X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się zrobiły rozstępy na piszczelach .. to dopiero zagadka dla mnie jak to możliwe..

Simba lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Zgadzam sie z Toba. Poza tym zdjecia moga byc tez estetyczne, bez retuszu - na przyklad zrobione pod innym katem i przy innym swietle i moze nie a az tak bliska. A to jest dla mnie niesmaczne.
    ale to nie miało być estetyczne zdjęcie - żeby Tobie się podobało. To miało być zdjęcie przeciętnej, zmasakrowanej kobiety zaraz po porodzie - karmiącej. To tak jakby chcieć pokazać zbombardowaną Warszawę podczas wojny - i wstawić estetyczną fotkę ze starówki 20 lat później....

Żanet, Bursztyn, samira, Kate 75 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    Ja w pierwszej ciaży w pierwszych miesiącach schudłam, a rozstępy pojawiły mi się już po paru tygodniach - na piersiach i na biodrach - to wpływ hormonów, a nie tycia.

Na brzuchu po 2 porodach nie mam ani jednego

Tak, kortyzol, moze tez tak byc, ale to przeciez nie regula. Glowna przyczyna to rozciaganie sie skory przy szybkim przybieraniu na wadze. Trzeba tez pamietac, zeby za szybko po porodzie nie schudnac, bo rozstepy tez sie pojawia.
    Jak nie urok... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale to nie miało być estetyczne zdjęcie - żeby Tobie się podobało. To miało być zdjęcie przeciętnej, zmasakrowanej kobiety zaraz po porodzie - karmiącej. To tak jakby chcieć pokazać zbombardowaną Warszawę podczas wojny - i wstawić estetyczną fotkę ze starówki 20 lat później....

Bozia, ale ona nie byla zaraz po porodzie! Chyba, ze termin " zaraz po porodzie" rozciagniemy do 6 miesiecy, wtedy to tak. ;)

Simba lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bozia, ale ona nie byla zaraz po porodzie! Chyba, ze termin " zaraz po porodzie" rozciagniemy do 6 miesiecy, wtedy to tak. ;)
    no a ile? 5 dni?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    To jest po prostu nieprawda co piszesz. Wiele kobiet z ogromnymi brzuchami nie ma potem rozstępów, a wiele szczupłych, nawet bez ciąży mają je...to sprawa genetyki, czy predyspozycji. To tak jak cellulit - chude nawet go mają, a czasem te apetyczne pączusie są pulchne, ale gładkie...

Napisalam, ze obciazenia genetyczne tez, owszem, ze mozesz predyspozycje do rozstepow odziedziczyc. Ale jak tyje sie 20 kg, to nawet bez predyspozycji bedziesz je miala i koniec.
    Ja nie mowie o kobietach, ktore przytyly 10 kg i maja rozstepy, mowie o tych, ktore przytyly 25 - 30 kg i sa rozzalone, ze przez ta ciaze to teraz zle wygladaja... Dla mnie to jest roznica.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no a ile? 5 dni?

Zaraz po porodzie to dla mnie polog, czyli 6- 8 tygodni max. Po 2 miechach zaczynasz cwiczyc i figura wraca.

megan8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mi się zrobiły rozstępy na piszczelach .. to dopiero zagadka dla mnie jak to możliwe..
    Pewnie Ci schudly ;)

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie dziwne ale nie hahaha... no zagadka..
    Pusurek wrote:
    Pewnie Ci schudly ;)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,ja po pierwszym dziecku mialam(mam do dzisiaj)rozstepy na :biodrach ,posladkach i cyckach.Brzuch mialam duzy ale zadnego rozstepu i uwiezcie mi ze sie niczym nie smarowalam.Co bedzie teraz nie wiem ,ale wrazie co to sie smaruje.Dzisiaj kupilam sliczne rozowiutkie ciuszki dla Helenki:-)

Reni, Bozia3, Żanet, Pusurek, EwaT, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Napisalam, ze obciazenia genetyczne tez, owszem, ze mozesz predyspozycje do rozstepow odziedziczyc. Ale jak tyje sie 20 kg, to nawet bez predyspozycji bedziesz je miala i koniec.
    Ja nie mowie o kobietach, ktore przytyly 10 kg i maja rozstepy, mowie o tych, ktore przytyly 25 - 30 kg i sa rozzalone, ze przez ta ciaze to teraz zle wygladaja... Dla mnie to jest roznica.
    Mogą mieć, ale nie muszą - moja przyjaciółka przytyła 30 kg - jest dużą kobietą. Nie ma śladu po ciąży - piękny brzuch, piersi jak przed porodem. Nic - zero zmian na ciele. Inna koleżanka chuda, przytyła chyba z 8 kg - i cały brzuch zsiekany - wokół pępka ma promienie na grubość 1 cm. Nic nie miała do rzeczy ilość wrzuconych kilogramów ani u jednej, ani u drugiej

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie: ile jest ważne badanie "bicenoza pochwy" bo zaraz się okaże, że jak się nie załapię na hsg na czwartego to na 30 maja będę musiała powtórzyć badanie i kolejna kasa

• Żanet Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam to bardzo indywidualna sprawa, jedne mają inne nie, jedne czują się świetnie, innych ciąża rozp...ala. Jedno jest pewne - życie dzieli się na i po, niezależnie od kontekstu ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mogą mieć, ale nie muszą - moja przyjaciółka przytyła 30 kg - jest dużą kobietą. Nie ma śladu po ciąży - piękny brzuch, piersi jak przed porodem. Nic - zero zmian na ciele. Inna koleżanka chuda, przytyła chyba z 8 kg - i cały brzuch zsiekany - wokół pępka ma promienie na grubość 1 cm. Nic nie miała do rzeczy ilość wrzuconych kilogramów ani u jednej, ani u drugiej

Bozia, ale ja nie twierdze, ze tak nie moze byc! Geny, pielgnacja, kortyzol, zakladam, ze jakas sprawnosc fizyczna przed ciaza tez. Ale mozemy jednak ostroznie zalozyc teze, ze u wiekszosci zbyt duzych pan w ciazy, prawdopodobienstwo wystapienia rozstepow bedzie wieksze, czy tez nie?

Ja (osobiste moje zdanie ) wole nie rzucac sie na wszelakie jadlo jak szczerbaty na suchary, zeby potem przed lustrem nie miec zalu do siebie. Beda rozstepy, trudno, powiem: kuzwa, geny. Ale bede miala spokojne sumienie, ze zrobilam wszystko, zeby ich uniknac. Moje osobiste zdanie, podkreslam.

Alis, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pytanie: ile jest ważne badanie "bicenoza pochwy" bo zaraz się okaże, że jak się nie załapię na hsg na czwartego to na 30 maja będę musiała powtórzyć badanie i kolejna kasa
    2 tygodnie - ja robiłam w ostatniej chwili przed zabiegiem - własnie 2 tygodnie przed, żeby zdążyc się przeleczyć jakby co

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    no niestety...Bursztyn patrz!
    2glowawmur.gif

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bozia, ale ja nie twierdze, ze tak nie moze byc! Geny, pielgnacja, kortyzol, zakladam, ze jakas sprawnosc fizyczna przed ciaza tez. Ale mozemy jednak ostroznie zalozyc teze, ze u wiekszosci zbyt duzych pan w ciazy, prawdopodobienstwo wystapienia rozstepow bedzie wieksze, czy tez nie?
    no właśnie nie jest większe...nie ma to żadnego znaczenia - nie wiem skąd masz takie dane - że te grubsze mają częściej rozstępy?

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

kobiety co sie będziemy o rozstepy kłócić? zdrowe dziecko najwazniejsze reszte można jakoś przezyć......

Lucky, polarmiś, malgos741, iwcia77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Tak jak pisałam to bardzo indywidualna sprawa, jedne mają inne nie, jedne czują się świetnie, innych ciąża rozp...ala. Jedno jest pewne - życie dzieli się na i po, niezależnie od kontekstu ;)
    z tym akurat się zgodzę - zmienia się wszystko - a ciało to najmniejszy pikuś....sytuacja ta wymusza stanięcia w prawdzie - w związku w jakim jesteśmy i w całym swoim życiu...

Bursztyn, Żanet, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    say-what31.gif
    no to ładnie pięknie cacy
    czyli jednak..
    Bozia3 wrote:
    2 tygodnie - ja robiłam w ostatniej chwili przed zabiegiem - własnie 2 tygodnie przed, żeby zdążyc się przeleczyć jakby co

‹‹ 2765 2766 2767 2768 2769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ