35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ale afrykańska matka ma palenisko na podłodze i nie zaczepi dzieckiem na plecach jak sięgnie po sól a tu nie zauważysz i koniec
ja jestem za tym, żeby dzieci od gotowania były daleko.. moja siostra cioteczna miała rok jak się poparzyła i wiem ile cierpienia ją kosztowało.. a taki maluch.. nawet nie chcę o tym myśleć..
Pusurek wrote:Dzieciura mozesz tez na plecy, jak juz podrosnie, jak afrykanska mateczka
Mnie z kolei te bujaczki z wibra rozwalaja, widzialam ostatnio dziecie w takim, telepie sie w tym kolebaczku, krecic w kolko, blyska mu tam i buczy, co to, kuzwa, Tivoli?
Mozna muze i blyski wylaczyc, ale ja bym chyba juz wolala dzieciaka pobujac w bujaczku albo wziac na rece, jakies takie to odczlowieczajace jest. Zeby maszyna usypiala moje dziecko? 
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
ja miałam laparo i histero - ale to też z kontrastem. Niby można w tym samym cyklu - ale mnie lekarze odradzali. W takim badaniu mogło jakieś narzędzie dotknąć jajka - ono momentalnie pęka, czy staje się nie teges. Resztki kontrastu też niewskazany w rurach..Mówili mi w szpitalu, żeby raczej ten cykl "badawczy" odpuścić i zacząć od następnego. Ja się raz jednak bzyknęłam wtedy, bo mi szkoda było czasu, ale jak wiesz zaciążyłam właśnie cykl później - tak jak trzebaReni wrote:laski co miały hsg
jak to jest czy po tym badaniu trzeba odczekać ze staraniami
czy ten kontrast jest jakiś niebezpieczny dla przyszłego zarodka czy jakoś tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:17
Reni, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:ale afrykańska matka ma palenisko na podłodze i nie zaczepi dzieckiem na plecach jak sięgnie po sól a tu nie zauważysz i koniec
ja jestem za tym, żeby dzieci od gotowania były daleko.. moja siostra cioteczna miała rok jak się poparzyła i wiem ile cierpienia ją kosztowało.. a taki maluch.. nawet nie chcę o tym myśleć..
A moze chusta z azbestu?
Reni, Simba lubią tę wiadomość
-
a czyli dupa
no dobra trudno jak czekać to czekać
Bozia3 wrote:ja miałam laparo i histero - ale to też z kontrastem. Niby można w tym samym cyklu cyklu - ale mnie lekarze odradzali. W takim badania mogło jakieś narzędzie dotknąć jajka - ono momentalnie pęka, czy staje się nie teges. Resztki kontrastu też niewskazany w rurach..Mówili mi w szpitalu, żeby raczej ten cykl "badawczy" odpuścić i zacząć od następnego. Ja się raz jednak bzyknęłam wtedy, bo mi szkoda było czasu, ale jak wiesz zaciążyłam właśnie cykl później - tak jak trzeba
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ja miałam laparo i histero - ale to też z kontrastem. Niby można w tym samym cyklu - ale mnie lekarze odradzali. W takim badaniu mogło jakieś narzędzie dotknąć jajka - ono momentalnie pęka, czy staje się nie teges. Resztki kontrastu też niewskazany w rurach..Mówili mi w szpitalu, żeby raczej ten cykl "badawczy" odpuścić i zacząć od następnego. Ja się raz jednak bzyknęłam wtedy, bo mi szkoda było czasu, ale jak wiesz zaciążyłam właśnie cykl później - tak jak trzeba

A mialas usg czy Rtg? -
szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, ale raczej Rtg. Ja miałam full pakiet pod narkozą - więc za bardzo nie wiem co mi robiliPusurek wrote:A mialas usg czy Rtg?
. Nazywało się to laparoskopia z histeroskopią diagnostyczną...
Mam teraz dwie dziurki zagojone nisko -nie widać, bo majtki zakrywają i trzecią bliznę w pępku - na razie jest brzydka czerwona, ale mało widoczna - może kiedyś zblednie.
Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, ale raczej Rtg. Ja miałam full pakiet pod narkozą - więc za bardzo nie wiem co mi robili
. Nazywało się to laparoskopia z histeroskopią diagnostyczną...
Mam teraz dwie dziurki zagojone nisko -nie widać, bo majtki zakrywają i trzecią bliznę w pępku - na razie jest brzydka czerwona, ale mało widoczna - może kiedyś zblednie.
Dlatego tez chyba odradzaja starania w cyklu, jesli byl Rtg. No i samo grzebanie, to tez sie pewnie podgoic musi wszystko.
A na blizny proponuje klasyczny Cepan ( smierdzi diabelnie, ale jest skuteczny ns dosc swieze blizny ) albo Cicalfate z Avene, ja tym zestawem prawie zlikwidowalam blizny pooperacyjne na nogach.
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki za info - faktycznie może kupię, bo te blizny dosyć świeże jeszcze..Pusurek wrote:Dlatego tez chyba odradzaja starania w cyklu, jesli byl Rtg. No i samo grzebanie, to tez sie pewnie podgoic musi wszystko.
A na blizny proponuje klasyczny Cepan ( smierdzi diabelnie, ale jest skuteczny ns dosc swieze blizny ) albo Cicalfate z Avene, ja tym zestawem prawie zlikwidowalam blizny pooperacyjne na nogach.
Pusurek lubi tę wiadomość
-
wiekszosc Afrykanczykow bylaby garbata....Reni wrote:mówisz jak mu wygodnie?
no nie wiem nadal mnie nie przekonuje
większości ludzi wygodnie jest się garbić i czy to zdrowe..
no i chyba bałabym się, że źle ją zawiąże
ja jednak poczekam za kilka lat jak już te chustowane dzieciaki dorosną i co się będzie działo z ich kręgosłupami..
a inna kwestia, że mi się to poprostu nie podoba
z resztą jak już będzie dziecko wtedy się będę martwić

Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:Aha, no to troche za pozno z tym postem afrykanskim.....
ale ja na biezaco czyli od konca czytam i odpowiadam 
Witajcie
Jesli @ przyjdzie za pare dni to trzeba bedzie o lali pomyslec
Na post afrykanski nigdy nie jest za pozno!
A lale kup sobie ze 2 przynajmniej, taka do cycka i taka co juz do szkoly chodzi tez

Ze ja nie pomyslalam o tym wczesniej! Jak corka jeczala, ze chce rodzensto, trzeba jej bylo lale kupic!
Moze by sie nie skapowala
Bozia3, Reni, Bursztyn, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ale to jest pomysł.. do takiego niemowlaka.. nie trzeba wstawać w nocy
a ta do szkoły to nie pyskuje.. ja też to przemyślęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 10:03
Pusurek, Żanet, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH