruka wymiata :)
    Dzieki :)

Żanet, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    U mnie też panuje katar mały ma gila po pas czeka mnie ciężka nocka ja wcale nie oddycham więc i tak spać będzie ciężko. Moje 2 suczki też składają spóźnione życzenia Leonowi;-)
    Leon bardzo lubi kobiety :)

Lucky, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Aga, jak wizyta? Dziewczynka potwierdzona? :)

Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż się prosi, zeby zapytać.. "A czy mogłabyś nic nie zakraplać.. zrób nam przysługę" ;-)
    Simba wrote:

Lucky, Simba, Bursztyn, mama78, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 2608 2609 2610 2611 2612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ