X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    cholera, trzeba tego pilnować, zwłaszcza w ciaży gdzie zapotrzebowanie na hormon tarczycy może właśnie tak rosnąć, wiesz ze dla dzieciatka to bardzo ważne by TSH utrzymać w normie

Mnie moja endo powiedziała, że w moim przypadku TSH nie jest tak ważne, bo to hormon przysadki, który reguluje pracę tarczycy. Ja tarczycy nie mam, wiec w moim przypadku ważniejsze jest FT4, które określa poziom hormonu tarczycy, który ja dostarczam w tabletkach. A u mnie FT4 na szczęście w normie.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zrobilam zupe fasolowa na jutro, bedziemy zatem duza konkurencja dla gnojowki na polach. ;) :P

EwaT, inessa, moremi, Bursztyn, iwcia77, Simba, Reni lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja już po wizycie u nowego gina i jestem rozczarowana. Okazało się, że umówiłam się na wizytę nie do tego gabinetu o którym myślałam. Dopiero dziś kiedy jechałam do niego z nawigacją uświadomiłam sobie, że umówiłam się nie tam gdzie chciałam. Ta sama ulica, ale inny nr. :(
    Na miejscu okazało się, że lekarz nie ma w gabinecie USG, a na tym mi najbardziej zależało.
    W pierwszym momencie chciałam wrócić do domu, ale później pomyślałam że skoro już tu jestem, to co mi zależy.
    Na wstępie powiedziałam że staram się jeszcze o dziecko. Na kartce miałam napisane jak wyglądały moje ostatnie cykle i jakie leki brałam i o cyście, czy ją jeszcze mam, ale tego zwykłym badaniem ginekologicznym nie mógł stwierdzić.
    Zanim mnie zbadał, zrobił mi wykład na temat zachodzenia, utrzymania ciąży w tym wieku i o porodzie jaki może być skomplikowany. Że jeszcze do niedawna kobieta 30 -letnia była uważana za starą pierwiastkę itp. że teraz się to trochę zmieniło, bo coraz więcej kobiet po 30 rodzi swoje pierwsze dzieci. Znów pożałowałam, że nie wróciłam do domu :(
    Zbadał mnie i powiedział, że moje ostatnie cykle mogą być już wczesną oznaką menopauzy, ale mój stres w tym czasie też mógł spowodować przedłużające się okresy.
    Na koniec przepisał mi lutkę dowcipną na 3 m-c i życzył powodzenia.

Na poniedziałek mam umówioną wizytę u starego gina. Muszę się dowiedzieć czy nadal widzi tam jakąś cystę.
    Chyba on ma tą menopauzę albo zespół ogólnego niedopchnięcia.
    Nie ma co polegać na zdaniu jednego lekarza.

Iwone lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja wlasnie zrobilam zupe fasolowa na jutro, bedziemy zatem duza konkurencja dla gnojowki na polach. ;) :P

zjadam ok kilograma jabłek dziennie, też nieżle noszą

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie fajne! Moze nie sprawdza sie w 100%, ale mozna sie poporownywac. :)

http://app.mama.kalbi.pl/kalkulator-bmi-w-ciazy-164cm-59kg-ciaza-zwykla

Żanet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    zjadam ok kilograma jabłek dziennie, też nieżle noszą
    Rozumiem, zamiast miotly? :D

EwaT, moremi, Bursztyn, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Chyba on ma tą menopauzę albo zespół ogólnego niedopchnięcia.
    Nie ma co polegać na zdaniu jednego lekarza.
    hahaha ;)
    Receptę dostałam, więc się nie przejmuję, a że musiałam dupę pokazać, no cóż, coś za coś :D
    W ogóle nie biorę pod uwagę tego co mi powiedział, tym bardziej że kłócił się ze mną, że nie ma takiego preparatu, który ma tylko kwas foliowy w dawce 400 µg, że takie dawki są tylko w preparatach prenetalnych. Więc nie ma o czym mówić :)

samira, ania.g, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    kłócił się ze mną, że nie ma takiego preparatu, który ma tylko kwas foliowy w dawce 400 µg, że takie dawki są tylko w preparatach prenetalnych. Więc nie ma o czym mówić :)
    Podejrzewam, ze mogl byc z Norwegii! ;) :D

Iwone, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Rozumiem, zamiast miotly? :D

nieee....miotła jest niezastapiona

gdzie Bursztyn i KS?

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucilam na chwile moje szczescie, chcialam wrzucic zdjecie w ciazy ale nie moge znalezc.

samira, EwaT, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wrzucilam na chwile moje szczescie, chcialam wrzucic zdjecie w ciazy ale nie moge znalezc.

mam wrażenie że do ciebie podobny

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mam wrażenie że do ciebie podobny
    Mieszany, ma moje oczy - jak bylam mloda:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu ja jak bylam mlodsza....

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poarmisiu jaka dziewczyneczka z CIebie :)
    przypominasz mi moja dawną znajoma :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Poarmisiu jaka dziewczyneczka z CIebie :)
    przypominasz mi moja dawną znajoma :D
    Fakt mam dosc pospolita urode i w zasadzie wszystkim przypominam jakas znajoma:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam ja nic takiego nie powiedziałam :D mas zurode słowiańską :D delikatna,młodzieńcza buźka :D

jakos tak tu cicho po ostatnich dniach :P

polarmiś lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja już po wizycie u nowego gina i jestem rozczarowana. Okazało się, że umówiłam się na wizytę nie do tego gabinetu o którym myślałam. Dopiero dziś kiedy jechałam do niego z nawigacją uświadomiłam sobie, że umówiłam się nie tam gdzie chciałam. Ta sama ulica, ale inny nr. :(
    Na miejscu okazało się, że lekarz nie ma w gabinecie USG, a na tym mi najbardziej zależało.
    W pierwszym momencie chciałam wrócić do domu, ale później pomyślałam że skoro już tu jestem, to co mi zależy.
    Na wstępie powiedziałam że staram się jeszcze o dziecko. Na kartce miałam napisane jak wyglądały moje ostatnie cykle i jakie leki brałam i o cyście, czy ją jeszcze mam, ale tego zwykłym badaniem ginekologicznym nie mógł stwierdzić.
    Zanim mnie zbadał, zrobił mi wykład na temat zachodzenia, utrzymania ciąży w tym wieku i o porodzie jaki może być skomplikowany. Że jeszcze do niedawna kobieta 30 -letnia była uważana za starą pierwiastkę itp. że teraz się to trochę zmieniło, bo coraz więcej kobiet po 30 rodzi swoje pierwsze dzieci. Znów pożałowałam, że nie wróciłam do domu :(
    Zbadał mnie i powiedział, że moje ostatnie cykle mogą być już wczesną oznaką menopauzy, ale mój stres w tym czasie też mógł spowodować przedłużające się okresy.
    Na koniec przepisał mi lutkę dowcipną na 3 m-c i życzył powodzenia.

Na poniedziałek mam umówioną wizytę u starego gina. Muszę się dowiedzieć czy nadal widzi tam jakąś cystę.

zamiast do ginexa trafilas chyba do weterynarza! co za palant! ile on mial lat? 70? widac ze sie chlopina nie wysila i nie doksztalca, bo by wiedzial ze teraz 40 letnie babki zachodza w ciaze i rodza zdrowe dzieci. konowal i tyle.

Iwone lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zobaczcie jakie fajne! Moze nie sprawdza sie w 100%, ale mozna sie poporownywac. :)

http://app.mama.kalbi.pl/kalkulator-bmi-w-ciazy-164cm-59kg-ciaza-zwykla

Uhhh... muszę schudnąć pół kilo :)

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Oj tam ja nic takiego nie powiedziałam :D mas zurode słowiańską :D delikatna,młodzieńcza buźka :D

jakos tak tu cicho po ostatnich dniach :P
    Jestem brunet z ciemnymi glazami - nigy mnie nie typowano na Blok Wschodni:-) . Ale dziekuje za komplement :-) chcialam pokazac ze kiedys nie bylam misiem!

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta bardzo dziękuję za życzenia <3

inessa, samira lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 2838 2839 2840 2841 2842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ