X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale afrykańska matka ma palenisko na podłodze i nie zaczepi dzieckiem na plecach jak sięgnie po sól a tu nie zauważysz i koniec
    ja jestem za tym, żeby dzieci od gotowania były daleko.. moja siostra cioteczna miała rok jak się poparzyła i wiem ile cierpienia ją kosztowało.. a taki maluch.. nawet nie chcę o tym myśleć..
    Pusurek wrote:
    Dzieciura mozesz tez na plecy, jak juz podrosnie, jak afrykanska mateczka ;)

Mnie z kolei te bujaczki z wibra rozwalaja, widzialam ostatnio dziecie w takim, telepie sie w tym kolebaczku, krecic w kolko, blyska mu tam i buczy, co to, kuzwa, Tivoli? ;) Mozna muze i blyski wylaczyc, ale ja bym chyba juz wolala dzieciaka pobujac w bujaczku albo wziac na rece, jakies takie to odczlowieczajace jest. Zeby maszyna usypiala moje dziecko? ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    laski co miały hsg
    jak to jest czy po tym badaniu trzeba odczekać ze staraniami
    czy ten kontrast jest jakiś niebezpieczny dla przyszłego zarodka czy jakoś tak?
    ja miałam laparo i histero - ale to też z kontrastem. Niby można w tym samym cyklu - ale mnie lekarze odradzali. W takim badaniu mogło jakieś narzędzie dotknąć jajka - ono momentalnie pęka, czy staje się nie teges. Resztki kontrastu też niewskazany w rurach..Mówili mi w szpitalu, żeby raczej ten cykl "badawczy" odpuścić i zacząć od następnego. Ja się raz jednak bzyknęłam wtedy, bo mi szkoda było czasu, ale jak wiesz zaciążyłam właśnie cykl później - tak jak trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:17

Reni, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja nie mam propozycji rejestracji... Ewentualnie jestem slepa...
    może w PL inaczej to działa...:)

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale afrykańska matka ma palenisko na podłodze i nie zaczepi dzieckiem na plecach jak sięgnie po sól a tu nie zauważysz i koniec
    ja jestem za tym, żeby dzieci od gotowania były daleko.. moja siostra cioteczna miała rok jak się poparzyła i wiem ile cierpienia ją kosztowało.. a taki maluch.. nawet nie chcę o tym myśleć..

A moze chusta z azbestu? ;)

Reni, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czyli dupa
    no dobra trudno jak czekać to czekać
    Bozia3 wrote:
    ja miałam laparo i histero - ale to też z kontrastem. Niby można w tym samym cyklu cyklu - ale mnie lekarze odradzali. W takim badania mogło jakieś narzędzie dotknąć jajka - ono momentalnie pęka, czy staje się nie teges. Resztki kontrastu też niewskazany w rurach..Mówili mi w szpitalu, żeby raczej ten cykl "badawczy" odpuścić i zacząć od następnego. Ja się raz jednak bzyknęłam wtedy, bo mi szkoda było czasu, ale jak wiesz zaciążyłam właśnie cykl później - tak jak trzeba :)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo i to jest jakiś pomysł..
    trzeba to opatentować ;-)
    Pusurek wrote:
    A moze chusta z azbestu? ;)

Pusurek, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może w PL inaczej to działa...:)

Aaa, myslisz? Ale to fakt, ze czesci podeslanych linkow nie otwieram, bo "zajduje sie poza granicami kraju". No co za dyskryminacja Polonii! ;)

Reni, iwcia77, sjoanka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja miałam laparo i histero - ale to też z kontrastem. Niby można w tym samym cyklu - ale mnie lekarze odradzali. W takim badaniu mogło jakieś narzędzie dotknąć jajka - ono momentalnie pęka, czy staje się nie teges. Resztki kontrastu też niewskazany w rurach..Mówili mi w szpitalu, żeby raczej ten cykl "badawczy" odpuścić i zacząć od następnego. Ja się raz jednak bzyknęłam wtedy, bo mi szkoda było czasu, ale jak wiesz zaciążyłam właśnie cykl później - tak jak trzeba :)

A mialas usg czy Rtg?

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - będziesz mieć to hsg ze znieczuleniem?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A mialas usg czy Rtg?
    szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, ale raczej Rtg. Ja miałam full pakiet pod narkozą - więc za bardzo nie wiem co mi robili :). Nazywało się to laparoskopia z histeroskopią diagnostyczną...:) Mam teraz dwie dziurki zagojone nisko -nie widać, bo majtki zakrywają i trzecią bliznę w pępku - na razie jest brzydka czerwona, ale mało widoczna - może kiedyś zblednie.

Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, ale raczej Rtg. Ja miałam full pakiet pod narkozą - więc za bardzo nie wiem co mi robili :). Nazywało się to laparoskopia z histeroskopią diagnostyczną...:) Mam teraz dwie dziurki zagojone nisko -nie widać, bo majtki zakrywają i trzecią bliznę w pępku - na razie jest brzydka czerwona, ale mało widoczna - może kiedyś zblednie.

Dlatego tez chyba odradzaja starania w cyklu, jesli byl Rtg. No i samo grzebanie, to tez sie pewnie podgoic musi wszystko.
    A na blizny proponuje klasyczny Cepan ( smierdzi diabelnie, ale jest skuteczny ns dosc swieze blizny ) albo Cicalfate z Avene, ja tym zestawem prawie zlikwidowalam blizny pooperacyjne na nogach.

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dają kroplówe wcześniej z ketonalem
    Bozia3 wrote:
    Reni - będziesz mieć to hsg ze znieczuleniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:43

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a hsg jest z rtg :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a hsg jest z rtg :-/

Bo lepiej kiszki widac z konkrastem :P
    Najwyzej bedziesz sie bzykac z guma :P

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dlatego tez chyba odradzaja starania w cyklu, jesli byl Rtg. No i samo grzebanie, to tez sie pewnie podgoic musi wszystko.
    A na blizny proponuje klasyczny Cepan ( smierdzi diabelnie, ale jest skuteczny ns dosc swieze blizny ) albo Cicalfate z Avene, ja tym zestawem prawie zlikwidowalam blizny pooperacyjne na nogach.
    Dzięki za info - faktycznie może kupię, bo te blizny dosyć świeże jeszcze..

Pusurek lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mówisz jak mu wygodnie?
    no nie wiem nadal mnie nie przekonuje :-/ większości ludzi wygodnie jest się garbić i czy to zdrowe..
    no i chyba bałabym się, że źle ją zawiąże
    ja jednak poczekam za kilka lat jak już te chustowane dzieciaki dorosną i co się będzie działo z ich kręgosłupami..
    a inna kwestia, że mi się to poprostu nie podoba :-)
    z resztą jak już będzie dziecko wtedy się będę martwić ;-)
    wiekszosc Afrykanczykow bylaby garbata.... :)

Pusurek lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, no to troche za pozno z tym postem afrykanskim.....;) ale ja na biezaco czyli od konca czytam i odpowiadam :)

Witajcie :)
    Jesli @ przyjdzie za pare dni to trzeba bedzie o lali pomyslec ;)

Bozia3, Reni, Żanet, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aha, no to troche za pozno z tym postem afrykanskim.....;) ale ja na biezaco czyli od konca czytam i odpowiadam :)

Witajcie :)
    Jesli @ przyjdzie za pare dni to trzeba bedzie o lali pomyslec ;)

Na post afrykanski nigdy nie jest za pozno!

A lale kup sobie ze 2 przynajmniej, taka do cycka i taka co juz do szkoly chodzi tez ;) :D

Ze ja nie pomyslalam o tym wczesniej! Jak corka jeczala, ze chce rodzensto, trzeba jej bylo lale kupic! :D Moze by sie nie skapowala ;) :D

Bozia3, Reni, Bursztyn, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest w drugą stronę ;-)
    Bursztyn wrote:
    wiekszosc Afrykanczykow bylaby garbata.... :)

Simba lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to jest pomysł.. do takiego niemowlaka.. nie trzeba wstawać w nocy
    a ta do szkoły to nie pyskuje.. ja też to przemyślę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 10:03

Pusurek, Żanet, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2756 2757 2758 2759 2760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ