X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dla mnie każdy moze mieć podejście jakie chce, ale wcale sie nie musi tym dzielić - tak jak zrobiła to ta lekarka. Jej obowiązkiem jest sie zająć tą pacjentką i to nie podlega dyskusji.

ale w PL takie zachowanie może jej ujdzie na sucho...

tutaj zamykają głównie za jazde na rowerze po pijaku
    grubych rzeczy nie tykają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 20:49

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    ATy Szatanskich Wersetów ;)

nie wierze w Szatana

polarmiś lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wydaje mi się

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie dziwie sie że obcy sie z nami nie chcą kontaktować
    prymitywna planeta...żenada

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ale w PL takie zachowanie może jej ujdzie na sucho...
    I najprędzej tak będzie, bo zaraz sprawa ucichnie i zostanie zamieciona pod dywan.

Z drugiej strony dopiero ludzie zaczynają się orientować, że maja prawo się sprzeciwić takiej patologii, ale jeszcze nie mają tzw. pleców czyli prawa po swojej stronie i tego, że komisja lekarska bez względu na wszystko broni dupy lekarza.

Żanet, samira, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    I najprędzej tak będzie, bo zaraz sprawa ucichnie i zostanie zamieciona pod dywan.

Z drugiej strony dopiero ludzie zaczynają się orientować, że maja prawo się sprzeciwić takiej patologii, ale jeszcze nie mają tzw. pleców czyli prawa po swojej stronie i tego, że komisja lekarska bez względu na wszystko broni dupy lekarza.

chyba sie zgodzisz że do niedawna jeszcze tak samo broniona była dupa księdza?

bliska77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    chyba sie zgodzisz że do niedawna jeszcze tak samo broniona była dupa księdza?
    Powiem więcej, moim zdaniem nadal jest. Bo obowiązkiem obywatela jest zgłoszenie w odpowiednie miejsce, jeśli ma dowody lub podejrzenie dokonanie przestępstwa. Ja nie rozumiem dlaczego pewne grup są z tego wyłączone lub np. tajemnica spowiedzi jest ważniejsza niż zdrowie lub życie innego człowieka.

EwaT, Żanet, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dla mnie zachowanie nieprofesjonale lekarza nie związku z jego wyznaniem. Bo takie zachowanie zdarza się i w pl i w innym niekatolickim kraju.

Wczoraj czytałam na wątku ciążowym, że jedna z dziewczyn leży w szpitalu żeby ratować ciążę, a na łóżku obok leży kobieta, w 20 lub 21 tc, której podają leki żeby wywołac poród i po prostu uśmiercić dziecko, bo ono ma wadę serca nieoperacyjną i ta matka podjęła decyzję o tym, żeby "pozbyć" się dziecka, bo normalnie to może dożyłoby roku. Nie oceniam, ale jest to straszne dla mnie. I to dzieje się w katolickim kraju, więc jak widać to postępowanie jest legalne i nie ma to związku z opinią, że jesteśmy katolickim państwem i tylko te zasady wyznajemy.

Tym bardziej, że nie ma nigdy 100% pewności jak cieżka jest wada. I często takie dzieci rodza się zdrowe albo w owiele lepszym stanie niż diagnozowali lekarze :(

caffe, Sabina, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Alis Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    W Świnoujściu zostawili kobietę samą rodzącą. Dziecko nie przeżyło a kobiecie która ma 40 lat powiedziano że w tym wieku się nie rodzi tylko na wczasy jeździ. To w wielkim skrócie. Nóż się w kieszeni otwiera :(

Też oglądałam. I jeszcze to wszystko działo się w styczniu, a skargę badają teraz. Nie rozumiem. Po 2 miesiącach świadkowie będą lepiej pamiętać?

Byłam dzisiaj zwiedzać porodówkę, na którą namówiła mnie koleżanka. I jestem w pozytywnym szoku. Wszyscy byli mili, chociaż się pętałam, zadawałam pytania, generalnie przeszkadzałam w pracy. Potem jeszcze przyszła szefowa położnych i zaprosiła mnie na salę, żeby odpowiedzieć na wszystkie pytania. Opowiadała wyczerpująco i była zainteresowana tym, żeby mi powyjaśniać. Sale ładne, jednosobowe z łazienkami. Porody rodzinne. Można położną wynająć dla siebie. Rozmawiałam też z anestezjologami, bo trzeba jakąś ankietę wypełnić, jak się chce znieczulenie i też uprzejmi. Jedyne, co mnie martwi, to, że mogą odesłać, gdyby szpital był przepełniony. Jutro idę na wizytę do ginekolog z tego odziału.

Sabina, caffe, Kajaoli, malgos741, samira, bliska77, Bozia3, grosza, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    Tym bardziej, że nie ma nigdy 100% pewności jak cieżka jest wada. I często takie dzieci rodza się zdrowe albo w owiele lepszym stanie niż diagnozowali lekarze :(
    Tak jak wspominałam, nie oceniam tej kobiety, aczkolwiek ja nie byłabym w stanie zrobić takiej rzeczy i mieć świadomość tego, że po to wywołuję ten poród i nie udzielam zywemu dziecku pomocy, żeby na moich oczach umarło.
    Ale tak też się dzieje w UK, namawiaja do tego żeby rodzice podpisywali zgodę na nieudzielanie pomocy chorym dzieciom po porodzie i te dzieci umierają tym rodzicom na rękach. Oglądałam taki program i o tym czytałam. Nie wiem na ile to jest powszechne, ale dla mnie to jest przerażające.

Nati74, samira, Sabina lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dokładnie
    kategoryczne myslenie i brak konstruktywnej dyskusji = dogmaty KK na których opiera kariere
    jak w pysk strzelił
    trzymaj nadzieję, własnie umierają w zderzeniu z rzeczywistością

Zawsze mnie zastanawia znajomość Kościoła, jego kondycji i doktryny przez osoby określające się jako ateiści.

Ale muszę cię zmartwić, Kościół nie umiera. I nie umrze :)

samira, moremi, Reni lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tak jak wspominałam, nie oceniam tej kobiety, aczkolwiek ja nie byłabym w stanie zrobić takiej rzeczy i mieć świadomość tego, że po to wywołuję ten poród i nie udzielam zywemu dziecku pomocy, żeby na moich oczach umarło.
    Ale tak też się dzieje w UK, namawiaja do tego żeby rodzice podpisywali zgodę na nieudzielanie pomocy chorym dzieciom po porodzie i te dzieci umierają tym rodzicom na rękach. Oglądałam taki program i o tym czytałam. Nie wiem na ile to jest powszechne, ale dla mnie to jest przerażające.

a co zrobili w Belgii? dopuścili eutanazję chorych dzieci, czy to nie to samo?

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Kolejna straszna dla mnie i niewyobrażalna rzecz. Jeszcze trochę i u nas na to wpadną, bo przecież odciąży to ZUS od obowiązku płacenia renty.

Żanet, samira lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:

Właśnie miedzy innymi dlatego ze wpływy partii chrześcijańskich drastycznie zmalały. I pstryk!

Depuis la dépénalisation partielle de l'avortement en 1990, le milieu politique belge s'est fortement libéralisé. Le pouvoir a longtemps été dominé par les partis politiques chrétiens, mais il y a eu un rééquilibrage en faveur des laïques et une perte d'influence de l'église catholique, qui a permis à la Belgique d'avancer sur les questions éthiques : euthanasie, recherche sur les embryons, mariage homosexuel... Aujourd'hui, notre pays est très tolérant et dans l'opinion publique, l'extension de l'euthanasie est largement approuvée. Ce qui est revenu à l'avant-plan, c'est l'humanisme : il ne faut pas s'acharner sur des personnes condamnées.

Kajaoli, Nati74 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Właśnie miedzy innymi dlatego ze wpływy partii chrześcijańskich drastycznie zmalały. I pstryk!

Depuis la dépénalisation partielle de l'avortement en 1990, le milieu politique belge s'est fortement libéralisé. Le pouvoir a longtemps été dominé par les partis politiques chrétiens, mais il y a eu un rééquilibrage en faveur des laïques et une perte d'influence de l'église catholique, qui a permis à la Belgique d'avancer sur les questions éthiques : euthanasie, recherche sur les embryons, mariage homosexuel... Aujourd'hui, notre pays est très tolérant et dans l'opinion publique, l'extension de l'euthanasie est largement approuvée. Ce qui est revenu à l'avant-plan, c'est l'humanisme : il ne faut pas s'acharner sur des personnes condamnées.

ależ oczywiście
    poniewaz humanizm = chrześcijanstwo

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 20:28

Kajaoli, samira, Nati74, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Gdzie Ty takich facetów spotykasz?
    wiesz co? nigdy takich chamskich tekstów nie słyszałam od żadnego kolegi, znajomego, brata, a tym bardziej od swojego mężczyzny. mam wrażenie, że żyjemy w różnych społeczeństwach - wśród moich znajomych jak znajdzie się jeden cham, to jest tylko wyjątkiem, a nie regułą.

między innymi słyszałam go od księdza...nie tak dawno publikowano poglądy naszego papieża Franciszka na temat roli kobiety z czasów gdy jeszcze nie był papieżem,czytałas?..i tak, słyszałam takie opinie z ust niejednego mężczyzny, oczywiście w formie "żartu"..zresztą po co nam słowa? porównajmy tylko zarobki i szanse na prace na to samo stanowisko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 21:31

caffe, polarmiś lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa na papieża!

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ewa na papieża!

nadal zmawiasz paciorek przed lulu? ;)

• Alis Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed Dniem Matki w zeszłym roku usłyszałam w kościele w Polsce, że ksiądz organizuje z dziećmi jakąś imprezę dla mam, ale żeby dzieci poprosiły mamusie, żeby coś na tę imprezę upiekły, bo przecież ksiądz nie umie... Nie powiedział, dlaczego dzieci mają prosić mamusie, a nie tatusiów.

Ale jakiś miesiąc temu usłyszałam w angielskim kościele podobny tekst. Ksiądz tłumaczył, ze organizuje dla dzieci przechowalnię na czas mszy, żeby nie przeszkadzały i szuka mamuś - wolontariuszek, które by się tymi dziećmi chciały zająć. Dlaczego nie tatusiów, też nie wiem. Dziwi mnie to tym bardziej, że tak naprawdę w kościele małe dzieci są przeważnie na rękach u tatusiów, więc mógłby się chociaż opatrzyć...

Czekam na ten moment, kiedy zamiast "mama" będzie używane w takich komunikatach słowo "rodzice".

EwaT, samira, caffe, bliska77, Żanet, polarmiś, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 2623 2624 2625 2626 2627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ