X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    - Niemcy, Hiszpanie i Anglicy najwięcej kupują, tam jest długa tradycja kolekcjonowania lalek. A ostatnio jest boom na Ukrainie i w Rosji - wylicza Zofia. - Ostatni klient z Rosji kupił "odtąd dotąd", cały rząd lalek z wystawy.

Zawieruszyńscy wysyłają zamówienia także do Nowej Zelandii, na Syberię, do Afryki i do Izraela.

- Jedna pani z Massachusetts co roku zamawia kolejną Dianę z naszej kolekcji sprzed kilkunastu lat, raz w niebieskim ubranku, raz w zielonym, to w wersji wielkanocnej, bożonarodzeniowej - opowiada Zofia.

Są osoby nieznane i gwiazdy jak Demi Moore. No i jest też grupa inwestorów. Kupują lalki jako lokatę kapitału, żeby kiedyś odsprzedać za wielokrotność ceny, którą sami zapłacili. Nawet nie wyjmują ich z pudełka. Taka lalka nazywa się NRFB (Never Removed from Box).

Większość klientów wozi lalki w wózku, trzyma je przy swoim łóżku. Zaprzyjaźniona kolekcjonerka pokazała im ostatnio swoją lalkę ubraną do szkoły. Wnuczka Zawieruszyńskich najpierw się zachwyciła, że lala ma taki sam strój jak jej mundurek uczniowski. A potem spytała trzeźwo: "Czy wkłada jej pani także mózg, jak idzie do szkoły?".

- Rodzina kolekcjonerów w Teksasie wybudowała nawet drugi dom, dla lalek. Może dlatego, że ich własne dzieci już dorosły? - zastanawia się Henryk.

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja jednak poczekam za kilka lat jak już te chustowane dzieciaki dorosną i co się będzie działo z ich kręgosłupami..

Jak spojrzymy na czarnoskorych sportowcow, to bija o glowe tych jasnych ;) Chyba z ich kregoslupami wszystko w porzadku? A mamusie ich raczej na polach w chustach bujaly ;)

Ja nie nosilam corki w niczym takim, w nosidle tez nie, wlasciwie jak patrze na jej spokojne dziecinstwo, to nie wiem, gdzie mialabym nosic chuste. Ale teraz porobilo mi sie cos w glowie i zaczelo mi sie to podobac ;) Ale chyba dlatego, ze tu wiele matek chodzi z chustami i wszystkie sobie chwala. Chyba, ze wydaly na nie tyle kasy, ze nie moga mowic nic innego ;) :D

Reni, Alis, samira, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam wyjątek potwierdza regułę.. ;-)
    wystarczy pojechać do afryki i popatrzeć na sylwetki tych dzieciaków nienaturalnie wygiętych..
    najlepiej u mamy na rękach ;-)
    ale mówię nie mam doświadczenia z maluchami tematy są mi obce i nie wiem co zrobię jak się urodzi dziecko
    to że będę chujową matką to wiem, bo gówna nie przeskoczę a reszta wyjdzie w praniu ;-)
    nie wiem czy będę karmić piersią.. bo mam nadwrażliwe suty i nawet mąż ma zakaz dotykania ..zawsze się drę tylko nie czubek ;-)
    Pusurek wrote:
    Jak spojrzymy na czarnoskorych sportowcow, to bija o glowe tych jasnych ;) Chyba z ich kregoslupami wszystko w porzadku? A mamusie ich raczej na polach w chustach bujaly ;)

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 08:42

Pusurek, samira, Bursztyn, Simba, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    - A ostatnio jest boom na Ukrainie i w Rosji - wylicza Zofia. - Ostatni klient z Rosji kupił "odtąd dotąd", cały rząd lalek z wystawy.

Putin??

Reni wrote:
    - Jedna pani z Massachusetts co roku zamawia kolejną Dianę z naszej kolekcji sprzed kilkunastu lat, raz w niebieskim ubranku, raz w zielonym, to w wersji wielkanocnej, bożonarodzeniowej - opowiada Zofia.

Nie lepiej zamowic jajko Fabergé? ;)
    Reni wrote:
    - Większość klientów wozi lalki w wózku, trzyma je przy swoim łóżku. Zaprzyjaźniona kolekcjonerka pokazała im ostatnio swoją lalkę ubraną do szkoły.

Ja pierdziu, ze swietlicy tez ja odbiera??

Reni wrote:
    - Rodzina kolekcjonerów w Teksasie wybudowała nawet drugi dom, dla lalek. Może dlatego, że ich własne dzieci już dorosły? - zastanawia się Henryk.

Boje sie.... Dom lalek.... ;)

Reni, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    e tam wyjątek potwierdza regułę.. ;-)
    wystarczy pojechać do afryki i popatrzeć na sylwetki tych dzieciaków nienaturalnie wygiętych..
    najlepiej u mamy na rękach ;-)

Wygiete to one sa, bo lordoze maja nadmierna, bo brzuszki do przodu wywalone. Ale to sa chyba inne kwestie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 08:44

• Alis Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak zamiast na chustę, zdecydujemy się na nosidełko:
    http://www.mothercare.com/BabyBj%C3%B6rn-Baby-Carrier-Original---City-Black/887807,default,pd.html

Mężowi się bardziej podoba, bo współcześniej wygląda. A ja nie będę sie bała, że się rozwiąże i dziecko wyleci.

A co do kręgosłupa - zgadzam się z Psurkiem. Jednak w Afryce jakoś ludzie mniej się garbią i z postawą nie mają problemu.

Pusurek lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różne czynniki mają na to wpływ
    kobiety mają np wygięty kręgosłup i biodra cofnięte do tyłu od noeszenia ciężkich rzeczy (baniaków z wodą) na głowie
    Pusurek wrote:
    Wygiete to one sa, bo kifoze maja nadmierna, bo brzuszki do przodu wywalone. Ale to sa chyba inne kwestie...

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scared36.gif
    Pusurek wrote:
    Boje sie.... Dom lalek.... ;)

Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    chyba jednak zamiast na chustę, zdecydujemy się na nosidełko:
    http://www.mothercare.com/BabyBj%C3%B6rn-Baby-Carrier-Original---City-Black/887807,default,pd.html
    Ja nad tym nosidelkiem tez dlugo myslalam, tu ludzie sporo kupuja, bo to skandynawska firma, a potem sprzedaja prawie nie uzywane.
    To co podobno jest minusem, to , ze u dolu jest za waskie, nozki dziecka nie sa fizjologicznie odwiedzione, co nie jest zdrowe dla stawow biodrowych. No i podobno szelki sa tak skonstruowane, ze wpijaja sie w plecy.
    Ja przymierzalam takie bez obciazenia, wydawalo sie wygodnie, ale z dzieciatkiem 5 kg moglo byc inaczej. Ale odpuscilam ze wzglegu na te bioderka...

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też słyszałam, że nosidełka są niezdrowe...
    to ja już nie wiem co jest zdrowe..
    wsadzę do kojca z psem niech go pilnuje ;-)
    a ja w tym czasie zrobię swoją robotę

Pusurek, Bursztyn, Żanet, Alis, Simba, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bez abonamentu se nie poczytasz, ale mi juz wystarczylo zdjecie ;) Dzizas, kto kupuja takie lale i co z nimi robi??
    normalnie można poczytać, tylko trzeba kliknąć co trzeba :). Te lalki duże piękne - mnie się bardzo podobają :)

Reni lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski co miały hsg
    jak to jest czy po tym badaniu trzeba odczekać ze staraniami
    czy ten kontrast jest jakiś niebezpieczny dla przyszłego zarodka czy jakoś tak?

Kate 75 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    normalnie można poczytać, tylko trzeba kliknąć co trzeba :).

Co trzeba kliknac? Uswiadom mnie! :)

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeba klikać X ;-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no właśnie też słyszałam, że nosidełka są niezdrowe...
    to ja już nie wiem co jest zdrowe..
    wsadzę do kojca z psem niech go pilnuje ;-)
    a ja w tym czasie zrobię swoją robotę
    co kto lubi - wiem, że podobno dzieciom to dobrze robi - taki bliski kontakt z matką w tych chustach - mnie by to wkur....ło po 30 minutach....Gotuję rosół i z przodu wisi mi dziecko - odkurzam i noszę go ze sobą - jakieś to dla mnie przedłużanie ciąży - ale może ja ch...j nie matka.....:)
    Zdecydowanie koleżanki z pracy polecają mi jakieś wibrujące leżaczki-bujaczki (fisher-price)- jeszcze nie rozkminiłam tematu, ale podobno ta wibra działa cuda....

Reni, Monia37, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    laski co miały hsg
    jak to jest czy po tym badaniu trzeba odczekać ze staraniami
    czy ten kontrast jest jakiś niebezpieczny dla przyszłego zarodka czy jakoś tak?

A nie chodzi tu o to, ze jezeli po podaniu konkrastu robi sie fotki RTG, bo sa dokladniejsze niby niz usg w tym przepadku, to komorka jajowa, ktora sie juz tam mogla czaic po drodze jest juz napromieniowana? Znaczy let her go? ;)

Reni lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Co trzeba kliknac? Uswiadom mnie! :)
    po prostu zamknąć krzyżykiem X propozycję rejestracji

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie dlatego pytam
    bo nie wiem czy kolejny cykl w plecy :-(
    Pusurek wrote:
    A nie chodzi tu o to, ze jezeli po podaniu konkrastu robi sie fotki RTG, bo sa dokladniejsze niby niz usg w tym przepadku, to komorka jajowa, ktora sie juz tam mogla czaic po drodze jest juz napromieniowana? Znaczy let her go? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    co kto lubi - wiem, że podobno dzieciom to dobrze robi - taki bliski kontakt z matką w tych chustach - mnie by to wkur....ło po 30 minutach....Gotuję rosół i z przodu wisi mi dziecko - odkurzam i noszę go ze sobą - jakieś to dla mnie przedłużanie ciąży - ale może ja ch...j nie matka.....:)
    Zdecydowanie koleżanki z pracy polecają mi jakieś wibrujące leżaczki-bujaczki (fisher-price)- jeszcze nie rozkminiłam tematu, ale podobno ta wibra działa cuda....

Dzieciura mozesz tez na plecy, jak juz podrosnie, jak afrykanska mateczka ;)

Mnie z kolei te bujaczki z wibra rozwalaja, widzialam ostatnio dziecie w takim, telepie sie w tym kolebaczku, krecic w kolko, blyska mu tam i buczy, co to, kuzwa, Tivoli? ;) Mozna muze i blyski wylaczyc, ale ja bym chyba juz wolala dzieciaka pobujac w bujaczku albo wziac na rece, jakies takie to odczlowieczajace jest. Zeby maszyna usypiala moje dziecko? ;)

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    po prostu zamknąć krzyżykiem X propozycję rejestracji

A ja nie mam propozycji rejestracji... Ewentualnie jestem slepa...

‹‹ 2755 2756 2757 2758 2759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ