35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ale afrykańska matka ma palenisko na podłodze i nie zaczepi dzieckiem na plecach jak sięgnie po sól a tu nie zauważysz i koniec
ja jestem za tym, żeby dzieci od gotowania były daleko.. moja siostra cioteczna miała rok jak się poparzyła i wiem ile cierpienia ją kosztowało.. a taki maluch.. nawet nie chcę o tym myśleć..
Pusurek wrote:Dzieciura mozesz tez na plecy, jak juz podrosnie, jak afrykanska mateczka
Mnie z kolei te bujaczki z wibra rozwalaja, widzialam ostatnio dziecie w takim, telepie sie w tym kolebaczku, krecic w kolko, blyska mu tam i buczy, co to, kuzwa, Tivoli?Mozna muze i blyski wylaczyc, ale ja bym chyba juz wolala dzieciaka pobujac w bujaczku albo wziac na rece, jakies takie to odczlowieczajace jest. Zeby maszyna usypiala moje dziecko?
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:laski co miały hsg
jak to jest czy po tym badaniu trzeba odczekać ze staraniami
czy ten kontrast jest jakiś niebezpieczny dla przyszłego zarodka czy jakoś tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:17
Reni, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:ale afrykańska matka ma palenisko na podłodze i nie zaczepi dzieckiem na plecach jak sięgnie po sól a tu nie zauważysz i koniec
ja jestem za tym, żeby dzieci od gotowania były daleko.. moja siostra cioteczna miała rok jak się poparzyła i wiem ile cierpienia ją kosztowało.. a taki maluch.. nawet nie chcę o tym myśleć..
A moze chusta z azbestu?Reni, Simba lubią tę wiadomość
-
a czyli dupa
no dobra trudno jak czekać to czekać
Bozia3 wrote:ja miałam laparo i histero - ale to też z kontrastem. Niby można w tym samym cyklu cyklu - ale mnie lekarze odradzali. W takim badania mogło jakieś narzędzie dotknąć jajka - ono momentalnie pęka, czy staje się nie teges. Resztki kontrastu też niewskazany w rurach..Mówili mi w szpitalu, żeby raczej ten cykl "badawczy" odpuścić i zacząć od następnego. Ja się raz jednak bzyknęłam wtedy, bo mi szkoda było czasu, ale jak wiesz zaciążyłam właśnie cykl później - tak jak trzeba -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ja miałam laparo i histero - ale to też z kontrastem. Niby można w tym samym cyklu - ale mnie lekarze odradzali. W takim badaniu mogło jakieś narzędzie dotknąć jajka - ono momentalnie pęka, czy staje się nie teges. Resztki kontrastu też niewskazany w rurach..Mówili mi w szpitalu, żeby raczej ten cykl "badawczy" odpuścić i zacząć od następnego. Ja się raz jednak bzyknęłam wtedy, bo mi szkoda było czasu, ale jak wiesz zaciążyłam właśnie cykl później - tak jak trzeba
A mialas usg czy Rtg? -
Pusurek wrote:A mialas usg czy Rtg?
. Nazywało się to laparoskopia z histeroskopią diagnostyczną...
Mam teraz dwie dziurki zagojone nisko -nie widać, bo majtki zakrywają i trzecią bliznę w pępku - na razie jest brzydka czerwona, ale mało widoczna - może kiedyś zblednie.
Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, ale raczej Rtg. Ja miałam full pakiet pod narkozą - więc za bardzo nie wiem co mi robili
. Nazywało się to laparoskopia z histeroskopią diagnostyczną...
Mam teraz dwie dziurki zagojone nisko -nie widać, bo majtki zakrywają i trzecią bliznę w pępku - na razie jest brzydka czerwona, ale mało widoczna - może kiedyś zblednie.
Dlatego tez chyba odradzaja starania w cyklu, jesli byl Rtg. No i samo grzebanie, to tez sie pewnie podgoic musi wszystko.
A na blizny proponuje klasyczny Cepan ( smierdzi diabelnie, ale jest skuteczny ns dosc swieze blizny ) albo Cicalfate z Avene, ja tym zestawem prawie zlikwidowalam blizny pooperacyjne na nogach.Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Dlatego tez chyba odradzaja starania w cyklu, jesli byl Rtg. No i samo grzebanie, to tez sie pewnie podgoic musi wszystko.
A na blizny proponuje klasyczny Cepan ( smierdzi diabelnie, ale jest skuteczny ns dosc swieze blizny ) albo Cicalfate z Avene, ja tym zestawem prawie zlikwidowalam blizny pooperacyjne na nogach.Pusurek lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:mówisz jak mu wygodnie?
no nie wiem nadal mnie nie przekonujewiększości ludzi wygodnie jest się garbić i czy to zdrowe..
no i chyba bałabym się, że źle ją zawiąże
ja jednak poczekam za kilka lat jak już te chustowane dzieciaki dorosną i co się będzie działo z ich kręgosłupami..
a inna kwestia, że mi się to poprostu nie podoba
z resztą jak już będzie dziecko wtedy się będę martwić
Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:Aha, no to troche za pozno z tym postem afrykanskim.....
ale ja na biezaco czyli od konca czytam i odpowiadam
Witajcie
Jesli @ przyjdzie za pare dni to trzeba bedzie o lali pomyslec
Na post afrykanski nigdy nie jest za pozno!
A lale kup sobie ze 2 przynajmniej, taka do cycka i taka co juz do szkoly chodzi tez
Ze ja nie pomyslalam o tym wczesniej! Jak corka jeczala, ze chce rodzensto, trzeba jej bylo lale kupic!Moze by sie nie skapowala
Bozia3, Reni, Bursztyn, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ale to jest pomysł.. do takiego niemowlaka.. nie trzeba wstawać w nocy
a ta do szkoły to nie pyskuje.. ja też to przemyślęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 10:03
Pusurek, Żanet, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość