35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Simba wrote:Zgadzam sie z Toba. Poza tym zdjecia moga byc tez estetyczne, bez retuszu - na przyklad zrobione pod innym katem i przy innym swietle i moze nie a az tak bliska. A to jest dla mnie niesmaczne.
Żanet, Bursztyn, samira, Kate 75 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNati74 wrote:Ja w pierwszej ciaży w pierwszych miesiącach schudłam, a rozstępy pojawiły mi się już po paru tygodniach - na piersiach i na biodrach - to wpływ hormonów, a nie tycia.
Na brzuchu po 2 porodach nie mam ani jednego
Tak, kortyzol, moze tez tak byc, ale to przeciez nie regula. Glowna przyczyna to rozciaganie sie skory przy szybkim przybieraniu na wadze. Trzeba tez pamietac, zeby za szybko po porodzie nie schudnac, bo rozstepy tez sie pojawia.
Jak nie urok... -
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ale to nie miało być estetyczne zdjęcie - żeby Tobie się podobało. To miało być zdjęcie przeciętnej, zmasakrowanej kobiety zaraz po porodzie - karmiącej. To tak jakby chcieć pokazać zbombardowaną Warszawę podczas wojny - i wstawić estetyczną fotkę ze starówki 20 lat później....
Bozia, ale ona nie byla zaraz po porodzie! Chyba, ze termin " zaraz po porodzie" rozciagniemy do 6 miesiecy, wtedy to tak.Simba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:To jest po prostu nieprawda co piszesz. Wiele kobiet z ogromnymi brzuchami nie ma potem rozstępów, a wiele szczupłych, nawet bez ciąży mają je...to sprawa genetyki, czy predyspozycji. To tak jak cellulit - chude nawet go mają, a czasem te apetyczne pączusie są pulchne, ale gładkie...
Napisalam, ze obciazenia genetyczne tez, owszem, ze mozesz predyspozycje do rozstepow odziedziczyc. Ale jak tyje sie 20 kg, to nawet bez predyspozycji bedziesz je miala i koniec.
Ja nie mowie o kobietach, ktore przytyly 10 kg i maja rozstepy, mowie o tych, ktore przytyly 25 - 30 kg i sa rozzalone, ze przez ta ciaze to teraz zle wygladaja... Dla mnie to jest roznica. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny,ja po pierwszym dziecku mialam(mam do dzisiaj)rozstepy na :biodrach ,posladkach i cyckach.Brzuch mialam duzy ale zadnego rozstepu i uwiezcie mi ze sie niczym nie smarowalam.Co bedzie teraz nie wiem ,ale wrazie co to sie smaruje.Dzisiaj kupilam sliczne rozowiutkie ciuszki dla Helenki:-)
Reni, Bozia3, Żanet, Pusurek, EwaT, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Napisalam, ze obciazenia genetyczne tez, owszem, ze mozesz predyspozycje do rozstepow odziedziczyc. Ale jak tyje sie 20 kg, to nawet bez predyspozycji bedziesz je miala i koniec.
Ja nie mowie o kobietach, ktore przytyly 10 kg i maja rozstepy, mowie o tych, ktore przytyly 25 - 30 kg i sa rozzalone, ze przez ta ciaze to teraz zle wygladaja... Dla mnie to jest roznica.Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Mogą mieć, ale nie muszą - moja przyjaciółka przytyła 30 kg - jest dużą kobietą. Nie ma śladu po ciąży - piękny brzuch, piersi jak przed porodem. Nic - zero zmian na ciele. Inna koleżanka chuda, przytyła chyba z 8 kg - i cały brzuch zsiekany - wokół pępka ma promienie na grubość 1 cm. Nic nie miała do rzeczy ilość wrzuconych kilogramów ani u jednej, ani u drugiej
Bozia, ale ja nie twierdze, ze tak nie moze byc! Geny, pielgnacja, kortyzol, zakladam, ze jakas sprawnosc fizyczna przed ciaza tez. Ale mozemy jednak ostroznie zalozyc teze, ze u wiekszosci zbyt duzych pan w ciazy, prawdopodobienstwo wystapienia rozstepow bedzie wieksze, czy tez nie?
Ja (osobiste moje zdanie ) wole nie rzucac sie na wszelakie jadlo jak szczerbaty na suchary, zeby potem przed lustrem nie miec zalu do siebie. Beda rozstepy, trudno, powiem: kuzwa, geny. Ale bede miala spokojne sumienie, ze zrobilam wszystko, zeby ich uniknac. Moje osobiste zdanie, podkreslam.Alis, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:pytanie: ile jest ważne badanie "bicenoza pochwy" bo zaraz się okaże, że jak się nie załapię na hsg na czwartego to na 30 maja będę musiała powtórzyć badanie i kolejna kasa
-
Pusurek wrote:Bozia, ale ja nie twierdze, ze tak nie moze byc! Geny, pielgnacja, kortyzol, zakladam, ze jakas sprawnosc fizyczna przed ciaza tez. Ale mozemy jednak ostroznie zalozyc teze, ze u wiekszosci zbyt duzych pan w ciazy, prawdopodobienstwo wystapienia rozstepow bedzie wieksze, czy tez nie?
-
Żanet wrote:Tak jak pisałam to bardzo indywidualna sprawa, jedne mają inne nie, jedne czują się świetnie, innych ciąża rozp...ala. Jedno jest pewne - życie dzieli się na i po, niezależnie od kontekstu
Bursztyn, Żanet, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość