35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zawsze można spojrzeć na http://bankimion.pl/rankings/map i wybrać imię ostatnie z listy
Ludwika i Sybilla a dla chłopca Justin i Lesław
agafbh wrote:z kilkuletnich dziewczynek znam jeszcze 3 Karolinki i 2 Lenki, my wybierając imię kierowaliśmy się tym żeby brzmiało najbardziej podobnie do imienia córki (ona tak sobie wymarzyła) a imię to przypadło mi do gustu, bo podoba mi się no i nie znam żadnej dziewczynki o tym imieniuSimba, bliska77, samira, Bozia3, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUwaga podaję:PAPP-A: 1,430 IU/I odpowiada 0,410 MoM, i od razu
Wolna B-hCG: 19,5 IU/I odpowiada 0,770MoM
i cała reszta, jakby któraś z Was chciała np porównać:
T 21 T 18 T 13
ryzyko podstawowe 1:262 1:3088 1:7269
obliczone ryzyko 1:1143 1:20349 1:28419
to wsjoPusurek, paszczakin, Iwone, Bozia3, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:A mi tam dynda i powiewa ilosc tych samym imion w klasie (sama bylam jedna z 4). Zreszta, mieszkajac w innym kraju "problem" pojawia sie jedynie w czasie wakacji w PL. Julia i Adam pasuja do nazwiska, nikt pisowni przekrecac nie bedzie, moze wymowa Julii moze sie bedzie roznic, ale da sie ludzi nauczyc..
No i nie bedzie brzmialo pretensjonalnie w PL. Moi polscy znajomi, z typowo polskim nazwiskiem, nazwali coreczke Sophie. Nie Zofia, Sophie ma w papierach.
Sophie Kowalska
Chloe Brzeczyszczykiewicz
I w kazdym jezyku tak samo! U nas jesli nie Helena, to wlasnie Adam! A Zofie juz mam w domu.
I tak nic nie przebije znajomego z UG, ktoremu kochajacy rodzice dali imie Amadeusz, a nazwisko mial Kękuś. Zreszta do Kękusia to nic nie pasuje...
bliska77, moremi, Bursztyn, Kate 75, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:Uwaga podaję:PAPP-A: 1,430 IU/I odpowiada 0,410 MoM, i od razu
Wolna B-hCG: 19,5 IU/I odpowiada 0,770MoM
i cała reszta, jakby któraś z Was chciała np porównać:
T 21 T 18 T 13
ryzyko podstawowe 1:262 1:3088 1:7269
obliczone ryzyko 1:1143 1:20349 1:28419
to wsjo
E, to piekne mialas wyniki! A jestes po 40- stce czy nie, bo nie pamietam, sorkibliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:A mi tam dynda i powiewa ilosc tych samym imion w klasie (sama bylam jedna z 4). Zreszta, mieszkajac w innym kraju "problem" pojawia sie jedynie w czasie wakacji w PL. Julia i Adam pasuja do nazwiska, nikt pisowni przekrecac nie bedzie, moze wymowa Julii moze sie bedzie roznic, ale da sie ludzi nauczyc..
No i nie bedzie brzmialo pretensjonalnie w PL. Moi polscy znajomi, z typowo polskim nazwiskiem, nazwali coreczke Sophie. Nie Zofia, Sophie ma w papierach.
Sophie Kowalska
Chloe Brzeczyszczykiewicz
-
Simba wrote:Dziecko musi miec R w imieniu. Jak pies - latwiej sie tresuje
A psy Roxi i Ares tresowanie mają w nosie jak tylko ktoś bramę uchyli...bliska77, Pusurek, Simba, anek42, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Moja koleżanka ma syna którego nazwała Joshua Jehuda czyli Jezus Judasz. Nie wiem jak przekonała urząd. Nie ma człowieka na ulicy który by się nie obejrzał jak go woła Jezus. Jest też nazywany Joto przez dzieci.
bliska77, Simba, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnySimba wrote:Dziecko musi miec R w imieniu. Jak pies - latwiej sie tresuje
Corka nie ma R i dlatego ma ksywe z R, potwierdzam, R pomaga
Mezczyzna tez nie ma R w imieniu, wiec i tu pomysl na ksywke z R, dziala!
Kot tez nie ma R i chyba najbardziej z nich ulozony.
Mialam kiedys psa, mial R w imieniu, a glupi byl jak but!
Chyba, ze chodzi jeszcze o wymowe R. Ma byc takie bardziej gardlowe czy raczej takie francuskie?Sabina, Simba, moremi, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Co do imion, to ja w poprzedniej ciąży mówiłam że urodzę Agatkę, niestety nie dane mi było, bo urodził się syn. Nie wiem dlaczego byłam taka pewna że będę miała córkęDługo nie mogłam się spamiętać po wiadomości na USG kiedy to lekarz mi powiedział że widzi jajka.
Jeśli uda mi się kiedyś jeszcze urodzić i będzie to dziewczynka, to nie wiem czy nie będzie Agatkąbliska77, samira, Sabina, Bozia3, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Cześć dziewczyny
Co do imion, to ja w poprzedniej ciąży mówiłam że urodzę Agatkę, niestety nie dane mi było, bo urodził się syn. Nie wiem dlaczego byłam taka pewna że będę miała córkęDługo nie mogłam się spamiętać po wiadomości na USG kiedy to lekarz mi powiedział że widzi jajka.
Jeśli uda mi się kiedyś jeszcze urodzić i będzie to dziewczynka, to nie wiem czy nie będzie AgatkąIwone, Bozia3, Sabina, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Moja koleżanka ma syna którego nazwała Joshua Jehuda czyli Jezus Judasz. Nie wiem jak przekonała urząd. Nie ma człowieka na ulicy który by się nie obejrzał jak go woła Jezus. Jest też nazywany Joto przez dzieci.
Simba, bliska77, Sabina, samira, ania.g, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość