X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja nie jestem zwolenniczką zbyt wczesnych zakupów. Ale ostatnio koledze urodziło się dziecko prawie miesiąc przed terminem i tak mi to dało do myślenia.

W Polsce w ogole to przesad, ze nie kupuje sie nic za wczesniej, bo to przynosi pecha. Ja w pierwszej ciazy musialam lezec prawie do konca, istnialo ryzyko, ze wyprawke kupi ojciec dziecka oraz babcie (!). Wozek kupilam w ciemno od kolezanki, reszte ( lozeczko, wanienke ) szybciutko w 9 miesiacu, ale to byl jeden wielki stres i niewygoda biegania z wielkim brzuchem, tym bardziej, ze po takim czasie lezenia nie mialam totalnie kondycji. Wiedzialam za to, ze ciuszki dostane od kolezanek i faktycznie, mialam 3 wielkie wory ubranek.
    Teraz niestety nie mam nic ( Oprocz wozka ) i nie zanosi sie, ze ktos mi cos da. Pozostaja zakupy oraz net, chociaz wole kupowac rzeczy w Pl, bo taniej ;)

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    Bursztyn Dzisiaj, 10:47
    Jesli jestes jeszcze w PL to zrob bete, bedziesz miala odrazu jasnosc.

Hej,nie jestem juz w PL,bylam tylko 3 dni,zrobilismy pierwsze wstepne badania,i mam juz wyniki,u mnie wszystko wyglada ok,ale u mojego mezczyzny niebardzo,morfologia plemnikow wszystko ponizej norm,koncenrtacja tez itd...troszke sie zalamalam,ale wiem ze trzeba powtorzyc kilka razy zeby bylo tak naprawde wiadomo,w tym tygodniu idzie na badanie tu w Uk,a wizyte mam 1 kwietnia wciaz jeszcze z moja GP,moze jak zerknie na te wyniki to wkoncu nas wysle do konsultanta.przedluzylam sobie abonament,bo po tym jednym miesiacu juz tez widze ze ovu pomaga poznac sama siebie,no i fajnie poczytac i popisac z wami :) pozdrowionka
    Idziecie do fertility Clinic w Womens Hospital?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie narazie z wynikami wciaz do gp,ale mam nadzieje ze teraz juz nas tam wysle

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    nie narazie z wynikami wciaz do gp,ale mam nadzieje ze teraz juz nas tam wysle
    Przepraszam, ze tak dopytuje ale dlaczego GP nie dal(a) wam skierowania do Fertility Clinic? Jesli sie powie ze od dlugiego czasu staracie sie bezskutecznie to powinnawypisac z automatu...
    wlasciwie to nie wiem jaka jest Twoja sytuacja, stad te pytania :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    W Polsce w ogole to przesad, ze nie kupuje sie nic za wczesniej, bo to przynosi pecha. Ja w pierwszej ciazy musialam lezec prawie do konca, istnialo ryzyko, ze wyprawke kupi ojciec dziecka oraz babcie (!). Wozek kupilam w ciemno od kolezanki, reszte ( lozeczko, wanienke ) szybciutko w 9 miesiacu, ale to byl jeden wielki stres i niewygoda biegania z wielkim brzuchem, tym bardziej, ze po takim czasie lezenia nie mialam totalnie kondycji. Wiedzialam za to, ze ciuszki dostane od kolezanek i faktycznie, mialam 3 wielkie wory ubranek.
    Teraz niestety nie mam nic ( Oprocz wozka ) i nie zanosi sie, ze ktos mi cos da. Pozostaja zakupy oraz net, chociaz wole kupowac rzeczy w Pl, bo taniej ;)
    Rzeczywiście tu u nas się mówi, że nie powinno się kupować zbyt wcześnie wyprawki. Ale ja, tak jak napisałaś, nie mam zamiaru potem z brzuchem i jęzorem przy ziemi biegać po sklepach. Po prostu nie mam na to siły już. Co innego gdy ktoś mieszka w mniejszej miejscowości i sklepy są w obrębie rynku, to no problem. Po wawie trzeba się napierniczyć chociażby z jazdą, ze względu na ceny elementów wyprawki.

Pusurek, Simba, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Na jutro umowillam sie z sasiadka (. 39 lat) by wybrala, zabrala co chce. Mam cala wyprawke i juz jej nie chce trzymac wiec postanowilam rozdac. Jak cos zostanie to zglosze do rozdania . Nie chce sie juz starac.

caffe, samira, Simba, Żanet, Sabina, grosza, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Witam Was. Na jutro umowillam sie z sasiadka (. 39 lat) by wybrala, zabrala co chce. Mam cala wyprawke i juz jej nie chce trzymac wiec postanowilam rozdac. Jak cos zostanie to zglosze do rozdania . Nie chce sie juz starac.
    Miśku, co się stało? <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 20:08

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    To też jest sposób by zaciążyć. Znam kilka takich dziewczyn, co zaciążyły po wydaniu rzeczy a wcześniej jakoś nie umiały :)

samira, moremi, Mango, peppapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dobrze polarmisiu, że odpuszczasz- cuda się zdarzają. A czy forum będziesz odwiedzać?

peppapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiek, skąd taaaaki dół?

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny u Was jak zwykle pełno ciekawych tematów ja jeszcze w dwupaku w poniedziałek idę na ktg pozdrawiam wszystkie łaski
    Macie rację róbcie zakupy wcześniej bo w 9 miesiącu latanie po sklepach to wyczyn

Bozia3, Iwone, Żanet, samira, gosia7122, Mango, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E nie dol,. Nie ma sensu tego trzymac. Komus moze sie przydac. Ja juz nie zajde w ciaze. Tak czuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Witam dziewczyny u Was jak zwykle pełno ciekawych tematów ja jeszcze w dwupaku w poniedziałek idę na ktg pozdrawiam wszystkie łaski
    Macie rację róbcie zakupy wcześniej bo w 9 miesiącu latanie po sklepach to wyczyn
    Fajnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Może dobrze polarmisiu, że odpuszczasz- cuda się zdarzają. A czy forum będziesz odwiedzać?
    Staram sie odzwyczajac :-)ale ciegale zgladam i poczekam az reni, grosza, mango, olena i samira i inesa i panda i bursztyn zaciaza . Reszta to nowicjuszki:-) .

Bozia3, moremi, samira, Bursztyn, Sabina, grosza, Mango, megan8, Reni, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    E nie dol,. Nie ma sensu tego trzymac. Komus moze sie przydac. Ja juz nie zajde w ciaze. Tak czuje.

po czym tak czujesz? chyba znowu sie pokłóciłaś?

• Simba Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Staram sie odzwyczajac :-)ale ciegale zgladam i poczekam az reni, grosza, mango, olena i samira i inesa i panda i bursztyn zaciaza . Reszta to nowicjuszki:-) .

Dzieki 0what.gif

mama78 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    gdzie reszta staraczek i Kot Sajmona?

Nie mow Ewunia, ze nie dowiedzialas sie na owu nic o sobie :) Przeciez to widac, ze stajesz sie sado-maso ;)
    Mam tu cos dla Ciebie, bejbe
    5481.png

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    po czym tak czujesz? chyba znowu sie pokłóciłaś?
    Z mezem? Z mezem kloce sie od lat. Ale pewnie cos w tym jest. Uwazam ze dzieci rodza sie glownie z milosci choc i z gwaltow tez sie zdarza. Cos tam zaczal sie badac - bez przymusu i wlasnej woli ale ja nie mam do tego serc. Nie do ciazy ale do meza. w kazdym razie jutro pozbywam sie wszystkiego co mam dla dziecka a potem pomysle co dalej.

Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzieki 0what.gif
    kazdej z Was zycze szybkiej ciazy ale dziewczynki ktore wymieniam sa w boju na forum ze mna prawie od poczatku i czuje sie z nimi bardziej zwiazana. Ale trzymam za wszyyyyyyyyysssssttttttkkkkkie w kciuki!

samira, Bursztyn, malgos741, Sabina, grosza, Mango, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Z mezem? Z mezem kloce sie od lat. Ale pewnie cos w tym jest. Uwazam ze dzieci rodza sie glownie z milosci choc i z gwaltow tez sie zdarza. Cos tam zaczal sie badac - bez przymusu i wlasnej woli ale ja nie mam do tego serc. Nie do ciazy ale do meza. w kazdym razie jutro pozbywam sie wszystkiego co mam dla dziecka a potem pomysle co dalej.

taki kryzys na wiosne?
    może porozmawiajcie tak od serca? po burzy przychodzi słońce :)

‹‹ 2691 2692 2693 2694 2695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ