35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
EwaT wrote:eee tam spacer, malutkie to do ogrodu latem zabiore w nosidełku, w czerwcu sie rodzi, powinno byc goraco
a pózniej to juz bedzie za duze do tego wózka ...chyba
Dlatego ja nie szalałam z drogim wózkiem. Szukałam używanego, taniego a przede wszystkim zadbanego.
Zrobiłam tak przy pierwszym i drugim dziecku.
W dzisiejszych czasach posiadanie dziecka to luksus jeśli się popatrzy na ceny rzeczy dziecięcych i jeśli chciałabym mieć wszystko nowe i "najlepsze" to mój m musiał by pracować na 2 etaty.EwaT, mama78, samira, Bozia3, Kate 75, Simba, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Ewa ja też mieszkam tak jakby na wsi i podobnie jak Ty do sklepu muszę jeździć kawałek i jadę autem, ale nie wyobrażam sobie nie mieć wózka, bo nosząc go nic bym nie zrobiła. Jak mały mi spał na tarasie, ja mogłam w tym czasie ugotować obiad czy posprzątać. Po ogrodzie też można jeździć wózkiem, czy babcię wysłać na spacerek z dzieckiem a samej w tym czasie odpocząć.
Dlatego ja nie szalałam z drogim wózkiem. Szukałam używanego, taniego a przede wszystkim zadbanego.
Zrobiłam tak przy pierwszym i drugim dziecku.
W dzisiejszych czasach posiadanie dziecka to luksus jeśli się popatrzy na ceny rzeczy dziecięcych i jeśli chciałabym mieć wszystko nowe i "najlepsze" to mój m musiał by pracować na 2 etaty.
dokładnie
ja tez mam wszystko używaneIwone lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone wrote:Cafe na trzecie jest większa ulga w PIT. Może to Cię przekona?
więc jeszcze przez 5 lat bym mogła korzystać z ulgi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 22:24
Iwone lubi tę wiadomość
-
EwaT wrote:może wprowadza w końcu lepsza polityke prorodzinną?
grosza, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:nie, chodziło mi o to że jeśli masz dzieci i jedno skończyło juz edukację, to nadal masz prawo odliczać za to jedno, bo miałaś w sumie dwoje.
EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość