WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, ale wlasciwie to co szkodzi zadzwonic nawet jutro czy chocby dzis i sie zapytac?

grosza lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia, ale wlasciwie to co szkodzi zadzwonic nawet jutro czy chocby dzis i sie zapytac?
    Czuję, że tak zrobię - bo nie wytrzymam....najwyżej mnie baba opieprzy, że jestem jakaś niedorobiona- wezmę to na klatę....

Reni, Simba, Sabina, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia 7 dni to 12.03 lub 7 dni roboczych 14.03 ;-) więc dzwoń jutro haha najwyżej Cię pogonią ;-)

p.s. witam się

Bozia3 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia nie pękaj :-D

bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    dzięki za pamięć, wczoraj po lekarzu był jeszcze sklep itp i wróciliśmy do domu po 20 i najzwyczajniej w świecie nie miałam siły, padłam, po prostu
    lekarka potwierdziła dziewczynkę, zatem jak sie nic nie zmieni i zostanie nadal dziewczynka to w lipcu przywitamy Amelkę (tak jak niedawno pisałam, krwiak niestety sie nie wchłania, jest skurczybyk i tyle, dostałam luteine 100 3x dziennie i dupka 2xdziennie, dostalam żelazo na receptę, na T nie pamiętam nazwy. Powiem Wam szczerze, ze czuję cholerną ulgę że jest już moja gin, byłam u niej chyb apół godziny, nie mogłyśmy się nagadać, w kwietniu idę do niej z córką, moje dziecko bardo chce zobaczyć siostrzyczkę na usg a pani doktor też chętnie się z nią spotka, bo ostatnio widziały sie latem.

Inessa, dużo siły Wam życzę, dobrze że macie siebie
    Bozia, ja pewnie też bym dziś zadzwoniła, nerwy nie pozwoliłyby mi czkać...

Bursztyn, Iwone, samira, Simba, Bozia3, Reni, paszczakin, Sabina, malgos741, grosza, gosia7122, Kate 75, Żanet, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czuję, że tak zrobię - bo nie wytrzymam....najwyżej mnie baba opieprzy, że jestem jakaś niedorobiona- wezmę to na klatę....
    bez przesady, za co mialaby opieprzyc?
    dzwon i juz! :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, fajne imie wybralyscie :) najwazniejsze ze z mala wszystko OK :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia nie pękaj :-D
    staram się - ale to są dla mnie osobiście chyba najtrudniejsze badania. Ja miałam jakąś schizę zawsze co do ZD - nie wiem skąd się to wzięło, ale bałąm się bardzo w pierwszej ciąży. Wtedy nie miałam robionych badań prenatalnych, bo byłam piękna i młoda ;). Ale jak się młody urodził - pokazali mi go pupą w moim kierunku i położyli na brzuchu. A ja do położnej mówię - Niech mi Pani pokaże z przodu, bo chcę zobaczyć jakie ma oczy...:). Ona myślała, że ja taka wielce kochająca i romantyczna jestem - a to po prostu chu..wa matka - chciała sprawdzić, czy oczy nie za skośne...;)
    Teraz jestem o dziwo spokojniejsza, ale gdzieś podskórnie pierdolec został...:)

Simba, samira, bliska77, Pusurek, Bursztyn, Reni, mysza1975, paszczakin, Sabina, ania.g, Iwone, EwaT, malgos741, moremi, Mango, gosia7122, Kate 75, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    staram się - ale to są dla mnie osobiście chyba najtrudniejsze badania. Ja miałam jakąś schizę zawsze co do ZD - nie wiem skąd się to wzięło, ale bałąm się bardzo w pierwszej ciąży. Wtedy nie miałam robionych badań prenatalnych, bo byłam piękna i młoda ;). Ale jak się młody urodził - pokazali mi go pupą w moim kierunku i położyli na brzuchu. A ja do położnej mówię - Niech mi Pani pokaże z przodu, bo chcę zobaczyć jakie ma oczy...:). Ona myślała, że ja taka wielce kochająca i romantyczna jestem - a to po prostu chu..wa matka - chciała sprawdzić, czy oczy nie za skośne...;)
    Bozia, nerwy są zrozumiałe, pamiętam jak w styczniu zadzwoniła do mnie babka i umówiła mnie na wizytę z genetykiem, mówię ok ale czy badania są w porządku? ona mi na to, że lekarzem nie jest i może mi tylko obliczone ryzyko przeczytać i jak mi przeczytała i powiedziała, że na podstawie tego jest w porządku, to nerwy mi do tego stopnia puściły, ze się popłakłam

Bozia3, Bursztyn, Sabina, Iwone, samira, grosza, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka ładnie - choć będziesz mieć ten sam kłopot co ja - jeśli będę mieć dziewczynkę - bo ja chcę Lenkę - a teraz w koło same Julki, Amelki, Emilki i Lenki.
    CO ciekawe nie wybrałam tego imienia z powodu jego popularności - po prostu kiedyś bardzo mi się spodobała Lena z "Na dobre i na złe" - ta od Latoszka, czy jak mu tam...Pomyślałam wtedy, że jeśli miałabym córkę - chciałabym taką właśnie. A teraz to imię zrobiło się bardzo popularne - podobnie jak właśnie Amelka. Teraz też dosyć często pojawia się Marlenka - też niezłe....

bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Ja mam dokladnie to samo... Ale u mnie to jeszcze na dokladke skrzywienie zawodowe. Jak sie caly dzien krece w tym towarzychu, to ciezko pozbyc sie glupich mysli...

Bozia3, Sabina, samira, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia, nerwy są zrozumiałe, pamiętam jak w styczniu zadzwoniła do mnie babka i umówiła mnie na wizytę z genetykiem, mówię ok ale czy badania są w porządku? ona mi na to, że lekarzem nie jest i może mi tylko obliczone ryzyko przeczytać i jak mi przeczytała i powiedziała, że na podstawie tego jest w porządku, to nerwy mi do tego stopnia puściły, ze się popłakłam
    Dlatego mocno trzymałam kciuki za Anne MArię - ja chyba zeszłabym na zawał - a ona dzielnie czekała na wyniki. Podziwiam ją..

bliska77, Sabina, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Amelka ładnie - choć będziesz mieć ten sam kłopot co ja - jeśli będę mieć dziewczynkę - bo ja chcę Lenkę - a teraz w koło same Julki, Amelki, Emilki i Lenki.
    CO ciekawe nie wybrałam tego imienia z powodu jego popularności - po prostu kiedyś bardzo mi się spodobała Lena z "Na dobre i na złe" - ta od Latoszka, czy jak mu tam...Pomyślałam wtedy, że jeśli miałabym córkę - chciałabym taką właśnie. A teraz to imię zrobiło się bardzo popularne - podobnie jak właśnie Amelka. Teraz też dosyć często pojawia się Marlenka - też niezłe....
    dokladnie tak samo mialam, bardzo lubie ta laske :) i imie bardzo ladne :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kto, kto nam slonce zajumal?

I nawet specjalnie nie mialam czemu, bo weekend byl boski, jedyne co moge winic to pozabawowy zjazd (od dawna mam tak, ze jak kilka dni z rzedu imprezy alko, to pierwszy dzien bez jest jazda).

Syndrom odstawienia.

A tak w ogóle to dzień dobry!

Bozia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w ogole! Pozdrawiam z sofy, na ktorej zalegam na zwolnieniu lekarskim. Mam niestety cala mase skurczy i zalecenie lezenia/ oszczedzania sie.
    A co do corek, to u mnie Helenka, czyli tez Lenka ;) Z tym, ze jeszcze nie wiem na pewno, czy to dziewczynka, USG polowkowe za 3 tyg.

bliska77, Bozia3, Sabina, samira, Kate 75, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wcale ci sie nie dziwie, ma taka sama prawie juz obsesje....

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi taka mała, śliczna Karolinka się marzy, która owinie sobie tatusia wokół małego palca.

Bozia3, Sabina, samira, EwaT, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bozia, u nas jakoś dziwnie nie ma w ogóle Amelek, jakiś czas temu pisałam o tym jak rozmawiałyśmy o imionach. U nas królują Nikole, Oliwie, Julki, Zosie, Marysie, Amelki nie znam żadnej, u córki w grupie są nawet 4 Ole

Bozia3, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z kilkuletnich dziewczynek znam jeszcze 3 Karolinki i 2 Lenki, my wybierając imię kierowaliśmy się tym żeby brzmiało najbardziej podobnie do imienia córki (ona tak sobie wymarzyła) a imię to przypadło mi do gustu, bo podoba mi się no i nie znam żadnej dziewczynki o tym imieniu

Bozia3, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a jakie Ty mialas wyniki PAPP-A? Jesli to nie tajemnica...

‹‹ 2610 2611 2612 2613 2614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ